Uusliberalismia

Vakoilijoilla kiire

Luottamuksellisen viestin suoja kuuluu perusoikeuksiin. Kokoomuslainen oikeusministeri Antti Häkkänen haluaa kaventaa tuota oikeutta perustuslakia muuttamalla. Häkkäselle ei riitä normaali perustuslain säätämisjärjestys, vaan muutos pitäisi saada voimaan kiireellisenä, mikä vaatisi 5/6 enemmistöä eduskunnassa.

On vaikea kuvitella, että 5/6 eduskunnasta voisi olla samaa mieltä edes siitä, mitä kello on. Mutta "kansallinen turvallisuus" on sanapari, jonka pitäisi sulattaa opposition sydämet ja mahdollistaa nykyistä laajempi kansalaisten urkinta.

Perustuslain muuttaminen kiireellisenä on äärimmäisen harvinaista. Surullisenkuuluisa tapaus oli 1970-luvulla presidentinvaalit peruuttanut Kekkosen poikkeuslaki, jolloin muutosta vastustaneet kansanedustajat leimattiin kansallisen turvallisuuden heikentäjiksi. Nyt valtioneuvoston tiedotteessa puhutaan "Suomen turvallisuustilanteen muutoksista" tavalla, joka vihjaa hallituksen tai ainakin Häkkäsen joutuneen täyteen paniikkiin Ukrainan tilanteen tms. takia. Toinen mieleen tuleva peruste kiireellisyydelle on se, että vakoilijat toimivat jo tänä päivänä niin kuin perustuslakia olisi muutettu. Se olisi tietysti perin ikävää.

"Kansallinen turvallisuus" ja kaikki siihen liittyvä on tietysti salaista tietoa, joten saapa nähdä, millainen nolladebatti Häkkäsen ehdotuksen pohjalta käydään. Perusoikeudet ja vapaudet eivät ole näinä synkkinä aikoina muodissa, mutta hallitusta ja oppositiota on vaikea yhdistää minkään yhteisen hankkeen taakse. Niinpä Häkkäsen ehdotus päätynee sinne minne se kuuluukin - roskakoriin.

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410853/oikeusminis...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Median tehokkuus paniikin luomiseen on todella kaikilla tasoilla kehittynyt.
Media pistää politikot hätäisiksi.(ei saa provosoitua)

Elän rauhallisinta aikaa sitten sodan ja kommunistikauden.

Kun Neuvostoliitto kaatui niin uhkakuvat mediassa lisääntyivät vaikka Suomen valloitus silloin olisi ollut vaivattomampaa jos halua olisi ollut.
Nyt on Venäjän rikkaiden omaisuus lännessä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Maikkarin mielestä se merkityksellinen sanapari on "poikkeuksellinen tilanne." Voi se tietysti niinkin olla.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/oikeu...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllähän nuo Perussuomalaiset välillä uhkailevat uudella kapinalla ja sisällissodalla...

Minäkin luulin joskus, jotta Kokoomus on länsimainen puolue. Kansallinen Kokoomus...Samlingspartietet...Nasjonal Samling?

Juha Hämäläinen

Kaiken maailman himokyttääjät ja urkkijat ovat turvallisuusargumentit kainalossaan kouhottamassa kansalaisurkinnan sallimiseksi. Tämä tehdään ovelasti sotilastiedustelun vanavedessä huomaamatta.

Suomalainen luottaa sinisilmäisesti viranomaisvalvonnan vaatimuksiin, muttei vaadi viranomaisia valvontaan vaan luottaa valvonnann viranomaiselle itselleen. Pateettista.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Dostojevski totesi, jotta suomalaiset eivät ole valtiota muodostavaa kansaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset