Uusliberalismia

Zhirinovski vaatii pidätettyjen mielenosoittajien vapauttamista

Venäläinen poliitikko Vladimir Zhirinovski, "Suomen syöjä," ei ole tunnettu helläkätisyydestään. Nyt hän kuitenkin tuntee huolta niistä nuorista, jotka pidätettiin viime viikonloppuna ympäri Venäjää järjestettyjen korruption vastaisten mielenosoitusten yhteydessä. Pidätettyjä arveltiin olleen yksin Moskovassa yli tuhat, ja moni on ilmeisesti jäänyt edelleen pahnoille. Zhirinovski vaatii tänään Twitterissä, että pidätetyt vapautetaan, perustelunaan se, ettei nuoria saa "suututtaa" ja "jännitystä kiristää."

Tässä kysymyksessä "liberaalidemokraatti" Zhirinovski on samoilla linjoilla kuin esimerkiksi Yhdysvaltain, Britannian, Ruotsin ja Norjan ylin johto. Presidentti Sauli Niinistö oli sen sijaan eilen Arkangelissa kurilinjalla, muistuttaen siitä, että mielenosoitukset ovat sallittuja vain "niiden säännösten puitteissa, Suomessakin, jotka mielenosoittamisesta on annettu."

Joku on uskaltanut laittaa Vkontakteen, Venäjän facebookiin, kutsun mielenosoitukseen ensi sunnuntaiksi Moskovan Maneesiaukiolle. Onko siihen lupaa vai ei? Saapuuko paikalle Putinin hallintoa puolustavia tappelijoita? Mielenosoittajat voivat rohkaistua, kun heillä on Zhirinovskin kaltaisen hahmon tuki takanaan.

https://tvrain.ru/news/zhirinovskij_prizval-431201/

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/niinisto-ja-putin-puivat-pi...

https://www.rferl.org/z/20343/none?p=12

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Zhirinovski vaatii tänään Twitterissä, että pidätetyt vapautetaan, perustelunaan se, ettei nuoria saa "suututtaa" ja "jännitystä kiristää."

Hän tietää mistä puhuu. Ensi askeleet Venäjän hajoamiseen on nyt otettu.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Valtakunta tarvitsee aina klovninsa ja se ainakin Zirinovski on... venäläiset itse totesivat hänestä jo 1990-luvulla: "Pelkkä pelle".

Nyt kun klovni on sanonut sanansa, voi despootti perääntyä naurunvirne suunpielessään, menettämättä kasvojaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nyt jahdataan niitä, jotka ovat laittaneet someen kutsuja huomiseen mielenosoitukseen Moskovassa. Viranomaiset varoittavat, ettei paikalle saa tulla.

https://www.novayagazeta.ru/news/2017/04/01/130350...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset