Uusliberalismia

Soini vetosi sortoa ja syrjintää vastaan

Eilisen MTV:n kuntavaalitentin parasta antia oli persujen puheenjohtajan Timo Soinin selkeä linjaus maahanmuuttopolitiikkaan liittyen. Hän otti selkeästi kantaa oleskeluluvan saaneiden syrjintää ja sortoa vastaan ja korosti turvapaikkaprosessien lainmukaisuutta. Soini puolusti näin maahanmuuttajien oikeuksia yhtä näkyvästi ja johdonmukaisesti kuin vihreiden Ville Niinistö ja vasemmistoliiton Li Andersson. Soinin mukaan oleskeluluvan saaneilla ulkomaalaisila on kaikki samat oikeudet kuin suomalaisilla.

Äänestäjän voi olla vaikea päätellä, mitä tästä seuraa. Esimerkiksi persujen kansanedustaja Ville Tavio on täällä Puheenvuorossa esittänyt perustuslain muutosta, jolla mahdollistettaisiin kaikkien Suomessa asuvien ulkomaalaisten syrjiminen. Persut puhuvat nyt julkisuuteen kahdella äänellä, joista Soinin edustaman eurooppalaisen linjan sanotaan olevan väistymässä.

Eilinen keskustelu antoi uskoa siihen, että tällä palstalla "haittamaahanmuutosta" jankuttavat ovat vain pieni ääripää. "Nuivia" kantoja ei kannata eikä niiden kanssa edes flirttaile Suomen puoluejohtajista yksikään.

Soini veti pisteet kotiin myös "varhaiskasvatusta" ja sen maksuttomuutta koskevassa keskusteluosiossa. Äidit ja isät ovat lastensa suhteen parempia asiantuntijoita kuin "kasvatusalan ammattilaiset."

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mitä? Onko tämä joku "akuankkajuttu"?
Jos ihmiset eivät satu tietämään niin oleskeluluvan saaneilla on samat oikeudet, kuin meillä muillakin.

Poliitikot pyörittelevät ihan turhaan tätä aihetta ja se ei edes kuulu kunnallisvaaleihin. Pitäisi käsitellä kuntien asioita.

Oleskeluluvan saanut saa sen saman Kela-kortin kuin me muutkin. Tunnen maahanmuuttajia. Valtio kohtelee heitä yhtä huonosti kuin alkuperäisväestöäkin. Turvapaikanhakijat ovat asia erikseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Luitko tämän Ville Tavion jutun? Tai vaikka Simon Elon islam-pläjäyksen? Sitä en jaksa tähän nyt kaivaa.

http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233612-...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Hienoa, että demari voi joskus kehua perussuomalaista ja päinvastoin. Perussuomalaisissa on SMP:n perintönä, joskus vähän populistinen, mutta kuitenkin pienen ihmisen puolella oleva, sosiaalinen siipi ja sitten tämä "nuiva", jyrkän maahanmuuttovastaisuuden keppihevosekseen ottanut siipi. Edellistä edustavat parhaimmillaan mm. Arja Juvonen ja Tiina Elovaara, jälkimmäistä hörhöimmillään esim. Teuvo Hakkarainen ja Laura Huhtasaari. Välimaastossa löytyy järkimiehiä, kuten Soini itse, Jussi Niinistö ja Sampo Terho. Halla-aho on tietysti maahanmuuttovastaisten guru, mutta hörhöseuraajistaan poiketen argumentoi kuitenkin selkeästi jyrkähkötkin mielipiteensä.

Perussuomalaiset eivät ehkä tule pysyvästi olemaan Kokoomuksen, Kepun ja Demarien kokoinen puolue, mutta heillä voisi olla mahdollisuus suurehkona puolueena olla jatkossakin Suomea rakentava voima. Hörhöjoukko pitäisi kuitenkin saada ulos muodostamaan oma, natsien kanssa flirttaileva kuppikuntansa, jota kukaan ei ota vakavasti muuta kuin ajoittain leivättömän pöydän ääressä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Halla-aho vie Suomea Unkarin linjoille. Siellä pakolaisuus rinnastetaan terrorismiin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/216001-perussuoma...

Eilisen keskustelun perusteella Suomen johtajilla on selkärankaa eristää Halla-aho ja savustaa hänet marginaaliin. Se tehtiin jo - aivan muista syistä - Alexander Stubbille, joten keinot ovat siihen ainakin olemassa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos jopa Jouni Snellman ryhtyy soinilaiseksi, on sunnuntai-illan vaalivalvojaisissa odotettavissa ehta kuntajytky.

Niko Sillanpää

Tietenkin ulkomaalaisten pitää olla kansalaisiin nähden heikommassa oikeusasemassa. Eikä perustuslaki estä tätä mitenkään, paitsi ihmisoikeusfundamentalistisessa tulkinnassa a'la Ojanen, Lavapuro ym. Tällainen tulkinta eli olennaisesti globaalin vastuun moralismi vain pitää jättää kokonaan huomiotta, arvottomaksi ja vaietuksi eli dementoida Ojasen ym. mielipide.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Öh... juridiikan perusopinnoista voisi olla apua. Tosin eivät nekään kaikkiin tehoa.

Niko Sillanpää

Sitten haastanet Suomen valtion oikeuteen mm. siksi, että muut kuin kansalaiset eivät ole äänioikeutettuja esim. eduskuntavaaleissa. Ja lisäksi lukuisat muut esimerkit, joissa kansalaisten oikeusasema on ulkomaalaisia parempi.

Turvapaikanhakijoiden sosiaaliturvan heikennyksiä muihin nähden on toteutettu EU:n alueella useissa maissa ongelmitta. Ongelmia syntyy vain, jos ihmisoikeusfundamentalisteja kuunnellaan. Kuten kirjoitin, näin ei pidä tehdä, vaan heidän ajattelunsa pitää vain dementoida ja jättää huomiotta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #10

Juuri tälle porukalle Soinin "ihmisoikeusfundamentalistinen" esiintyminen eilen oli myrkkyä. Puheenvuorossa heihin törmää, mutta ei juuri missään muualla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset