Uusliberalismia

Vähennetään vihanlietsojien määrää

Yksi hallituspuolue - ja vähän toinenkin- on nostanut vaaliteemakseen pääkaupunkiseudun lähiöiden "gettoutumisen." Tällä tarkoitetaan kaupungin asuntoja, joissa asuu Eiran/Brysselin ja Töölön herrojen mielestä liikaa syrjäytynyttä tai muuten epämääräistä porukkaa.

Onko persujen huoli gettojen asukkaista aitoa? Voi se ollakin. Kun naapurissa asuu pilveä polttava Ahmed, jolla on aina kavereita kylässä, tervehdykset rapussa ovat joskus vaivautuneita. Kun nainen ulisee aamuyöstä kapakasta tulleelle äijälleen ja poliisit pörräävät paikalle, kaikki eivät saa heti uudestaan unta. Pienistä asioista kasvaa suuria, kun niistä pihoilla tarpeeksi kuiskutellaan.

Tarttis tehdä jotain. Mennään sunnuntaina koululle ja iänestää rätkäytetään persuja. Ehkä niin voimme "vähentää gettoutujien määrää," kuten se Halla-aho sanoo.

Vai käytetäänkö sittenkin järkeä. Viha ja syrjintä eivät ole koskaan ratkaisu. 

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/218140-jussi-halla-aho-ainoa-tapa-hilli...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Entäs persu-viha, jota plokisti Snellmankin lietsoo?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouni uhkailetkos kirjoituksellasi yhden poliittisen puolueen jäseniä? Tuollaiseen havaintoon päätyy kirjoituksen loppukaneetin kirjoituksesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En muulla kuin sillä, etten tätä menoa äänestä persuja sunnuntaina.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minäkään en äänestä persuja. Suhtaudun heihin, en niinkään nuivasti, vaan kriittisesti.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ihmisarvokriitikoiden arvomaailmassa maahanmuuttajien demonisointi kaipaa pian jatkuessaan uusia "yhteiskunnallisesti tuottamattomia" kohteita.
Viimeksi kun ihmisryhmien vainoajat olivat vallassa 30- ja 40- luvun Saksassa he nopeasti muistivat hyödyttömiksi myös kehitysvammaiset, mielisairaat (https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Aktion_T4), toisinajattelijat, kuten myös homot ja 'rappiotaiteen'. Kiihottunut kansallismielisyys oli moottorina silloinkin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuosta aiheesta hyvä kirja on Peter Longerichin 950-sivuinen Goebbels-elämäkerta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niinpä: "Als „asozial“ oder – synonym – „gemeinschaftsfremd“ galten sämtliche als minderwertig eingeschätzte Menschen aus den sozialen Unterschichten, die nicht oder ungenügend arbeiteten, beziehungsweise unangepasst lebten."

"Asosiaalisiksi tai - synonyyminä - "yhteiskunnasta vieraantuneiksi" määriteltiin kaikki alempiarvoisiksi katsotut ihmiset sosiaalisista alaluokista, jotka eivät tehneet tarpeeksi työtä tai eivät sopeutuneet yhteisön arvoihin." Näitä poikkeavia joutui paljon keskitysleireihin.

Vertaa tätä Halla-ahon ja täällä Puheenvuorossa Toni Ahvan levittämiin ajatuksiin siitä, että kaupungin asuntoja tulisi jakaa vain "työllistyneille" tai vain niille, joilla on "järkevää tekemistä." Näin se homma alkaa ja vain taivas on rajana.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.k...
'Asozial'- termi oli ainakin 80- luvulla saksan epäsana juuri tuon merkityksen takia. Epåsosiaalinen on suomessa ehkä vähän toista. Tai no....laiska?
Natsiajan epäsosiaalinen tosin oli kun ei sopeutunut hallitsijoiden arvoihin. Sinänsä paradoksi, koska juuri heiltä (työttömät, tyytymättömät) natsit demokraattisen kannatuksensa saivat.

Suomessa nykyään samoja ryhmiä (joihin suorat tulonsiirrot kohdistuvat) perussuomalaiset puhuttelevat, koska persut uskottelevat turvapaikkaa hakevien syövän pöydän tyhjäksi. Ikiaikainen vertaus muukalaisten merkkivaatteista vanhusten vaippoihin tuntuu vieläkin uppoavan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ensin uppoaa valheellinen kateuspropaganda, sitten päästään kannatuksen noustessa yleiseen kuripolitiikkaan. Huolehtivatko persut, kuten Hitler, että "gettoihin" saadaan "järkevää tekemistä," kun sen kerran tulee olla asunnon löytämisen kriteeri? Se on yksi kysymys näissäkin vaaleissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ruotsin viranomaisetkin ovat sotkemassa Suomen kuntavaaleja onnettomalla selvitystyöllään koskien kuorma-auton ajautumista väkijoukkoon Tukholmassa.

Huhumylly terroriteosta ja syyllisen/syyllisten karkuteillä oleminen ruokkivat vihapuheita ulkomaalaistaustaisia ihmisiä kohtaan, joiden erityisesti Tukholmassa ja Malmössä kerrotaan "gettoutuneen".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Berliinin valtiopäivätalo paloi 27.2.1933 ja sehän satoi natsien laariin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Reichstag_fire

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

On kyllä kovin epäkäytännöllistä persujen vaalityön kannalta, että ainoa toistaiseksi Tukholmassa kiinni otettu on taustaltaan uzbekistanilainen. Somali tai jopa irakilainen olisi niin paljon helpompi sanoa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

No muslimi ja jihadisti kuitenkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä tämä voi vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen, ei se nyt varmaan mahdotonta ole.

Vaikka tuskinpa persut tämän teon takana olivat, tai tuskinpa natsitkaan, eli siinä suhteessa ei olla 30-luvulla.

Maahanmuuttovastaisuus kasvaa aivan varmasti, sitä kai on turha kieltää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Helsingin suurmoskeijakin saattaa nyt jäädä rakentamatta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Maahanmuuttovastaisuus kasvaa aivan varmasti, sitä kai on turha kieltää."

Enpä tiedä. Yhtä järkevää olisi vihata Norjaa Breivikin takia tai Saksaa Lubitzin takia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No aika sen näyttää, epäilempä, että olet väärässä

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Vihanlietsojien määrää olisi todellakin syytä vähentää. Tämänpäiväinen, murheellinen tapahtuma, on puhtaasti vihanlietsojien aiheuttamaa. Eriarvoistaminen ja vihapuhe ei todellakaan lupaa hyvää tulevaisuutta, ainakaan vihanlietsojille itselleen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Voimmeko syyttää vihanlietsonnasta "levottomuutta" aiheuttavia muslimiperheiden lapsia, joista Halla-aho puhui? Mielestäni ei.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllähän persut työllisti ainakin yhden henkilön gettojen Vantaalla viime kunnallisvaalien jälkeen. jussi Niinistön veljeä varten luotiin uusi virka 200t€/vuosi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nää on niitä aeiskapäivää juttuja, joilla einsitten ole mitään merkitystä mihinkään oikeaan asiaan.

Arvaappa montako poliitikkoa eduskunnasta löytyy, joka ei ole käyttänyt asemaansa hyväksi?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tampere kuittaa. Seinäni takana asuu somalipari. Minkäänlaista häiriötä tämä pari ei ole koskaan aiheuttanut. Pariskunnan luona kyllä käy paljon vieraita, mutta koskaan nämä vieraat eivät ole aiheuttaneet mekkalaa yms. Olen muutaman kerran käväissyt pariskunnan huushollissa asioita toimittamassa, ja aina on vastassa ollut siisti ja hyvin hoidettu koti.

Yläpuolellani asui ihan kantaväestöön kuuluva pariskunta. Tälle pariskunnalle oli pakko hankkia lähtöpassit jatkuvan häiriköinnin takia. Me muut naapurit jouduimme valvomaan yökaudet kuunnellen tämän viinanmenevän parin riitelyä ja huutoa. Lisäksi kännissä ei jaksettu viedä roskia pihalle, joten roskat heitettiin kätevästi luhtikäytävälle lintujen nokittavaksi.

Kun tämä sakki lensi pihalle, yläkertaani muutti afrikkalaistaustainen nainen. Kerran olen kuullut, kun tämä nainen imuroi keskellä päivää. Muuten en ole kuullut risahdustakaan kyseisestä asunnosta.

Eli mistä se khettoutuminen johtuu? Minä pidän nämä fiksusti käyttäytyvät maahanmuuttajat naapureinani niin pitkään kuin mahdollista. Pääasia ettei naapuriin muuta kotoperäisiä juoppoja.

Ne neeperi naapurissa ei siis ole välttämättä huonon alueen merkki.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hyvä naapurionni on Herran ja Allahin siunaus.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kaunis aamu täällä Leppävaarassa. Pitäisikö sitä keksiä jotain "järkevää tekemistä" tälle päivälle? Ei nyt sentään, avaan koneen ja katson Halla-ahon facebook-päivityksen:

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho?fref=ts

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho ketkuilee kuten Soini mutta ilman inhimillisyyden häivähdystä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niinpä, mutta onhan jo ketkuilu sinänsä syvästi inhimillistä.

Ehkä hankalin paikka tässä minulle on se, että Sampo Terho on kiihkeä ruotsin kielen vastustaja, "tokfennoman" (Mikael Sjövall). Rakastan kaksikielistä Helsinkiä, jota ei itse asiassa enää ole. En kyllä osaa kannattaa pakkoruotsiakaan, joten olen tässä asiassa vähän solmussa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Samanlaista pohdintaa. Joku asia on pielessä ruotsinkielen opetustyylissä. Epäsuosiolla pitää olla muitakin syitä kuin agitaatio opetusta vastaan.
Terhon inhimillisempi olemus on kuitenkin arvo sinänsä. Jos kansaa edustaa julkisuuspoliitikot joilla sentään on edes muodollista häpyä niin se heijastuu meihin kaikkiin hyvällä tavalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset