Uusliberalismia

Vuotaako presidentin kanslia?

Vuodot ovat tämän päivän tapa tehdä politiikkaa. Vuodoista suuressa maailmassa voimme lukea Michael Wolffin uudesta kohukirjasta Fire and Fury, jonka mukaan Yhdysvaltain presidentin hallinto vuotaa kuin seula. Tuokin kirja on - niin, vuotanut - nettiin, mutta linkkiä en tähän uskalla laittaa.

Professori Martin Scheinin epäilee Suomen presidentin kanslian olleen ennen joulua syntyneen vuotokohun takana. Helsingin Sanomat julkaisi 16.12. salaisiin asiakirjoihin perustuneen jutun sotilastiedustelusta, johon presidentti Sauli Niinistö reagoi jo samana päivänä voimakkaasti omalla tiedotteellaan. Niinistö pitää asiaa edelleen esillä ja tekee sillä selvästi vaalikampanjaansa.

Niinistö pitää Scheininin vihjailua "käsittämättömänä." Keskusrikospoliisi aloittaa tällä viikolla kuulustelut tietovuotoon liittyen.

Niinistö pitää "käsittämättömänä" myös Yleisradion ennen joulua julkaisemaa uutista, jonka mukaan Sanoma Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin olisi pyrkinyt ottamaan yhteyttä presidenttiin vuotokohun keskellä. Herlinin yhteydenotto vuoti ulos ja kaksikin presidentin kanslian työntekijää kommentoi sitä julkisuudessa. En jaksa uskoa, että Herlin olisi halunnut yhteydenottoaan julkisuuteen, varsinkin kun kysymys tapaamisesta jäi presidentin kanslian mukaan "auki." Tämän vuodon uutisointi ja sen merkityksen pohdiskelu taisi jäädä medialta joulupyhien alle.

Poliisin avulla käytävä vuotajajahti on pelolla johtamista, joka on varmasti jo nyt johtanut sananvapauden kapenemiseen Suomessa. Yhdysvalloissa vuotajat ovat voitolla, mutta Suomi näyttää olevan vuotajille liian pieni ja pelokas maa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/239032-sauli-niinisto-hammastyi-profess...

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712202200619622_u0.shtml

https://www.aamulehti.fi/uutiset/presidentti-sauli-niinisto-aamulehdelle...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sauli Niinistön Twitter-tili on ollut häiriköinnin kohteena, mutta hän ei selvästikään halua tehdä siitä numeroa. Pekka Haavisto puhuu suoraan Venäjä-mielisistä tahoista.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/239040-myos-presi...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Sen linkin sisältö on sittemmin poistettu, joten vaaraa ei enää ole. Hyvä kirjoitus muuten. Tuo on sinänsä mielenkiintoinen huomio, että vaikka Yhdysvalloissa vuotajat saavatkin elinikäisen vankeusrangaistuksen, ja yksi heistä on tälläkin hetkellä maanpaossa Venäjällä, niin siltikin me suomalaiset olemme niitä pelokkaita pupujusseja.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Professori Scheinin on siinä oikeassa, ettei kröhöm... mitään vaihtoehtoa pidä poissulkea. Hyvä tapa tutkia on myös sulkea pois epätodennäköisimmät vaihtoehdot, jolloin jäljelle jää se todennäköisin (Sherlock Holmes)

KRP etsii neulaa heinäsuovasta.

Epäiltyjen ei tarvitse puhua eikä varsinkaan totta. Näin ollen, jos toimittajan koneelta ei löydy mitään mielenkiintoista, jää jäljelle vesiperä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jossain on "vuoto" täysin riippumatta siitä, kirjoittaako HS siitä vai ei. Nyt asia tuli julki, mistä syystä puolustusvoimien pitäisi kiittää HS:ia.

Presidentinkanslian poikkeuksellisen voimakas ja välitön kommentointi asiaan tosiaan antaa ymmärtää, että jäljet johtavat sinnepäin. Pitää tilata lisää popkornia ja katsella mitä seuraavaksi tapahtuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset