Uusliberalismia

Yle puffaa kolakommunistia

"Yhtäkkiä huomaan syrjäsilmällä, että joku lähestyy huutaen. Käsi välähtää.

Väistän refleksinomaisesti.

Saan väistettyä vain osin. Kasvoille lentää nestettä.

Virtsaa. Happoa. Sytytysnestettä?

Koskettelen kasvoja. Ei haise kuselle. Ei satu. Ei polta.

Turvamies nappaa hyökkääjän kiinni, toinen lähtee viemään minua sivuun." (Alexander Stubb ja Karo Hämäläinen: Alex, Otava 2017, s. 267)

Kun kolakommunisti teki hyökkäyksensä pari vuotta sitten, hän antoi siitä eksklusiivisen haastattelun Tiedonantajaan. Muut mediat eivät palstatilaa antaneet, koska tajusivat, että kysymys oli vain julkisuustempusta. Mutta eilen meinasi tulla kolat rinnuksille kun Yleisradiomme esitteli meille monen minuutin esittelyjutussaan kolakommunistin ajatuksia, kotia ja Lenin-pitoista kirjahyllyä. Yle oli valinnut juuri tämän tamperelaisen työttömän ajatuksineen edustamaan A-studiossa sitä kansanosaa, joka ei äänestä vaaleissa.

Meillä on siis uusi Ylen tv-julkkis, joka varmaan kohta kiertää talk showsta toiseen: Mies, joka heitti kolaa Stubbin päälle. Hän ei telkkarissa selitellyt tekojaan, vaan ylpeili niillä. Kantaako Yle vastuunsa, jos joku toistaa kolakommunistin tempun: riko fyysinen koskemattomuus, niin sinua viedään valtakunnan parrasvaloihin?

Käy käsiksi, niin rukouksesi kuullaan. Tämä on Ylen viesti kaikille julkisuustyrkyille, joita kyllä maassa riittää. Ylen nettisivuille jutun tekivät Anu Rummukainen ja Anne Ali-Hokka. A-studion lähetyksen juontajana oli Marja Sannikka.

https://yle.fi/uutiset/3-10036674

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Karmeaa arvostelukyvyn puutetta. Olisi mielenkiintoista kuulla toimituksen perustelu valinnalleen. Yhteiskuntarauhan tukemiseen ei ainakaan pyritty.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ylehän vaan toteuttaa velvollisuuttaan tuoda esille kulttuurista moninaisuutta, eli tässä tapauksessa ottamalla artikkeliinsa marginaaliin kuuluvan pikkupuolueen jäsenen kertomaan mielipiteensä. SKP ja sen jäsenet eivät sitä paitsi ole minkäänlainen uhka yhteiskuntarauhalle. Haaskasivat miten paljon hyvää kolajuomaa tahansa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Älä aliarvioi kolaa. Sillä muutama aktiivi saisi tuhotuksi koko suomalaisen avoimen keskustelukulttuurin, jossa poliitikot ovat toreilla kansan parissa. Yle tekee väärin yllyttäessään näitä hulluja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Byrokratiaviidakoiksi muuttuneet eurooppalaiset valtiot täytyisi hänen mielestään uudistaa melkein kokonaan, tehdä vallankumous." - linkittämästäni Ylen jutusta

Yle haluaa tehdä politiikasta ja aktivismista sirkusta. Oikeat aktivistit ovat tämän pellen touhuista varmasti näreissään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kuka olisi mielestäsi pitänyt valita sinne?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä noihin ohjelmiin sen verran tarjokkaita on, että tämä sankari olisi pitänyt raakata. Nukkuvia oli yli 30 prosenttia, eivät he mitään hörhöjä ole.

Itse voisin mennä, mutta tuskin minua otetaan, kun olen ollut tässä sirkuksessa aikanaan hoitajien puolella A-studiossa ja Sveriges TV:ssä. Enkä tehnyt siellä mitään merkittävää vaan pidin kolat pullossa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Niin että uusliberalismin nimissä kukaan muu ei kelvannut kuin sinä itse. Mikä shokki!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #5

Enkä minäkään olisi kelvannut, koska vanhoilla päivilläni olen taas alkanut äänestää. Ääni Nils Torvaldsille on annettu nyt hyvissä ajoin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Noinhan tämä nykydemokratia toimii ja juuri vastaavankaltaisilla tempuilla Persut on noussut isoksi puolueeksi.

Jos SKP:sta kirjoitettaisiin mediassa yhtä paljon kuin Persuista, vaikka sitten vain juttuja kolan heittämisistä, niin SKP saisi 20% äänistä eduskuntavaaleissa.

Tuo kommunistinuori on ymmärtänyt aivan oikein sen miten meidän demokratiamme nykyään toimii.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset