Uusliberalismia

Terho puhutteluun - kuinka kauan hallitus sinnittelee?

Sampo Terho nimitettiin kulttuuri- ja eurooppaministeriksi vain muutama viikko sitten. Keskustan, kokoomuksen ja maltillisten persujenkin tavoite oli, että valta pehmentäisi Terhon puheet hallituskelpoisiksi, ja että ministerin luottamustehtävä toisi Terholle voiton persujen puheenjohtajakisassa. Eilinen sanasota eduskunnassa osoitti, että tuo suunnitelma epäonnistui surkeasti. Terhosta on ministerinä kuoriutunut radikaali räyhähenki, joka voi hajottaa hallituksen jo ennen lomia.

"Miksi olette uskonut EU-salkun tällaisiin käsiin?", tivasi kansanedustaja Timo Harakka eilen pääministeri Sipilältä. Vastausta ei kuulunut, vaikka se on kaikille selvä. Persujen pitää pysyä hallituksessa, jotta keskusta saa maakuntansa ja kokoomus terveydenhuollon yksityistämisen.

Terhosta piti tehdä Timo Soinin kaltainen maltillinen ja yhteistyökykyinen persu, jonka kanssa hallitusyhteistyö sujuisi kuten puheenjohtaja Soinin kanssa tähänkin asti. Puheenvuorosta Terhon bloggauksia lukeneet ovat jo jonkin aikaa tienneet, ettei noille toiveille ollut katetta. Mutta Sipilälle tilanne näytti selvinneen vasta eilen.

Tilanne, jossa Terho tai Jussi Halla-aho voisivat haukkua hallitusta sen sisältä aivan kuin olisivat sen ulkopuolella, olisi persuille paras mahdollinen. Mutta sitä kokoomus ja keskusta eivät voi sallia, kun kysymys on Suomen turvallisuuspolitiikan peruspilareista ja ihmisoikeuksista.

Halu sulkea silmänsä persujen radikalisoitumiselta on tietysti kova, kun vaihtoehtoina ovat hallituksen hajoaminen ja jopa ennenaikaiset vaalit. Sipilä aikoo ottaa Terhon puhutteluun ja toivoo, että Terhon puheet "rauhoittuvat" jo puolentoista viikon päästä. Mutta miksi Terho palaisi hallituksen linjalle puheenjohtajakisan jälkeen? Terhon toinen jalka on jo oppositiossa ja sinne persut todennäköisesti joka tapauksessa suuntaavat hyvissä ajoin ennen vuotta 2019, jolloin seuraavat eduskuntavaalit on määrä pitää.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005234505.html

http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/06/01/hallitus-var...

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705312200176522_pi.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Paras olisi persuille jos Terho valittaisiin. Lähtisivät pois hallituksesta. Ihmiset huomaisivat 2 vuoden aikana ettei sdp/vihreät saa mitään aikaiseksi. Ja persut pystyisivät antamaan hyviä vaihtoehtoja sillä aikaa...

Ja Terhon avulla voisivat laittaa ihmiset ymmärtämään että nykyinen PS on selkärankaisempi kuin Soinin aikaan
... sehän se ainut syy nimittäin on miksi PS:ltä on kannatus hävinnyt. Selkäranka katkesi heti kun Soini pääsi takapenkille.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toivottavasti Terho osaa puolustaa sananvapauttaan. Kansanäänestys EU-jäsenyydestä on niin utopistinen ajatus, että siihen ei usko edes Terho itse; mutta puhua hänen pitää saadaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puhua saa, mutta eurooppaministerin virkaan hänellä ei ole mitään lähtökohtaista oikeutta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"eurooppaministerin virkaan hänellä ei ole mitään lähtökohtaista oikeutta"

Miksi ei ole oikeutta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #6

Tarkoitin sitä, että siinä hommassa voisi - ja pitäisi - olla joku toinen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #7

Minusta kriittinen asenne voi olla hyvä avu uudelle PS:n EU-ministerille lepsun Soinin jälkeen.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #7

Pitäisikö Suomesta olla Eurooppaministerinä pelkkä jooo mies/nainen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onhan tuo törkeää että edes ehdotetaan keskustelua EU:sta. Myös kristillisten Sari Essayahilta pitäisi kieltää puheenvuorot eduskunnassa, kehtasi kysyä mihin Suomea viedään Euroopan unionissa. Yhteiset velat ovat oikeastaan lottovoitto suomalaisille, mitä me muutenkaan rahoillamme tekisimme.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Olipas virkistävä ja virikkeitä antava työmatka. Käsitykseni siitä, että EU on uppoava laiva taas vahvistui. Juncker ja muu EU-eliitti ovat samppanjasosialisteja. Suomen pitää varautua EU:sta lähtöön. Suomi lähtee, Serbia tulee." - Laura Huhtasaari

Ei ollut helppoa tehdä Suomesta länsimaata 1990-luvun alussa, kun YYA-kausi oli mädättänyt politiikan. Nyt jotkut hörhöt tekevät Suomesta taas Venäjän satelliittia. Niin ne ajat muuttuvat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mätää EU:ta ei voi puolustaa sillä että Venäjä on vielä surkeampi, kukaan ei ole ehdottanut Suomen liittämistä Venäjään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tsaari Aleksanteri I "ehdotti" sitä maaliskuussa 1809. Venäjän vaikutusvalta kasvaa Suomessa entisestään, jos läntisiä yhteistyösuhteita ajetaan alas.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Terho astui miinaan. Ja samalla hiekotti puolueensa mahdollisuuden osallistua seuraavaan hallitukseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Terhon puheet ovat markkinointipuheita, näin puoluekokouksen alla. Kyllä hän siitä tasaantuu ...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Nimenomaan. Antaa Terhon ärhäköityä nyt ja kerätä sitä kautta ääniä pj-kisaan, kun se vaihtoehto on kaikkien kannalta paljon huonompi.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Terholla on ollut vastamäkeä ja tämänpäiväinen myllytys Hanaholmenissa nostaa kulttuuriministeri- suomalaisuuden liiton pj:n verenpainetta. Terho joutui olemaan läsnä ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa, paikalla olevat dignitäärit puhuivat ostentatiivisesti ruotsia + skandinaaviskaa. Pohjoismaissahan kaikki kanssakäyminen hoidetaan englanniksi (persujen mukaan).

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niinhän Trumpistakin sanottiin: ei se ole kuitenkaan tosissaan. Historian nimiä tässä mainitsematta. Sipilä, Stubb ja oppositiokin olivat kyllä eilen onneksi varsin selväsanaisia.

Juha Hämäläinen

Osaako Stubb olla selväsanainen ilman kolmea bointtia 10/90 prosenteilla.....
Lähettäkää herra jo maailmalle Jykän perään. Kerätään kolehti!

Ps. koska susta Jouni on tullut S.O.S demonkraatti ?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #19

Näin valon viime kesänä : )

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #21

Sulle kävi niin kuin Soinille Irlannissa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämähän nyt vielä pientä, kaipa Snellmankin sentään muistaa viime hallituksen, jossa Rinne ja Stubb eivät olleet edes puheväleissä, ja silti vaan hallitus jatkoi.

Sen se valta mikä kiihottaa, ihan samalla lailla demareita kuin persujakin. Mikään ei ole niin merkittävä riita tai erimielisyys, että sen vuoksi hallitus kaatuisi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Mikään ei ole niin merkittävä riita tai erimielisyys, että sen vuoksi hallitus kaatuisi."

Sipilä uhkasi presidentin luo kävelemisellä syksyllä 2015. Ja sai jyrättyä maakuntansa läpi, koska Soini antoi periksi. Nyt on kynnys tietysti korkeampi, koska samat maakunnat ja sote ovat edelleen pelipöydällä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Maalimaan mahtuu paljon puhetta, ja poliitiikkojen uhkailut ovat jokapäiväisiä. Mitään todellisuuteen viittaavaa niillä ei ole.

Hallitus ei kaadu nykyisten poliitikkojen vallanhalun takia mitenkään, puolueesta riippumatta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sampo Terho ( ps.) on Suomen eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri.

On erinomaista, että maastamme löytyy vielä poliitikkoja, jotka ymmärtävät, että Eurooppa on paljon laajempi alueeltaan kuin EU.

Urheiluministerinä Sampo Terho tietää, että Venäjä on osallistunut yleisurheilun Euroopan mestaruuskisoihinkin jo vuodesta 1994 alkaen.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Minä taas en jaksa uskoa Terhon "kapinallisuuteen" Soinia vastaan, vaan pidän (valitettavasti) hänen puheitaan vaalipuheina Halla-ahoa vastaan.

Hän on onnistunutkin ajottamaan puheensa hyvin kun taas Halla-aho on menettänyt pisteitään puheillaan Brysseliin jäämisestään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Syy Brysseliin jäämiselle muuten väistyi jo. Kulissit romahtivat kuitenkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset