Suomettumisskandaali – kuka päätti tiedon panttaamisesta?

Suomen hallitus panttaa tietoa malesialaisen matkustajakoneen tuhoa tutkivalta kansainväliseltä rikostutkijaryhmältä, kertoo tänään Helsingin Sanomat. Salatut tiedot liittyvät Suomessa tehtyyn ohjuskokeeseen, jossa räjäytettiin testioloissa Buk-ilmatorjuntaohjus. MH17-lennon turmassa 17.7.2014 kuoli 298 ihmistä.

Salailu liittynee siihen, että Venäjä on arvostellut rajusti meneillään olevaa kansainvälistä rikostutkintaa. Hollannin hallitus on tänään kutsunut Venäjän suurlähettilään puhutteluun tuohon arvosteluun liittyen. Nyt alkaa olla myöhäistä minkään Suomen viranomaisen selitellä salailua mitenkään, vahinko on jo tapahtunut. 

Lehtiä lukevat ovat varmasti huomanneet, että Suomen liikkumavara Venäjän suhteen on viime talvesta lähtien koko ajan kaventunut. Uussuomettuminen etenee pitkin harppauksin, kuten hiljattain käyty keskustelu Ulkopoliittisen instituutin Venäjä-raportista hyvin osoitti.

Kuka päätti salailusta? Siihen tuskin saadaan vastausta. Oma veikkaukseni on presidentti Sauli Niinistö. Kansainvälinen MH17-tutkinta on niin tärkeä asia, että se on oletettavasti päätynyt presidentin pöydälle.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1475205325283

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu