Uusliberalismia

The Times: Britannia tietää missä Salisburyn iskun myrkky tehtiin

Sen jälkeen kun satoja diplomaatteja on karkotettu maailmalta kotimaihinsa, voidaan puhua kansainvälisen politiikan myrkkykriisistä. Se hallitsee uutisotsikoita joka maassa eikä kohu ota laantuakseen. Britanniassa kohun keskelle on joutunut ulkoministeri Boris Johnson, jota oppositiopuolue Labour syyttää valehtelusta tai ainakin "pienestä liioittelusta," kun Johnson oli sanonut saksalaislehti Deutsche Wellelle tietävänsä Salisburyn iskussa käytetyn myrkyn olleen peräisin Venäjältä. Venäjä on koko kohta kuukauden kestäneen kriisin ajan kiistänyt, että sillä olisi mitään tekemistä asian kanssa.

Räväkkänä suupalttina tunnettu Johnson syyttää puolestaan Labour-puolueen puheenjohtajaa Jeremy Corbyniä"Venäjän pelin pelaamisesta" ja vetää itse asiassa vähän Suomeakin puolelleen kiistaan omasta asemastaan: "28 maata on pitänyt Britannian argumentteja niin hyvinä, että ovat karkottaneet venäläisiä."

Arvostettu The Times sanoo nyt tietävänsä, mistä salaisesta venäläislaboratoriosta iskussa käytetty novichok-hermomyrkky on peräisin. The Times ei nimeä lähteitään, mutta vihjaa "turvallisuuspalveluihin." Näin keskeinen sanomalehti tulee Britannian hallituksen ja erityisesti Johnsonin tueksi.

Näyttää siltä, että Britanniaa - ja siinä sivussa Suomea - johdetaan merkittäviin poliittisiin päätöksin yksinomaan salassa pidettävien turvallisuuspalvelujen tietojen perusteella. Tässä ilmapiirissä ei ole ihme, että nimetön trollauskin menestyy, Venäjältä tai mistä sitten ikinä. Salailu on päivän sana ja totuus on todellakin "out there." 

Se, joka jotain tietää tai edes luulee tietävänsä, kertokoon sen vaikka täällä. Vaikka keskustelu tästä aiheesta on käynyt kuumana niin eipä hermostuta turhaan.

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/uk-locates-source-of-salisbury-n...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (193 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Maikkari kertoi myöhäisillalla 4.4.2018 Reutersin uutisen pohjalta, että Kansainvälinen kemiallisten aseiden kieltoa valvova järjestö OPCW on keskiviikkona tehnyt päätöksen, jonka mukaan Venäjää ei oteta mukaan Salisburyn myrkytystapauksen tutkintaan. Asiasta päätettiin äänin 16-5.

Viimeksi tiistaina presidentti Putin oli ilmaissut uudemman kerran Venäjän halukkuuden osallistua tutkintaan.
Itseasiassa sen oikeus osallistua asian selvittelyyn on sekä WCW:n mukainen että muutenkin kansainvälisten sopimusten itseasiassa edellyttämä asia. OPCW voi ja sen pääjohtaja on aiemmin ilmoittanut järjestön antavan aineen tunnustus kaikki sisältöanalyysitehtävän useammille eri maissa toimiville sertifioiduille laitoksille, ja laatii oman tuloslauselmansa niiden tuottamien tietojen pohjalta.
Erityisen aktiivisesti Venäjää torjumassa on ollut Britannian ulkoministeri Johnson, joka toteaa Venäjän pyrkivän sekoittamaan ja piilottamaan, eikä suinkaan selvittämään Salisburyn mysteerimyrkytystä.

Nyt vain läntinen yhteisö jatkaa omien oikeudellisten periaatteidensa ja hyväksymiensä kansainvälisten sopimusten määrittämien menettelytapasäädösten rikkomista. Nyt ei Länsi välitä enää edes yrittää verhota tavoitteitaan millään verukkeilla tai viikunanlehdillä.

On astuttu, ainakin väliaikaisesti suoran toiminnan tielle, jonka tarkoituksena on Venäjän laajamittainen sulkeminen kansainvälisen sopimusjärjestelmän ulkopuolelle. Tätä viritystä vetävät tällä hetkellä sellaiset henkilöt kuin Theresa May ja Boris Johnson. Suomen on pakko katsoa riittävän kauas eteenpäin, eikä lähteä mainittujen hasardipoliitikkojen tukimiehiksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Venäjähän oli aktiivisesti mukana myös MH17 tutkimuksissa. Kysymys on siitä, mihin Venäjää tarvitaan etsittäessä totuutta disinformaatuion ja hybridivaikuttamisen sijaan ?

Ukrainan itä-osassa ei ole koskaan ollut venäläisisä sotilaita, eikä täten venäläisiä kaatuneitakaan. On siis täysin mahdotonta, että Venäjällä olisi osuutta MH17 katastrofiin. Venäläisiä tunnuksettomia sotilaita ( vihreitä miehiä ) ei ollut edes Krimilläkään.

Salisburyn myrkyt ja myrkyttämiset olivat vain ilkeä ja vihamielinen provokaatio ja sodan lietsontaa lännen taholta rauhantahtoista Äiti-Venäjää vastaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Venäjä on ollut aktiivinen MH17-jupakassa mutta ei ole ollut mukana varsinaisista virallisina pidetyistä tutkimusta se on ollut suljettuna pois. Sen sijaan Ukraina on niissä häärinyt tapahtumamaan ominaisuudessa vaikka on yksi epäilyksen alaisista.

Venäläisten aktiivisuutta ei juurikaan ole noteerattu. Esimerkiksi BUK:ien valmistajan, Almaz-Antey:n lähettämiä tietoja ei ole käsitelty ja viimeksi venäläisten tutkatiedot "kumottiin" väittämällä ohjusta näkymättömäksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #31

Miksi vain "kumottiin"? Asiantuntijat totesivat, ettei siviilitutka Uts-Donetskissa pysty rekisteröimään BUK-ohjuksen tavoin ääntä nopeammin liikkuvia esineitä. Eikä tutkatietoja kumottu, todettiin vain ettei ohjuksen puuttuminen tutkatiedoista todista mitään.

Ja turma sattui Ukrainassa, joten se on lähtökohtaisesti aina mukana tutkimuksissa. Venäjän tukemat separatistit myös ehtivät kehuskella mediassa pudottaneensa koneen. Juhlinta loppui kun se ei ollutkaan sotilaskone. Sitten alkoi disinformaatio.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

Kangasluoma kirjoitti: "...ettei siviilitutka Uts-Donetskissa pysty rekisteröimään BUK-ohjuksen tavoin ääntä nopeammin liikkuvia esineitä."

BUK:ien valmistaja Almaz-Antei on erimieltä. He eivät kuulemma ole BUK:eihin valmistaneet tutkassa tai muutenkaan näkymättömiä ohjuksia. Muuten toki lienevät kehityksenalla.

Toisaalta väite kuului, että tutka oli (ehkä mahdollisesti) säädetty niin, että se suodatti "liian nopeasti" lentävät kappaleet pois jotta ne eivät häiritsisi. Väite on kummallinen sillä a) mistä tutkimuskomissio tietää kuinka venäläiset ovat tutkansa säätäneet ja b) kuinka paljon Ukrainan ja läntisen venäjän ilmatilassa lentää noin nopeita esineitä? Siis niinkö paljon, että niitä pitää erikseen suodattaa pois?

Twitter on minusta kovin huono todiste sillä sehän on kuulemma täynnä n.s. fake-tilejä joissa levitetään ties mitä sontaa ja roskaa. Miksi juuri nyt yht'äkkiä olisi luotettava tili? (ainiin, onhan muitakin luotettavia: ne syyrialaiskapinallisten tilit jotka kertovat hallituksen kemiallisten aseiden käytöstä mutta muut ovat putinistien harhautusta).

P.s. Tutkanauhoituksissa ei myöskään nähneet muita koneita MH17:n läheisyydessä ("vicinity"). Se ehkä sulkee pois mahdollisuuden ukrainalaisesta hävittäjästä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #42

"BUK:ien valmistaja Almaz-Antei on erimieltä. He eivät kuulemma ole BUK:eihin valmistaneet tutkassa tai muutenkaan näkymättömiä ohjuksia."

Varmasti ovat. Venäjän valtion firma. Eikä ohjuksia tosiaan tässä tapauksessa tarvinnutkaan erikseen valmistaa tutkassa näkymättömiksi.

"Väite on kummallinen sillä a) mistä tutkimuskomissio tietää kuinka venäläiset ovat tutkansa säätäneet ja b) kuinka paljon Ukrainan ja läntisen venäjän ilmatilassa lentää noin nopeita esineitä? Siis niinkö paljon, että niitä pitää erikseen suodattaa pois?"

Todennäköisesti asiantuntijat tietävät miten tutkia käytetään ja yleensä tutkat on säädetty suodattamaan virheet pois. Suodatus varmasti johtuu monista tekijöistä. Todennäköisten havaintojen varmuutta halutaan lisätä.

"Twitter on minusta kovin huono todiste sillä sehän on kuulemma täynnä n.s. fake-tilejä joissa levitetään ties mitä sontaa ja roskaa. Miksi juuri nyt yht'äkkiä olisi luotettava tili?"

MH17 tapauksessa Girkinin tili välitti tietoa, jota ei muualla ollut saatavilla. Hänen joukkonsa olivat ampuneet jo aikaisemmin koneita. Myös venäläismedia ehti raportoimaan ampumisesta kun vielä luultiin sotilaskoneeksi. Kummasti kaikki katosi kun hoksattiin, että siviilit olivat kohteena. Paljon todennäköisempää on, että alkuperäiset reaktiot olivat aitoja kuin, että ne olisivat koordinoituja huijauksia.

Kun katsot kaikkea todistusaineistoa niin sinulleko jää mielikuva, että separatistit eivät olisi olleet asialla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #63

Kangasluoma kyselee minun mielikuviani kaikesta todistusaineistosta. Se on, että aikuisten oikeasti ei, vielä, tiedetä tarpeeksi jotta voisi syyttää mitään tahoa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #89

Sinua ei siis yhtään hetkauta, että separatistit ilmoittivat itse medialle ampuneensa koneen alas ennen kuin muut ehtivät asiasta mitään uutisoida ja separatistijohtajan nimellä asiasta ilmoitettiin myös sosiaalisessa mediassa? Vielä kun koneen uskottiin olevan sotilaskone niin Lifenews raportoi separatistien ilmoittaneen heille, että he ovat ampuneet koneen alas. Sanoisin, että tämä on aika tärkeä todiste siitä mitä tahoa voisi syyttää. He itse ilmoitautuivat medialle.

Sitten alkoikin mestarillinen disinformaatiovyöry, joka uppoaa meilläkin yllättävän hyvin.

https://www.youtube.com/watch?v=wIPkwhVHpJs

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #31

"Sen sijaan Ukraina on niissä häärinyt tapahtumamaan ominaisuudessa vaikka on yksi epäilyksen alaisista."

Missä Ukraina on ollut yksi epäilyksen alaisista? Siis muualla kuin Venäjän propagandassa ja trollien sometuksessa?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #40

kannatta tutustua tähän sivutsoon jos haluaa tietoa miten Venäjä on kurkkuan myöten osallisena Ukrainan sodassa.
https://informnapalm.org/en/?s=MH+17

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #67

Kuulostaa tosi luotettavalta uutissivustolta.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #31

InformNapalm: "Golovanov will not be able to start his life with a clean slate in Russia: a trail of participation in terrorist groups will follow him. He also witnessed the concealment by militants and Russian command of an important piece of evidence for the international community in the case of Flight MH17. We do not know if Golovanov managed to cross the border and enter the territory of the Russian Federation, but his story is extremely indicative for all fanatical fighters “for the Russian world"...

Joka viitsii hakea...hän löytää paljon asiaa

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen Vastaus kommenttiin #31

#31 JM
En ole kovasti lueksinut, mitä mieltä kukinenkin on mieltä asiasta. Yleisluonteisesti selvitystehtävää pitäisi lähestyä seuraavasti.

1. Tekninen tutkinta.
- Mikä kemikaali.
- Missä moista kemikaalia on kaupan, tai missä sitä voidaan valmistaa
-Millä tavoin mokoma on voitu toimittaa kohteeseen täsmäosumana.

2. Tutkintalinjat
-Venäjä, tai maan sisällä toimiva itsenäinen organisaatio
-ISIS
-Pohjoiskorea
-Alkaida
-Kajahtanut yksilö

3. Poliittinen selvitys
-Kuka enimmin hyötyy tapauksesta
-Kenelle on enimmän haittaa tapahtuneesta
-Miten yhdentyy muun maailman tämän hetken tapahtumiin
-Miksi juuri nyt.

Noi 3 kohtaa sivujuonteineen kun klaarataan, niin ollaan aika lähellä totuutta. Saattaa tutkinnat olla jo menossa, mutta media vaan liikkuu atmosfäärissä Venäjä juupas...eipäs.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #31

Ukrainaa ei epäile kukaan. Ei edes Venäjä, vaikka se sitä epäillyksi tarjoilikin.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

”KERTAUS ON OPINTOJEN ÄITI”

Neuvostoliitolla oli kylmän sodan aikana valtava kemiallisten aseiden kehitysohjelma. Tuotanto oli jaettu ympäri laajaa maata. Siihen mennessä, kun Neuvostoliitto romahti, myrkkyjä oli valmistettu 40 000 tonnia.

Kun valtio kaatui, eri puolilla maata olleet laboratoriot jäivät ilman rahaa oman onnensa nojaan. Työntekijöiden palkat olivat useita kuukausia myöhässä, jos tulivat ylipäätään maksetuiksi.

Vuonna 1995 julkaistun amerikkalaisraportin mukaan laboratorioissa oli puuovet ja tiilikatot, jotka eivät olleet suuria esteitä, jos joku halusi sisälle.

Kemialliset aseet olivat siiloissa joko jauheena tai nesteenä ilman sinettikansia. Kukaan ei huomannut, jos pieniä määriä hävisi.

Venäjällä ei SIIS hävitetty kaikkia kemiallisen sodankäynnin hermomyrkkyjä, vaikka hävittämissopimus oli olemassa.

Neuvostoliitossa toiminut kemisti kertoi kirjassaan novichok-hermokaasun koostumuksen.

NÄIN OLLEN, HERMOMYRKKYJÄ SAATTOI OLLA VARASTETTUNA, MYYTYNÄ TAI VALMISTETTUNA USEIDEN ERI MAIDEN LABORATORIOISSA JA ESIMERKIKSI ALLA OLEVIEN TAHOJEN KÄYTÖSSÄ:

Venäjän asevoimat ja tiedustelupalvelut (FSB, GRU ja SVR), kemianinstituuttien entiset työntekijät, liikemiehet (pankinjohtaja Ivan Kivelidi ja hänen sihteerinsä Sara Ismailova myrkytettiin novichokilla ensinmainitun liikekumppanin toimesta 1995)

Britannian MI5 (Salisburyssä on kemiallisiin aseisiin erikoistunut labratorio.

Rikollisjoukkiot ja mahdollisesti jopa terroristit sekä tietysti Kremlin määräyksistä riippumattomat venäläiset tahot (”feodalistisen läänityksen” periaatteella toimivat ”ruhtinaalle” palveluksia tekevät toimijat).

Kirjoitin aiheesta (KELLÄ MYRKKYÄ ON JA KELLÄEI) jo 19.3.2018

https://www.tapionajatukset.com/28703

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuosta OPCW:n neuvoston äänestystuloksesta on myös hyvä huomata, että 17 äänesti tyhjää, siis useampi kuin oli UK:n puolella.

Juha Hämäläinen

Salailu on aina 100% varma merkki harhautuksesta ja valehtelusta. Ei ole olemassa mitään perustetta, miksi tällaiisessa tapauksessa pimitetään tietoja, jos niitä on.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Roskapuhetta. Ei Supo tai KRP.kään lähde paljastamaan kaikkea mitä he tietävät kun tutkivat monimutkaisia juttuja. Päinvastoin heillä pysyy suu supussa ja ei Englannin tiedustelupalvelut tai hallitus ole mitenkään velvollinen paljastamaan yhtään mitään. Englanti on suvereeni valtio ja tekee omat päätöksensä ilman suomalaisen nettikeskustelijan besserwisser juristeria.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #68

Senpä takia ja juuri siksi - todisteiden tivaaminen keissin herkimmässä eli alkuvaiheessa oli toki inhimillistä, mutta samalla provokatiivistä, koska kuten hyvin tiedettiin, vasta tutkiminen jauhoi omaa rataansa ja ei kai siitä nyt "pääepäillylle" ensiksi mennä hölöttämään, mitä he jo silloin ehkä tiesivät.
Venäjälle esitettiin vain tiukka kysymys, voiko se jotenkin selittää miten Briatnniaan oli tuotu salaista venäläistä taistelukaasua, jolla oli tehty sen maaperällä murhayritys? Venäjällä ei ollut antaa minkäänlaista vastausta vaan vain verukkeita. Outoja väittämiä maista, jotka ovat mahdollisesti iskun tehneet jne. Uskoo ken on huijattavissa eli hölmö.
Mutta ootellaan, eikö sieltä kohtpuoliin ole jotakin uutta kerrottavaa. Se on iloinen asia, että uhrit ovat nyt toipumassa ja varsinkin tytär on ollut jo esillä mediassakin. Hän on ollut hyvin kiitollinen briteille, jotka ovat heidän henkensä pelastaneet! Isä taitaa silti olla vielä aika hontelossa tilassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #84

Kallio kertoo venäjälle esitetystä kysymyksestä. Hän unohtaa kertoa, että kysymys esitettiin vastoin CWC:n ja OPCW:n protokollaa. Ja venäjä vastasi siihen, että mykrry ei voi olla heiltä ja yritti neuvoa suuntaamaan kyselyitä toisaalle, toisille valmistukseen kyvykkäille.

Venäjä ei kai ole esittänyt ensimmäistäkään väitettä siitä, kuka iskun on tehnyt. Se on osoittanut joitakin maita joilla sen mielestä olisi kyky valmistaa kyseistä ainetta ja sen lisäksi viitannut joihinkin vaihtoehtoisiin motiiveihin, m.m. ulkoisten vihollisten etsintään kun kotona on vaikeuksia.

Todisteiden tivaaminen johtunee siitä, että on riennetty jo seuraamuksiin jolloin olisi, tietenkin, hyvä olla ne valmiina. Muussa tapauksessa tivattaisi luultavasti kuinka tutkimus etenee ja mitä on löydetty.

Totta tosiaan. Tutkimus jauhoi omaa rataansa ja jauhaa edelleen. Syylliset on toki osattu osoittaa ja jo aloittaa seuraamuksetkin vaikka rataa ei ole jauhettu vielä likikään valmiiksi. Erityisen noloa on suomalaisten "nilkkien" perässä juoksu kun britti-Toryt kiirehtivät todisteiden edelle.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #91

#91 Kiitos tarkennuksesta, kuitenkin... Netissä heiluu nyt iso luuta, ja vanhat uutiset on myrkkyasioissa lakaistu pois. On mahdotonta tarkistaa enää vanhoja uutisväittämiä...joten monet asiat jäävät nyt muistin varaan. Näillä mennään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #68

Suuntaako Karlsson suppusuuohjensa myös T.May:lle, B.Johnson:ille sekä erityisesti S.Niinistölle ja J.Sipilälle? Tutkimuksethan lienevät vielä pahasti n.s. "vaiheessa".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #90

Täytyy sanoa, että V. Putin joutuu nyt hieman outoon valoon, kun totuus on tullut ilmi. Sen sijaan S. Niinistön ja J. Sipilän toimissa ei ole moitteen sijaa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180406220086010...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #160

Olen lukenut tuon The Times:n artikkelin eikä siinä esitetä yhtään todistetta vaan vain väite ja sitä puolusteleva mielipide joka jo etukäteen tiedetään perättömäksi.

S.Niinistö ja J.Sipilä ovat vieläkin huonossa seurassa eli samoissa porukoissa B.Johnson:n kanssa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #168

S. Niinistö ja J. Sipilä ovat olleet vieläkin huonommassa seurassa, eli tavanneet V. Putinin ja D. Trumpin. Venäjän valehtelun päälinja on, että kaikki muutkin valehtelevat. Putin piiloutuu rakentamalla silmänlumeesta kokonaisen valhemaailman kulissikseen. Putin osaa valita ja lukita narratiivinsa. Hän kiistäää silmää räpäyttämättä kaiken ja syyttää hyökkäyksestä uhria, kun kaikille (myös omille kannattajille) on päivänselvää, että kulloisenkin häikäilemättömän operaation takana on Venäjä. Kun Putinia epäillään, hän loukkaantuu kovasti.

Siinä Trump ja Putin ovat samanlaiset, että kumpikin puhuu yhtä ja tekee toista. Trump väittää olevansa kovempi Venäjälle kuin kukaan. Sitten hän kertoo Yhdysvaltojen lähtevän kohta Syyriasta. Jos se on totta, hän jättää Lähi-itään valtatyhjiön Venäjän ja Iranin täytettävksi. Se on pelaamista Putinin pussiin. Sanovat mitä sanovat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #173

Lamminpää kirjoitti: "Trump väittää ... hän kertoo Yhdysvaltojen lähtevän kohta Syyriasta."

D.Trumpin puheet ja teot näyttäisivät poikkeavan jonkin verran toisistaan: http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=1397011800...

V.Putin on sanoissaan tarkempi. Hän näyttäisi kertovan paikkaansa pitäviä mutta jättävän sopivasti kertomatta muita asioita. Hän näyttäisi valitsevan sanansa hyvinkin tarkasti. Ihan kaikkia Venäjältä kuuluvia ääniä ei pitäisi laittaa hänen suuhunsa vaikka ne ennakkoluuloissaan möyrivien mielestä sinne sopisivatkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #176

D. Trump ja V. Putin ovat siinä samanlaiset, että sanovat yhtä ja tekevät toista. Sen sijaan Xi Jinpingin Kiina kasvattaa mahtiaan tyynen aasialaisen hiljaisuuden suojissa. Kiina valehtelee olemalla puhumatta. Kiina ei Venäjän tapaan kalistele ydinaseitaan ja rummuta omaa ylivertaisuuttaan parjaamalla länttä. Kiinalle riittää, kun sen hiljainen voima kasvaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tätä minä vähän arvelinkin.

Näyttää siltä että Putinin omasta pelitavasta on otettu oppia ja nyt lännessä osataan pelata tätä peliä Putinin säännöillä.

Tarkoitan sitä että heti ei kerrota kaikkea sitä mitä tiedetään, mutta tehdään silti räväkkä veto, kuten tämä diplomaattien karkoitus.

Sitten annetaan Putinin ymmärtää ettei mitään perusteita ole ja annetaan Putinin puhua itsensä pussiin. Sitten kun Putin on puhunut pussiin paljastetaan se mitä tiedetään.

Ei ole lainkaan varmaa että vielä olisi paljastettu kaikkea mitä tiedetään ja faktojen salaamista voidaan puolustaa vaikkapa Venäjällä toimivien brittivakoojien suojelemisella.

Huolimatta siitä että tilanne on sekä murheellinen että vaarallinen, minä pidän tässä siitä asiasta että näyttää siltä että Putinin taktiikkaan osataan nyt vastata.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hauskaa oli seurata eilistä A-talkia tänään uusintana, kun tiedossa oli tämä brittien uusin paljastus. Kansanedustaja Packalen vaikutti tämän tiedon valossa lähinnä Putinin trollilta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Lähinnä hölmöltä se on vaikuttanut tähänkin saakka. Ei tämä paljastus kenellekään suuri yllätys ollut.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Ken sietää olla brittiuskovainen tässä tapauksessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #167

Ken ja Barbie eivät nyt tähän kuulu. Perussuomalaiset näyttää olevan samalla tiellä kuin monet muutkin Euroopan oikeistolaiset populistipuolueet, jotka hakevat tukea Venäjältä ja joita Venäjä käyttää omassa politiikassaan hyväksi.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005632649.html?u...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Nyt maailma odottaakin malttamattomana OPCW:n tuloksia. Järjestö on aiemmin julkistanut laajan raportin esimerkiksi Syyriassa käytetyistä hermokaasuista. Toistaiseksi Salisburyyn liittyviä tutkimuksia OPCW:n osalta on kommentoinut vain järjestön pääjohtaja Ahmet Üzümcü, ja hänkin vain niukasti. Lännen Mediakin yritti tavoitella järjestöä.
Tämä siis tiedetään nyt: Maaliskuun 20. päivä Üzümcü totesi tulosten analysoinnin kestävän muutaman viikon verran. Siten jonkinlaista lausuntoa voisi odottaa julkaistavaksi tämän viikon aikana. Ennen pääsiäistä Üzümcü tosin totesi BBC:n haastattelussa, että tulosten saaminen kestää edelleen kahdesta kolmeen viikkoa. Näytteet oli otettu ja viety järjestön päämajaan Haagiin, josta ne matkaavat edelleen eteenpäin kohti muita OPCW:n laboratorioita. Jos siis oikein optimistiseksi heittäytyy, voisi puolueettoman tahon löydöksiä odottaa huhtikuun puolivälin tienoilla.
Sillä aikaa Venäjä ja Britannia ovat jatkaneet juupas–eipäs -väittelyään hermomyrkkyiskun syyllisistä. Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että Venäjäkin on allekirjoittanut kemiallisten aseiden kieltosopimuksen 1990-luvulla. Kokonaisuudessaan sopimuksen on allekirjoittanut yhteensä 192 maata, ja OPCW valvoo sen toteutumista. Marraskuussa järjestö totesi, että tiedossa olevista maailman kemiallisista aseista on tuhottu 96 prosenttia. Venäjä kertoi tuhonneensa kemiallisia aseitaan jo viime syyskuussa kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Joidenkin spekulaatioiden mukaan novitšok-hermomyrkkyä on saattanut päätyä muiden maiden haltuun Neuvostoliiton romahdettua. Voi myös olla, että Venäjä ei ole ollut täysin rehellinen novitšok-myrkkymääristään.
Nämä ovat kaikki kysymyksiä, joihin OPCW:n toivotaan antavan vastauksensa. Vastaukset saattavat olla kuitenkin hyvin teknisiä. Todennäköisesti järjestö raportoi löydöksistään suoraan ensin Britannian hallitusta, joka saattaa sitten tehdä omat johtopäätöksensä. Varmaa on kuitenkin se, että OPCW:n tulokset tulevat olemaan hyvin mielenkiintoisia, osoittivat ne mitä tahansa.

Kaleva, 3.4.2018; http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/kolumni-maai...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Veikko, ihan aikuisen oikeasti, mitä v...n väliä sillä on, mistä myrkyn oletetaan lopulta olevan peräisin ?

Salisburyn myrkytyksen tultua laajalti venäläisen median toimin esille Putinstanisssa, kansa huuti hurraata ja kleptokraatin kannatus kasvoi läpi katon juuri ennen vaaleja.

Osa tyhmistä ja viattomista ( siis todella harvat ) länsimaalaisiset kiistelevät edelleen todisteiden laadusta ja luotettavuudesta, jopa mielenvikaisuuuden tasolla olevalla päättäväisyydellä.

Venäjän demokratian, vaalivilppien ja Syyrian siviiliuhrien sijaan nyt keskitytään ohjatusti pelkkään p....n jauhantaan tässäkin mediassa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

#10.
"...mitä v...n väliä sillä on, mistä myrkyn oletetaan lopulta olevan peräisin ?"

Niin, mieluimmin selvitetään pätevästi ja mahd. suurella varmuudella se, mistä myrkky ON peräisin. Oletuksia on jo kuultu ja nähty kylliksi.

Kabbalan alussa oli kovastikin olennainen kysymys, mistä myrkky on peräisin.

Nytkö sillä ei merkitystä?

Ei maalia voi kovin montaa kertaa siirtää saman pelin aikana..

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #18

Viktor Justsenko myrkytettiin dioksiinilla Ukrainan Kiovassa. Tätäkin myrkkyä on laajasti saatavilla ympäri maailmaa.

Justsenko kertoo tietävänsä, mikä taho oli myrkyttämisen takana, mutta todistaminen ja syytteet oikeusistuimessa ovat käytännössä mahdottomia.

Palautetaanpa mieleen, kuka Justsenko onkaan ?

Juha Hämäläinen

#10. Sen verran on väliä, että noudatetaan länsimaisia tapoja tuomitsemisessa. Emme elä villissä lännessä, jossa epäilty hevosvaras hirtettiin mieluiten samantien.

Meillä on myös lännessä runsaasti valtioterroria. Siihenkin tulee puuttua. Valtioiden tekemien rikosten paljastaminen ei voi minkään oikeuskäytännön mukaan olla rikollista, vaikka se tulkittaisiin maanpetokseksi.

Siksi Skripalin kuten Snowdenin on saatava kulkea vapaina ilman mitään uhkia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #55

Mitä väliä itse myrkyn alkuperästä tässä nyt on kokonaisuuteen nähden ?
Miten tilanne muuttuu, jos todetaan myrkyn alkuperän olevan Venäjällä ?

Ei siis mitenkään, vaan tyhjänpäiväinen väittely siirtyy foliohattuineen taas toiseen keksittyyn yksituiskohtaan, joka ei ole todistettavissa puoleen tai toiseen.

Venäjän lista disinformaation levittäjänä on todistettavasti pitkä ja taho ei siten nauti luottamusta missään - ei edes omien rajojensa sisäpuolella.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Summa:

Katseet ovat siis kansainvälisessä valvontajärjestössä, OPCW:ssa, aivan kuten Kaleva kirjoitti, ja allekirjoittanut jo viime viikolla toistuvasti.

Nyt sitten brittien masinoima poliittinen peli astui eilen myös OPCW:n piiriin. Äänin 16-5 Venäjä ulos alan järjestön keskeistoiminnasta.

Suomen ei koskaan kannata olla mukana junassa, jossa kansainvälisiä järjestöjä, instituutioita, sopimuksia, yhteistyötä ja kansainvälistä kontaktiverkkoa hajoitetaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ehkä on sitten mielestäsi hyvä että Suomi ei päässyt jäseneksi YK:n turvallisuusneuvostoon, jossa Venäjä on viime aikoina käyttänyt veto-oikeuttaan Lähi-itää ja Ukrainaa koskevissa kysymyksissä.

Sinne Venäjä seuraavaksi haluaa:

Moscow demands the UN Security Council meet to discuss the UK's claim it was "highly likely" Russia was behind the poisoning.

https://news.sky.com/story/russia-calls-for-urgent...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

#6.
SE maito kaatui jo aikaa sitten. Vesiperään päätynyt Suomi Turvaneuvostoon -projekti ruodittiin nähdäkseni varsin perusteellisesti ja avoimesti jo tuolloin, joten siihen ei liene syytä palata.

Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että YK:n toiminnan ongelmat ovat fundamentaalisia, rakenteellisia ja työkulttuuriin liittyviä, ja niiden korjaamiseen kannattaa panostaa, mutta helppoa se ei ole.

Turvaneuvosto on sinänsä pulmallinen, koska sen pysyvät jäsenet saivat "nallekerhokorttinsa" WW II:n jälkeisessä tilanteessa, eikä se jako ole enää lainkaan relevantti, eikä toiminnan jälkikatsannossakaan katsoen kovin "hyvä". Mitä tilalle, sitä voisi miettiä, mutta kuten sanottu: aikoinaan betonoitua järjestelmiä on vaikea lähteä muuttamaan, ja monesti onkin hedelmällisempää pyrkiä toimimaan rakenteellisen status quon tilanteessa, enemmänkin epämielekkäistä rakenteista huolimatta kuin niihin päätä lyöden.

Suomen paikka ei kaikenkaikkiaan nähdäkseni ole Turvaneuvostossa. Muualla, toisenlaisessa roolissa saamme enemmän aikaan ja parempaa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Salisbury Incident /Skripal Case saa yhä vain oudompia piirteitä:
Venäjä ei pääse mukaan Kemiallisten aseiden kieltojärjestön (OPCW) tutkimukseen venäläisen ex-kaksoisagentin myrkytyksestä Britanniassa. Venäjän Hollannin-suurlähettiläs sanoi Haagissa, että Venäjä ei onnistunut saamaan äänestyksessä riittävästi tukea muilta.
Kemiallisten aseiden kieltojärjestö on ollut koolla keskustelemassa Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä myrkytystapauksesta.
Venäjä vaatii myös YK:n turvaneuvostoa koolle agentin myrkytyksestä. Venäjän YK-lähettiläs ilmoitti haluavansa neuvoston kokoontuvan torstaina.
Lähde: TS 5.4.2018;
http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3901328/Venaja+ei...
Jostain syystä en nyt löytänyt Mtv:n eilisiltaista 16-5 äänestystulosuutista.
*

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Totean:

Mitä sekavampi ja riskialttiimpi aika, sitä olennaisempaa ja tärkeämpää on suojata ja varjella (kuin lapsen silmää) kansainvälisiä käytäntöjä, sopimuksia ja niihin kytkeytyviä instituutioita ja organisaatioita.

Nyt Länsi on kiivaasti purkamassa yhtä aikamme tärkeintä kv-järjestelmää, Kansainvälistä kemiallisten aseiden kielttojärjestelmän valvojaa OPCW:tä
.
Suomen pitää välittömästi protestoida järjestön valtaajien omavaltaisia ja lyhytnäköisiä toimia vastaan ja vaatia, että järjestö palaa peruskirjansa ja tekemiensä sopimusten mukaiseen protokollaan.

*

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Reutersin mukaan Kiina tuki Venäjää OPCW:n kokouksessa, se on merkittävä tieto, jos pitää paikkansa.

https://www.rferl.org/a/russia-skripal-poisoning-o...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

BBC:llä oli samat maat.

http://www.bbc.com/news/world-europe-43648343

PS. Hupsista, siinäkin näkyy olevan lähteenä Reuters.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Testipenkissä on nyt "lännen " yhtenäisyys. Tilasisuus tähän on avautunut Trumpin valinnan, brexitin ja EU:n sisäisten skismojen kautta, eikä Putin lähipiireineen jättäntyt tätä tilaisuutta käyttämättä.

Länsi on päätetty hukuttaa valheisiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

Yhtenäisyysrintamasta on jo paennut Turkki. Unkari, Tsekkoslovakkia. Puola ja Itävalta ovat kallellaan Putinin suuntaan, kuten Euroopan polilistiset äärinationalistiset liikkeet, mukaan luettuna Suomen persut.

Eiköhän lännen yhtenäisyys tästä kuitenkin vain lujitu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #14

On tosin muistettava, että Unkarikin yhtyi venäläisdiplomaattien karkotuksiin. Se on mielenkiintoista, sillä Orbanin otteet ovat muuten ihan kuin Putinin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

Kiiski kirjoitti: "Länsi on päätetty hukuttaa valheisiin."

Mutta länsi ei valehtele? Edes B.Johnsson DW:lle?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #25

Sivuseikka tässä asiassa.

Itse asiassa sillä ei ole mitään väliä, missä myrkky on valmistettu, vaan putinistit kääntävät nyt tarkoituksella huomiota sivuraiteille vaatien vedenpitäviä todisteita, joilla ei niilläkään ole todellisuudessa mitään väliä.

Vain sillä on väliä, että sodankäynnin myrkkyasetta on nyt käytetty mitä ilmesimmin Venäjän toimesta Britannian maaperällä, kuten käytettiin aiemmin harvinaista vain Venäjällä valmistettavaa alfasäteilijämyrkkyä poloniumiakin.

Venäjä kiisti aluksi todella kiivaasti sekaantuneensa Litvinenkon tyrimällä tehtyyn murhaan vaarantaen näin samalla häikäilemättä myös sivulliset, mutta kuinkas sitten Myyryläinen kävikään ?

Toinen poloniummyrkyttäjistä on nyt duuman jäsen.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #36

Olet vähän yksisilmäinen. Jos miettisit asiaa älykkäästi tuomitsisit kaiken valtioterrorin ja siinä sivussa kemiallisten aseiden tutkimuksen ja tuotannon kaikkialla sekä vaatisit näissä tehtävissä olevien kriminalisointia kansainvälisesti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

Sokeiden ketjussa yksisilmäinen on kuningas.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #56

Omituinen kommentti. Et taida käsittää, millä vakavuudella asiaan suhtaudutaan, jos joku ulkopuolinen valtioterrori käyttää sodankäyntiin kehitettyjä supermyrkkyjä tässä tapauksessa jo toistamiseen Britannian maaperällä.

Mikä olisi Suomen ja suomalaisten reaktio, jos sodankäynnin supermyrkkyjä käytettäisiin Helsingin keskustassa ? Mieti sitä - ja jatka vasta sitten.

Miksiköhän myrkyt olivat venälaistä alkuperää ?

Tääsäkin annettiin nyt viesti ja varoitus myrkkyvalimnoin Moskovan pitkästä kädestä ja norsun muistista niille, jotka saattaisivat olla epäedullisia Putinin järjestelmälle jatkossakin.

Britannia päätti muuten ennen Salisburyn myrkkyiskua tutkia venäläisen rahan alkuperää ja myös oligarkkien rahat joutuvat nyt julkiseen syyniin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kas tässä, sputniknews:

Russia, Iran and China presented the OPCW with a proposal for a joint investigation into the Skripal case, Shulgin said.

https://sputniknews.com/europe/201804041063213677-...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

#9. + 11.

China, Azerbaijan, Sudan, Algeria and Iran were among the countries that backed Russia's motion at the OPCW executive council, Reuters reported.

Eli ne viisi olivat:

Kiina, Azerbaitsan, Sudan, Algeria ja Iran.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jutussa, joka muistaa myös Boris Johnsonin valheet, The Guardian ottaa esiin myös Venäjän valheen Kiinan tuesta:

"At an emergency executive meeting of the OPCW that it had convened, Russia’s statement calling for a joint British and Russian investigation of the samples was only supported by six states on the 41-strong executive, with 17 abstentions. Nevertheless Russia later claimed it also had the support of China and accused the UK of procedural tricks, outright lies, Russia-phobia and deploying the language of ultimatums."

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/apr/04/ru...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #43

Eikö Kiina ollutkaan niiden joukossa jotka tukivat Venäjän aloitetta yhteisestä tutkimuksesta, kuten Huuska tuossa ylempänä tiesi kertoa?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kuten hyvin tiedetään Neuvostoliitto erotettiin YK:n edeltäjän Kansainliiton jäsenyydestä 14.12.1939. Erottamisen syy on tuttu: Neuvostoliitto oli ylittänyt sen viimeisen punaisen viivan. Mitäpä Huuska tuumii, jos tilanne oikeasti olemassa olevien näyttöjen perusteella todellisuudessa jo enteilee samanlaisia proseduureja OPCW:n osalta kuin tapahtui 14.12.1939. Pelisäännöt koskevat kaikkia. Rikkurit joutuvat jäähylle - tai erotetaan.

Historia toistaa itseään. Edellä oleva rinnastus on toki vielä ennenaikainen.

"Kansainliiton neuvoston 107. kokous oli 14. joulukuuta 1939 Genevessä pidetty Kansainliiton neuvoston viimeinen kokous.
Kokous kutsuttiin koolle siksi, että Risto Rydin ensimmäinen hallitus oli valtuuttanut Rudolf Holstin ottamaan Neuvostoliiton 30. marraskuuta alkaneen hyökkäyksen käsittelemisen Kansainliiton yleiskokouksessa ja Kansainliiton neuvostossa 2. joulukuuta 1939. Saamansa valtuutuksen mukaisesti Holsti oli lähettänyt seuraavana päivänä Kansainliiton pääsihteeri Joseph Avenolille kirjeen, jossa hän toivoi kummankin kokouksen viipymätöntä koolle kutsumista.

4. joulukuuta Neuvostoliitto totesi, että se ei ole Suomen kanssa sotatilassa, vaan että se on ratkaissut ongelmat Suomen Kansanvaltaisen Tasavallan kanssa avunanto- ja ystävyyssopimuksella.:

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkä nyt kuitenkin katsotaan CWC:n OPCW:lle laatia sääntöjä ja noudatetaan niitä ennen "rikkureiden"*) jäähylle panoa tai erottamista, jookosta. Ja he siellä katsokoot toidtseita joiden olisi myös olla hyvä olla kansalaisten nähtävissä ja arvioitavissa.

*) Onko sanavalinta n.s. freudilainen lipsahdus ja viittaa ihan sattumalta työmarkkinoiden häiriköihin ja terroristeihin sekä käsikassaroihin?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

#23.
Kansainvälisestä yhteistyöstä ja yhteisöstä sulkeminen ei yleensä edistä mitään, korkeintaan sulkijoiden hetkellistä hyvänolontunnetta.

Erottaminen kansainvälisistä järjestöistä sulkee enemmän ovia kuin avaa niitä. Sitä paitsi se on megatrendin vastaista: maailma käy kauppaa, toimii taloudellisessa ja henkisessä yhteistilassa, josta ketään ei saa täysin ulos, paitsi ehkä big bom -menetelmällä, muttei silläkään.

Kansainliiton ongelmiin voinemme palata hieman perustellisemmin joskus, mutta totean vain, että NL:n erottaminen yhteisöstä, ei estänyt Lännen tiivistyvää yhteistyötä "hylkiön" kanssa jo suht kohta Talvisodan päätyttyä, ainakin elokuusta 1940 lähtien, koska Saksa.

Näin se menee.

Kiina-keskiseksi muuttuvassa maailmassa voi eurooppalainen Venäjä (se on erityislaadussaan sitäkin, vähintäinkin maantieteessä, jolle emme voi paljoakaan) alkaa jossain vaiheessa tuntua jopa melko mukiinmenevältä kumppanilta..
- Samoin kuin "Russia with Putin" voi alkaa jossain käänteessä tuntua jopa suhteellisen siedettävältä "Russia without Putin" -version kanssa, jos oikein huonosti käy.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En tiedä asiasta mitään muuta kuin mitä olen sattumoisin mediasta lukenut. En siis osallistu keskusteluun tämän enempää. Olen kuitenkin aivan varma, että tietäviä ja jopa kaiken tietäviä riittää tämän asiallisen blogin kommentointiin hyvin riittävästi.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tuskinpa myrkyn analysoinnin perusteella sen valmistajaa voi tunnistaa. Tiedustelutiedot lienevät ne joihin on luottaminen. Venäjän käsitys totuudesta on tunnetusti tarkoitukseen sopiva ja ainahan hyödyllisiä hölmöjä riittää.

En usko, että asiasta päästään kaiken kattavaan yksimielisyyteen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"The UK Foreign and Commonwealth Office told CNN they wouldn't comment on The Times' report. "We have nothing more to add to that story," a spokesman said Wednesday."

https://edition.cnn.com/2018/04/05/europe/russia-u...

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Täällä ruohonjuuritasolla ollaan vähän ihmeissään. Nyt tiedetään, että k.o. hermomyrkkyä on valmistettu Venäjällä. Joka on kansainvälisen sopimuksen mukaan kielletty. Siis Venäjä pitääkin saada edesvastuuseen siltä osin. Mutta kuka tai mikä taho sitä on käyttänyt nyt esillä olevassa tapauksessa, on vielä hakoteillä? Joten siltä osin ei tiedetä onko tekijä tai tekijät venäjän kansalaisia vai muita.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Väärin, tiedetään, että se, tai oikeammin tuoteperhe, on kehitelty NL:ssa jolloin se ei ollut kielletty. CWC on allekirjoitettu 1993 eli NL:n hajottamisen jälkeen. Ainakaan julkisuudessa ei ole tietoa kuinka paljon sitä olisi sen aikana valmistettu. Lisäksi tiedämme, että kehitysohjelma laitettiin jäihin NL:n hajottamisen jälkeen ja työttömiksi jääneet kehittäjät levisivät ympäri maailmaa, m.m. V.Mirtsajanov USA:han. Ja lopulta tiedämme, että UPCW on vahvistanut Venäjän tuhonneen kemialliset aseensa. Muut ovat "tietoja" ja spekulaatioita kunnes toisin osoitetaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Paitsi että:

EU calls on Russia to declare 'Novichok' to chemical weapons body

Russia declared roughly 40,000 tonnes of chemical weapons to the OPCW in the 1990s. The agency said in October that Moscow had completed destruction of the stockpile. It did not declare Novichok.

https://www.reuters.com/article/us-britain-russia-...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Jäikö Novichok-kehitysohjeman aineet Venäjälle vai muihin NL:sta irrotettuihin tasavaltoihin? Ainakin joku osa jäi Utsbekistaniin koska Washington Postin mukaan USA-laiset olivat niitä siellä siivoamassa 1990-luvun lopulla.

Jos ei jäänyt, ei ollut mitään ilmoitettavaa ja jos jäi, sopimuksia rikottiin. Juttu lienee auki eikä syytöstä ole osoitettu paikkaansa pitäväksi, ainakaan vielä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

Alkuperäistä en ainakaan vielä löytänyt, mutta

The CWC requires that member countries declare all of their chemical weapons. Russia on Thursday repeated its consistent denial that Novichok ever existed.

http://www.france24.com/en/20180315-opcw-russias-a...

Edit:

Russian denial of secret nerve agent program seemingly contradicted by own state media

http://abcnews.go.com/International/russian-denial...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #34

Nylund lainasi ABC:tä: "Russian denial of secret nerve agent program seemingly contradicted by own state media"

Todistaako Nykund tässä ABC:n avustuksella, että Venäjällä on kuin onkin suht'koht' vapaa tiedonlevitteistö? Siellä näytetään uskallettavan väittää jopa muuta kuin putinistiset Putinin käskyläisnuket?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #44

Siinä vaiheessahan Mirzayanov oli jo vahvistanut Novichokin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #53

Mirtsajanov on kai todistanut NL:ssa olleen käynnissä kehitysohjelma johon hän itsekin osallistui. Se lopetettiin, kuten moni muukin kehitysohjelma, NL:n hajottamisen yhteydessä rahan puutteeseeen. Mirtsajanov ei kai ole, eikä varmaan pystykään, todistamaan mitään k.o. ohjelmassa käsiteltyjen aineiden myöhemmästä kohtalosta ja mihin uuteen, NL:n hajottamisen yhteydessä syntyneeseen maahan ne joutuivat.

Lisäksi on otettava huomioon, että NL:ssa eikä Venäjällä k.o. ainetta tunneta nimellä Novichok.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #92

"Lisäksi on otettava huomioon, että NL:ssa eikä Venäjällä k.o. ainetta tunneta nimellä Novichok."

Lähde?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #94

Snellman kyselee lähdettä, esimerkiksi:

- "Uglev describes how he helped to develop a “new class of organophosphorus chemical agents”, but states that the name “Novichok” was not used for these compounds. " (https://www.globalresearch.ca/doubts-about-novicho...)

- M.Zaharova: ""Neither in the territory of the Soviet Union nor during the Soviet times, nor in the Russian Federation has there ever been research named directly or codenamed as 'Novichok.'
"The name was not patented; it was not used as some symbol, cipher or code," Zakharova said on Rossiya's 24 TV channel." (http://www.poandpo.com/news/zakharova-nothing-name...)

- Kohta 6: "The word Novichok, said spokeswoman Maria Zakharova, was an invention of the West when a number of ex-Soviet scientists moved there in the 1990s "taking with them the technologies they were working on"." (http://www.bbc.com/news/world-europe-43377698)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #128

Niinhän ne jotkut venäläiset nyt hätäpäissään väittävät, ja puhuvat ristiin.

"Incidentally, Novichok is not a substance,” Rink told RIA Novosti. “It’s a whole chemical weapons system. The weapons system adopted in the USSR was called 'Novichok-5.' Without the number, the name wasn’t used."

http://abcnews.go.com/International/russian-denial...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #130

Nylundko on edelleenkin mieltä, että venäjällä on vain yksi mieli ja yksi ääni. Jos kaikki ei aina ja välittömästi napsahda yksi yhteen niin hätäpäissään puhuvat ristiin. Joopajoo, saattaahan sellaisessakin uskossa elää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #131

Ei ole, mutta oppositio hiljennetään politiikassakin, tavalla tai toisella.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #92

"Mirtsajanov ei kai ole, eikä varmaan pystykään, todistamaan mitään k.o. ohjelmassa käsiteltyjen aineiden myöhemmästä kohtalosta ja mihin uuteen, NL:n hajottamisen yhteydessä syntyneeseen maahan ne joutuivat."

- Niin, Venäjähän ei myöntänyt edes että ovat olleet olemassa.

"Lisäksi on otettava huomioon, että NL:ssa eikä Venäjällä k.o. ainetta tunneta nimellä Novichok."

Niinkö? Kannattaisi lukea mitä Novichokin parissa työskennelleet ovat kertoneet.

"Incidentally, Novichok is not a substance,” Rink told RIA Novosti. “It’s a whole chemical weapons system. The weapons system adopted in the USSR was called 'Novichok-5.' Without the number, the name wasn’t used."

http://abcnews.go.com/International/russian-denial...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #97

Nylund kirjoitti: "Kannattaisi lukea mitä Novichokin parissa työskennelleet ovat kertoneet."

Kun viestitään länsimaiselle yleisölle niin kannattaa käyttää lännessä käytettyjä nimityksiä, vai kuinka?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #133

Koko tapaus on Venäjän puolelta ihmeellisiä selityksiä täynnä, tämäkin Uglevin:

– Why did the Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) under the United Nations, if one finds their minutes from their meetings to be true, fail three times to find proof of production of this agent (searches began after the publication of Mirzayanov’s book in 2008)?

– It’s impossible to find a black button in a dark room. Moreover, the cat simply wasn’t there, because there wasn’t any production in the USSR, and Russia then was preoccupied with other things

- Shihani on tietääkseni entisen NL:n puolella.

https://thebell.io/en/the-scientist-who-developed-...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #53

Nylund kertoi V.Mirtsajanovin paljastaneen Novichok:in. Tässä mielenkiintoinen juttu M.Zaharovan viimeviikkoisesta tiedotustilaisuudesta: http://www.mid.ru/en/press_service/spokesman/brief.... Sen mukaan Wikileaks:ssä oli paljastettu USAn ulkoministeriön yrittäneen salailla ja peitellä Mirtsajanovin kirjaa ja aen sisältöä. Miksiköhän?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

*
OPCW:n sivuilla
on kiitettävällä tavalla, nopeasti ja avoimesti, esillä järjestön eilisen 4.4.2018 pidetyn periaatteellisesti merkittävän (5-16 äänestys) konventin pöytäkirjat ja delegaattien puheenvuorot:

Documents from the Fifty-Seventh Meeting of the Executive Council
Please find below documents from the Fifty-Seventh Meeting of the Executive Council, which will take place on 4 April at OPCW Headquarters.

Documents will be added as they become available.

All documents are in PDF.
Linkki: https://www.opcw.org/documents-reports/executive-c...

*

Ehtimättä tässä ryhtyä kummemmin ruotimaan papereita, totean, että
puheenvuorossaan Ruotsi vetosi PM ja ulkoministerinsä sekä EU:n 22.3.2018 antamiin lausumiin, esittäen kuitenkin tiettyjä toteamuksia, mm.:
OPCW:n Yleissopimuksen puitteissa Ruotsi myöntyy siihen, että . Tämä on yksi syy siihen, miksi päätösluonnos, sellaisena kuin se on esitetty, ei voida puolestamme hyväksyä. (Venäjän roolia koskien, vh)Yhdistyneellä kuningaskunnalla on useita vaihtoehtoja vastata tutkimuksista, ja sillä on varmasti oikeus harjoittaa omaa riippumatonta poliisitutkintaansa kansallisen lainsäädännön mukaan

Iranin delegaatti totesi mm.:

Lopuksi mutta ei vähäisimpänä, samalla kun nimetään joitakin jäsenvaltioita kemiallisten aseiden käytön uhreiksi, edustani delegaatio on syvästi pettynyt kohdatessaan joitakin julkilausumia, joissa unohdetaan täysin kemiallisten aseiden uhrien joukosta nimi Iran, joka kuitenkin on kemiallisten aseiden käytöstä eniten kärsinyt maa, mikä on niissä tarkoituksellisesti tai tarkoituksetta, jätetty mainitsematta.
Kaksikymmentä vuotta sen jälkeen kun maamme tuli jäseneksi OPCW:een, haluan todeta, että Iran ei ole ollut ainoastaan kemiallisten aseiden käytön uhri, vaan myös maailman vaikenemisen uhri.

- Tuolla Iran muistutti suoraan, miten kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta toiset kuitenkin tasa-arvoisempia kuin toiset. Jopa venäläinen kaksoisagentti on tärkeämpi kuin tuhannet "muut".

*
Lopuksi vielä palautan mieliin kysymyksen kahden käsitteen varsin horjuvaksi osoittauneesta rajanvedosta,

nimittäin käsitteen "ordinary crime"
ja
käsitteen "terrorist crime" välillä.

Edellä mainitussa puheenvuorossaan Ruotsin delegaatti puhui hieman problemaattisella tavalla britannian oikeudesta valita "useita vaihtoehtoja vastata tutkimuksista, ja sillä on varmasti oikeus harjoittaa omaa riippumatonta poliisitutkintaansa kansallisen lainsäädännön mukaan".

Kun nimittäin Salisbury Incident täyttää ainakin kerrottujen kuvaustietojen perusteella myös terroristisen rikoksen tunnusmerkit, ja kun se kohdistui saatavilla olevien tietojen mukaan mahdollisesti ja ainakin potentiaalisesti kansallisuudeltaan valikoitumattomiin ihmisiin (enkä puhu JS:sta), teko/tapahtuma täyttää siis myös tältä osin kansainvälisen terroristisen teon tunnistin määreet, - etenkin kun sillä oli mitä ilmeisimmin tarkoitus aiheuttaa kauhua ja inho yleisemminkin (ei vain puolta vaihtaneiden GRU/FSB ulkomaantoimiston toimijoiden joukossa), niin tapausta on näihin seikkoihin nähden käsitelty silmäänpistävän sinnikkäästi brittiläisenä "ordinary police case"na, jota se ei siis ehkä tai oletettavasti ole.

Miksi?

Miksi silence myös tässäkin suhteessa?
Because expedient.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu käsittelemään tätä asiaa tänään klo 21 Suomen aikaa New Yorkissa. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väittää lännen kertovan "satuja" tässä kysymyksessä.

https://www.theguardian.com/politics/blog/live/201...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Itämaisia satuja ja tarinoita:

Russian diplomat insists Moscow has never possessed novichok nerve agent

One of Russia's most senior diplomats has told Sky News his country has never possessed a nerve agent with the codename "novichok" and has destroyed all its chemical weapons.

Alexander Shulgin is Russia's ambassador to the Netherlands and also the Russian representative at the Organisation for Prohibition of Chemical Weapons (OPCW).

https://news.sky.com/story/russian-diplomat-insist...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pieni sivuhyppy asiaan, joka löytyy nyt samasta linkistäsi: Kunpa David Miliband palaisi kotiin ja saisi aikaan uuden Brexit-kansanäänestyksen...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Näin tällä salatulla tiedolla pelataan: Britannian turvallisuusministeri Ben Wallace sanoo, ettei tähän asiaan liittyvää tiedustelutietoa voi paljastaa edes oppositiojohtaja Jeremy Corbynille, koska tietolähteet olisivat muuten hengenvaarassa. Demokratian kannalta tällainen on tietysti huolestuttavaa.

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/apr/05/sp...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ikävä kyllä hyvin uskottavaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Se taitaa olla nyt liian myöhäistä haikailla sen demokratian perään. Olisi vissiin kannattanut miettiä muutama viikko ennen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässäpä hieno häväistyskirjoitus Boris Johnsonista - "The Foreign Secretary has routinely humiliated Britain - but a weak Prime Minister dare not sack him."

https://www.newstatesman.com/politics/uk/2018/04/b...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Myrkytetyn Julia Skripalin serkku Viktoria Skripal sanoo puhuneensa Julian kanssa tänään puhelimessa ja että Julialla on "kaikki hyvin." Tietää venäläinen Interfax.

http://www.interfax.ru/russia/607079

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

The Timesin artikkelissa, joka kai julkaistiin ennen puhelua, Viktoria kertoo asian taustasta mielestäni joitakin hyvin uskottavia seikkoja:

https://www.thetimes.co.uk/article/i-want-to-take-...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Itse en kyllä Juliana Venäjälle lähtisi...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Venäjä voisi tukea tutkimuksia kertomalla keille kaikille ovat tätä mömmöä myyneet. Löytyisi muita tutkintahaaroja. Tuskin muuten kertovat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minusta on todennäköisempää, että sitä kehitys- ja testivaiheissaan jäi eri uusiin tasavaltoihin NL:n hajotessa. Niistä erilaiset hämärät tyypit ovat voineet myydä sitä ja paljon muutakin ihan mihin tahansa. Esimerkiksi USA sai sitä Utsbekistanista 1990-luvun lopulla, tiesi Washington Post kertoa jo silloin.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Näyttäisi varsin luotettavana pidettävä Financial Times uutisoivan, että Porton Down -laboratoriot eivät ole kyenneet osoittamaan myrkyn olevan peräisin Venäjältä.
https://www.ft.com/content/2428cef8-3757-11e8-8b98...

Jostain muistelen lukeneeni, että OPCW:n labroilla olisi näytteitä (tai identifioimiseen soveltuvia tietoja) aikaisemmista näytteistä. Käsittääkseni juurikin mömmön valmistaneen laboratorion löytämiseksi.

Mutta ainahan sitä voi tehdä toisessa labrassa. Tai sitten valmistaja voi olla joku ihan eri taho. Mömmön valmistaja ei ole ainakaan itse mömmöstä selvinnyt.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Poisoning hoax unravels: UK government busted deleting tweet that blames Russia
Boris Johnson set to be fall guy in massive UK poisoning hysteria and disinformation

Myrkytys huijaus: Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus mursi twiitin, joka syytti Venäjää.
Boris Johnson on kuollut kaveri suuressa UK: n myrkytyshysteriassa ja disinformaatiomyllytyksessä.

The DURAn: 4.4.2018, http://theduran.com/poisoning-hoax-scandal-unravel...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Busted" merkitsee "jäi kiinni". Tämähän on jo käsitelty. Hallitus jäi kiinni twiitin poistamisesta, ja Boriksesta on tulossa syntipukki.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Voi olla, että Boris joutuu tässä nimenomaisessa asiassa syntipukiksi ilman omaa syytään, mutta kyllähän kyseessä on kaveri, jonka suhde totuuteen on vähintään yhtä epämääräinen kuin erään Atlannin takana vaikuttavan valtionjohtajan suhde totuuteen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #65

Ei todellakaan joudu ilman omaa syytään. Kuka häntä käski valehtelemaan Porton Downin lausunnosta ja kuka muu sen twiitin olisi käskenyt poistamaan? Kunhan suomensin "fall guyn" oikein syntipukiksi eikä miksikään kuolleeksi kaveriksi.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen Vastaus kommenttiin #73

No jaa, Boris on tosiaan osoittanut pitävänsä totuutta varsin epämääräisenä käsitteenä. Minulle on jostain syystä syntynyt mielikuva, jonka mukaan Boris valehtelee paljon useammin kuin moni itäinen johtaja. Läntistä vertailua tehdäksemme Boris suhtautuu totuuteen huomattavasti vapaamielisemmin kuin läntisen supervallan johtaja. Tämä mielikuva syntyi jo aikoja sitten kun Boris toimi mediasektorilla.

Kilpailu on kovaa, mutta Boris nousee voittajaksi.

Toisaalta en tiedä oliko juuri Boris se kuka määräsi tavaraa tuhottavaksi.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Mursiko hakkeri Julijan puhelun?

Julija Skripalin puhelu vuoti julkisuuteen: (tiedon mukaan tänä aamuna 5.4.2018)
Yulia Skripal phone call leaked: “everyone’s health is fine, will be discharged soon”

Lue lisää: http://theduran.com/breaking-yulia-skripal-phone-c...

Yulia Skripal puhelun vuotanut: "kaikkien terveydentila on hieno, päästetään pian"

Lue lisää: http://theduran.com/breaking-yulia-skripal-phone-c...

Artikkeli, julkaistu ½ tuntia sitten:
http://theduran.com/breaking-yulia-skripal-phone-c...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Nauhoitus:

Earlier on Thursday Russian TV released a recorded phone call alleged to have taken place between Ms Skripal and her cousin Viktoria, who lives in Russia and is a Russian citizen.

http://www.bbc.com/news/world-europe-43652574

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Julian ja Viktorian puhelinkeskustelu litteroituna;

http://theduran.com/breaking-yulia-skripal-phone-c...

BREAKING: Yulia Skripal phone call leaked: “everyone’s health is fine, will be discharged soon”
The recording was reportedly made on the morning of Thursday, April 5th.
by
image: https://i1.wp.com/theduran.com/wp-content/uploads/...
Vladimir Rodzianko April 5, 2018, 16:58

The most recent development in the Skripal affair is a recorded phone call aired by Russian broadcaster Rossiya 1, purportedly between Yulia Skripal and her cousin, Victoria Skripal Thursday morning.
The hosts of the “60 Minute” show on Rossiya 1 – Evgeny Popov and Olga Skabeyeva – said they were unable to confirm the authenticity of the phone call.

Transcript of the phone call between Yulia and Victoria Skripal:

Viktoria: Hello?
Yulia: Hello. Do you hear me?
Viktoria: Yes, I hear you.
Yulia: It is Yulia Skripal.
Viktoria: Oh, Yulka [diminutive of Yulia] it is you! I recognise from your voice that it is you but cannot understand. So, they gave you a telephone, didn’t they?
Yulia: Yes, yes.
Viktoria: Thank God! Yulyash [diminutive of Yulia], is everything okay with you?
Yulia: Everything is ok, everything is fine.
Viktoria: Look, if tomorrow I get a (British) visa, I will come to you on Monday.
Yulia: Vika, no one will give you the visa.
Viktoria: Well, I thought so too. Oh well.
Yulia: Most likely.
Viktoria: If they give it, I need you to tell me whether I can visit you or not, tell me that I can.
Yulia: I think no, there is such a situation now, we’ll sort it out later.
Viktoria: I know it, I know it all.
Yulia: Later, we will get it sorted later, everything’s fine, we’ll see later.
Viktoria: Is this your phone?
Yulia: It is a temporary phone. Everything is fine, but we’ll see how it goes, we’ll decide later. You know what the situation is here. Everything is fine, everything is solvable, everyone (he and her father) is recovering and is alive.
Viktoria: Ok! Is everything alright with your father?
Yulia: Everything is ok. He is resting now, having a nap. Everyone’s health is fine, there are no irreparable things. I will be discharged soon. Everything is ok.
Viktoria: Kisses, my bunny.
Yulia: Bye.
Russia has responded to the recovery of Yulia Skripal, adding that she may be able to provide insights into how the poisoning occurred, or reveal whether she knows of some other motive by some other non-state actor.

According to The Guardian, “the British intelligence services will be debriefing her [Yulia] as soon as her health permits.”
Adding that, “it would clearly be a huge embarrassment for the UK government if it emerged she believed the Russian state was not involved.”

Lue lisää: http://theduran.com/breaking-yulia-skripal-phone-c...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Julia on varmasti käynyt muitakin keskusteluja, kuin mitä tämä puhelu serkkunsa kanssa.

Mitä väliä tälläkään itse asiassa on ?

Julia tuskin lähtee Viktorian kanssa takaisin Venäjälle.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

#71
Olennaisinta ehkä on, että Julia puhuu ja isä vetelee aamutorkkuja.

Kovalla myrkyllä ammattimaisesti tapettu ei puhu eikä vetele napantereita.

No, ilmeisesti olen väärässä tässäkin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #75

Brittiviranomaisiinhan ei ole luottamista ja isä vetelee edelleen aamutotkkuja.

Koko tarina vain keksittyä huuhhata....

Palaisit nyt Veikko järkiisi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #75

Ihmisiä ne on tappajatkin ja ilmeisesti tällä myrkyllä ei kovin suuria määriä murhia ole tehty aikaisemmin. Onko se jotenkin ennen kuulumatonta, että annostus voisi mennä pieleen ja vaikka kosteus & aika vaikuttaa kahvan kautta annosteltuun myrkkyyn? Paljon on ilmeisesti myrkkymurhaamisen asiantuntijoita liikkeellä kun monet tietävät miten sen pitäisi toimia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #77

Jos saa käsiinsä jotain noinkin erikosta hermomyrkkyä,niin on epätodennäköistä sen tarkoituksen menevän pieleen.

Olethan sinäkin kertomassa todennäköisyyksiä fiilispohjalta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #80

Vellu ilmoittautui asiantuntijaksi, loistavaa. Kerro meille miten tätä hermomyrkkyä annosteltiin? Ja eikö myrkyn erikoisuus ole argumentti nimenomaan sen puolesta, että jokin saattaa mennä pieleen?

Olet ekspertti ainakin siinä, että antamasi esimerkit ovat aina ristiriidassa oman argumenttisi kanssa, vrt. Kim Jong Nam.9

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Luin tuon viimeisimmän Yuliasta The Guardianista ja sain sen käsityksen että
- Yulka rauhoitteli Vikaa (isä makkaileepi)
- Vika haluaisi viisumin, Yulka ei nyt haluaisi Vikan tulevan touhuamaan
- Yulka ei halua kotivenäjälle, syystä tai toisesta
- Yulka on vielä pöpperöinen mutta on jo kiukkuinen, vaan kelle tai mihin suuntaan? En havainnut mitään valtioterroriin tai suurvaltapolitiikkaan viittaavaa tuossa rupattelussa, mutta jollain tavoin hämillään Yulka on tuosta tilanteesta. Välttelevä.

Isot tuutit ja -pojat sitten erikseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Toinen vaihtoehto piilee tässä:

The hosts of the “60 Minute” show on Rossiya 1 – Evgeny Popov and Olga Skabeyeva – said they were unable to confirm the authenticity of the phone call.

Sky news:

Russian television has aired a phone conversation, claiming it's Yulia Skripal talking to her cousin from Salisbury District Hospital.

https://news.sky.com/video/russia-tv-airs-skripal-...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kuuntelin ja ymmärsikin tuota vaivaisella venäjäntaidollani.

Yulka ei itse asiassa puhunut kovin paljoa, mutta vakuutteli että nyt on "vso normalna" muutamaan kertaan. Toppuutteli Vikaa joka pälpätti ja tahtoi tulla. Sitten lopetti aika lyhyeen. Oli ehkä väsynyt. (Kuka ei olisi)

Sain kyllä sen kuvan että keskustelu oli aito, ei lavastettu. Yulka oli "v trupku" mutta oma mobiltelefooninsa lie tutkittavana kuten varmasti kaikki muukin henkilökohtainen tai lähellä käynyt tavara.

Tuo myrkyttämisen epäonnistuminen saa minut epäilemään tekijöitten ammattitaitoa. Sanoisin harrastelijoiksi. Toki saatan olla jopa väärässä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #85

Vaikeaahan myrkyttämiseen on ottaa kantaa kun ei tiedä oliko tarkoitus tappaa heti vai jättää kitumaan.

PS. Tämä BBC:n sivuilta

Doubts have been cast on how authentic the recording is.

http://www.bbc.com/news/av/world-europe-43663007/r...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #85

Eivät myöskään Litvinenkon venäläiset murhaajat tainneet olla niitä penaalin terävimpiä kyniä tyriessään murhan ja jättäen todisteet tekemisistään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #87

Onko Kiiski kuitenkin vakuuttunut, että jo toistamiseen FSB laittaisi tuollaisia tumpeloita asialle? Ensin läträtään aineiden kanssa niin, että jäljet on luettavissa Aeroflotin Moskovan koneeseen ja nyt ei saada henkeä pois eräällä maailmankaikkdeuden vahvimmaksi mainitulla aineella? MInä luulen, että jos Putin olisi niin diktaattori kun hänen sanotaan olevan, hän olisi vaihtanut jo penaalia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

YK:n turvallisuusneuvoston kokous sujuu näissä merkeissä:

At U.N. nerve agent attack meeting, Russia tells Britain: 'You'll be sorry'

https://www.reuters.com/article/us-britain-russia-...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ettei vain jonkin tahon yritys järjestää jalkapallon MM-kisojen boikotti päättyisi epäonnistumiseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

The Timesilla on uusi juttu tänään 6.4.: brittiläiset tiedustelulähteet sanovat, että Salisburyn iskussa käytetty novichok on valmistettu Shihanyssä Saratovin alueella lounais-Venäjällä.

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/salisbury-...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tämä on se tieto, joka diplomaatteja karkottaneille maille annettiin jo viikkokausia sitten. Jos se olisi julkaistu silloin, eikä valehdeltu Porton Downin lausunnosta, rutinaa karkotuksista ei varmaankaan olisi syntynyt.

Itse myrkyttäjästä tai motiivista tieto ei kerro mitään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, jos olisi kerrottu niin ... ja totta myös, ettei valmistuspaikka vielä kerro mitään syyllisistä jotka joko lähettivät lahjapaketin, töhrivät matkatavarat, laittoivat auton ilmastointilaitteeseen, suihkivat aerosolia puistossa, voitelivat ovenkahvat, lennättivät lennokkia jamitäkoiruuksiaonkaankäytetty.

Ettei kerrottu, saa kyynisen skeptikon ja skeptisen kyynikon epäilemään, että tarinan kehittelyä on jatkettu kun entisistä uskottavuus rapisee. Seurannemme siis mielenkiinnolla mitä jatkossa kerrotaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #102

Nuo olivat mahdollisia tutkintalinjoja, joista uutisoitiin. Nyt täällä on monta blogistia, jotka nurisevat, että kun niistä on kirjoitettu niin he eivät voi enää uskoa mihinkään kun heti ei osattu kertoa tarkasti totuutta myrkyn levityksestä. Ikäänkuin he eivät tietäisi miten tutkinnat merkittävissä rikoksissa etenevät.

Toinen vaihtoehto on tietenkin, että he ymmärtävät kyllä miten rikostutkinnat toimivat mutta haluavat tarkoituksella inttää sen olevan epäselvää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #104

Minä kyllä myönnän, etten tiedä mitään siitä, "miten tutkinnat merkittävissä rikoksissa etenevät." En tunne poliiseja enkä ainakaan keskustele heidän kanssaan vireillä olevista tutkinnoista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #105

Mutta ymmärrät varmaan sen, että jos ensin epäillään yhtä metodia ja jälkeenpäin todetaan, että toinen onkin todistusaineiston perusteella todennäköisempi niin et sinä varmaan menetä uskoasi poliisin toimintaan tuon jälkeen? Osalle näyttää olevan käsittämätöntä, että näin voisi olla.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #105

Olen kyllä seikkaillut rikospoliisin mukana Murmanskin yössä, mutta ei siinä myrkytelty muulla kuin mahorkalla, ainakaan sillä kertaa. Tutkintalinja taas oli enempi vaimoni hallussa kun hän pakotti minut riisumaan kaikki vaatteeni ulos pakkaseen kotiin saapuessani. Tämä oli siis ennen vuosituhannen vaihdetta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #104

Monet tutkimuslinjat kai pitäisi vetää yhteen ja päätyä johonkin todistettavissa olevaan ennenkuin aletaan syyttää jotakuta ja varsinkin ennenkuin aletaan seuraamuksia jaella, vai kuinka? Siitähän tässä Britteihin (ja S.Niinistöön ja J.Sipilään et al) kohdistetussa kritiikissä ja epäilyissä on pohjimmiltaan kyse?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #107

Todistusaineiston perusteella useampi taho on todennut, että Venäjän syyllisyys on erittäin todennäköistä ja ryhtyneet toimiin. Jos he ovat tehneet sen riittämättömän aineiston perusteella niin sitten he ovat ottaneet aikamoisen riskin. Tietämättä tuosta todistusaineistosta on päätöstä vaikea arvioida.

Mutta on täysin eri asia tuohtua tutkimuksen osavaiheiden julkisesta uutisoinnista ja parahdella sen perusteella, että miksi heti ei osattu kertoa täysin oikein miten myrkky levitettiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #113

Kukaan ei kai ole tuohtunut keskeneräisten tietojen antamisesta julkisuuteen eikä parahdellut, että vielä ei tiedetä kaikkea vaan siitä, että keskeneräisten asioiden perusteella on lähdetty hutkimaan. Ja erityisesti siitä, että vastuunalaisessa poliittisessa virassa oleva ministeri valehtelee ihmisille päin naamaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #123

Milloin olet kuullut, että vain täysin valmiista tiedoista uutisoitaisiin? Onko sellainenkin uutistoimisto olemassa?

Ja kuka hutkii?

Boris Johnson on pelle, siitä olemme samaa mieltä. Mutta mistä hän on valehdellut?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #138

Monetkin hutkii, m.l. S.Niinistö ja J.Sipilä, karkoittamalla diplomaatteja j.n.e. Eikö Kangasluoma ole huomannut?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #143

Miten sinä arvioit heidän hutkineen? Lehdestä lukemasi perusteella? He siis tekivät päätöksensä vain sen perusteella mitä lehdistäkin voidaan lukea? Sinä nyt väännät kahta eri asiaa yhteen, ilman mitään varsinaista yhteistä lankaa. Soimaat sitä, etteivät lehdet uutisoi heti lopullista totuutta ja pidät tätä uutisointia todisteena siitä, että poliitikot hutkivat.

Pahoittelen mutta argumentointisi heittelehtii. Sama MH17 tapauksessa. Siellä kun separatistit itse ilmoittavat Kremliä lähellä olevalle medialle videoiden kera, että nyt me ammuttiin kone alas niin se ei kelpaakaan mihinkään vaan on hutkimista jos sellaiseen menee uskomaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #144

Hyvät hyssykät sentään, onko Kangasluoma lukenut ollenkaan kommentoimaansa? Taitaapa hän syyttää minua oman olkiukkonsa toitailuista.

Olen koko ajan kirjoittanut siitä, että johtavat brittipoliitikot perässäjuoksevine meidän "nilkkeinemme" ovat kiirehtineet tutkimusten ja todisteiden edelle karkotus- y.m. toimineen. En ole sanallakaan arvioinut tai arvostellut lopullisen totuuden puutetta vaan sitä, että jotkut ovat kiirehtineet tutkimustulosten edelle. Samasta asiasta on varoitellut m.m. J.Corbyn UK:n parlamenttia myöten.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #145

Mutta mitä sinä tiedät niistä varsinaisista todisteista? Et mitään. Kirjoitat koko ajan asiasta, josta et tiedä mitään. Silti väität tietäväsi, että väärin toimitaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #146

Kuka niistä tietää jos meille ei niistä kerrota? Ovatko ne niinkuin T.Blair:n C.Powell:n todisteet Syyriasta? Ne joilla aloitettiin sota? Jos meille ei kerrota mitä ne ovat, meillä ei ole mitään syytä uskoa, että ne on olemassa, vai kuinka? Vai luotammeko T.May:n ja B.Johnson:n sinisiin silmiin? Kuten luotimme aikanaan T.Blair:iin ja C.Powell:iin? Sillä eihän läntiset demokraattiset johtajat valehtele, eiväthän?

Olisiko siis paikallaan vaatia johtajiltamme, että he esittävät todisteensa niin, että ne voidaan verifioida ennekuin aletaan hutkia?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #149

Ne tietävät, jotka tekevät päätökset. Osa enemmän, osa vähemmän. Jos paljastuu, että todisteita vääristeltiin niin sitten se tulee olemaan brittijohdolle iso ongelma yhteistyön kannalta. Jos he suoraan valehtelevat niin se on heille myös iso sisäpoliittinen ongelma. Mutta sinä kirjoitat, että tehtiin vääriä päätöksiä vaikket edes tiedä millä perusteella päätökset tehtiin.

Blair ja Powell eivät Syyrian sotaa ole perustelleet. Tarkoitat varmaan Irakia.

"Olisiko siis paikallaan vaatia johtajiltamme, että he esittävät todisteensa niin, että ne voidaan verifioida ennekuin aletaan hutkia?"

Kansako siis vai media jollain tavalla verifioi todisteet? Tiedustelupalvelut luovuttaisivat kaikki tietonsa maallikoille, joka sitten verifioi niiden tason. Nyt en ymmärrä, mitä ajat takaa. Kuulostaa typerältä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #154

Pardon, kiirehtiessä lipsahti väärä maa. Pitäisi olla huolellisempi. Tietenkin Irak. Kiitos korjauksesta.

Mitkä ovatkaan olleet seuraukset B.Johnson:lle selvästä valehtelusta? Mitkä olivat seuraukset, siis oikeasti, seuraukset C.Powell:lle ja T.Blair:lle? He aiheuttivat valehtelullaan sodan ja seuraukset ovat olleet siirtyminen eläkkeelle. Olisiko heidän tekemisiään pitänyt tutkia epäilyksenä sotasyyllisyydestä?

Niin, kaipaan päätöksentekoon läpinäkyvyyttä, sitä mitä täällä lännessä niin kehutaan olevan. Kaipaisin myös n.s. vapaan lehdistön tekevän työnsä neljäntenä valtiomahtina ja vallan vahtikoirana.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Earlier, the Head of the institute, Colonel Sergey Kukhotkin, stated to RBC that there is the Central Research Test Institute in Shikhany, which "is lead in the Ministry of Defense for radiation, chemical and biological protection.""

En tiedä, kuka tätä Crime Russia-sivustoa pitää.

https://en.crimerussia.com/gromkie-dela/the-times-...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jutussa todetaan myrkky valmistetun Shikhanissa, lähellä Saratovia. Lisäksi lainataan H.de Bretton Gordonia joka selittää, ettei se voi olla mistään muualta. Kuitenkin jo aiemmin miltei 20 vuotta sitten Washington Post kertoi kuinka USA-laiset siivosivat Utsbekistanissa Nukus:n testilaitosta jossa oli testattu Saratovissa valmistettuja myrkkyjä. Miten de Bretton Gordon voi siis olla noin varma?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Viime yönä on näköjään ollut hereillä rbc.ru:n toimittaja Pavel Kazarnovski, joka käsittelee jutussaan asiaa The Timesin uuden jutun pohjalta. Mainittu Kuhotkin on rbc.ru:n mukaan vuonna 2008 sanonut, että Shihanyssä jotain on, mutta otapa siitä selvää, mitä. Shihany on Kazarnovskin jutun mukaan "suljettu kaupunki."

Keskustelu Shihanystä jatkuu myös muissa Venäjän aamun lehdissä.

https://vz.ru/news/2018/4/6/916254.html

https://www.rbc.ru/politics/06/04/2018/5ac6e4619a7...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #103

Monista eri lähteistä on kerrottu Shihanissa (tai miten se pitäisikään suomeksi translitteroida) aikoinaan NL:n aikaan pyöritetyn "Foliant"-projektia jossa kehitettiin myrkkyjä joita myöhemmin on alettu nimetä Novichok:eiksi. Se myös tiedetään pysäytetyn viimeistään 1993 jolloin aineita oli ehditty levitettää useaankin testilaboratoriaan Utsbekistaniin, Kasakstaniin, Moskovaan, Ukrainaan j.n.e.

Times:n juttu kertoo, että nyt Salisburyssä käytetty myrkky olisi todistettu siellä valmistetuksi. Miten todistaminen on tehty kun Porton Down ei löytänyt näytteistään n.s. "sormenjälkiä" valmistuspaikasta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #106

Mitähän tässä lipsahti, "subsequent versions", Kivelidi murhattiin 1995.

Kivelidi's death was the result of "a drop, a milligram divided by 10, [that] was placed onto his phone," Koshelev told Euronews in an interview in Moscow. He added that despite the nerve agent being less potent than subsequent versions, not only was the target killed, but so was his secretary and the pathologist who examined the body.

http://www.euronews.com/2018/03/13/novichok-nerve-...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #106

Niin, "Ukrainan johtolanka?" Sitä ovat seuranneet ainakin kansanedustaja Tom Packalen ja Venäjän senaattori Frants Klintsevitsh.

https://www.rt.com/news/421200-uk-novichok-agent-a...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #112

Tom Packalen oli A-studiossakin iloisesti pihalla. Onneksi ne kolme muuta keskustelijaa olivat ihan kartalla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #112

Perussuomalaisten on vaikea hyväksyä sitä tosiasiaa, että Suomesta tuli aikuisten oikeasti itsenäinen vasta Euroopan Unioniin liittymisen myötä. YYA-Suomi ei ollut aidosti itsenäinen maa.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Täytyy muistaa tässä vaiheessa että sotilastason hermomyrkyn käyttö toisessa valtiossa luokitellaan sodanjulistuksena toista valtiota vastaan.

Joten voisin kuvitella että Venäjä miettisi pari kertaa ennenkuin yrittää murhata alemman tason kaksoisagentin ennen jalkapallon mm kisoja jotka on nyt tärkeät Putinille ja hänen lähipiirille.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

En epäile hetkeäkään ettetkö kuvittele Venäjän motiiveja sellaisiksi, että Venäjä ei voi tehdä tällaista iskua tuona ajankohtana. Eihän Venäjä nyt tällaista iskua....

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olli-Pekka Wallin, ensimmäinen lauseeesi on totta. Siksi ihmettelen, miksi ns. hyödylliset idiootit koko ajan vaativat, että brittien pitäisi haudata tämä asia pelkkiin vuosia kestäviin poliisitutkimuksiin. Britit muistavat edellisen siellä tapahtuneen vastaavan iskun, joka tehtiin poloniumilla. Asiaa tutkittiin vuosia ja venäläinen Andrei Lugovoi todettiin syylliseksi. Venäjähän ei tietenkään häntä luovuttanut vaan hänestä tehtiin duumaan kansanedustaja. Venäläiset toisin sanoen avoimesti ilkkuivat brittien tutkimuksille ja oikein näyttivät, miten palkitsevat murhaajan.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Eikö se rikoksien tutkinta mene nyt sillä tavalla että ensin tutkitaan todisteet, ja sitten eri tahot syyttävät niitä tahoja jotka on todennäköisesti tekoon syyllisiä ?

Tässä on nyt selvää että toiset hyödylliset idiootit ovat muodostaneet lynkkayporukan ja vaatineet suurella äänellä syyllistä lynkattavaksi vaikka kovia todisteita ei ole vielä esittää. Tai tutkijatahot ovat omalla tahoillaan myös asiassa puolueellisia tai tahoja jotka suoraan vastapuolen hallituksen laitoksia.

Vai haluatko muistaa että B.Jonsonin johtama organisaatio on joutunut poistamaan joitakin twiittejä ?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #156

Vai että lynkkaus on jo meneillään, eli väkijoukko ottaa oikeuden omiin käsiin ja hirttää? Kenet hirtetään? Anna hirtettävän nimi.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

IS juuri äsken:

Times: Britannia kertoi liittolaisilleen Salisburyn hermomyrkyn olevan peräisin Shihanyn sotilastukikohdasta

Britannia on lehden tietojen mukaan kertonut liittolaisilleen myrkyn olevan peräisin Venäjän lounaisosissa sijaitsevasta sotilastukikohdasta.

Salisburyssa maaliskuun alussa käytetty hermomyrkky on Britannian mukaan peräisin venäläisestä sotilastukikohdasta, kertoo brittilehti The Times.

Lehden tietojen mukaan Britannia on kertonut liittolaisilleen, että Moskova on ex-agentti Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian myrkytyksen takana, ja että iskussa käytetty Novitshok-hermomyrkky on peräisin Venäjän lounaisosissa sijaitsevasta Shihanyn tukikohdasta.

Lue: IS 6.4.2018, klo 13:06 päivitetty;
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005631448.html

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

IS, 6.4.2018;

Paljastus johti siihen, että yli 150 venäläisiä diplomaattia karkotettiin 28 maasta. Useiden muiden maiden tapaan myös Suomi ilmoitti karkottavansa yhden venäläisdiplomaatin.

Kemiallisten aseiden asiantuntija Hamish de Bretton Gordon sanoo Timesille, että Britannian tiedustelutieto on uskottavaa. Hänen mukaansa mikään ei esimerkiksi viittaa siihen, että myrkky voisi olla peräisin muualta entisen Neuvostoliiton alueelta, kuten Ukrainasta tai Uzbekistanista.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005631448.html

*

Kovin on vielä huteraa..

"Times: Britannia kertoi liittolaisilleen Salisburyn hermomyrkyn olevan peräisin Shihanyn sotilastukikohdasta."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kuten todettu, tässä on pari eri asiaa. Diplomaattisesti on riittävän selvää, että kemiallisten aseiden sopimus otetaan Venäjällä vähän kevyesti. Siksi karkotukset. Todisteet myrkyttäjästä puuttuvat. Vielä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Putin tietää myrkyttäjän vaan ei kerro.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Venäjä onnistui viemään Britannian Ihme­maahan, jossa normaalin maailman säännöt eivät päde

YK:n turvallisuusneuvoston kokous muistutti paikoin kirjallisuusseminaaria, vaikka puheenaiheena oli entisen venäläisen agentin murhayritys, kirjoittaa Ville Similä kommentissaan.

HS 6.4.2018; https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005631330.html?...

*

Ihan kuin pihaleikeissä: Kumpi aloitti?

siis, mistä lukien lasketaan aloitukset?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkä hiusten halkomista mutta S.Skripal ei liene ollut juurikaan aikoinaan KGB:ssä eikä myöhemmmin FSB:ssä agenttina vaan pikemmin henkilöstöosastolla, H&R-ihmisiä. Ja siksikin kiinnostava värvättävä MI6:lle jolle hän oikeastikin toimi vakoilijana.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Microsoftin palveluissa on maailmanlaajuinen ja vakava häiriö jonka vuoksi ..

syyllinen on tiedossa jo nyt heti, tietty.

?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

UK ilmoittaa,
Office 365 DOWN - Microsoft login and server connection issues hit hundreds

OFFICE 365 is down with hundreds of users reporting login and Microsoft server connection problems today.

Office 365 is down and not working for hundreds of users that have reported login and server connection problems with the Microsoft software.

Independent website Down Detector has registered a surge of Office 365 down reports today.

The Office 365 down reports started emerging from users around 11am BST, with the issues peaking at 1,801 reported issues with the cloud software.

Out of those affected, Down Detector found 62 per cent were experiencing issues with login and 18 per cent were having server connection problems.

Office 365 users have taken to Twitter today to report issues with the service.

One user tweeted: “Microsoft Office365 Services are globally down”.

While another posted: “#Office365 looks down... unable to login.”

One added: “down down down down!!! @Office365”

Link; https://www.express.co.uk/life-style/science-techn...
By Dion Dassanayake

PUBLISHED: 11:42, Fri, Apr 6, 2018 | UPDATED: 12:00, Fri, Apr 6, 2018
GMT

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minulle tuli äsken pilapuhelu tuntemattomasta numerosta. Lienee parasta laittaa kone kiinni ja lähteä posottamaan kohti Haminaa...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Otavamedia lähetti juuri virheellisen laskun, ja heidän verkkosivunsa ovat sekaisin, eikä mitään pääse tarkistamaan. Ja sataakin, saatanan hallitus.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vai reptiliaanien johtama maailmanhallitus Kalliovuorilla, eiku ruplissa piehtaroivat Putinistitrollitehtailijat, eiku Jahwen kosto kun elämme niin lihan himoissamme, eiku kaikki johtuu tasa-arvoisesta avioliittolaista, eiku punavihermädättäjäkulttuurimarksilaiset hajottavat kristillissiveellistä nuorisoamme, eiku matut.... Joka tapauksessa tänäänkin perjantaipullo tyhjenee liian aikaisin, sanokaa minun sanoneen, sitä tämä perkeleellinen meno tietää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Täällä Kotkan kulmilla paistaa kyllä aurinko ; )

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

IS/Jouko Juonala kysyy nyt: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005632064.html (6.4.2018, 15:52)

"Löytyikö savuava ase vihdoin?"

Pertti Salolainen toistuvasti kysyi "savuavan aseen" perään eilen A-studiossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Löytyisikö piakkoin apuja?

Sergei Skripal no longer in critical condition and 'improving rapidly'

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/apr/06/se...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Yhdysvallat määräsi pakotteita venäläisiä miljardöörejä ja valtiojohtoa lähellä olevia vastaan

Heidän joukossaan nämä miehet:

Oleg Deripaska, https://fi.wikipedia.org/wiki/Oleg_Deripaska

Suleiman Kerimov https://fi.wikipedia.org/wiki/Suleiman_Kerimov
ja

Viktor Vekselberg https://fi.wikipedia.org/wiki/Viktor_Vekselberg

6. huhtikuuta 15:21
Kertoo / Vedomosti

Nyt siis ollaan syvällä sisässä "Karhunpesässä".

*

"U.S. Sanctions Billionaire Deripaska and Other Russian Oligarchs"

By
Saleha Mohsin and Justin Sink

‎6‎. ‎huhtikuu‎ta ‎2018‎ ‎15‎:‎28 Updated on ‎6‎. ‎huhtikuu‎ta ‎2018‎ ‎15‎:‎42

Bloomberg; https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-06...

The U.S. in January identified 210 wealthy Russians, top officials and business leaders for a list required under the law, but Mnuchin has said that Treasury would use a classified portion of that list to establish penalties.

Other tycoons identified by Treasury on Friday include:

• Suleiman Kerimov, 52, a Russian senator and billionaire investor who’s facing money-laundering charges in France. He’s denied any wrongdoing but has agreed not to leave France. Kerimov controls 82.4 percent of Polyus, the biggest gold producer in Russia. The Moscow-based company produced 2.2 million ounces of gold in 2017 and has rights to more than 70 million ounces in proven reserves.

• Viktor Vekselberg, 60, chairman of Renova, a diversified investment group that has a stake in United Co. Rusal, Russia’s biggest aluminum producer. The Bahamas-based company also owns shares in equipment makers Sulzer and Oerlikon. He owns regional airports in Russia.

• Gazprom PJSC CEO Alexey Miller, 56, who’s been running the world’s largest natural gas producer since 2001 is a long-term ally of Putin. While Gazprom hasn’t been targeted by U.S. or European sanctions, its oil arm Gazprom Neft PJSC faced financial curbs over Russia’s involvement in Ukraine in 2014. Another state-run energy giant, Rosneft PJSC, was also sanctioned by the U.S. along with CEO Igor Sechin over Ukraine four years ago, though it hasn’t prevented the company from continuing foreign operations.

Asked about the possibility of sanctions before Friday’s announcement, Kremlin spokesman Dmitry Peskov told reporters:

“The phrase ‘Russian oligarchs’ is considered inappropriate. The time when there were oligarchs in Russia passed long ago, there are no oligarchs in Russia.”

*

Peli on kovaa ja kovenee vain, mutta onko se "reilua"?
Reilua myös koventajia itseään kohtaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Reilulla pelillä ovat oligarkit rahansa varmasti ansainneet. Britannia kuitenkin päätti taannoin vaatia selvityksiä rahojen alkuperästä. Pelkkä Kremlin leima rahojen aitoudesta ei enää riitä. Venäjältä peräisin olevaan rahanpesuun näytetään nyt puututtavan kovemmalla kädellä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa taitaa noiden raharikkaiden rahojen alkuperä ja myös nykyinen käyttö kiinnostaa myös Venäjän viranomaisia. He ovat jo vuosia yrittäneet tivata UK:sta tietoa noista kavereista ja heidän rahoistaan mutta eivät ole saaneet.

Kremlkin odottelee heidän rahojaan investointeihin Venäjälle eikä makeaan elämään Lontoossa. Jos siis Lontoon toimet siellä jo majailevia miljardöörejä vastaan puree niin se sataa suoraan Kremlin laariin koska yhä harvempi uskaltaa lähteä viemään rahojaan pois Venäjältä.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Suurin syy noiden rahojen vientiin pois Venäjältä on ollut juurikin siinä, että ne saadaan pois Kremlin vaikutusvallasta.

Jotenkin epäilen, että länsimaat eivät mitenkään reagoi niihin satoihin miljardeihin, jotka vietiin Venäjältä Jeltsinin aikana. Suurin osa noista kun oli ihan rehellisesti varastettua.

Tuo ei tarkoita sitä, että Venäjällä nyt vaikuttavien oligarkkien omaisuus oikeasti kestäisi sen paremmin päivänvaloa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #152

Kremliä kiukuttaa venäläinen aivovuoto. Monet venäläiset koulutetut eivät vain näe niitä hyviä puolia ja kehitystä maassa, mitä haluaisivat.

Pelkästään Lontoossa taitaa asua nyt liki 60.000 venäläistä.

Rahojen alkuperän tutkinnan voisi aloittaa maan johdosta ja sen lähipiiristä, jotka taitavat olla miljardöörejä ja monimiljonäärejä pääosin.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

npr on osannut jo ennakoida kohteet, koska työstetty artikkeli kättelyssä:

International

U.S. Hits Russian Oligarchs And Officials With Sanctions Over Election Interference

April 6, 2018·8:37 AM ET

https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2018/04/06...

*
The Trump administration is laying sanctions on 38 Russian oligarchs, government officials and business entities, citing "the Kremlin's malign agenda" that ranges from malicious online campaigns and efforts to undermine democracy to its actions in eastern Ukraine and Syria.

Seven Russian oligarchs and the 12 companies they own or control are on the new sanctions list. So are 17 senior Russian government officials, along with a government -owned weapons trading company and its subsidiary bank.

Senior Trump administration officials who delivered a background briefing about the sanctions on Friday morning said they were punishing powerful and connected figures in Russia because of "the totality of the Russian government's ongoing and increasingly brazen pattern" of disruptive actions on an international scale — most notably, its efforts to subvert democracies.

*

Rumors had been swirling that the U.S. was preparing such a move — on Thursday, Putin's spokesman, Dmitry PESKOV, was asked whether Russian oligarchs have been in touch with the Kremlin and Putin about increased levels of scrutiny from U.S. agencies.

Peskov replied, "I think the phrase 'Russian oligarchs' is inappropriate."

A better term would be "representatives of big business," Peskov said, according to Tass. And anyway, he added, he had no knowledge of such people raising concerns about American law enforcement.

Here is the Treasury Department's list of those hit by the new sanctions, along with the government's verbatim description:

Russian Oligarchs

Vladimir Bogdanov is being designated for operating in the energy sector of the Russian Federation economy. Bogdanov is the Director General and Vice Chairman of the Board of Directors of Surgutneftegaz, a vertically integrated oil company operating in Russia. OFAC imposed sectoral sanctions on Surgutneftegaz pursuant to Directive 4 issued under E.O. 13662 in September 2014.

Oleg Deripaska is being designated pursuant to E.O. 13661 for having acted or purported to act for or on behalf of, directly or indirectly, a senior official of the Government of the Russian Federation, as well as pursuant to E.O. 13662 for operating in the energy sector of the Russian Federation economy. Deripaska has said that he does not separate himself from the Russian state. He has also acknowledged possessing a Russian diplomatic passport, and claims to have represented the Russian government in other countries. Deripaska has been investigated for money laundering, and has been accused of threatening the lives of business rivals, illegally wiretapping a government official, and taking part in extortion and racketeering. There are also allegations that Deripaska bribed a government official, ordered the murder of a businessman, and had links to a Russian organized crime group.

Suleiman Kerimov is being designated for being an official of the Government of the Russian Federation. Kerimov is a member of the Russian Federation Council. On November 20, 2017, Kerimov was detained in France and held for two days. He is alleged to have brought hundreds of millions of euros into France – transporting as much as 20 million euros at a time in suitcases, in addition to conducting more conventional funds transfers – without reporting the money to French tax authorities. Kerimov allegedly launders the funds through the purchase of villas. Kerimov was also accused of failing to pay 400 million euros in taxes related to villas.

Igor Rotenberg is being designated for operating in the energy sector of the Russian Federation economy. Rotenberg acquired significant assets from his father, Arkady Rotenberg, after OFAC designated the latter in March 2014. Specifically Arkady Rotenberg sold Igor Rotenberg 79 percent of the Russian oil and gas drilling company Gazprom Burenie. Igor Rotenberg's uncle, Boris Rotenberg, owns 16 percent of the company. Like his brother Arkady Rotenberg, Boris Rotenberg was designated in March 2014.

Kirill Shamalov is being designated for operating in the energy sector of the Russian Federation economy. Shamalov married Putin's daughter Katerina Tikhonova in February 2013 and his fortunes drastically improved following the marriage; within 18 months, he acquired a large portion of shares of Sibur, a Russia-based company involved in oil and gas exploration, production, processing, and refining. A year later, he was able to borrow more than one $1 billion through a loan from Gazprombank, a state-owned entity subject to sectoral sanctions pursuant to E.O. 13662. That same year, long-time Putin associate Gennady Timchenko, who is himself designated pursuant to E.O. 13661, sold an additional 17 percent of Sibur's shares to Shamalov. Shortly thereafter, Kirill Shamalov joined the ranks of the billionaire elite around Putin.

Andrei Skoch is being designated for being an official of the Government of the Russian Federation. Skoch is a deputy of the Russian Federation's State Duma. Skoch has longstanding ties to Russian organized criminal groups, including time spent leading one such enterprise.

Viktor Vekselberg is being designated for operating in the energy sector of the Russian Federation economy. Vekselberg is the founder and Chairman of the Board of Directors of the Renova Group. The Renova Group is comprised of asset management companies and investment funds that own and manage assets in several sectors of the Russian economy, including energy. In 2016, Russian prosecutors raided Renova's offices and arrested two associates of Vekselberg, including the company's chief managing director and another top executive, for bribing officials connected to a power generation project in Russia.

Oligarch-Owned Companies

B-Finance Ltd., based in the British Virgin Islands, is being designated for being owned or controlled by, directly or indirectly, Oleg Deripaska.

Basic Element Limited is being designated for being owned or controlled by, directly or indirectly, Oleg Deripaska. Basic Element Limited is based in Jersey and is the private investment and management company for Deripaska's various business interests.

EN+ Group is being designated for being owned or controlled by, directly or indirectly, Oleg Deripaska, B-Finance Ltd., and Basic Element Limited. EN+ Group is located in Jersey and is a leading international vertically integrated aluminum and power producer.

EuroSibEnergo is being designated for being owned or controlled by, directly or indirectly, Oleg Deripaska and EN+ Group. EuroSibEnergo is one of the largest independent power companies in Russia, operating power plants across Russia and producing around nine percent of Russia's total electricity.

United Company RUSAL PLC is being designated for being owned or controlled by, directly or indirectly, EN+ Group. United Company RUSAL PLC is based in Jersey and is one of the world's largest aluminum producers, responsible for seven percent of global aluminum production.

Russian Machines is being designated for being owned or controlled by, directly or indirectly, Oleg Deripaska and Basic Element Limited. Russian Machines was established to manage the machinery assets of Basic Element Limited.

GAZ Group is being designated for being owned or controlled by, directly or indirectly, Oleg Deripaska and Russian Machines. GAZ Group is Russia's leading manufacturer of commercial vehicles.

Agroholding Kuban,located in Russia, is being designated for being owned or controlled by, directly or indirectly, Oleg Deripaska and Basic Element Limited.

Gazprom Burenie, OOO is being designated for being owned or controlled by Igor Rotenberg. Gazprom Burenie, OOO provides oil and gas exploration services in Russia.

NPV Engineering Open Joint Stock Company is being designated for being owned or controlled by Igor Rotenberg. NPV Engineering Open Joint Stock Company provides management and consulting services in Russia.

Ladoga Menedzhment, OOO is being designated for being owned or controlled by Kirill Shamalov. Ladoga Menedzhment, OOO is located in Russia and engaged in deposit banking.

Renova Group is being designated for being owned or controlled by Viktor Vekselberg. Renova Group, based in Russia, is comprised of investment funds and management companies operating in the energy sector, among others, in Russia's economy.

Russian State-Owned Firms

Rosoboroneksport is a state-owned Russian weapons trading company with longstanding and ongoing ties to the Government of Syria, with billions of dollars' worth of weapons sales over more than a decade. Rosoboroneksport is being designated under E.O. 13582 for having materially assisted, sponsored, or provided financial, material, or technological support for, or goods or services in support of, the Government of Syria.

The Russian Financial Corporation Bank (RFC Bank) is being designated for being owned by Rosoboroneksport. RFC Bank incorporated in Moscow, Russia and its operations include deposit banking activities.

Russian Government Officials

Andrey Akimov is the Chairman of the Management Board of state-owned Gazprombank. Akimov is being designated pursuant E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Mikhail Fradkov is the President of the Russian Institute for Strategic Studies (RISS), a major research and analytical center established by the President of the Russian Federation, which provides information support to the Presidential Administration, Federation Council, State Duma, and Security Council. Fradkov is being designated pursuant E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Sergey Fursenko is a member of the board of directors of Gazprom Neft, a subsidiary of state-owned Gazprom. Fursenko is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Oleg Govorun is the Head of the Presidential Directorate for Social and Economic Cooperation with the Commonwealth of Independent States Member Countries. Govorun is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Alexey Dyumin is the Governor of the Tula region of Russia. He previously headed the Special Operations Forces, which played a key role in Russia's purported annexation of Crimea. Dyumin is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Vladimir Kolokoltsev is the Minister of Internal Affairs and General Police of the Russian Federation. Kolokoltsev is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Konstantin Kosachev is the Chairperson of the Council of the Federation Committee on Foreign Affairs. Kosachev is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Andrey Kostin is the President, Chairman of the Management Board, and Member of the Supervisory Council of state-owned VTB Bank. Kostin is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Alexey Miller is the Chairman of the Management Committee and Deputy Chairman of the Board of Directors of state-owned company Gazprom. Miller is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Nikolai Patrushev is Secretary of the Russian Federation Security Council. Patrushev is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Vladislav Reznik is a member of the Russian State Duma. Reznik is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Evgeniy Shkolov is an Aide to the President of the Russian Federation. Shkolov is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Alexander Torshin is the State Secretary – Deputy Governor of the Central Bank of the Russian Federation. Torshin is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Vladimir Ustinov is the Plenipotentiary Envoy to Russia's Southern Federal District. Ustinov is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Timur Valiulin is the head of the General Administration for Combatting Extremism within Russia's Ministry of Interior. Valiulin is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Alexander Zharov is the head of Roskomnadzor (the Federal Service for the Supervision of Communications, Information Technology, and Mass Media). Zharov is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Viktor Zolotov is the Director of the Federal Service of National Guard Troops and Commander of the National Guard Troops of the Russian Federation. Zolotov is being designated pursuant to E.O. 13661 for being an official of the Government of the Russian Federation.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mielestäni telkkarissa näytettiin kuvaa jostain Rotenbergistä ja presidentti Niinistöstä nuorten MM-lätkämatsissa Hartwall-areenalla. En ole varma, korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Näkökulma toisesta suunnasta, M.Babits, VF:n presidentin edustaja Saratovin alueelta: "Chemical weapons have never been stored or produced at the State Scientific Research Institute of Organic Chemistry and Technology in Shikhany, which was mentioned in the British intelligence's report," ja "Our colleagues from the OPCW are fully aware of it. And it is bewildering how Uzumju, Director General of the OPCW, who visited all chemical facilities in Russia, was modestly silent at the organisation's emergency meeting on April 4 about this fact," (https://sputniknews.com/russia/201804061063286537-...)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sputnik taitaa kiertää samaa rataa kuin Pravda. Nimi on enne: lehdellä on yhtä vähän tekemistä totuuden kanssa kuin Oikea media -nimisellä sivustolla oikean median kanssa.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Eipä tässä kannata uskoa mihinkään mediaan! Uutistoimistot julkistavat totena erilaisista tarkistamattomista lähteistä saamiaan vinkkejä vaikka näillä on selvästi oma lehmänsä ojassa! Vastuusta yritetään päästä kertomalla jossakin sivulauseessa lähteen luonne tai sitten ei tehdä edes sitä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #163

Kyllä lännen mediaan voi luottaa. Yle, BBC, SK, HS, TS ym. ovat luotettavia eikä niillä ole mitään kyseenalaista agendaa niin kuin vaikkapa Magneettimedialla ja MV-lehdellä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #164

"Kyllä lännen mediaan voi luottaa."

hihihihii...hohohoho... [pitkään jatkuvaa röhönaurua] Naurun sanotaan pidentävän ikää ja Lamminpää virpoi taas minulle monta lisävuotta.

P.s. Magneettimedian ja MV:n päihittämiseen ei paljoa tarvita.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #169

Magneettimedian ja MV:n päihittämiseen ei paljoa tarvita, se on totta. Se onnistuu jopa Russia Todayltä.

Maailmanpolitiikan huipulla pulppuaa valheiden ja harhautusten virta. Trollitehtaat, propagandarobotit ja Facebookin henkilötietobisnes ovat enemmän seuraus kuin syy. Vaarallisimmat sumuttajat ovat tällä hetkellä korkeat viralliset johtajat, jotka tuottavat valheellista aineistoa mediaan.

Vladimir Putin on kolmesta presidentistä valehtelijana ennalta-arvattavin. Kerran KGB-mies, aina KGB-mies. Vilpitön totuus ei koskaan ole kuulunut hänen työhönsä. Kun oikeat ja väärät tiedot hämärretään mössöksi, vakoojat ja muut pimeyden toimijat porskuttavat.

Xi Jinpingin Kiina valehtelee vaikenemalla. Internetin suuri palomuuri ja kontrolloitu media ovat hiljaisuutta tuottavia aseita.

Donald Trump on erilainen valehtelija. Trump piiloutuu kirkkaassa päivänvalossa esiintymislavalle kameroiden eteen. Kerran tosi-tv-tähti, aina tosi-tv-tähti. Trump puhuu suurella äänellä ja esittää empimättä ristiriitaisia, päinvastaisia, järjettömiä, kärjistäviä, epätosia, osatosia, avoimen valheellisiaja täysin vääriä kannanottoja. Koskaan sekamelskasta ei jää kiinni.

Lähteenä käytin Lännen Median yhteistuotannon päätoimittajan Matti Posion kolumnia "Kolme erilaista tapaa valehdella maailman huipulla" (Turun sanomat 8.4.2018).

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #170

Nyt "lännen median" mielestä Putin on ennalta-arvattava kun häntä aiemmin on syytetty nimen omaan ennalta-arvaamattomaksi. Koettakaa päättää mitä haluatte.

P.s. Turun sanomia on osuvasti nimitetty maailman ainoaksi urheilulehdeksi jossa on kuolinilmoitukset.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #172

Sori vaan Myyryläinen, mutta tuo vanha vitsi ei enää päde. Nimitys oli jossain määrin osuva vielä 1980-luvulla, mutta lehti on parantunut paljon noista vuosista. Nykyään se on jopa parempi Kuin Helsingin Sanomat.

En minä muuten ole ole koskaan väittänyt Putinia ennalta-arvaamattomaksi. Trumpia olen. En ymmärrä, mitä haluat sanoa tällä väitteellä.

Miksi muuten laitat "lännen median" lainausmerkkeihin ja pienellä? Etkö tiedä mikä on Lännen Media? Katso vaikka googlesta (KVG).

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #174

Kommentin asiasisältö osuu, mutta itse puhuit "lännen mediasta" ensin kommentissa 164.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #175

Joo, niin puhuin. Yle, BBC, SK ja HS edustavat myös lännen mediaa, vaikka eivät kuulukaan Lännen Mediaan niin kuin Turun Sanomat ja Aamulehti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #174

Halusin ennalta-arvattavalla mutta arvaamattomalla Putinilla osoittaa kuinka mikä tahansa kelpaa hänen demonisoimisekseen jotta ei tarvitsi asiallisesta arvioida. Lamminpää lienee huomannut myös monikon k.o. kohdassa, en siis viitannut vain ja ainoastaan häneen?

Käytin muotoa "lännen media" juuri tuossa muodossa koska viittasin sekä läntisiin tiedonlevittimiin että Lännen media Oy:ön. Vaikeaa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #181

Siksihän sitä juuri kysyin, kun kommenttisi ei viittaa mihinkään mitä minä olen sanonut. Noitten lainausmerkkien perään vain kyselin, mutta ilmeisesti sinun on vaikea selittää, mitä niillä olit tarkoittavinasi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #182

En kommentoi vain ja ainoastaan Lamminpään virpomisia. Ihan hänen egonsa kiusaksi.

Selitin käsittääkseni ihan ymmärrettävästi tuossa kohdassa käyttämieni lainausmerkkien tarkoituksen. Jos ei auennut niin ongelma on Lamminpään jota hän tykänänsä ihan itse ratkokoon jos vielä kiinnostaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #184

Ette todellakaan kommentoi "vain ja ainoastaan Lamminpään virpomisia", sillä niitä ette kommentoi lainkaan; ohi menee että viuh vaan. Kirjoititte näin: "Koettakaa päättää mitä haluatte." Joko siis teitittelitte minua tai käytitte monikkoa. Siinäkin tapauksessa osuitte harhaan. Minä en ole minkään median edustaja.

Ette selittänyt lainausmerkkien käyttöä mitenkään. Lännen Media tiedetään, samoin lännen media, mutta mikä on "lännen media"?

En minä tästä mitään ongelmaa tee, mutta viestinnässä on kolme kohtaa, joissa häiriö voi olla. Vika voi olla viestin lähettäjässä tai vastaanottajassa tai itse viestissä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #185

Minä taisin jo kertoa, että kyseessä oli monikko. Vaikeaa?

En myöskään väittänyt Lamminpään olevan median edustaja, vai väitinkö?

Ja nyt seuraa tosi paksua rautalankaa: Lännen media Oy + lännen media = "lännen media" tuossa p.o. ilmauksessa. Kuinka monta kertaa tämä tarkoitus on kerrottava jotta se menisi n.s. jakeluun?

Ilmeisesti se ei kuitenkaan ollut ihan täydellinen muotoilu koska Lamminpää sitä ei ymmärtänyt, ehkäpä sentään muut mahdolliset lukijat?

Jos Lamminpää ei vieläkään ymmärtänyt, antaa olla. Ei tästä taida tämän valmiimpaa tulla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #186

Joo, kerroit, että kyseessä oli monikko. Sen toki tajusin heti. Epäselväksi vain jäi, mistä puhut kun puhut teistä. Mihin joukkoon mahdat minut niputtaa?

Nyt muuten kerroit ensimmäisen kerran mitä yritit tarkoittaa. Se on hitusen yllättävää, kun Lännen Media tuli puheeksi vasta kun minä siihen viittasin.

Tuskin kukaan sinun pääsi sisälle näkee, ja tolkullisesti muotoillut viestit tajuaa kertalukemalla jokainen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #187

Jos lamminpää ei huomannut niin joukkio johon hänet samaistin, on joukkio joka etsii mitä tahansa keinoja ja ilmauksia demonisoidakseen ennakkoluulojensa antipatioiden kohteita.

Lainausmerkit tulivat koska ilmaus oli epääräinen ja monimerkityksellinen jo ennenkuin Lamminpää mainitsi Lännen media oy:n. Hän ei liene ainoa joka k.o. yhtiön tuntee, vai kuinka?

Ihan kaikki eivät näytä ymmärtävän ihan kaikkia viestejä ja heiltä näyttää usein menevän pääasia ohi silmien kun mieli tarttuu sivuseikkoihin. Tunnustan toki, että etnisestä taustastani johtuen olen taipuvainen viljelemään joskus hieman monimuotoisempia ilmaisuja koska n.s. selkokielen käyttö olisi mielestäni loukkaus lukijan käsityskykyä kohtaan. Ja muiden apua ymmärtämiseen saa toki aina pyytää jos oma ei riitä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #188

Ei minulla ole enää aikoihin ollut mitään ennakkoluuloja Putinia tai sitä oranssitukkaista Tumppia kohtaan, sitä joka twistailee Valkoisessa talossa. Ja jos on ollutkin, he ovat osoittautuneet vielä pahemmiksi kuin osasin kuvitellakaan. Eli antipatioita on kyllä molempia kohtaan, ja syystä.

Mitä tulee kun Väinämöinen ja Joukahainen yhdistetään? Myyryläinen. Mies joka laulaa itse itsensä suohon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #189

Onneksi meillä on lamminpäitä ja älypäitä pitämässä meidät tolkun ja järjen tiellä, ilman epäilystä kuka milloinkin on demonisoitava. Aiheetta enempään, tällä kertaa tästä asiasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #190

Taisin jo sanoa, etten ole demonisoinut ketään. Ne tekevät sen itse.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #181

Jos haluat asiallisen arvion Putinista, niin tässä sulle sellainen:

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253230...

Ja tässä samanlainen Trumpista:

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224894...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #163

Ylinen voisi nyt tähän yhteyteen väitteineen listata noita epäluotettavia uutistoimistoja?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #166

Taisi tulla pitkä odotus. Fox News olisi minun ehdokkaani tähän listaan.

Käyttäjän JaakkoMuranen kuva
Jaakko Muranen

Edellä on useammalta kantilta pohdittu tiedotusvälineiden välittämien uutisten luotettavuutta derityisesti Venäjää koskevassa uutisoinnissa. Ja siinä sivuttu myös Ukrainaa ja meneillään olevavaa kriisiä. Hämmennyin kun löysin ylen jutun aiheesta vuodelta 2014.

"Pieni Krimin niemimaa Mustallamerellä on hiostanut Ukrainan ja Venäjän suhteita vuosikymmeniä. Vuonna 1992 alue julistautui ensi kertaa itsenäiseksi. Monelle kriminvenäläiselle tämä tarkoitti ensiaskelta kohti Venäjään liittymistä."

Tämä "totuus" lienee hautautunut pääasiassa muusta maailmasta tietämättömille amerikkalaisille suunnatuissa "laatuviestimissä" liian monimutkaisena. Ja taitaa Ylekin olla unohtanut tämän näkökulman "luotettavammista" lähteistä ryöppyävän uutisvirran alle. En halua, enkä pystykään ottamaan kantaa varsinaiseen "totuuteen". Onko sellaista olemassakaan, vai syntyykö se vasta sitten kun toinen osapuoli on "voittanut" sotansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset