Uusliberalismia

Huhtasaari: Venäjä määrää tahdin

Persujen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari provosoi twiitillään, jota levittää dosentti Johan Bäckman:

"Vaikka EU kuinka mustamaalasi ja trollasi Trumpin valintaa vastaan, Venäjän trollit olivat vahvempia. Brexit-äänestyksessä Obama kiristi ja EU trollasi, silti Venäjän trollit olivat vahvempia. Länsimainen demokratia on niin heikko, Venäjä määrää tahdin."

Tästä on kysymys kansallismielisessä politiikassa ylipäätään, voiman - eritoten sotilaallisen - ja yhtenäisyyden ihannoinnista. Suomi on olevinaan maailman napa, mutta kuten Huhtasaari tässä paljastaa, kansallismieliset kumartavat aina kaikkein suurinta ja mahtavinta johtajaa. Siksi Huhtasaaren "isänmaallisuus" on vaarallinen huijaus: ajatukset ja ideat on apinoitu Putinin Venäjän imperialistisilta toimijoilta, joille Suomi on pelkkä vaihtoraha.

Suomi on Venäjän keskusvallan vahvistuessa tyhmistynyt ja jähmettynyt pelkotilaansa. Tästä Huhtasaaren levittämä roska on hyvä esimerkki.

Huhtasaari varmaankin tavoittelee jonkinlaista sarkasmia. Tulos kuitenkin takaa, että Huhtasaari toimii hyvänä parodiana itsestään täysin aivokuolleessa presidenttikisassa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Laura Huhtasaari on ulkopoliittinen hölmö, joka antautui taistelutta:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005315597.html

Mitä sanovat tähän vaikkapa yhteiskuntamme kunniavanhukset, sotaveteraanit, joihin niin sukkelasti ja usein vedotaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persu pelkää, mikä on sinänsä inhimillistä. Eikö niillä ole puheenjohtajana se sivari?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Persuista tai Huhtasaaresta en sano mitään, mutta sen sanon, että pelkäämisestä sinä et tiedä mitään. Tai sivariudesta.

Aseistakieltäytymisliikkeen takana olivat Albert Einstein ja Bertrand Russell, sekä yhdeksän muuta Nobel-palkittua tiedemiestä. Sadankomitean harakanvarvasmerkkiä kantaa nykyfyysikoista rintapielessään Stephen Hawking.

Ja kyllä, kyllä pitää paikkansa, että huippufyysikot pelkäsivät poliitikkoja, koska mikään tieteellinen tieto ei vakuuttanut suurvaltojen hallituksia ydinaseiden totaalisesti tuhoavista vaikutuksista. Se, mitä he pelkäsivät oli siis poliitikkojen typeryys.

Sivareita on nykyisin Suomessa keskikokoisen kaupungin väkilukua vastaava määrä. Siihen joukkoon mahtuu jos jonkinlaista tyyppiä. Sinua joka suhteessa rohkeampia, aivan varmasti, samoin sinua kaikissa suhteissa pelokkaampia. En näe erityistä älyä enää leimata sivareita millään yhdellä mielikuvalla.

Kansankirkkomme arkkipiispa rakastaa ja suojelee "turvapaikahakijoita" ja on kaikkea muuta kuin persu -- mutta on sivari. Presidentin ja puolustusministerin poikien on ollut mahdollista olla sivari. Joukko on mitä kirjavin. Mikään yksi ominaisuus ei enää määrittele sivaria. Jos liikkeen syntyperää ajatellaan, se toki voisi olla yksi: suvereeni tieteellinen älykkyys.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

"Jos liikkeen syntyperää ajatellaan, se toki voisi olla yksi: suvereeni tieteellinen älykkyys."

Kukas sen kissan hente nosta, jos hen ei itse henen hente nosta. ;)
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/04/18/tapaus-sc...

("Heinäkuussa 1969 Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla yllytystä ja suojelupoliisin pilkkaa harjoittivat mm. Erkki Tuomioja, Erik Schüller, Seppo Oikkonen ja Ilkka Uotila.")

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #35

Einsteinin-Russellin julkilausumasta 1955 alkunsa Pugwash-liike sai Nobel-palkinnon 1995. Siinähän sinulle on sitä neljän- viidenkymmenen vuoden tyypillistä kulttuurivitkaa, jonka kuluessa edelläkävijöiden ajattelu leviää jäljestätulevien valtavan lauman valta-ajatteluksi.

Suomalaisellekin aseistakieltäytymisliikkeelle kävi niin. Samoin kävi niin sanotulle vihreälle liikkeelle. Tosin se valta-ajattelu joka meillä nyt on keskuudessamme on enää vain haalistunut ja vääristynyt versio siitä mihin trendit olisivat voineet johtaa.

Mutta todellakin -- näin veteraanin silmissä tämä nykyajan "vihervasemmisto" jonka "arvoja" valtalehdistö nyt tunnustaa valta-ajattelun muodossa on, hmmmm, sanotaanko älyllisesti aika säälittävä ilmiö.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

"Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat"?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Suomi on Venäjän keskusvallan vahvistuessa tyhmistynyt ja jähmettynyt pelkotilaansa. Tästä Huhtasaaren levittämä roska on hyvä esimerkki."

- Ei sentään eikä onneksi: Laura Huhtasaari ei ole yhtä kuin Suomi, joka toisaalla toki pelaa yhteen Kremlin kanssa, mutta toisaalla rakentelee Nato-virityksiään. Nuorallatanssi on taidoista suomalaisin!

https://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=1588736

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No joo. Aikanaan kun Viktor Vladimirov päätti presidenttiehdokkaista niin tällaista öyhöttäjää ei olisi kuunaan päästetty kampanjoimaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onko Putinin trollit myös Huhtasaaren ehdokkuuden takana.

Putinin trollit voittivat jo brexit-vaalit ja Trump-vaalit.

Joko housut tutisee?
Jos ei tutise, niin syytä olisi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minä ymmärrän niin, että Laura asettaa sarkastiseti kyseenalaiseksi sen, että Venäjän trollit olisivat niin tehokkaita, vaan että kansa päättää, vaikka on myös toisia trolleja.
Siis kyseenalaistetaan Venäjän trolleilla pelottelua. Muutoinhan olisimmekin jo hävinneet niille, kuten esimerkit kertovat.

Venäjä toki käyttänee muuallakin kuin urheilussa epäreiluja keinoja, että tämä on tietenkin otettava aina huomioon. Silti Suomea kohtaan toiminta on ollut vähintäänkin siedettävää.

Voittamaton puna-armeija suoritti suurimittaisen aseidensa luovutuksen Ilomantsissa heinä-elokuun vaihteessa 1944. Olen siinä käsityksessä, että tästäkin on Venäjällä otettu opiksi: ei ole kovin hyvä idea tuoda aron poikia metsiin sotimaan suomalaisten kanssa. Ei kesällä eikä varsinkaan talvella. Rauhalla ja ystävällisyydellä saa paremmat tulokset.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilomantsin_taistelu_...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kenen mielestä siedettävää kenen ei. Vaikka sietämättömintä on tietysti kun omat poliitikot ovat epäselviä ja selkärangattomia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tarkoitin Venäjää Neuvostoliiton kuoleman jälkeen. Anna nyt pari sietämätöntä esimerkkiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Taisi olla paripäivää sitten eli merkittävällä hetkellä ilmatilaloukkaus.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #17

Sietämättömällä ja kiusallisella on minusta jotain eroa? Toki tuosta ilmatilaloukkauksesta oli vaikea päätellä Putinin lahjaa Suomelle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Kuten sanoin todella sietämätöntä on vain tyhmät ja ryhdittömät oman maan johtajat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minä ymmärrän niin, että Laura asettaa sarkastiseti kyseenalaiseksi sen, että Venäjän trollit olisivat niin tehokkaita, vaan että kansa päättää, vaikka on myös toisia trolleja."

Olisiko Laura tällä tavalla yliarvioinut, eli väärin arvioinut äänestäjäkunnan kyvyn ymmärtää sarkasmia.

Epäilen.

Lauralla lienee selkeä ja oikea kuva kansalaisten kyvystä ymmärtää sarkasmia.

Kyllä Laura varmasti tarkoitti mitä sanoi. Tai ainakin Lauran tarkoitus oli että hänen sanansa otetaan kirjaimellisesti, eikä siis sarkastisesti.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eihän H-saari ole tarkoitettukaan vakavasti otettavaksi ehdokkaaksi, vaan kyseessä on H-Ahon keskisormen nosto Salelle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nyt kyllä ylianalysoit tuon lauantai-illan pläjäyksen. Niin saatoin tehdä minäkin. Tuo twiitti voisi olla kahdeksanvuotiaan tajunnanvirtaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Huhtasaari ja Väyrynen joutuvat nyt kilpailemaan Kremlin tuesta, ja siksi näitä ulostuloja. Janitskinin tuen eteen pitää vähän kyykkäillä ja toistaiseksi Huhtasaari on siinä niskan päällä.

Ei sillä että prosenttiehdokkaamme mielipiteillä olisi mitään väliä, mutta outoon valoon tämä panee myös vähät kannattajansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kannattajansa nyt vaan ihailevat Venäjää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Uskoakseni ainakin osa kannattajistaan ei ymmärrä mistä on kyse. Tunnen joitain jotka kannattavat Huhtasaarta ja minun olisi kovin vaikea pitää näitä Venäjä-mielisinä.

Sama koskee väyrysläisiä, niitä paria jotka tunnen/tiedän.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Ehkä minun pitää rajata väittämäni koskemaan PSpuolueen silmäätekeviä, jotka ovat valinneet pönkittää Huhtasaarta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #15

Melko ennenkuulumatonta: puolueen silmäätekevät pönkittävät puolueen presidenttiehdokasta. Näinhän ei tee edes Jutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

Valitsivat siis ehdokkaaksi. Voisivat vieläkin vetäytyä ja tehdä - Jutat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Niin voisivat. Virheitä tekevät kaikki, vain vahvat ja fiksut myöntävät erheensä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjän valtiolliset mediat tukevat ääriliikkeitä oikealla ja vasemmalla niiden hyökkäyksissä saksalaista "establishmentia" vastaan. Vastalahjaksi ääriliikkeet tukevat Moskovan agendaa. Eiköhän tämä mene Suomessa samalla tavalla.

https://www.welt.de/debatte/kommentare/article1712...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Väyrysen tultua mukaan kisaan hän on kyllä ilman muuta noussut selväksi Kremlin ykkössuosikiksi. Siinä jää ailahteleva ja ulkopoliittiselta linjaltaan epämääräinen Laura kakkoseksi (ellei sitten vielä Salenkin taakse) Kremlin suosiossa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sale on Kremlin ykkössuosikki. Eikä siinä mitään ole ihmettelemistä, putinisti kiirestä kantaan.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Palautuu mieleen, tästä Huhtasaaren ulkopoliittisesta hopinästä, ammoinen, jokapäivä kännissä sekoileva Kremlin suosikki Ahti Karjalainen. Härra ei edes ollut tietoinen omnasta kotiosotteestaan. A.K. puhui presidenttikampanjan aikana puutaheinää. Mitä tekee Laura Huhtasaari? Puhuu puutaheinää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ahti Karjalainen toimitettiin tukijoukkojensa avulla Sveitsiin hoitoon ennen presidentinvaalikampanjaa ja hänelle asennettiin siellä tiettävästi antabuskapseli ihon alle. Itse ehdokaskamppailun ajan hän oli vesiselvä, mutta siinä vaiheessa, kun Virolainen päihitti hänet KEPU.n ehdokkuuden tavoittelussa, ryyppääminen alkoi uudelleen. Karjalainen oli muuten myös teollisuus- ja työnantajajärjestöjen tukema alunperin, ja ehdokkaaksi itsekin asettunut Holkeri oli yksi heistä, jotka suhmuroivat Karjalaista hoitoon ennen vaalikamppailua.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Antabus-kapseleista tiedetään, jotta ne ovat huijausta; lääkeaine ei lainkaan vapaudu verenkiertoon.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Eiköhän Putinin trollausbudjetti ole aika paljon pienempi kuin NSA:n ja CIA:n joista saa hyvän kuvan Greenwaldin Edward Snowdenista kertovasta kirjasta (Gummerus 2014) ja Weinerin CIA:n historiasta (Otava 2008). Tai sitten venäläiset trollit ovat taidoiltaan ylivoimaisia USA:n vastaaviin nähden.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tai sitten venäläiset trollit ovat taidoiltaan ylivoimaisia USA:n vastaaviin nähden."

Kyllähän se taitaa niin olla että USA:n trollit ovat ylivoimaisia venäläisiin nähden. Siitä osoituksena Suomi on hyvin jenkittynyt ja hyvin vähän ryssittynyt maa.

Se on aivan pötypuhetta että Suomi olisi suomettunut, paitsi ehkä perussuomalaisten osalta ja itsenäisyyspäivänä juhlapuheissa.

On myös väitetty että Suomi on ruotsittunut, eli ruotsalainen, mikä on perussuomalaisille kova paikka.

Islamistit ovat vielä pelottavampia trolleja kuin putinistit. Islamofobiaa esiintyy perussuomalaisissa laajasti, paljon enemmän kuin russofobiaa. Osa perussuomalaisista ovat jopa saaneet tartunnan venäläistrolleista, ovat nyt putinisteja ja toimivat itsekin putinin trolleina, osa tietämättään.

Minusta amerikkalainen vaikutus on kuitenkin selkeästi voimakkain vaikutus Suomessa, eikä se aina niin paha asia ole ollut, paitsi nyt Trumpin aikana se voi olla paha asia jos Trumpin trollaus onnistuu ensin Amerikassa ja trumpismi siellä yleistyy.

Minä kannatan itse kansainvälisyyttä ja globalisaatiota ja olen sitä mieltä että jokainen saa itse valita keihin maailman trolleihin uskoo. Minä uskon Angela Merkeliin ja hänen kaltaisiinsa johtajiin. Trump ja Putin ovat minulle vastenmielisiä ilmiöitä, mutta näyttävät miellyttävän monia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuo ruotsittumisen kova paikka vähän vaihtelee. Toisille on OK että Ruotsinatsit marssii muiden rinnalla itsenäisyyspäivänä ja että suomalaisen vääräpaitaisten kimppuun käydään riikinruotsalaisten komentohuutojen kaikuessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

Niin, ja eikös ne aja peräti Suomen yhdistämistä Ruotsiin ja muuhun pohjolaan, vähän niinkuin Kalmarin Unionissa.

Kumma juttu että ne Ruotsin natsit hyväksyy Suomen Ruotsin osaksi, kun täällä on niin paljon sitä itäistä geeniperimää.

Kenties raja pantaisiin taas sinne missä oli ennen pähkinäsaaren raja ja se rajantakainen alue luovutettaisiin sitten Venäjälle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tai sitten venäläiset trollit ovat taidoiltaan ylivoimaisia USA:n vastaaviin nähden."

Kyllähän se taitaa niin olla että USA:n trollit ovat ylivoimaisia venäläisiin nähden. Siitä osoituksena Suomi on hyvin jenkittynyt ja hyvin vähän ryssittynyt maa.

Se on aivan pötypuhetta että Suomi olisi suomettunut, paitsi ehkä perussuomalaisten osalta ja itsenäisyyspäivänä juhlapuheissa.

On myös väitetty että Suomi on ruotsittunut, eli ruotsalainen, mikä on perussuomalaisille kova paikka.

Islamistit ovat vielä pelottavampia trolleja kuin putinistit. Islamofobiaa esiintyy perussuomalaisissa laajasti, paljon enemmän kuin russofobiaa. Osa perussuomalaisista ovat jopa saaneet tartunnan venäläistrolleista, ovat nyt putinisteja ja toimivat itsekin Putinin trolleina, osa tietämättään.

Minusta amerikkalainen vaikutus on kuitenkin selkeästi voimakkain vaikutus Suomessa, eikä se aina niin paha asia ole ollut, paitsi nyt Trumpin aikana se voi olla paha asia jos Trumpin trollaus onnistuu ensin Amerikassa ja trumpismi siellä yleistyy.

Minä kannatan itse kansainvälisyyttä ja globalisaatiota ja olen sitä mieltä että jokainen saa itse valita keihin maailman trolleihin uskoo. Minä uskon Angela Merkeliin ja hänen kaltaisiinsa johtajiin. Trump ja Putin ovat minulle vastenmielisiä ilmiöitä, mutta näyttävät miellyttävän monia suomalaisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset