Uusliberalismia

Persut luisumassa ääriryhmäksi - nyt ryhtiä Sipilä ja Orpo!

Viimeiset tiedot kertovat, että molemmat pääehdokkaat persujen puheenjohtajaksi ajavat ns. Unkarin mallia, jossa maassamme oleskelevat turvapaikanhakijat otettaisiin "säilöön" eli vangittaisiin. Tällainen puhe ei ole sopivaa hallituspuolueelta länsimaisessa oikeusvaltiossa.

Tähän asti hallituskumppanit Kokoomus ja Keskusta ovat katsoneet persujen nopeaa radikalisoitumista sormiensa läpi. Puheenjohtajaehdokkaista Sampo Terho on päästetty ministeriksi ilmeisesti siinä toivossa, että se kesyttäisi häntä jotenkin. Tuo peli ei näytä onnistuvan.

Johtopäätösten aika Keskustassa ja Kokoomuksessa on jo nyt. Niitä edellyttää jo Suomen kansainvälinen maine luotettavana kumppanina ja liberaalina demokratiana. Ei auta nysvätä hallitusohjelman kirjauksien kanssa, vaan on nostettava katse ja katsottava ympärilleen. Terho ja Jussi Halla-aho lietsovat nuivaa hysteriaa, joka ei saa levitä hallituksen sisälle. Aloite on nyt otettava tolkun voimien käsiin.

Istuvat ministerit ja kansanedustajat ovat luonnollisesti haluttomia muutoksiin, jotka saattavat vaikuttaa heidän omaan asemaansa. Muutoksia hallituksen kokoonpanossa ja uusia vaaleja on vastustettu jopa sillä omituisella perusteella, että itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta. Nyt testataan Juha Sipilän ja Petteri Orpon johtajuus. Eurooppapolitiikan hoipertelijat puolueiden marginaaleissa pitää laittaa kuriin ja kirkastaa Suomen länsimainen profiili.

Suomalainen 1970-luvulta vallinnut konsensus oli kiva asia niin kauan kuin sitä kesti. Nyt ollaan uudessa tilanteessa, jossa vihanlietsojat tulee eristää päätöksenteosta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/221714-yle-terho-ja-halla-aho-kannattav...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Uskoisin, että Terhon kannanotto tuohon asiaan oli kalastelua Halla-ahon vesillä. Terholla ei ole nykyasetelmassa mitään menetettävää vaikka hän ilmaisisi kuinka radikaaleja mielipiteitä halla-aholaiseen suuntaan. Maltillisemmat kun äänestävät puoluekokouksessa häntä joka tapauksessa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Näin on. Terhon "radikalisoituminen" loppuu pj-vaaleihin, kävi siinä miten kävi.

Sen sijaan Eurooppaministerin höpinöille EU-kansanäänestyksestä pitäisi panna stoppi. Ei häntä tarvitse kieltää hourimasta, mutta Sipilän pitäisi tulla esille ja sanoa että sellaiselle ei nyt kertakaikkiaan ole poliittista tukea. Nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen ei kaivata yhtään epävarmuutta kansainvälisten sijoittajien silmissä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Näin on. Terhon "radikalisoituminen" loppuu pj-vaaleihin, kävi siinä miten kävi".
Noinhan siinä varmaan käy.
Vuosia sitten Persut sanoivat vastustavansa esim. pakkoruotsia.
Terho oli ehkä pari vuotta sitten TV:n "Pakkoruotsi-illassa" Suomalaisuuden liiton edustajana.
Tilaisuuden päätyttyä pakkoruotsin kannattaja kävi oikein halaamassa Terhoa kiittäen häntä täten vaisusta vastustuksesta. Terho pelasi vain pakkoruotsin kannattajien pussiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #14

Ilmeisesti persut saivat "pakkoruotsikokeilunsa" vastineeksi hallintarekisterin taakse menemisestään. Palataan kokeilun lopputuloksiin sitten 15 vuoden päästä kun katsotaan, mitä nämä parisentuhatta nuorta ovat elämässään valinneet ja miten pärjänneet.

Hauskaahan tuossa on että jos Krisut ja RKP korvaavat persut hallituksessa, tuo kokeilu loppuu ennen kuin se on alkanutkaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #16

Älähän nyt ihan levottomia ennusta. Kyllä uskoisin jo sitä ennen uljaan nuoren nuorisomme hoitavan asian niin, ettei virkamiesruotsi ole kenenkään elämälle mikään este ja uran jarru, ihan niin kuin se oli ennenkin, jolloin perustuslakia vielä noudatettiin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Miksi ei perussuomalaiset saa kannattaa äänestystä EU jäsenyydestä. Saavathan kokomuslaisetkin kannattaa Nato jäsenyyttä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #19

Saavathan ne sitä kannattaa, vapaassa maassa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #20

#20
"Sen sijaan Eurooppaministerin höpinöille EU-kansanäänestyksestä pitäisi panna stoppi. Ei häntä tarvitse kieltää hourimasta,"

"Saavathan ne sitä kannattaa, vapaassa maassa"

Niin, vapaassa maassa saa kannatta Nato-jäsenyyttä, mutta ei äänestystä EU-jäsenyydestä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Maine voi tietenkin mennä, ja nuivat kyllä muistavat, mitä heille on luvattu.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Lupausten pettämiseen on jo olemassa selitys: "Ei hallituksessa yksi puolue voi määrätä kaikkea".

En tiedä maksavatko persut tosta rojalteja vihreille mutta ainakin niiden pitäisi.

Niko Sillanpää

Mitä "äärtä" tuossa on? Internoinnista pääsee pois, jos peruu turvapaikkahakemuksensa ja häipyy maasta. Kansallinen turvallisuus on prioriteettina paljon tärkeämpi kuin kehitysmaalaisten kv suojelu, joka pitää olla länsimaisessa kansallisvaltiossa yksi arvoltaan matalimpia oikeushyviä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Järjestys - порядок - on tietenkin nuiville pyhä asia.

Niko Sillanpää

Itsesuojelu-, ja säilytysvaisto on käytännössä kaikkien lajien evolutiivinen ominaisuus.

Itse asiassa pidän koko internointiskeemaa hölmönä puuhasteluna, mutta ilmeisesti sitten tässä toimintaympäristössä pakollinen välivaihe, kunnes maahanmuuttoon perustuvan kv suojelun oikeus saadaan kokonaan poistettua kehitysmaalaisilta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #10

No nytkö kehitysmaalaiset ovat jo eri lajiakin kuin ihminen?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #61

#61: Sopimuksia, jonka olennainen seuraus on vastikkeeton kollektiivinen taloudellinen velvoite, ei ole järkeä tehdä kuin vertaisten eli samalla yhteiskunnallisella kehitysasteella olevien kesken.

Kv suojelu ei muuten missään vaiheessa ole ollut universaali oikeus, likimainkaan kaikki maat (allekirjoittajat ovat siis maita, ei yksittäisiä henkilöitä) eivät ole ratifioineet sopimusta saati ratifioineet sitä täysimääräisenä.

Suojelun ei myöskään ole pakko perustua maahanmuuttoon.

Ja kyllä, tämä asettaisi eri maat ja ihmiset eriarvoiseen asemaan, mitä sitten?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #62
Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #64

Vastasin, että maahanmuuttoon perustuvaa kv suojelua ei ole mitään järkeä pitää ei-vastavuoroisena universaalina oikeutena. Jos tämä mielestäsi vähentää jonkun ihmisyyttä, sitten vähentää, who cares.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #66

Ei ole kyse minun mielipiteistäni, vaan siitä mitä sanoit: "Itsesuojelu-, ja säilytysvaisto on käytännössä kaikkien lajien evolutiivinen ominaisuus. Itse asiassa pidän koko internointiskeemaa hölmönä puuhasteluna, mutta ilmeisesti sitten tässä toimintaympäristössä pakollinen välivaihe, kunnes maahanmuuttoon perustuvan kv suojelun oikeus saadaan kokonaan poistettua kehitysmaalaisilta." Kyllä sinä ihan selvästi sanot että kehitysmaalaiset ovat eri lajia kuin me. Voi toki olla ettet tarkoita sitä.

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Pahasti pelkään että kokoomuksen nuorisojärjestö on halla-aholaisten käsissä ja hiillostaa johtoa.
Halla-aho muuten varmasti muuttaa Suomeen nyt kun ei enää tarvitse piilotella asumiseroa meppikulisseilla.

Niko Sillanpää

Kokoomusnuorten ja puolue-establishmentin valtasuhde on kyllä tasan tarkkaan toisin päin. Kokoomusnuorilla ei ole mitään vipua establishmenttiin, kun taas establishmentti on kuninkaantekijä, esim. oikeusministeriksi noussut Antti Häkkänen.

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

On kokkarinuoret estabkismenttia kun on vahva asema kahdessa puolueessa yhtä aikaa. Olihan taistolaisillakin aikanaan samanlaista nimenomaan samanlaista intovaltaa ja infovaltaa kuin unkarimielisillä tänään.
Samanlaisia trendikansanliikkeitä ja molemmat ihannoivat autoritäärisiä valtioita ja vallankumouksellisia metodeja.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #12

Voit Sini olla varma, että jos nuorisojärjestössä astuu puolue-establishmentin varpaille, polku on siitä lähtien ohdakkeinen, kunnes joko lähtee itse pois tai puolue-establishmentti vaihtuu. Pätee mihin tahansa puolueeseen ja nuorisojärjestöön.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #12

Kas, foorumisoftassa on rinnakkaisohjelmoinnin bugi tod näk poissulkemiseen liittyen. Kommentti #18 kahdentui.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Meistä jokainen kuuluu johonkin vähemmistöön.

Kun tehdään leirittämisestä ihmiskoe ensin yhdellä ihmisryhmällä, on helppoa toteuttaa samaa käytäntöä myöhemmin sitten muihin ihmisryhmiin, erilaisiin vähemmistöihin. Turha on kenenkään jatkossa valittaa kun ensimmäinen askel on jo otettu.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Onko perustetta hehkuttaa kokoomuksen ja kepun moraalia tai selkärankaa ?
http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoom...

Vanhan sanonnan mukaan Kepu pettää aina.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hallitusyhteistyö rakoilee jo - niinkin tärkeän asian kuin alkoholin saatavuuden takia.

http://www.iltalehti.fi//politiikka/20170524220015...

Niko Sillanpää

Vain 0,8 tilavuus-%:n tähden.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Vain 0,8 tilavuus-%:n tähden".
Muutos on kuitenkin 17 %.
Viinan vielä helpompi saatavuus on tietenkin maailman tärkein asia.
Kyllä siitä kannattaa huolta kantaa ja vouhottaa.
Viis haitoista ja niiden kustannuksista. Nehän menevät veronmaksajien lompakosta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

Muualla EU:ssa paitsi joissakin Pohjoismaissa kaikki viinakset voi ostaa vaikka bensikseltä, jos tämä sattuu olemaan auki. Eipä noissa maissa alkoholi sen suurempi ongelma ole kuin nykyisellään holhouspolitiikkaa toteuttavissa maissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vain 0,8 tilavuus-%:n tähden.

0,8%:nen lasketaan alkoholittomiin :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joskus 80-luvun lopulla, kun ensimmäisiä kertoja tohdittiin vakavammin alkaa puhua mahdollisesta EEC:hen liittymisestä, tuli tuo alkoholin vapauttamiskysymys myöskin silloisen "somen" (=yleisönosastokirjoitukset) yhdeksi merkittävimmistä pähkäilyistä. Mainitsin siitä ollessani käymässä Kreikassa sikäläiselle edustajallemme. Hän oli silmät ympyriäisinä ja puisteli päätään epäuskoisen näköisenä todeten, että eihän nyt tuollainen voi olla mikään keskustelukysymys.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Asiassa on puolensa.

Unkarin johdonmukaista ja tiukkaa rajavalvontaa, sekä turvapaikanhakijoiden leirittämistä arvostelevat kuitenkin saavat kiittää Unkaria pahimman invaasion estämisestä.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Unkarin_ja_Serbian...

Budabest, Praha, Riiga... Eipä ole Ryssän terrorin jälkeen pahemmin terroria esiintynyt.

Mahdollisuuksien mukaan on pyrittävä kaikin keinoin estämään terrorin syntymistä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jouni, miksi annat pelolle valtaa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minustako nyt on kysymys? No joo, ei tässä hätää ole. Minun lapsiani ei ole kukaan tullut hakemaan koulusta "säilöön." Se ei tarkoita, etten voisi arvostella näitä pellejä, jotka tuollaista järjestelmää Suomeen kaipaavat.

Niko Sillanpää

Mikä ongelma siinä muka on, että sellainen henkilö, jolla ei ole oikeutta oleskella täällä, haetaan säilöön karkottamista varten? Koska yhyy-paha-mieli-ja-ajatelkaa-nyt-lapsiakin? Aika kasvaa aikuiseksi ja lopettaa tuollainen lapsellinen moralismi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #28

Niin "aikuisia" suomalaisista ei tule koskaan, että hyväksyisivät syyttömien vangitsemiset. Siksikin olisi hyvä, että näiden "uudistuneiden" persujen kannatus mitattaisiin heti kesän jälkeen ylimääräisissä eduskuntavaaleissa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #30

Internoinnista pääsee pois koska tahansa, jos häipyy maasta. Eli ei ole vankila.

Mutta mitä tekemistä asialla on hylsyn saaneiden turvapaikanhakijoiden karkottamisen kanssa, johon yllä selvästikin viittaat?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Halla-aho hävisi väittelyn 100-0. Ja muutenkin Halla-ahon tukijat vaikuttavat yhtä mustavalkoisilta kuin Halla-ahokin. Maahanmuuttajat nähdään vain ongelmana vaikka Suomeen virtaa jatkuvasti osaajia ulkomailta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Halla-aho on viestinnässään kuitenkin hyvin rehellinen ja looginen. Se johtuu siitä, että hän ei pelkää ilmaista mielipiteitään tai agendaansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sen sijaan naistensa ja lastensa todellista määrää hän ei ole uskaltanut kertoa.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Eikö se Halla-ahokin ole kantanut eniten huolta siitä virrasta, joka autettuna osaa vain pyytää yhteiskunnan apua elämälleen täällä Suomessa. Erityisesti yhteisöstä, jonka paras osaaminen on pitää naispuoliset edustajansa turvallisesti yhteiskunnan ulkopuolella tekemässä lisää osaajia.

Vastuullisten päättäjien pitäisi pystyä tekemään päätöksiä oman äänestäjäryhmänsä eduksi (turvallisuus, hyvinvointi jne). Ainakin tähän saakka ovat olleet kansanedustaja-tittelille päätöksiä tekemässä. Välillä tosin tuntuu unohtuneen minkä kansan etuja pitäisi ajaa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Täysin älyvapaa kirjoitus. Kannattaisi varoa tuollaisia mielipiteitä. Kelkka kääntyy pian, ja sitten eristäminen saattaakin mennä toisinpäin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vasemmisto ja liberaali oikeisto ovat ihmisoikeuksien puolustamisessa samassa veneessä. Kysymys on siitä, että Sipilän ja Orpon pitää puhua näistä asioista niiden oikeilla nimillä. He eivät saa "varoa" mielipiteitään ja niiden esittämistä, vaikka öyhöttäjät vähän nokkiinsa ottaisivatkin.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Mikä kelkka kääntyy ja minne? Nurinniskoin? Kääntyykö se nopeammin kuin takki? Ja miksi ihmisoikeuksia puolustavia mielipiteitä pitää varoa? Onko meille tulossa oma säilö?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kyllä tuota on pidettävä mielessä ottaen huomioon nuivaliston piirissä yleisen katsannon, jonka mukaan me arvoliberaalit ihmisoikeuksien puolustajat olemme uhka yhteiskuntarauhalle ja syypää Suomen ongelmiin. Pääsisimme internointileiriltä joko myönteisen, nuivalistoon liittymisen todentavan päätöksen tai Suomesta muuttamissitoutumuksen perusteella.

Internointi tuskin on kotoutumista edesauttava toimi saatikka osoitus Suomesta avoimena, vapaana ja ihmisoikeuksia kunnioittavana yhteiskuntana. Autoritaarisesti johdettuun orjatyöhön halajavia se saattaa motivoida, mutta nämä ihmiset ovat kokemusperäisesti harvinaisia.

Niko Sillanpää

Suomessa ei ole mitään ihmisoikeusongelmia. Kansainvaeltajien ihmisoikeusongelmat ovat kehitysmaissa, sinne siis sitten pikapikaa ja kädet saveen paremman elämän rakentamiseksi kansainvaeltajille, jos Haapasta ja Toivosta niin kovasti ihmisoikeuttaa.

Haapasen ja Toivosen ja kaltaistensa "ihmisoikeuksien" sisältö tosin on, että länsimaisssa asuvat kustantavat kollektiivisesti heidän ihmisoikeusaltruisminsa kohteille paremman elämän täällä. Eli konkreettisesti Haapanen ja Toivonen eivät vaadi ihmisoikeuksia, vaan sosiaalisia tulonsiirtoja.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #39

Ei, sinne kehitysmaihin kannattaa lähettää Sillanpäät, jotka eivät halua rakentaa elämän edellytyksiä ihmisille, itseään lukuunottamatta, täällä Suomessa. Sinne vain kädet saveen upottamaan.

Olen todella hyvilläni, että Sillanpäätkin kustantavat ihmisille parempaa elämää täällä. Kuten minäkin.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola Vastaus kommenttiin #40

Sehän tässä eniten ärsyttää, ettei maailmanparantajien kotkotuksista veronmaksajana pääse irtautumaan. Kirkon myyräntyöhön ei onneksi tarvitse osallistua rahoittajana.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #41

Saatat muuttaa mieltäsi, kun joskus huomaat tarvitsevasi muistakin kuin itsestään huolta kantavia maailmanparantajia sekä verovaroin kustannettuja palveluja.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola Vastaus kommenttiin #43

Sehän ongelma onkin, kun veroja maksanut Suomen kansalainen niitä palveluja tarvitsee rahat on jo käytetty somalien asuttamiseen, vastaanottokeskusten perustamiseen, paperittomien terveydenhoitoon, monikulttuurisuuskasvatukseen, jne. Tuntuu vain siltä, että muiden kuin suomalaisten asiat ovat ensisijaisia. Mutta unohdin ihan, etteivät nämä asiat ole toisiansa pois sulkevia eikä vieraanvaraisuus ulkomaisia kohtaan ole mitenkään suomalaisilta viemässä mitään. Vastakkainasettelu on ihan turhaa onhan meillä varaa kaikkeen - utopiassa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #40

#40: Toivonen, voit olla varma, että minä nykyisessä toiminnassani luon yleistä hyvinvointia. Ja itse asiassa kuten Adam Smith osoitti, loisin sitä joka tapauksessa, vaikka en maksaisi veroa killinkiäkään samalla käyttäen pääomaa. Näin olisi, vaikka yrittämällä yrittäen yrittäisin luoda hyvinvointia vain itselleni.

Väität yllä olevasi arvoliberaali ihmisoikeuksien puolustaja. Liberaaliudestasi huolimatta haluat pakottaa yhteiskunnan ulkopuolisiin kohdistuvan hyväntekeväisyysprojektisi muille yhteiskunnan jäsenille, luoda heille velvollisuuksia ja kaupan päälle säännellä heidän puhettaan. Kukaan todellinen liberaali ei tekisi niin. Esimerkiksi minä en pakota sinua uhraamaan aikaa tai rahaa tai muuta resurssia mihinkään projektiini.

Alempana käy ilmi, että käsityksesi verotuksesta ja verorahoitteisista palveluista selvästikin muodostuu almujen ja tulontasauksen kautta. Todellisuudessa maksamme veroa, koska odotamme saavamme jotain itse takaisin. Muutoin verojen keräämisellä ei olisi yhteiskunnallista legitimiteettiä jo siksikin, että voisimme käyttää verotetut rahat joka tapauksessa yksityisesti. Lisäksi verojen kantaja on valtio, jolla on osallisensa eli kansalaiset ja siten rajat ja siten viimekädessä väkivaltamonopolin takaamalla verokertymällä määritetyt edunsaajansa; Verojen kerääjä ei ole ihmiskunta eikä verotusjärjestelmämme ole planetaarinen.

Kaltaistesi "liberaalius" on luonteeltaan ideologisesti ahdasta, sääntelevää ja vaateliasta. Se ei ylipäätään kuulu vapausaatteen traditioon, joten miksi edes kutsua sitä liberaaliudeksi. "Ihmisoikeutenne" sen sijaan keskittyvät myooppisesti distributiiviseen oikeudenmukaisuuteen sekä vaatimuksiin vähemmistöjen erityiskohtelusta. Vaatimuksenne eivät käytännössä koskaan kohdistu perusihmisoikeuksien toteutumiseen, vaan aina viimekädessä varallisuuden ja vallan jakamiseen. Tällaisella ajattelulla on itse asiassa vanhastaan nimikin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #52

Slllanpää kutsuu kaltaisiani arvoliberaaleja aivan miksi haluaa.

Sosiaaliset, demokraattisesti päätetyt, säännellyt tulonsiirrot antavat mahdollisuuksia ja vapauksia niille, joilla niitä on vähemmän kuin hyväosaisilla verotuksen jälkeenkin. Olen tyytyväinen, että talkoisiin osallistuminen ei ole tahdosta kiinni.

Vaateliaisuus on Sillanpäätä ja minua yhdistävä seikka. Vaateliaisuuteni on tarkoitukseltaan solidaarista ja sosiaalista. Mitä tulee ajatteluusi, sille on itse asiassa vanhastaan nimikin.

Vähemmistöjen yhdenvertaista kohtelua tosiaankin kannatan, mutta se ei mitenkään poissulje vaatimuksia perusihmisoikeuksien toteutumisesta niiden ollessa uhattuina.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #54

"Sosiaaliset, demokraattisesti päätetyt"

Ei tässä kansainvaelluksessa ja sosiaaliturvashoppailussa ole mitään demokraattisesti päätettyä vaan päinvastoin, pienen vähemmistön edellytyksillä mennään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #39

No, eipä siihen kauaa mennyt, kun ihmisoikeustilanteestamme huolestuneille aletaan nuivaiston suunnalta antaa kehotuksia poistua maasta. Pitäisikö laittaa säilöön, kunnes suostumme/suostuvat lähtemään?

Siinä vaiheessa, kun samainen kehotus annetaan poliittisten toimijoiden toimesta, on Sillanpään ensimmäinen lause lopullisesti kuopattava.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #60

#60: Turha problematisoida siellä, missä ongelmia ei oikeasti ole. Ilmiöllä on nimikin: "first world problem".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nämä taistolaiset ja muut kommunistit ovat aina pyrkineet parantamaan maailmaa epärealistisilla unelmillaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ja meillä on siis kommunistikokoomuksesta, -keskustasta ja -perussuomalaisista koostuva hallitus kaikkea tätä tukemassa. Vihervasemmisto voi tarjota hyvän vaihtoehdon.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jaa on Jouni Snellmankin sitten luisumassa äärivihervassariksi. Kannattaa katsoa ko. a-studio ja jos siitä todellakin verenpaine nousee, vaikea keksiä asiallisempaa keskustelua, niin syy ei ole ohjelmassa vaan punavihreissä laseissa.

Tommi O. Pälve

"Ääriryhmä, vihanlietsonta, oikeusvaltion alas ajo."

Huhhuh. Mitä jos räikeiden mielikuvien sijaan tarjoilisit konkretiaa?

Ihan yhtä paljon turvapaikanhakija on sodalta silloin turvassa, käsiteltiin hänen hakemuksensa säilöönotossa tai avoimien ovien vastaanottokeskuksessa.
Mutta vai toisessa vaihtoehdossa Suomen kansalaiset ovat turvassa niiltä turvapaikanhakijoilta, jotka käyttävät hyväkseen turvapaikkajärjestelmää pahat mielessään, eivätkä itse ole oikeasti mitään sotapakolaisia.

Esimerkiksi aivan vasta uutisoitiin muutamasta turvapaikanhakijasta, jotka olivat tulleet tulokseen, että eivät välttämättä saa myönteistä turvapaikkapäätöstä, joten on sama mennä tekemään porukalla rikoksia, kuten raiskauksia.

Enemmän minua huolestuttaa se, että turvapaikanhakijoita laitetaan lastentarhoihin opettamaan lapsille "suvaitsevaisuutta." Kyseessä kuitenkin tuntemattomat miehet, joista emme varmana voi tietää mitään. Näiden joukkoon ISIS on luvannut soluttaa murhaajiaan. Yksi turvapaikanhakijoiden tekemä murha Suomessa on jo nähty.

Ei minua huoleta, että nämä tyypit tutkitaan ensin läpi, ennen kuin heidät päästetään siviilien sekaan.
Kuten omassa blogissani kirjoitin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Raiskaajat, murhaajat, tuntemattomat miehet, tyypit."

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Saatuaan ministerinpestin totesi Terho iltapululle: "Tehdään tästä juhlavuodesta yhteinen ennakkoluulojen ylittämisen vuosi."

Alkuun on päästy, jos lausahdus todellakin tarkoittaa ennakkoluulojen vahvistamista entisestään.

Olen kuitenkin pitänyt Terhoa humaanimpana vaihtoehtona. Sääli, että PS valmistautuu valintaan kärkikaksikon yhteisellä internointileirien teemalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä hyvin voi puhua keskitysleireistä. Niihin määrättiin 1930-luvun Saksassa sosiaalisesti kyseenalaista ainesta ja komennukset olivat joskus vain viikkojen mittaisia. Näin Peter Langerichin Goebbels-elämäkerran mukaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tulipa uhrattua tunti täysin turhanpäisen "lätinän" kuulemiseen jota Terho ja Halla-aho suustaan ilmoille päästivät. Näkemys, että Suomi olisi irrallan muusta maailmasta ja voisimme elää vain ja ainostaan omilla ehdoilla, muista välittämättä tuntuu olevan joillekin, kuten Sillanpäälle, mahdotonta ymmärtää ettei realimaailmassa näin ole.

Tommi O. Pälve

Olipas sinulla nämys Terhon ja Halla-ahon puheista. Hassua, etten itse havainnut heidän sanovan haluavan Suomen olevan irrallaan muusta maailmasta tai muista välittämättä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikki kelpaa, kun valtaa on tarjolla. Kelpaa kokoomukselle, keskustalle, ja kelpaa myös demareille. Vallanhimo laittaa poliitikot valehtelemaan ja lupaamaan vaikka mitä.

Toinen keino on sitten kuluttaa kaikki aika vastustajien haukkumiseen, se vaan, että sillä tavalla vaalit hävitään varmasti, sen ehkä nyt ymmärtää Clintonkin, että haukkumalla toista, ei vaaleja voiteta.

Persut saavat olla mitä mieltä tahansa, saa sitä ehdotella vaikka mitä, mutta kysehän on taas vaalipuheista, eli täysin mitättömästä höpinästä. Luulisi demareidenkin sen jo tunnistavan, kun samanlaista höpötystä tulee Rinteen suusta viikottain.

Periaatteita ei juuri puolueilla ole, tai ainakin ne joustavat paljon, jos kyse on valtaanpääsystä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Miusta espoolaisen sosiaalidemokraatin kirjotus persuista on aina sympaattinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset