Uusliberalismia

Marine Le Pen kampanjoi Moskovassa - tapasi Putinin

Ranskan presidentinvaalien kampanjat käyvät kuumana. Vaalien ensimmäinen kierros käydään kuukauden päästä. Populistien ehdokas Marine Le Pen hakee tänään kampanjalleen vauhtia Moskovasta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Le Pen tapaa tänään myös presidentti Vladimir Putinin. Se on melkoinen ele, sillä Le Penillä ei ole minkäänlaista virallista asemaa Ranskan hallinnossa. Se kertoo maailmalle, mitä tuleman pitää, jos Le Pen valitaan. Moskovan vierailu tekee Le Penistä Venäjän virallisen ehdokkaan.

Le Pen on tavannut Moskovassa venäläisiä poliitikkoja ja toistellut Venäjän kantoja maailmanpoliittisiin kysymyksiin. Hän puoltaa Krimin valtausta ja sanoo, että Venäjä-pakotteet pitäisi purkaa. Hän kaipaa läheisempiä suhteita Ranskan ja Venäjän välille.

Yhdysvaltain presidentinvaalien aikana Venäjää syytettiin peitellystä vaikuttamisesta vaaleihin. Nyt on - monien tyrmistykseksi - valittu avoimempi linja.

Jos gallupeja on uskominen, Ranskan presidentiksi valitaan vaalien toisella kierroksella 7 toukokuuta keskustaliberaali Emmanuel Macron. Aikaa on kuitenkin jäljellä paljon, ja kuten Le Penin ja Putinin tapaaminen osoittaa, mitä tahansa voi vielä tapahtua.

http://www.politico.eu/article/marine-le-pen-calls-for-french-russian-un...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Forssan Lehti sen tietää: Le Pen tapasi tänään Putinin Moskovassa.

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/31748-le-pen-ta...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Savolainen ns. koiranleuka ilmaisisi mieluusti uutisen sanoman niin, että "Lippu salakoon: Puuttin ja Peni tappaavat toisesa!" :D

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ranskan viljelijät olisivat huomattavassa määrin kannattamassa äärioikeiston Marine Le Peniä presidentiksi. Tätä täytyy ihmetellä, että äänestävätkö viljelijät itseään vastaan. Jos Ranska eroaisi EU:sta, viljelijöiden taloudellinen asema pahenesi nykyisestä vielä entisestään.

Kysyä sopii, jäävätkö esim. Britannian viljelijät brexitin jälkeen heitteille ? Maatalouselinkeino, jos kuka tarvitsee kansainvälistä yhteistyötä (elintarviketurvallisuus, ilmasto- ja energia-asiat, vapaakauppa, rikollisuuden torjunta jne). Noita asioita kannattaisi eräiden tahojen myös Suomessa pohtia ennenkuin vaaditaan EU-kansanäänestystä ja EU-eroa jne populismin huumassa.

http://www.bbc.com/news/business-38510423

-------
Le Pen vaatii Moskovassa talouspakotteiden purkamista.
http://www.bbc.com/news/world-europe-39375969

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Putin kertoi tänään telkkarissa, että hänellä on oikeus tavata kuka hyvänsä ranskalainen poliitikko. Kysymys ei hänen mielestään ole Ranskan vaaleihin vaikuttamisesta.

http://www.reuters.com/article/us-russia-france-le...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Putin on verkostoitunut taitavasti läntiseen maailmaan. Trump, Le Pen, Niinistö... ja vain kolme vuotta Krimin tapahtumien jälkeen!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hieno juttu jos saataisiin lisää euroopan maita jotka ovat hyvissä väleissä Venäjän kanssa!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Näin minäkin ajattelen.
Ja sitten voitaisiin pistää ystävyys Putskun syyksi. ;)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olemme enemmänkin veljesmaita, kuten itäblokissa aikanaan sanottiin. Ystävät voi valita, veljiä ei.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Marine Le Pen ja Donald Trump, kuin kaksi Putin-marjaa. Turkin Recep Tayyip Erdoğan on kolmas Putin-marja ja Unkarin Viktor Orbán neljäs Putin-marja.

Tuleekokohan vielä lisääkin?

Toivottavasti ei.

Le Penistä ei tule Ranskan presidenttiä vaikka Putin kuinka haluaisi.

Juha Kuittinen

Eiköhän se ole Ranskan kansan päätettävissä kenestä tulee Ranskan seuraava presidentti- Ei Putinin, Trumpin eikä muidenkaan "marjojen".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Putin tukee Euroopan demokratiaa. Ilman Venäjän rahoitusta ei Ranskan vaalien ennakkosuosikki Marine Le Pen olisi voinut käydä vaalikampanjaansa. EU:n komissio ei halua kuulla minkäänlaista kritiikkiä toimintaansa kohtaan ja haluaa pitää vallassa omat marionettinsa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Lopeta tuo tekopyhä hurskastelu. Jos EU tukisi rahallisesti Venäjän presidentinvaaleissa Putinin vastaehdokasta, niin huutaisit naama punaisena, että EU:lla ei ole mitään oikeutta sekaantua muiden maiden sisäisin asioihin.

Le Pen on saanut Venäjältä rahoitusta sitä kautta on olemassa riski, että hänestä on tulossa Putinin hallinnon maksullinen nainen. Kuka järkevä ihminen haluaa maansa presidentiksi henkilöä, joka on selvässä kiitollisuudenvelassa vieraalle fasistiselle valtiolle?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saa nähdä vaikuttaako Le Penin Moskovan vierailu gallupeihin, ensimmäisen vaaliväittelyn jälkeen julkaistussa Macron 26%, Le Pen 25.

http://www.bfmtv.com/politique/un-nouveau-sondage-...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU:n komissio itse ajoi Marine Le Penin Venäjälle kieltämällä eurooppalaisia pankkeja rahoittamasta Le Penin vaalikampanjaa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #23

Saisiko tuohon uutiseen linkin?

Tiedän sen, että EU karhuaa Le Peniltä 300000 euroa takaisin siksi, että hänen sanotaan käyttäneen nuo rahat väärin:

https://www.theguardian.com/world/2017/feb/01/mari...

Jos esität asian noin, niin kyseisen kiellon täytyisi olla virallinen ja väittäjänä sinun pitäisi pystyä esittämään tuo virallinen kielto.

Toiseksi vaalikampanjoiden pankkirahoitus kuulostaa siltä, että sitä kautta voisi ostaa oman kansanedustajan tai jopa presidentin. Jos Le Pen saa ulkomaista rahoitusta, niin kenelle hän tulee olemaan sen seurauksena kiitollisuudenvelassa.

Le Pen on tekopyhä siinä mielessä, että hän väittää olevansa patriootti, mutta hän rahoittaa vaalikampanjansa ainakin osittain ulkomaisella rahalla. Sitä kautta herää väistämättä kysymys, että kuka häntä todellisuudessa ohjailee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #24

"Jos esität asian noin, niin kyseisen kiellon täytyisi olla virallinen"

Ei tarvitse koska kyseessä on tosiasia.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #25

Väität, että kyseessä on tosiasia, mutta et esitä mitään todisteita. Se, mitä sanot ei ole mitään muuta kuin omaa tulkintaasi, jos et vaivaudu esittämään todisteita. Todistustaakka on sinulla kun esität väitteitä.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kyllä Ranska on aivan selvästi siirtymässä Venäjänmyönteisempään aikaan. Myös toinen suosikki Macron on sanonut haluavansa syventää yhteistyötä Venäjän kanssa mmm. haluamalla rauhoittaa Itä-Ukrainan tilanteen, neuvottelemalla kauppapakotteista ja poistamalla ne vähitellen, neuvottelemalla ratkaisua Syyrian sotaan ja sotaan Isisiä vastaan. Macron on talousmiehiä eikä ole lainkaan tyhmä, niinkuin ei myöskään ole Le Pen, joka on koulutukseltaan juristi.

http://www.foxnews.com/world/2016/11/30/french-can...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Macronilla on erilaiset mielipiteet kuin Le Penillä:

“I don’t believe in French people saying that great-power France should be speaking to great-power Russia -- good luck with that,” Macron said in January in Berlin. “Russia is indeed in Europe geographically and historically speaking. We have lot of passions together, literature. And Russians live as Europeans. But you have Russian leaders who don’t share our values and our views.”

https://www.bloomberg.com/politics/articles/2017-0...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Macron näkee muissa kandidaateissa "haitallista Venäjä-intoilua." Hän itse uskoo vahvasti EU-projektiin.

http://www.24heures.ch/monde/europe/macron-pro-ant...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

No tuo #18 linkki on Trumpia tukevan Fox Newsin, miten lienee muotoiltu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset