Uusliberalismia

Suomi panttaa edelleen tietoja Buk-testeistä

Näin minä tulkitsen Helsingin Sanomien uutisoimat ulkoministeri Timo Soinin puheet Birminghamista: "Katsotaan ensin, mikä on prosessin tulos." Hollannin syyttäjäviranomaisten johtama kansainvälinen rikostutkijoiden ryhmä kaipaa tietoja Suomessa tehdyistä Buk-ohjusten testeistä, mutta tietojen luovutus näyttää estyvän ulkopoliittisista syistä - Suomi ei halua ärsyttää Venäjää. Buk-ohjusten testi on osa MH17-lennon tuhon rikostutkintaa, malesialaisen matkustajakoneen turmassa kuoli 298 ihmistä 17.7.2014.

Soinin mielestä on "harmillista," että tieto Suomen antamasta oikeusavusta vuosi "Hollannista." Tässä on nyt selittelyn ja syntipukin hakemisen makua. Tieto Suomessa tehdyistä ohjustesteistä ei ole voinut olla aivan pienen piirin tiedossa. Tieto Suomen oikeusavusta meni virallistakin reittiä Venäjälle jo pari vuotta sitten.

Soininkin on vaikea tietää, kenen intressissä ja mistä tieto oikeasti vuodettiin. Toimittajia on helppo syyttää ja siitä on tulossa ulkopolitiikkamme hoidossa maan tapa sen myötä kun avoimen keskustelun käyminen käy yhä vaikeammaksi.

Soini ei usko, että ohjuskohusta oli "haittaa Suomen maineelle." Entä jos oikeusapuun liittyvien tietojen luovuttamisesta rikostutkijoille ei kyetä tekemään päätöstä muka johonkin Neuvostoliiton aikaiseen hankintasopimukseen liittyvästä syystä? Suomettumisaika on palannut eikä Suomeen kohdistuvaa painostusta saa enää edes ääneen mainita.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1475467639395?jako=089c78a9bfbb8e97a4d01420281...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomen Buk-testit osoittavat, että MH17-lento ammuttiin alas kyseisellä ohjusjärjestelmällä. Näin kertoo mielestäni Ukrainska Pravda. Ukrainan kielen taitajat selventäköön asiaa.

http://www.pravda.com.ua/news/2016/09/28/7121979/

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tietojen panttaaminen olikin se HS:n pääuutinen, minkä itse asiassa TP joutuikin tunnustamaan ja selittelemään.

Veikkaan että Hollannista vuodettiin juttu täysin tahallaan, kun huomattiin, että Suomi ei luovuttanut tietoja kevään pyynnön jälkeen. Jo alkoi tapahtua.

Huomasitko muuten miten täällä nämä suomiverkkareihin pukeutuneet suomimiehet aloittivat itkemisen, vaikka uutisointi oli ihan oikeaa? Heh, pitäisiköhän itsekin kaivaa joku suomijuttu kuvaan? Voisin vaihtaa nuo raybanit suomivappulaseihin jos vaikka tulisi samaa katu-uskottavuutta juttuhin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Audiatur et Altera Pars (kuultakoon myös vastapuolta) on vanha tuomarinnohje, joka olisi sopinut HS:lle näitten ohjeittein lisäksi.Kohta 10 ja 20.
http://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

Tuo edellinen kommentoija nimitteli minua blogissani Venäjän trolliksi, vaikka olen ainoa julkisesti länsidemokraatti ja kannatan Suomen mukanaoloa kaikissa länsimaiden yhteistyöjärjestöissä NATO ml. Ja tuossa näyttää alatyyli jatkuvan.

Silloin kun yleisdemokraattinen rintama (kepusta taistolaisiin) hallitsi yliopistojen ylioppilaskunnissa, minun juttuja ei julkaistu niissä lehdissä. Se oli sitä sananvapautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset