Uusliberalismia

Kapina persuissa

Yhdeksän persukansanedustajaa sanoutui eilen irti hallituksen politiikasta ja kaupittelee nyt ääniään oppositiolle. Kapinalliset haluaisivat kiristää Suomen maahanmuuttopolitiikkaa entisestään. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini reagoi tähän ulostuloon eilen illalla Ylellä jokseenkin tyrmistyneesti. Teuvo Hakkaraisen ja kumppanien pommi oli näköjään pudonnut täytenä yllätyksenä. 

Persut menevät nyt kuntavaaleihin kahtena ryhmittymänä, nuivina ja tosinuivina. Eilisestä tiedotteesta voisi päätellä, että tosinuivia on persuista noin neljäsosa. Esimerkiksi Vesa-Matti Saarakkalan kommenteista täällä Puheenvuorossa näkyy, kuinka kahtia jakautunut persupuolue tänä päivänä on.

Veikkaan, että tosinuivien eilinen irtiotto jää Suomen poliittiseen historiaan. Kapinalliset kannattavat kaiketi jokainen Jussi Halla-ahoa persujen puheenjohtajaksi. Näyttää entistä selvemmältä, että Halla-aho pyrkii radikalisoimaan persut ja hajottamaan hallituksen heti kesäkuussa. Jos hän ei siinä onnistu, voi hyvin olla, ettei häntä ja hänen kannattajiaan kuitenkaan enää siedetä persuissa. Edessä voi olla lähtö puolueesta pikaisessa aikataulussa.

Persujen äänestäjän on nyt vaikea tietää, kummalle ryhmittymälle hänen äänensä kuntavaaleissa menee - perusyrmeälle yleispuolueelle vai jatkuvasti poliisin kanssa vaikeuksissa oleville hörhöille. Mutta Brysselissä on varmaankin laskettu, että avoin valtataistelu on kuntavaaleja ajatellen vain hyväksi. Se takaa sen, että persuista puhutaan.

Yhdeksän kapinallista voi olla uuden, persujen raunioille perustettavan puolueen ydinjoukko, yhdessä Halla-ahon kanssa. Se on kuppikunnan optimaalinen koko ja mahtuu vielä yhteen isoon pöytään. Ajankohta pesästä lentämiselle voi olla hyvä, kun varma palkka juoksee vielä kaksi vuotta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217513-ps-edustaja-tyrmaa-omien-hajotta...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän velipekkamoisalo kuva
Veli-Pekka Moisalo

Persujen kansanedustajat osaavat tietysti laskea, että gallup-kannatuksen jäätyä pysyvästi alas, niin yli puolet menettää valtakirjansa. Heillä on nyt kova tuska yrittää tavalla tai toisella olla jatkoon valittujen joukossa. Lähiaikoina nähdään puolueloikkareita persuista kepuun, demareihin ja ehkä myös kokoomukseen.

Jaakko Häkkinen

Kahdessa vuodessa ehtii kannatus nousta takaisin, kunhan takinkääntämiseen asti liian lepsu Soini lähtee ja tilalle tulee puheenjohtaja, joka oikeasti ajaa puolueen tavoitteita.

Hallitus teki fiksusti kun hoiti leikkaukset näin alkuvuosina, ja viimeiset kaksi vuotta tehdään sitten kivoja juttuja äänestäjille. Sillä lailla hallituspuolueet saattavat kasvattaa suosionsa takaisin edellisvaalien tasolle.

Jaakko Paasonen

Joillakin ne vaan on, jalat irti maasta..jatkuvasti ja koko ajan..
vai sanoisinko,Ylen aikaa.;-)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kapinallisia ei voine kutsua "Uuden Suomen falangiksi," vaikka yli puolet heistä on Puheenvuoroon kirjoittanutkin.

Jaakko Häkkinen

Olet taas ymmärtänyt väärin: he nimenomaan vaativat, että hallitus toteuttaa hallitusohjelmaa. He pelkäävät nimittäin, että jos keskustan ja kokoomuksen ajamat asiat toteutetaan ensin, heillä ei enää olekaan intoa toteuttaa persujen ajamia asioita. Ja ihan aiheellinen pelko - tietenkin kaikkien hallituspuolueiden hankkeita pitää ajaa samaan aikaan ja yhtä paljon.

Nuivuus on osa perussuomalaista puoluetta ja sen kaikkia jäseniä - lue vaikka puolueohjelmia. Mutta ethän sinä kuuntele, kun olet jo kantasi muodostanut. Halla-ahon jyrkkää linjaa kannattaa sekä jäsenistössä että äänestäjissä niin iso joukko, että jos eli kun hänestä tulee puheenjohtaja, puolueen suosio nousee takaisin.

Nimittäin kannatuksen lasku johtuu siitä, että Soini ei ajanutkaan puolueen jäsenten ja äänestäjien tärkeiksi kokemia asioita riittävän pontevasti. Hän oli liian lepsu, hallitusohjelmasta tuli liian kompromissihöttöä jne.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuossa tuo tiedote on. Älä taistele tutkainta vastaan, olen oikeassa.

http://olliimmonen.net/blogi/maahanmuuttopoliittis...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Demarijouni ei asiasta juuri tiedä, mutta voin vihjata että ehkä kyse on tyytymättömyydestä siihen, että toisaalta Sanni (kok) jarruttelee kielikokeilua joka on kärkihanke ja toisaalta kepulaiset jarruttelevat alkoholilakia. Persut ovat olleet hallituksessa aika uskollisesti sovitun takana ja ehkä on muodostunut tyytymättömyyttä siihen, että kaikki hallituspuolueet eivät ole.

Erityisesti kokoomus on kunnostautunut irtiotoissa, viimeisimpänä kielikokeilun lisäksi tuo "varhaiskasvatus".

Jaakko Häkkinen

Jouni, kykysi ymmärtää kirjoitettua suomea mahdollisimman väärin jaksaa aina yllättää uudestaan. :)

Asia on juuri kuten selitin:
"Yhdeksän perussuomalaisten kansanedustajaa (nimet tiedotteen alla) vaativat hallitusta kiirehtimään 80-kohtaisen turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman täytäntöönpanoa sekä muita yhdessä sovittuja maahanmuuttopoliittisia linjauksia yhtä aikaa keskustalle tärkeän maakuntauudistuksen ja kokoomuksen ajaman sote-valinnanvapausmallin kanssa ja niiden etenemisen ehtona."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ihan sama. Pääasia, että riitelevät. Toinen viimeisen vuorokauden kahdesta hauskimmasta uutisesta. Toinen on tämä:

https://www.nytimes.com/2017/03/30/us/politics/fre...?

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Taasko persut hajoavat ihan juuri?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ovat jo hajonneet. Nyt odotellaan vain koska itse sen tajuavat.

Jaakko Paasonen

PerusSn hajoamista on mediat odotelleet jo vuosia , sekä tehneet kaikkensa asian eteen...turhaan ja typerästi,kuten on nähty.
Voit siis edelleen öyhöttää unelmissasi,vaikka JouniSn kanssa..sillä pSoinin väistyessä on paluu puolueeseen alkanut.
Se näkyy js kuuluu täällä kentällä jossa nyk.opposition Kunnallisvaali ehdokkaat piilottelevat puolueensa tunnuksia. Viimeksi eilen aamulla Helsingin
pohj.haagassa bussi pysäkillä,jossa demari ehdokas tyrkytti vaalimainoksiaan ,eikä suostunut vastaamaan ,kun kysyin syytä puoluetunnusten puuttumiseen.
Voisit odotellessasi vaikka kertoa kansalaisille ,että Miksi niin tekevät.;-)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jotain skismaa on siis ollut aiemminkin? Voit ehkä valaista mitä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #31

Kiitos, jotain noista oli minunkin silmiini osunut. Juristin neuvo on se, että rahasta tulee varmasti riitaa ihan riippumatta siitä mitä hallitusohjelmaan tai jopa lakiin on kirjattu. Tämä siis mahdollisen "avioeron" varalta.

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

"Persujen äänestäjän on nyt vaikea tietää" Juu ei

Silloin kun Soini antoi periksi kreikan takuille me petyttiin kuulemma raadollisesti :D "Soini petti jokaisen äänestäjänsä" Silloin oltiin aivan murskana.
Mua eikä monii muita haitannu paskaakaan mut "Nyt viimeistään vaihtavat puoluetta!!1!" :D Ihunaa ku jotku randomit höpöttää milt meist tuntuu <3

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli Halla-ahosta tulee puolueensa puheenjohtaja, jota toivon, niin fiksuimmat persut, nimittäin niitäkin on, lähtevät lätkimään puolueesta ja jäljelle jäävät vain maahanmuutto-änkyrät. Tuossa tiedotteessa unohdetaan, että Suomea sitovat tehtyjen kv.sopimusten lisäksi myös maine sivistysvaltiona olemisesta, enkä usko keskustan ja kokoomuksen persu-yhdeksikön vaatimuksesta huolimatta, sallia sitä horjutettavan.

Jaakko Häkkinen

Artollekin tiedoksi, että maahanmuuttokritiikittömät eivät koskaan ole persuihin liittyneetkään. Kannattaa oikeasti tutustua puolueen ohjelmiin.
Kyse on siis vain pienestä painotuserosta maahanmuuttokriittisten sisällä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Missä ne maahanmuuttokritiikittömät ovat ?
Tuskin he mihinkään ovat liittyneet, kun kukaan ei ole heitä koskaan nähnyt.
Eivät siis ole vielä edes syntyneet.

Hauska, uusi termi muuten.
Tuskin kuitenkaan syrjäyttää niin sujuvaa ja suloista " suvakkia".

Vaikka noissa piireissä taloudellisuus ei ole kielenmuokkauksen keskeisiä periaatteita.
Olen toistuvasti nyt törmännyt ihmisiin, jotka ihastelevat itseään
" haittamaahanmuuttokriittisinä".

Jaakko Paasonen

Fiksut vs,änkyrät..? Pientä tarkennusta ja henkilöitä väitteeseesi, pyydän.
Sitä odotellessa on mukava huomata ,miten psluumuutto pSn riveihin on alkanut. Päivittäin joku huikkaa,että perkele,vihdoinkin..sekä peukutetaas; hyvä Jussi!
Toki keskusteluissa käy ilmi että kyllä sterhollakin on kannattajansa. Kaiken kaikkiaan..
Mielenkiintoisia aikoja pukkaa..
pitkästä aikaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kirjoitusvirhe vai sisäpiirislangia "sterho" ?

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Suomen maine sivistysvaltiona ilmeisesti menisi, jos se harjoittaisi esim. samanlaista perheenyhdistämis- ja oleskelulupapolitiikkaa kuin hylkiövaltiot Itävalta ja Tanska.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Söpöä kun demarit kirjoittavat persuista. Ihan kuin jotain tietäisivät tilanteesta.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Söpöä kun Persut harrastavat kaksinaismoralistista nillitystä. Varmasti Demarit fiksumpina ymmärtävät enemmän Persuista kuin Persut itse, sehän nyt on selvä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No uskotaan kun Juhana demarina sen sanot. Jos demari näin sanoo, niin sen on oltava.

Jyrki Tikkakoski

Sehän on ollutkin demareiden perus vika kautta aikojen. Muiden asioita pitää rääppiä enemmän, ettei vaan omat "saavutukset" saa niin paljon huomiota. Ja nämä märät päiväunet persujen tappiosta kertoo vain hätääntymisestä kun nyt jo mediakin on pikkuhiljaa herännyt haittamaahanmuuton ongelmiin. Nyt siitä kymmenen prosentin suvaitsevaisesta kansanosasta pitää raapia omat kannattajat. Talous nobelistikin tuli ja veti antin naaman näkkärille kun ennusti brexitinkin brittien voitoksi. Nyt meni persujen eu vastaisuuden haukkumiselta matto alta.
Vielä kuitenkin pystyy menttaali ongelma persuvihaa ruokkimaan Halla-ahon ja Hakkaraisen super rikollisuudella.
Muuten ei olisikaan mitään asiaa ennen vaaleja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitää sen verran ymmärtää politiikkaa, että jos vaalit on parin viikon päästä, niin silloin tällaisia vaalitempauksia voidaan tehdä.

Eihän tuo nyt mitään merkitse, ei kaadu hallitua, ei kaadu sote, eikä tule mitään tiukennuksia mihinkään.

Poliitikkojen puheet ennen vaaleja pitää laittaa omaan kategoriaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lupaatko, ettei Halla-aho kaada hallitusta kesäkuussa?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Mitä nopeammmin nykyinen hallitus kaatuu, sen parempi suomelle ja sen kansalle.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #17

Jeps. Kun saadaan oppositiopuolueet remmiin niin pakolaiskiintiö moninkertaistuu ( http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/lisaa_kiint... ) tai kymmenkertaistuu ( https://suomenkuvalehti.fi/jutut/podcast/sk-radio-... )

ja varhaiskasvatus tulee maksuttomaksi ja koulutusleikkaukset perutaan. Näin alkuun.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #18

No eipä ole hallituspuolueetkaan olleet maahanmuuttoa kahlitsemassa, muuta kuin juhlapuheissa ennen vaaleja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #20

Onko noin? Vaikka oppositio on haukkunut hallitusta epäinhimillisestä turvapaikkapolitiikasta?

Mutta se on kyllä totta, että vielä syksyllä 2015 sisäministeri Orpo piti rasismina sitä, jos turvapaikanhakijoiden motiivia tulla Suomeen kyseenalaistettiin tai sanottiin heitä turvapaikkasurfareiksi. Nyt on kokoomuksessakin ääni kellossa hiukan muuttunut.

Ja demariblogisti tässä kutsuu kapinaksi sitä, kun nämä "kapinapersut" vaativat hallitusta toteuttamaan yhdessä sovitun ohjelman mitä katsovat hallituskumppaneiden käyneen jo toteutuksessa hidastelemaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #21

Näin ennen vaaleja näemme näitä poliitikkojen irtiottoja vallitsevasta politiikasta, mutta vaalien jälkeen taas näemme miten puolueiden linjat muuttuvat ja takki kääntyy välittömästi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #21

Moni persu haluaisi tietysti olla itse vallassa, mutta kannattajien silmissä oppositiossa. Voi olla Keskustan ja Kokoomuksen - ja ennen pitkää myös demarien ja vihreiden - tehtävä viheltää tuo peli poikki.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #20

Kyllä siitä ohjelma on, mutta kekoomus jarruttelee. Siksi persukansanedustajat juuri vaativat toimenpiteiden vauhdittamista:
http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/H...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on sitten toinen juttu, Halla-Aho onkin ainoa, joka hallituksen voi kaataa, mutta mulla on sellainen olo, että kun hän puhuu EU-parlamnettiin jäämisestä, vaikko olisi puheenjohtaja, niin ei taida pojan kantti riittää.

Katsotaan kuinka käy, persuista ei ota selvää. :)

Jaakko Häkkinen

Sitä ei voi luvata, koska enemmänhän se riippuu halla-ahofoobikoiden paniikkireaktioista kuin itse Halla-ahosta. Mutta muistutan, mitä Halla-aho on sanonut:

"Halla-aho arvioi, että hän ei puoluejohtajana todennäköisesti lähtisi hajottamaan hallitusta.
- En usko, että perussuomalaiset voi poliittisesti saavuttaa kovin paljon sillä, että lähtisimme hallituksesta ensi kesän jälkeen. Samaan aikaan olen sitä mieltä, että meidän pitää nykyistä voimakkaammin korostaa hallituskumppaneillemme hallitusohjelman henkeä. Kielivapauden lisäämiseen ja maahanmuuttoon liittyvillä kirjauksilla on mielestäni vähän pyyhitty paikkoja, tai hallituskumppanit ovat yrittäneet olla tekemättä niiden suhteen kovinkaan paljon, Halla-aho toteaa."
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/halla-aho-paljasta...

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Oletettavasti lopun alkua persuissa.

Riitelevään taloon ei kukaan tule kylään.

Jaakko Häkkinen

Ei sinne päinkään. Pieni painotusero maahanmuuttokriittisten ja vielä maahanmuuttokriittisempien välillä. Pientä verrattuna esim. vihreiden sisäisiin linjaerimielisyyksiin ydinvoimasta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Esinäytös puolueen puheenjohtajan valinnalle. Kokeilevat vähän voimiaan tuleva mittely mielessään.

Käyttäjän amgs kuva

Jouni, kaksi viikkoa sitten Sampo Terho oli Lohjan torilla ja viime lauantaina Halla-aho oli samassa paikassa. Jos kävijämäärän perusteella voitaisiin ennustaa kuka on perussuomalaisten seuraava puheenjohtaja, ilman muuta se on Jussi Halla-aho. Sekin on mahdollista, että hernesoppa oli hyvä vetonaula.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kuntavaalikampanjaa ja puheenjohtajakisaa on Lohjalla hyvä käydä, kun kaverille maksetaan suurta verotonta palkkaa EU-lakien säätämisestä Brysselissä ja Strasbourgissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä on jokaisen Mepin toimintatapa, puolueesta riippumatta.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Saanko verotonta palkkaa?

Damn, täytyy soittaa verottajalle ja EU:lle, että lakkaavat verottamasta palkkaani.

Kannattaako Snellman muuten seitsemänpäiväistä työviikkoa? Onko tämä demareiden yleinen linja?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Eikö se palkka kuitenkin ole parempi kuin ennen? Uutinen vuodelta 2011:

Jussi Halla-aholla roima tulonnousu

Halla-aho sai viime vuonna kasaan 17834 euroa, kun taas tänä vuonna kansanedustajan palkka siivittänee hänet yli 55000 euron tuloihin..

http://www.savonsanomat.fi/teemat/verotiedot/Jussi...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #32

Noilla liksoilla ei työtunteja lasketa - eikä pidäkään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja pitää paikkaa Helsingin valtuustossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36

Ja onhan mepeillä verottomat kulukorvauksensa:

Jopa 15 800€/kk - tässä ovat kovatuloisimmat mepit

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000702238.html

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

"Ja onhan mepeillä verottomat kulukorvauksensa:"

ne maksetaan nykyään toteutuneiden kulujen mukaan.

Silloin, kun maksetiin ekaluokan mukaan ja lisäksi päivärahoja, meppi Väyrynen yöpyi lentokentillä nostaakseen myös seuraavan vrk:n päivärahan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Meinaatko että suomalaisen mepin ei pitäisi tavata suomalaisia silloin kun se on vain mahdollista?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #85

Meinaatko, ettei pitäisi yöpyä lentokentillä silloin kun se on vain mahdollista? :)

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Mikäs kapina ja lopun alku se on, että yksi hallituspuolue edellyttää hallitusohjelman ja yhdessä sovittujen asioiden noudattamista?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyse onkin siitä, että yhden hallituspuolueen sisällä on fraktio, jonka tulkinta hallitusohjelmasta on erilainen kuin kaikilla muilla, ja ottamatta kantaa siihen kenen tulkinta on oikea, kyseessä on kapina. Lopun alku siitä voi tulla nykyiselle persupuolueelle joka tapauksessa.

Jaakko Häkkinen

Juha, se on niinpäin, että puheenjohtaja Soini on ylimaltillinen ja liikakompromissinen tulppa, ja käytännössä kaikki muut puolueessa ovat jyrkemmän maahanmuuttopolitiikan kannalla.

Ei ole kapinaa nähnytkään, että kansanedustajat vaativat hallituskumppaneita noudattamaan hallitusohjelmaa! :D Herätkää nyt jo, ihmiset.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #54

"Ei ole kapinaa nähnytkään, että kansanedustajat vaativat hallituskumppaneita noudattamaan hallitusohjelmaa!"

En ottanut lainkaan kantaa siitä kumman käsitys hallitusohjelman linjauksesta maahanmuuttoa koskien on oikeampi, vaikka minulla sellainen käsitys olisikin.

Jos oma näkemyksesi pitäisi paikkansa, niin kyseessä on kapina hallitusohjelman vastaisen politiikan noudattamista vastaan. Samahan se olisi, jos hallitus ei noudattaisi perustuslakia ja kansa alkaisi kapinoida sitä vastaan. Siis kapina!

(Korostettakoon vielä, että yllä oleva on periaatteellista argumentointia käsitteiden käyttämisen tiimoilta, ei siis oma käsitykseni siitä kumpi puoli on "oikeassa".)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Persujen ympärillä tapahtuu koko ajan. Kaikenlaista kivaa ja vähemmän kivaa.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005149549.html

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinäpä persumaisesti linkität. Taidat olla piilopersu. ;)
Eihän persujen flirtti rikollisten ja rikollisjärjestöjen kanssa kuulu tämän blogin aihepiiriin.
Somekäytös jossa linkitetään negatiivisia asioita puheena olevista rahoista ihan apråpå on taas alt rightin keskeinen luomus ja työkalu.
Kiusaus on suuri antaa hommaforumilaisten maistaa omaa lääkettään mutta siinä antaa periksi heidän fasistoiideille pyrkimyksilleen raaentaa kansalaiskeskustelu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kai tästäkin asiasta kapina syntyy perujen sisään? Jos ei muuten, niin ainakin yhteen kuntaan? Persuillahan niitä kapinakuntia riittää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ihan viattomasti linkitän eli mitä mieltä tästä? Finnish Election: Murderers, Criminals and "Black Hitler"

https://sputniknews.com/europe/201703231051880871-...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #72

The medium is the message. Hommaforumin Breitbaria kopioden luomat sometaktiikat ovat sinänsä putinistisia. Mikään ei erota Jussi Halla-ahoa Kristiina Halkolasta eikä hommaforumia mikään Koiton Laulusta.
Kuten silloin laulut ovat tarttuvia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #73

Tässä on vielä pidempi linkki 1800-luvun herännäisyyteen. Suomalaisen politiikan juuret ovat körttiläisissä saarnoissa, joissa kyseenalaistettiin vallitsevat totuudet ja auktoriteetit. Huomasin se, kun kävin läpi isosetäni kirjoittelua viime vuosisadan työväenlehtiin, hän oli mukana perustamassa Kansan Tahto-lehteä ja agitoi seurojen kaltaisissa työväen "herätyskokouksissa" ympäri maata - hänen vanhempansa olivat aktiivisia Savon körttiläisiä. Nytkin tässä blogissa on meneillään "seurat," joissa arki muuttuu hetkeksi juhlaksi ja totuus menettää merkityksensä.

Suomalainen maallistuminen on itse asiassa vain pintaa ja se purkautuu - kuten taistolaisillakin - kapinallisena "ulkokirkollisuutena," jossa luodaan välittävä kupla auktoriteeteilta ja - niin - totuudeltakin suojaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #74
Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Varmaan oikeuslaitoksen uhri ihan kuin nää jussit, teuvot ja terhit.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Noita ilmenee lähes joka puolueessa ikävä kyllä, mutta melko mahdotonta puolueen on jokaisen taustoja selvittää, ei taida edes olla laillista sellainen selvitys.

Kaikken sanaan ei vaan voi luottaa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Miisä luuraa Huhtasaari juuri silloin, kun häntä eniten kaivataan.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #44

Entäs eläinsuojelu, missäs se luuraa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Tänään pienpuolueiden puolujohtajien tentissä on mukana mys EOP:n puheenjohtaja. Tv1 klo 21.05.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Miten niin luuraa: hänhän on yksi yhdeksästä kapinallisesta allekirjoittajasta... Mitäpä hän siihen voisi blogissa lisätä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kreationisti Huhtasaari ja sivari Halla-aho ovat "Uuden Uljaan persun" kantavia voimia. Näennäinen realismi ja tosiasiallinen taikausko elävät sulassa sovussa. Toki viha maahanmuuttajia ja suurta osaa suomalaisia kohtaan roihuaa. Vähän ennen haluttuja kirjarovioita.

Jaakko Häkkinen

Olisiko sinulla Eero minkäänlaisia todisteita mustamaalaamisesi tueksi? Nyt vain vihakirjoitat mitä sylki näppäimistölle kuljettaa.

Jaakko Paasonen

Niitä kirjarovioita odotellessa olisi hyvä tietää,kuinka "suuri" osa suomalaisista kannattaa nykyistä suvakki maahanmuuttoa,jossa juuri uskonto ja realismin puute vaivaa päättäjiä,varsinkin kun on kyse esim.kustannuksista.
Suurmoskeijasta nyt puhumattakaan.
Oletan myös,että Ilmeisesti kannatat,uutta ja uljasta mamuSuomea odotellessasi, raamattujen lattialle heittelyä ja/ tai polttamista?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siinä Taru Tujunen oli eilen kyllä oikeassa, että persut ovat ylivoimaisesti Suomen kiinnostavin ja puhutuin puolue.

Eipä mene täällä puheenvuorossa päivääkään, ettei joku pui persujen touhua.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Persut on enemmänkin ilmiö kuin puolue.
Ja juuri tämä , nyt puheena oleva ilmiön osa , on äärettömän kiinnostava.
Joskin myös historian valossa kylmäävä.

Tässä yhdistyy nimittäin suuren aatteellisen gloorian ja marttyyriuden tavoittelu kylmään laskelmointiin .
Kannatuksen alamäki on tietysti tässä tilanteessa hyvin hyödynnettävissä molempiin tarkoituksiin.

Tätä voisi seurata teatterina, ellei sydäntä kylmäisi se, millä asioilla tätä peliä pelataan.
Ihmisoikeuksien kyseenalaistamisella, kansalliskiihkolla , tasa- arvon kyseenalaistamisella, hyvinvointivaltion hylkäämisellä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Mielestäni ivallisuus on vastenmielistä ja turhaa höpinää. Kaikkien olisi jo ymmärrettävä, että on vain ajan kysymys, milloin maahanmuuttokriittisestä puolueesta tulee suurin puolue, kuten Ruotsidemokraatit nyt Ruotsissa tuoreiden uutisten mukaan, jos nykyistä sekä Suomelle tuhoisaa, kriisialueiden ihmisten kannalta epäinhimillistä ja kaikin puolin kestämätöntä turvapaikkasysteemiä jatketaan. Se tulee ajaa alas kokonaan. Ja vaikka sanon näin, en ole päättänyt, ketä äänestän puheenjohtajaksi, jos minut hyväksytään puolueen jäseneksi, kun nyt olen persujen kuntavaaliehdokkaana Espoossa.

Haloo; Osmo Soininvaarakin on jo vaatinut siten, kuin nyt vienosti voi vihreissä vaatia nykyisenlaisen turvapaikkajärjestelmän perusteellista remontointia niin, ettei tänne enää tulla hallitsemattomasti, kuten nykyään. Kas tässä:
http://www.soininvaara.fi/2016/02/06/turvapaikkapo...

Tiedostakaa nyt jo herran jestas demarit ja muut se, millainen kriisi ja ihmisarvon totaalinen tallautuminen on tulossa Afrikan väestöräjähdyksestä! Kaikki panokset on laitettava sen lieventämiseen! Lukekaapa taas fiksua Soininvaaraa: http://www.soininvaara.fi/2015/11/16/vaestorajahdys/

Ja nyt täytyy jo tiedostaa, miten gettoutumiskehitys on Suomessakin alkanut jo edetä, eikä kenelläkään ole homma hallussa, eikä ratkaisua kokonaistilanteeseen: "Maahanmuuttajalähiöiden määrä on tuplaantunut viidessä vuodessa": https://helsinkitabloid.wordpress.com/2017/02/28/h...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei tässä mitenkään ivallisuutta ilmennetä. Minä otan eurooppalaiset arvot vakavasti, arvostan hyvinvointivaltiota ja otan alt rightin suunnattoman uhkan näille vakavasti.
Olen kasvanut kylmän sodan aikana ja oppinut tunnistamaan länsipetturit ja myyrät.
Halla-aho ei ansaitse ivaa vaan saa suoraa kritiikkiä esim sivistyspetturuudestaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"milloin maahanmuuttokriittisestä puolueesta tulee suurin puolue, kuten Ruotsidemokraatit nyt Ruotsissa tuoreiden uutisten mukaan"

Tuollaista uutista en ole huomannut. Laitatko linkin? Viimeisin, minkä olen nähnyt, on noin viikon takaa, jolloin SD nousi gallupissa ohi Moderaterna -puolueen, mutta demareihin on vielä matkaa.

"Sverigedemokraterna har nu gått om Moderaterna som Sveriges näst största parti enligt en ny opinionsmätning."

https://www.svd.se/sd-storre-an-m-i-ny-matning/om/...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Moderatit ovat viime aikoina laskeneet kannatustaan. Soutavat ja huopaavat kysymyksestä tehdäkö äärioikeiston kanssa yhteistyötä tai ei. Jos SD ohittaa moderaatit se ohittaa pienentyneen puolueen eli käytännössä itse junnaa paikoillaan.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Odotinkin tätä kysymystä :) No tuossakin sanotaan, että on jo toiseksi suurin puolue. Tiedän, että tulokset vaihtelevat eri kyselytutkimuksissa. Voidaan tietenkin väitellä tuloksetta siitä, että minkä antamat tulokset ovat lähimpänä totuutta. Tästä Kansalainen -julkaisun artikkelista löytyy linkki YouGov:in, yhdysvaltalaistutkimuslaitoksen tekemään tutkimukseen. Joku norjalainen tutkimuslaitos taas oli saanut tuloksen, joka oli ruotsalaisten ja yhdysvaltalaisten väliltä. Kaikkia näitä voi tietenkin pitää puolueellisina tahoina. Joka tapauksessa jo tuo, että on toiseksi suurin puolue kertoo varmaan jotain merkittävistä, kasvavista ongelmista, eikä siitä, että ruotsalaiset ovat muuttumassa rasisteiksi: https://www.kansalainen.fi/eu-ja-massamaahnmuuttok...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kajava 62:
Yougov ja Sentio todellakin antavat kannatusmittauksissa maaliskuussa 2017 SD:lle korkeimmat lukemat. Kun vaalit ovat tulossa 2018, voimme vain arvailla, miten nykyisen kriisin selvittäminen vaikuttaa kannatuksien vaihteluun.
Ruotsin hallitus saattaakin tehdä ennen vaaleja näennäistä tiukentamista politiikkaansa, jotta se ei menettäisi ääniä ja asemaansa?
https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsmätningar_inför_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomi on tällainen jo nykyään:

http://www.is.fi/veikkausliiga/art-2000005149785.html

Tavallaan toivon, että PS vakiintuisi toiseksi suurimmaksi puolueeksi, jolloin se olisi alkeellisenkin sivistyksen nimissä pakko jättää pysyvästi oppositioon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Uusimmassa gallupissa näkyy varmasti tuo persujen puheenjohtajapelin kiinnostavuus, taitaa ottaa demareille koville tämä uusin gallup.

Paljon on niitä, jotka eivät mielipidettään ilmaissut, joten mielenkiintoista nähdä, saako persut kannattajansa uurnille.

Eiköhän se kannatus tule olemaan 10-12% välillä, sitä sitten ei kukaan tiedä, kuinka paljon siitä on tämän jyrkemmän linjan kannattajia, mutta ei kai sillä ole suurta merkitystä, koska puolueelle ne äänet kuitenkin menee.

Se puhe, että persut jotenkin hajoaisivat, sitähän on kuultu jo vuosikausia, kyllä siellä kaikki varmaan ymmärtävät, että yhdessä olemme isoja, erikseen pieniä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ainoa kiinnostava asia persujen joutsenlaulussa on, että kaatuuko hallitus, sote ja maakuntauudistus samalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No näin. Voi olla, että Petteri Orpo ja Juha Sipilä joutuvat ensimmäiseen todelliseen tulikasteeseensa politiikassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #84

Enpä usko, rehellisesti sanoen. Puheenjohtajat vain ymmärsivät puuttua asiaan nopeasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #86

Tarkoitin kuutta kaupunkia, mutta eiköhän siitä kuulu lisää.

Marjatta Marttila

Olen täysin samaa mieltä Taru Tujusen kanssa. Puolue on aiheuttanut erilaisuudellaan säpinää. Muut puolueet ummehtuneessa poliittisessa ilmapiirissä me-olemme-aina-oikeassa mantralla käyttävät energiaansa heittelemällä moraalisesti närkästyneinä mielipiteitään faktoina.
Suomessa ei ole koskaan osattu argumentoida kriittisen analyyttisesti - ilman vähätteleviä ilmaisuja - eriävää mielipidettä. Vanhat puolueet ja heitä myötäilevät kolumnistit ovat pakahtua erinomaisuuteensa. Ja sitten vielä ihmetellään MIKSI äänestysinnokkuus on laimeaa - varsinkin nuorten keskuudessa?? Olen 73 vuotias nainen ja nyt ENSIMMÄISTÄ kertaa en tiedä kenelle ääneni annan kuntavaaleissa. Joku totesi joulupukilla ja rehellisillä ehdokkailla/puolueilla olevan sama yhteinen tekijä - satuolentoja!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset