Uusliberalismia

Macron nousemassa Ranskan presidentiksi – vai onko sittenkään?

Ranskan presidentinvaalien ensimmäinen kierros pidetään 23 huhtikuuta. Ratkaiseva toinen kierros käydään todennäköisesti 7 toukokuuta. Gallupeissa johtavat rinta rinnan populisti Marine Le Pen ja keskustaliberaali Emmanuel Macron 25-26 prosentin kannatuksella  kumpikin, korruptioskandaalin ryvettämä Francois Fillon on jäänyt kauas taakse. Jos Le Pen ja Macron etenevät toiselle kierrokselle, kuten nyt näyttää, Macron voittaa tuoreen gallupin mukaan selvästi 60%-40%.

Le Penillä on the Guardianin pelokkaan ja pessimistisen analyysin mukaan kuitenkin vielä mahdollisuus. Le Penin puolesta kampanjoiva Venäjä suuntaa todennäköisesti mittavan disinformaatiokampanjan Macronia vastaan. Macronin kannattajista varmoja äänestäjiä on vain 45%, Le Penin 79%. Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu, jos Ranskassa syntyy levottomuuksia tai - varsinainen kauhuskenaario - tapahtuu terrori-isku. Le Pen löi tänään pökköä pesään väittämällä, että Macron on "massamaahanmuuton ehdokas." Ja että Macron on "globalisti," Le Pen jotain muuta eli "patriootti."

Hollannissa pidetään parlamenttivaalit 15.3. Siellä populistien arvioidaan menettäneen kannatusta vuodenvaihteen jälkeen, koska heidän johtajansa Geert Wilders on tunnustautunut Donald Trumpin kannattajaksi. Sama ongelma voi koitua Le Penin kohtaloksi, joka myös pyrki viime vuonna ratsastamaan Trump-ilmiön aallonharjalla. Trumpin ensi viikot presidenttinä ovat olleet niin kaoottiset, että eurooppalaiset ovat kääntyneet häntä vastaan.

Hollannin vaalit tuskin muuttavat Euroopan valta-asetelmia, mutta panokset Ranskan presidentinvaaleissa ovat Suomen kannalta vähintään yhtä kovat kuin Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Jos Le Pen voittaa, hän hajottaa EU:n ja euron. Koko Eurooppa pidättää seuraavat kaksi kuukautta hengitystään. Voidaan hyvin nähdä Yhdysvaltain vaalien kaltainen farssi, jossa loka ja solvaukset lentävät ja totuus kärsii inflaation. Jos the Guardiania on uskominen, koko eurooppalainen demokratia on vaarassa.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/mar/08/french-presidentia...

http://www.rtl.fr/actu/politique/presidentielle-2017-macron-et-le-pen-au...

http://www.lexpress.fr/actualites/1/politique/marine-le-pen-macron-candi...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tämäkään ei taida haitata tahtia vaikka syyte ehdittäisiinkin nostaa, eri asia sitten mitä sen jälkeen tapahtuisi.

Marine Le Pen loses EU parliament immunity over tweets

http://www.reuters.com/article/us-france-election-...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onko tulossa uusi Ranskan vallankumous
ja sen veriset jälkiselvittelyt?

Eliitti ja suvakit pääsevät giljotiinille,
kuten ennen aristokraatit pääsivät.

Jos syvemmälle historiaan kaivaudutaan,
niin tämä "Le Pen" on kuin uusi "Jeanne d’Arc"
eli ”Orléansin neitsyt,
joka vapauttaa Ranskan EU:n ikeestä,
kuten aikanaan Englantilaisten hirmuvallasta.

Englantilaiset tosin polttivat tämän "Jeanne d’Arc":n roviolla.
Miten käy Le Penin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Der Tagesspiegel puhuu jo oikeistopopulismin "post-trumpilaisesta kriisistä" (Post-Trump-Krise). Populistien valta Yhdysvalloissa ja Britanniassa on johtanut kaaokseen ja säikäyttänyt ihmiset.

http://www.tagesspiegel.de/politik/geert-wilders-m...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Jos Le Pen voittaa, hän hajoittaa EU:n ja euron."

Olisin jossain määrin skeptinen sen suhteen, että pystyykö Le Pen hajottamaan EU:ta ja euroa, vaikka hän niin saattaisi haluta. Tässä vaiheessa kannattaa vilkaista Ranskan nykyisen perustuslain 88. pykälän ensimmäistä momenttia, joka määrittelee Ranskan suhteen EU:hun:

http://www.servat.unibe.ch/icl/fr00000_.html

"Article 88-1 [Participation]

The Republic participates in the European Union constituted by States, which have freely chosen to exercise some of their powers in common by virtue of the Treaty on European Union and of the Treaty on the Functioning of the European Union, as they result from the treaty signed in Lisbon on 13 Dec 2007."

Toisin sanoen Le Pen ei pysty pakottamaan Ranskaa pois EU:sta muuttamatta Ranskan perustuslakia. Se voi olla hänelle liian vaikea tehtävä suoritettavaksi, vaikka hän sitä saattaisi koettaakin.

Toinen asia on se, että Le Penillä on erittäin suuri heikkous siinä, että hänen puolueensa Front National on joutunut ottamaan "lainoja" venäläispankeista rahoittaakseen vaalikampanjaansa:

http://www.politico.eu/article/marine-le-pens-cash...

"Virulently critical of big banks and of any foreign influence on French politics, the National Front remains heavily reliant on foreign banks to fuel its march on power. In 2014, it secured a €9 million loan from Europe-Russia Bank (ERB), a Moscow-backed lender based in the Czech Republic, that allowed it to fund two national election campaigns."

Yhtäällä Front National väittää olevansa kriittinen suuria pankkeja kohtaan ja suhtautuvansa ulkomaiseen vaikutukseen Ranskan politiikkaan kriittisesti. Samaan aikaan se ottaa kuitenkin lainoja ulkomaisista pankeista rahoittaakseen Le Penin vaalikampanjaa. Tämä luonnollisesti johtaa useisiin Le Penin kannalta ikäviin kysymyksiin.

Ensinnäkin voidaan kysyä, että kuinka paljon hänen kampanjaansa rahoitetaan ulkoimaisista lähteistä eri muodoissaan? Jos rahoituksen suhteen kyse on lainoista, niin miten ne maksetaan takaisin? Kuinka pahasti Le Pen tulee olemaan velkoojiensa talutusnuorassa, jos hänet valitaan presidentiksi? Kuinka moraalista on se, että vaalikampanjaa käydään ulkomaisen rahoituksen turvin? Pitäisikö kaiken puolue- ja vaalirahoituksen lähteiden olla julkista tietoa?

Oletetaan, että tilanne olisi päinvastoin. Paljastuisi, että jokin ranskalainen pankki rahoittaisi Venäjällä jotain oppositiopuoluetta. Voidaan vain arvailla, että kuinka nopeasti Putinin Venäjä kieltäisi kyseisen puolueen. Samaan aikaan venäläiset tekopyhästi tukevat Le Penin kaltaista populistia Ranskan presidentiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ensinnäkin voidaan kysyä, että kuinka paljon hänen kampanjaansa rahoitetaan ulkoimaisista lähteistä eri muodoissaan?"

Perustellusti voidaan kysyä miksi eurooppalaiset pankit ovat kieltäytyneet lainoittamasta Mariene Le Penin puoluetta ja hän on joutunut ottamaan lainaa kampanjaleen sieltä mistä saa? Olisiko eurooppalaisilla pankeilla mahdollisesti joitain sidoksia EKP:n ja EU:n kanssa ja näille olisi haittaa mikäli eurojärjestelmä hajoaa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Miksi pankkien ylipäänsä pitäisi rahoittaa kenenkään vaalikampanjoita? Kukaan ei ole pakottanut Le Peniä pyrkimään presidentiksi taikka hakemaan lainaa ulkomailta.

Toiseksi pankit luultavasti yleensä ottaen pitävät puolueiden rahoittamista huonona liiketoimintana. Ne haluavat sijoituksilleen rahallista vastinetta, korkoa ja sen lisäksi, jos on kyse lainoista, niin silloin täytyy olla myös realistiset suunnitelmat lainojen takaisinmaksusta siinä tapauksessa, että Le Peniä ei valita presidentiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #10

"Miksi pankkien ylipäänsä pitäisi rahoittaa kenenkään vaalikampanjoita?"

Mitä sitten valitat jos Le Pen ottaa lainaa sieltä mistä saa. Se on täysin Le Penin ja ranskalaisten oma asia jos Le Pen demokraattisesti pyrkii vaikuttamaan Ranskan ja Euroopan politiikassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Makkonen, aina se suunta mistä ottaa rahoitusta, kertoo myös lainanottajan sidonnaisuudesta jatkossa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #17

Pitää tismalleen paikkansa. Follow the money. Le Pen ei tule puremaan häntä ruokkivaa kättä.

Le Penin puolue sai 9 miljoonan euron lainan First Czech Russian Bankilta. Tässä vähän kyseisen pankin taustasta:

https://www.bloomberg.com/view/articles/2014-11-24...

"The net must have been cast very wide indeed to drag in the First Czech Russian Bank, a small financial institution that ended 2013 with assets of $771 million. The bank is 100 percent owned by a low-profile financier named Roman Popov, who has no known projects in France. Before he joined the bank as chief executive in 2002, Popov worked for Stroitransgaz, a major pipeline contractor for Russia's natural gas monopoly, Gazprom. Stroitransgaz once owned FCRB, but by the time the close Putin friend Gennady Timchenko acquired the pipeline builder, Popov and Stroitransgaz chief executive Viktor Lorenz were the bank's only shareholders.

Although FCRB has no direct ties to the Russian government or to any of the individuals on EU and U.S. sanctions lists, the loan has Kremlin fingerprints on it."

Toisin sanoen pankilla ei ole suoria yhteyksiä Venäjän hallitukseen taikka niihin venäläishenkilöihin, jotka ovat pakotelistalla, niin sen toiminnassa on Kremlin sormenjäljet. Olisi aika naivia olettaa, että Venäjän hallitus ei olisi sekoontunut tuohon lainaan epäsuorasti.

Kannattaa myös huomata, mitä kyseisestä pankista ja sen toimialasta sanotaan:

"A loan to a foreign political party is hardly business as usual for a small financial institution serving medium-sized businesses and private customers. That said, what would be a big and strange bet for Russian citizen Roman Popov would be a tiny and understandable one for Russian President Vladimir Putin."

FCRB on pääasiassa keskittynyt palvelemaan keskikokoisia liikeyrityksiä ja vauraita ihmisiä. Siksi onkin outoa, että kyseinen pankki vaihtaisi alaa ja antaisi jollekin puolueelle riskilainaa. Sen sijaan kuvio voi olla niin, että Putin tai joku venäläisoligarkki on maksanut tuolle pankille 9 miljoonaa ja pankki on pistänyt sen eteenpäin Le Penille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #17

Eurooppalaiset pankit voivat syyttää vain itseään koska epäsivät lainoituksen Le Peniltä.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto Vastaus kommenttiin #21

Tietääkseni pankeilla on oikeus valita asiakkaansa. Toisekseen puolueilla on ollut velkaa, mutta sen osuus puolueen liikevaidosta on yleensä pieni. Le Pen luottaa että hän voittaa vaalit, jos ei hän on vararikossa. Lisäksi hänelle on odottamassa satojen tuhansien lasku EU:lta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Tietääkseni pankeilla on oikeus valita asiakkaansa."

Ja asiakkaalla oikeus valita pankkinsa, vaikka Venäjältä.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Populisti on vihervasemmiston/globalistien pilkkanimi nationalistista. Kun ei voida hyökätä suoraan nationalismin kimppuun käytetään kiertoilmaisua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Minkähän maan nationalismia sekin palveli kun Marine Le Pen kävi Moskovassa pyytämässä lainaa.

Is Marine Le Pen’s Russian cash pipeline drying up?

http://www.france24.com/en/20170105-france-nationa...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Oikeaoppinen nationalisti järjestäisi puolueensa ja vaalikampanjansa rahoituksen oman maansa sisältä. Hän ei turvautuisi ulkomaisilta pankkeilta otettuun lainarahaan. Luulen, että jos Le Pen valitaan Ranskan presidentiksi, niin hän tulee saamaan Ranskaan aikaan samanlaisen kaaoksen kuin Trump sai aikaan Yhdysvalloissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nationalismi tappoi Euroopassa kymmeniä miljoonia ihmisiä sodissaan, populismi ei ole sitä vielä tehnyt.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

François Fillon pysyy ja pysyi sitkeästi Les Républicains-puolueen ehdokkaana. Puolue joutui tämän toteamaan manantaina, kun Alain Juppé
luopui ehdokaskaavailusta. Fillonin kannatus on pysynyt 20 %:n tasolla.

Jos Fillon - yllättäen - selviäisi toiselle kierrokslle, voittaisi hänkin Le Penin selvin numeroin.
https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Fillonin kannatus on viimeisimmässä gallupissa 18,5 %, ja saa nähdä miten lopulta käy.

Scandal-plagued Fillon faces undeclared loan revelation

http://www.france24.com/en/20170307-france-scandal...

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

”Hollannissa pidetään parlamenttivaalit 15.3. Siellä populistien arvioidaan menettäneen kannatusta vuodenvaihteen jälkeen”

POPULISMI ON ELIITIN KÄYTTÄMÄ HAUKKUMASANA, KOSKA VALTAAPITÄVÄT SUVAKKILIBERAALIT VAPISEVAT KANSALLISVALTIOIDEN LÖYTÄESSÄ ITSENSÄ EU:N IKEEN ALTA

Komission FEDERALISTINEN (”liittovaltiomies”) puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on esitellyt uuden EU:n alustavia ja vaihtoehtoisia tulevaisuuden rakennepiirustuksia.

EU-komissio esitteli viisi vaihtoehtoista tulevaisuusvisiota EU:ksi.

Poikkeuksellista on, että niistä osa tarkoittaisi selvästi taantumista.

Katseet onkin kiinnitettävä erityisesti kahteen malliin. Toinen niistä tiivistäisi EU:n melkeinpä liittovaltioksi, ja toinen taas jakaisi jäsenmaat useaan erivauhtiseen etenemiseen.

Sekä Viron presidentti Kersti Kaljulaid että TP Sauli Niinistö kannattavat EU:n jäsenien etenemistä eri raiteilla.

PM Juha Sipilä sensijaan on (Hesarissa) höpissyt jostain ”samanvauhtisesta etenemisestä”.

Juncker jätti mainitsematta, että yksi vaihtoehto on nykymuotoisen unionin hajoaminen.

”POPULISMI” (eliitin vihaama kansallisuusaate tai patriotismi) voi myös toimia MUUTOKSEN AIRUENA:

http://www.tapionajatukset.com/28066

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Is Russia interfering in the French election? One of Emmanuel Macron's aides claims so

http://news.sky.com/story/is-russia-interfering-in...

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Venäjän sekaantuminen jonkin muun valtion vaaleihin tai ylipäätänsä mihin tahansa, on, ainakin joissakin tapauksissa Jenkkilän Keskustiedustelupalvelu CIA:n masinoimaa.

Tämän voimme todeta esimerkiksi tarkastelemalla KEINOTODELLISUUTTA:

http://www.tapionajatukset.com/28703

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Macron ei todellakaan nouse ranskan presidentiksi, vaan Le Pen.

ja tämä voi tapahtua jo vaalin ensikiekalla (yli 50% äänistä) ja toinen kierros perutaan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hevosmiesten tietotoimistosta, kuten omatkin arviosi ovat.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

No voi, voi. Onhan se hirveää, jos ranskalaiset valitsisivat LePenin. Ja ihan demokraattisella tavalla. Merkillistä, että se ei kelpaisi, mutta Marco samalla tavoin valittuna olisi elämän täyttymys. Eikös me ole aina huudettu demokratin perään ja eletty sen mukaan, mitä se tuottaa. Jos se tarkoittaa, että EU kuopataan niin entäs sitten. Ei taida hyvä mennä.

Venäjän syyttäminen manipuloinnista on vähän nyyhkyä. CIA skannaa puhelimet ja televisiot. Me ei tiedetä, kuka kusettaa ketäkin. USA:n vaalitulokseen liittyvä elämöinti ei näyttänyt oikein hyvältä. Tässä alkaa olla sama maku.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"No voi, voi. 2Onhan se hirveää, jos ranskalaiset valitsisivat LePenin."

Onhan se nyt hirveääl, jos niin käy.
Ja olihan se hirveä se brexitkin.
Ja onhan tuo Trump ihan kammottava.

Ja miksi mukamas sitä ei saisi hirvitellä?

Ja miksi sitä pitää nyt noin kamalasti hirvitellä sitä
kun ihmiset hirvittelee asioita jotka tuntuu hirveiltä.

Mamukriitikotkin saa hirvitellä aivan vapaasti mamuja.
Kyllä kai sitä saa hirvitellä myös LePanniä, brexitiä ja Trumppiakin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onkohan ennuste peräisin samalta taholta kuin se, joka oli varma no-brexitin ja Clintonin voiton varmuudesta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

On siellä ennenkin Le Pen voitettu, Ranskassa asuva serkku kertoi että nähtiin sellainenkin ihme että sosialistit ja kommunistit marssivat rinta rinnan Chiracin puolesta.

Chirac asettui ehdolla uudelle kaudelle 2002. Ensimmäisellä kierroksella hän sai 19,88 % äänistä ja pääsi toiselle kierrokselle, jolla häntä vastaan asettui yllättäen oikeistolaisen Front national -puolueen Jean-Marie Le Pen. Jospin sai kolmanneksi eniten ääniä. Mielenosoituksissa monet Le Penin vastustajat käyttivät slogania: ”Äänestä roistoa, älä fasismia” (Votez escroc, pas facho). Toiselle kierroksella Chirac löi Le Penin selkeällä äänten enemmistöllä. Presidentin tueksi muodostettiin Union pour la Majorité Présidentielle, johon liittyi suurin osa RPR:n, DL:n ja UDF:n kannattajista. UDF oli siirtynyt oikealla ja osa sen ehdokkaista sai tukea Front nationalilta.

Että sillä tavalla.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jacques_Chirac

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ranskalaisista ei koskaan tiedä.

Le Penin voitto ei kuitenkaan ole niin pelottavaa kuin kuvitellaan. Ranska tuskin eroaa EU:sta vaikka Le Pen voittaisi.

Trumpin voitto ei sekään sittenkään muuttanut maailmanjärjestystä kuten pelättiin. Nato porskuttaa hyvässä myötäleessä ja monet maat ovat lisänneet puolustusmenoja Venäjän kiusaksi.

Käyttäjän PetriHmlinen1 kuva
Petri Hämäläinen

Haha - Jouni Snellman: "Brexit kaatumassa Ison-Britannian kansanäänestyksessä ja Hillary voittamassa USA:n presidentin vaalit."

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Nyt naisten päivänä voisi toivoa että lasikatto menisi rikki Ranskassa.

Miksiköhän tästä mahdollisuudesta ei olla julkisuudessa suureen ääneen ilakoitu ?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ranskassa julkaistaan galluppeja päivittäin, Macron on siirtynyt johtoon, 26 %. Marine Le Pen 25 %.

Sondage: Macron devant Le Pen au 1er tour

Plus six points en deux semaines. Le fondateur d'En Marche! réunit 26% des intentions de vote, contre 25% pour la présidente du Front national.

Toisella kierroksella Macron 65 %, Le Pen 35 %

http://www.bfmtv.com/breves-et-depeches/sondage-ma...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin, moni kuvitteli ettei tule brexitiä eikä Ttrumia.

Minä pidin Trumpin puheita tyhjänpäiväisinä vaalipuheina,
samanlaisina kuin Soinin vaalipuheita.
Soinihan on sitten hallituksessa toiminut sivistyneesti.
Trump näyttää panevan nyt valintansa jälkeen ranttaliksi.

Me emme voi tietää voittaako LePenn Ranskassa.
Emme tiedä mitä LePenn tekisi, jos valitaan.

Emme voi muuta tehdä kuin odotella ja vapista pelosta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän siellä koota toiselle kierrokselle yhteinen rintama ja Le Pen jää toiseksi, kuten kävi isälleen Chiracia vastaan 2002.

Kaikkien ehdokkaiden kannatuskäyrät ajalla 26.2.-9.3.

http://tempsreel.nouvelobs.com/presidentielle-2017...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olisikohan tästä miehestä Ranskan, Euroopan ja Siis myös Suomen pelastajaksi.

Wikipedian mukaan sivistystä tältä Macronilta tuntuu löytyvän.
Kelpaa siis hyvin sivistyneistön edustajaksi,
kuten Trump kelpaa jenkkiläisen punaniskarahvaan edustajaksi.
Taustoiltaan kumpikin on kannattajakuntansa vastakohta.

Mitähän ideoita tämä Macron oikein edustaa?
Minä en ole seurannut, eikä minulla ole kuin harmaita aavistuksia asiasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten Macron on taustoiltaan kannattajakuntansa vastakohta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Miten Macron on taustoiltaan kannattajakuntansa vastakohta?"

Sori, meni vähän pieleen tuo määrittely.

Ajatus tuli siitä että nykyisin entiset äärivasemmistolaiset taitaa olla enemmän natseja kuin älymystöä. En tiedä pitääkö paikkansa, mutta ajatus tulee tuolta EU:n itäblokista ja sen liukumisesta natsileiriin ja Macron vasemmistolaisesta taustasta.

Mutta se ajatus oli ehkä vähemmän harkittu.

Macronin nykyisistä ajatuksista on ollut vähemmän tietoa suomalaisessa mediassa, enkä oikeastaan tiedä niistä, kun Wikipediakaan ei kertonut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Macron on sekä oikeistoa että vasemmistoa - tai ei kumpaakaan. Jokaiselle jotakin:

https://www.news-decoder.com/2017/03/08/france-mac...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

Hyvältä näyttää, mutta varmasti Putinin ja Trumpin kätyrit keksivät hänestä jonkin häväistysjutun joka pilaa hänen mahdollisuutensa vaalin viime metreillä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katsotaan miten kilpa jatkuu. Le Penin uutisoitiin keräävän naisten ääniä, Macron ilmoitti eilen illalla haluavansa nimittää pääministeriksi naisen.

http://www.bfmtv.com/politique/emmanuel-macron-sou...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Twitterin automatisoidut "botit" levittävät Le Penin sanomaa sosiaalisessa mediassa. Niin toimi myös Donald Trumpin kampanja viime syksynä.

http://www.huffingtonpost.com/entry/marine-le-pen-...?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuosta linkatusta LePenin kuvasta tulee mieleen seuraavanlainen kuva hänestä ja siitä tulevasta maailmasta jota hän edustaa.

https://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Marine Le Penhän kävi tammikuun alkupuolella Trump Towerissa, olisiko kysynyt ja saanut neuvoja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kaikki maailman natsit, yhtykää. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

On siellä USA:ssa Ranskan suurlähettiläskin, joka arvioi Washington Postin tänään julkaisemassa haastattelussa että Le Penin valinta presidentiksi olisi täydellinen katastrofi:)

Minnekähän on kadonnut Nigel Farage, joka toivoi USA:n suurlähettilään paikkaa.

http://www.bfmtv.com/breves-et-depeches/l-ambassad...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset