Mullistaako "murhaajaraiskaaja" Suomen rikosoikeuden?

Kansanedustajat tekevät joskus lakialoitteita rikosoikeudellisten rangaistusten kiristämiseksi. Tällä he pääsevät lehteen kurin ja järjestyksen puolestapuhujina. Yleensä nämä aloitteet eivät johda mihinkään, mutta ilmapiiri on ilmeisesti Suomessa kiristymässä.

Nyt kansanedustaja Timo Heinonen (kok) puuhaa lakimuutosta, jolla vankeusrangaistuksensa jo kärsinyttä voitaisiin pitää säilössä määräämättömän ajan. Tarkoituksena on tehdä elinkautisesta vankeusrangaistuksesta ja ehkä lyhyemmistäkin vankeusrangaistuksista – niin, elinkautisia. Tähän asti elinkautisvangit on järjestään armahdettu ja päästetty vapaaksi noin neljätoistavuotisen istumisen jälkeen. Tätä käytäntöä on käsittääkseni noudatettu kymmeniä vuosia.

Länsimaisessa oikeusvaltiossa vankeja ei "pidetä säilössä" määräämättömiä aikoja, vaan tuomioistuin määrää rikoksista rangaistukset lakiin perustuen.

Tätä rikosoikeutemme mullistusta myydään yhdellä ulkomaalaisella "murhaajaraiskaajalla," jota ei kuulemma saada karkotettua maasta. On suurta typeryyttä runtata rikosoikeuden keskeiset periaatteet ja käytännöt yhden yksittäistapauksen perusteella. Toivottavasti asiantuntijat palauttavat tämän hankkeen jatkovalmistelussa maan pinnalle.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/216678-murhaajaraiskaaja-ei-saa-vapautu…

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu