Kapina persuissa

Yhdeksän persukansanedustajaa sanoutui eilen irti hallituksen politiikasta ja kaupittelee nyt ääniään oppositiolle. Kapinalliset haluaisivat kiristää Suomen maahanmuuttopolitiikkaa entisestään. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini reagoi tähän ulostuloon eilen illalla Ylellä jokseenkin tyrmistyneesti. Teuvo Hakkaraisen ja kumppanien pommi oli näköjään pudonnut täytenä yllätyksenä. 

Persut menevät nyt kuntavaaleihin kahtena ryhmittymänä, nuivina ja tosinuivina. Eilisestä tiedotteesta voisi päätellä, että tosinuivia on persuista noin neljäsosa. Esimerkiksi Vesa-Matti Saarakkalan kommenteista täällä Puheenvuorossa näkyy, kuinka kahtia jakautunut persupuolue tänä päivänä on.

Veikkaan, että tosinuivien eilinen irtiotto jää Suomen poliittiseen historiaan. Kapinalliset kannattavat kaiketi jokainen Jussi Halla-ahoa persujen puheenjohtajaksi. Näyttää entistä selvemmältä, että Halla-aho pyrkii radikalisoimaan persut ja hajottamaan hallituksen heti kesäkuussa. Jos hän ei siinä onnistu, voi hyvin olla, ettei häntä ja hänen kannattajiaan kuitenkaan enää siedetä persuissa. Edessä voi olla lähtö puolueesta pikaisessa aikataulussa.

Persujen äänestäjän on nyt vaikea tietää, kummalle ryhmittymälle hänen äänensä kuntavaaleissa menee – perusyrmeälle yleispuolueelle vai jatkuvasti poliisin kanssa vaikeuksissa oleville hörhöille. Mutta Brysselissä on varmaankin laskettu, että avoin valtataistelu on kuntavaaleja ajatellen vain hyväksi. Se takaa sen, että persuista puhutaan.

Yhdeksän kapinallista voi olla uuden, persujen raunioille perustettavan puolueen ydinjoukko, yhdessä Halla-ahon kanssa. Se on kuppikunnan optimaalinen koko ja mahtuu vielä yhteen isoon pöytään. Ajankohta pesästä lentämiselle voi olla hyvä, kun varma palkka juoksee vielä kaksi vuotta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217513-ps-edustaja-tyrmaa-omien-hajotta…

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu