Afgaanin karkotusyritys johti Saksassa mellakkaan

Poliisit tulivat kaksi päivää sitten noutamaan 21-vuotiasta afgaanimiestä Asef N:ä ammattikoulusta Saksan Nuernbergissä karkottaakseen hänet maasta. Koulun oppilaat kuitenkin asettuivat poliisiautojen tielle ja estivät niiden lähdön koululta. Paikalle kerääntyi uteliaita ja mielenosoittajia, lopulta väkeä oli paikalla noin kolmesataa.

Poliisi väittää mielenosoittajien yrittäneen vapauttaa Asefin poliisiautosta. Kun poliisi oli saanut paikalle kahdeksan autollista vahvistuksia, syntyi mellakka, jossa yhdeksän poliisia on ilmoittanut loukkaantuneensa. Paikalle tuli myös "Unterstützungskommando USK," mikä se sitten lieneekin. Poliisi käytti pippurisumutetta, koiria ja pamppuja ja sai lopulta vietyä Asefin mukaansa. Asef oli määrä lennättää samana iltana Afganistaniin, mutta karkotuslennot on Saksassa peruttu Kabulissa keskiviikkoaamuna tapahtuneen terrori-iskun takia.

Viranomaiset yrittivät vangita Asefin, mutta nuernbergiläinen oikeusistuin päästi hänet eilen vapaalle jalalle. Oikeuden edessä häntä odotti 25 oppilastoveria ja hänen opettajansa. Saksan ulkoministeriö arvioi tilanteen karkotuslentojen suhteen uudelleen heinäkuuhun mennessä.

Vaikuttiko muuten Kabulin terrori-isku Suomen karkotuslentoihin Afganistaniin? Kertokaa te, jotka tiedätte.

http://www.spiegel.de/lebenundlernen/schule/nuernberg-drohende-abschiebu…

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/abschiebung-in-nuernberg-afgha…

http://www.n-tv.de/politik/20-jaehriger-Afghane-drohte-mit-Anschlag-arti…

EDIT: Unterstuetzungskommando on Bayernin poliisin erikoisjoukko mellakkatilanteita varten.

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu