Uusliberalismia

Demarit politisoivat kohutun Venäjä-raportin

Ensi viikolla käydään jossain eduskunnan kabinetissa myrskyisä keskustelu, oikea huutopalaveri. Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Susanna Huovinen (SDP) on pelästynyt UPI:n Venäjä-raportin herättämästä kohusta:

"Sen verran nyt voi varmasti todeta myös sisällöstä, että ei tällainen keskustelu nyt ihan vähällä synny ja sillä tavoin ymmärrän hyvin sitä, että on herännyt kysymyksiä siitä, mikä on kyseisen raportin sävy ja tyyli."

Karhu on herännyt ja nyt se täytyisi saada takaisin nukkumaan. Valvonta on pettänyt, paljastaa Huovinen:

"Olisi ollut hyvä, että olisimme etukäteen tienneet, että tämäntapainen raportti on tulossa julkisuuteen. Olen saanut neuvottelukunnan jäseniltä viestiä, että julkistus on tullut yllätyksenä."

Sanomattakin on selvää, ettei mitään vastaavaa pääse ainakaan lähivuosina julkisuuteen. Ennustan Antti RInteen puheiden ja Demokraatin uutisoinninkin perusteella, että historioitsijat tuntevat UPI:n raportin sadan vuoden päästä "Alexander Stubbin raporttina." : D

https://demokraatti.fi/kohuttu-venaja-raportti-viedaan-upin-neuvotteluku...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Eduskunnan kansliatoimikunta on nimennyt Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukuntaan jäseniksi seuraavat kansanedustajat: Eva Biaudet, Simon Elo, Sari Essayah, Susanna Huovinen (pj), Antti Kaikkonen (vpj), Pertti Salolainen, Matti Semi ja Ozan Yanar.
Lisäksi kansliatoimikunta kutsui jäseniksi kaksitoista muuta UPIn toiminnan kannalta keskeisten yhteistyötahojen edustajaa. He ovat Riikka Heikinheimo, Minna Holopainen, Laura Lodenius, Kirsi Pimiä, Elina Ravantti, Tuomas Forsberg, Iikka Korhonen, Juha Martelius, Pauliina Parhiala, Matti Anttonen, Pertti Torstila ja Erkki Tuomioja."

http://www.fiia.fi/fi/info/38/

Jukka Laine

Ennenvanhaan Kekkonen matkusti Moskovaan keskustelemaan asioista ja sitten purki matkan antia kotimaassa. Sotien jälkeen moni politiikko kävi myös Stalinin kanssa maljaa nostelemassa.

Nykyään valitaan poliittisesti korrekti asiantuntija ja sitten hän laatii raportin, jonka perusteella tiedetään miten asiat ovat naapurimaassa ja mitä he aikovat. Kyllä nämä näytelmät ovat jo koomisia. Lopputulos tiedetään. Tulevat sukupolvet kustantavat 100 miljardin hävittäjähankkeen amerikoista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Tulevat sukupolvet kustantavat 100 miljardin hävittäjähankkeen amerikoista."

Eivät ne ruotsalaisetkaan kai halvalla myy. Rahaa on sen verran potissa, että keskustelu varmasti pysyy käynnissä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kuten täällä Puheenvuorossa aiemmin oli esillä, Ruotsilla olisi edellytykset myydä hävittäjiä murto-osalla jenkkihävittäjien hinnasta.

Ruotsalaiset hävittäjät ovat lisäksi toimintavarmempia todellisissa olosuhteissa ja huollon kustannuksetkin ovat pienet nähtynä jenkkihävittäjiin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #5

Tähän hävittäjä asiaan liittyy muutoin melkoinen trollaus. Netti on pulollaan sivustoja joilla annetaan harhaanjohtavia tietoja.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Vastaus kommenttiin #2

UPI:n raportti nostatti kohun, koska se ei ollut poliittisesti korrekti. Hävittäjät maksavat rahaa joka tapauksessa, on ne sitten ruotsalaisia, amerikkalaisia, ranskalaisia tai venäläisiä. Niiden ostamatta jättäminenkin tulee kalliiksi. Minä en edes kysy miten saat UPI:n raportin ympättyä tuleviin hankintoihin. Koitas kytkeä UPI:n raportti tulevaan perunasatoon, katotaan miten onnistut.

Käyttäjän joonakarppinen81 kuva
Joona Karppinen

'Demarit haluavat kaunistaa Venäjä-kuvaa'

http://uusimaanpuolustus.blogspot.fi/2016/09/demar...

Janne 'Rysky' Riiheläisen osuva kirjoitus aiheesta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Demarit pelkäävät, että Venäjä suuttuu.

He ovat nielleet Venäjän vuosikymmenien ajan syöttämän propagandan, jonka mukaan Venäjä hyökkää Suomeen vain jos Suomi itse antaa siihen syytä. Siis on akan oma vika, jos nalkuttaa ja saa siksi turpaansa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eikö Putinin veljespuolue Kokoomus nyt pelkää mitä Venäjä sanoo?

Niellyt Venäjän (Neukkujen) Nootit Kekkosen ajoiltako? Ja ha noinko se olikin .

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Suomen ja SDP:n rankin säätäjä on Susanna Huovinen, ihmettelen Keski-Suomalaisia äänestäjiä kun äänestävät kyseistä henkilöä.

En kuitenkaan sano että äänestivät väärin!.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
"Suomen ja SDP:n rankin säätäjä on Susanna Huovinen,

Kuten Lipponen? Yksi SDP-189 muut eduskunnassa? Miten 36 sdp päättäänyt porvarihallituksen aikana asioista? Entä -03-16 porvarienemmistö eduskunnassa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Viranomaiset ovat viime aikoina julkaisseet tiukkoja tekstejä Venäjästä muuallakin Euroopassa, esimerkiksi Tshekissä, Latviassa ja Ruotsissa. Ei ihme, että porukat ovat varpaillaan. UPI on olevinaan riippumaton "think tank," mutta Huovisen ulostulon jälkeen nuo puheet voidaan unohtaa.

"Russian intelligence services are conducting "an information war" in the Czech Republic, building a network of puppet groups and propaganda agents that could be used to destabilise the country, the BIS counterintelligence service warned on Thursday."

http://uk.reuters.com/article/uk-czech-russia-secu...

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Tämä Aaltolan raportti (http://www.fiia.fi/fi/publication/606/cyber_attack...) jäi täysin Venäjä -selvityksen varjoon eikä yltänyt julkisuuden parrasvaloihin.

Keskeistä olisi ymmärtää se, että Venäjä käy kokoaikaista aseetonta sotaa Länttä vastaan. Kyseessä ei siis ole mikään kampanja tai projekti vaan Venäjän strateginen oppi, joka pohjaa jatkuvaan vastapuolen heikentämiseen ja häirintään.

Venäjä ei tunnista win-win -mahdollisuuden olemassaoloa. Se näkee ainoastaan win-lose -asetelman ja haluaa olla voittaja. Sepä yhteistyöstä ja yhdessä menestymisestä...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pizzaa ja vodkaa - UPIn neuvottelukunnan kunnianarvoisat jäsenet yrittävät parhaillaan kuumeisesti asemoida itseään Moskovan-Washingtonin akselille. Veikkaukseni on, että vähintään seuraavat kaksi kuukautta, Yhdysvaltain presidentinvaaleihin asti, Venäjästä puhutaan Suomessa hyvin varovasti ja mahdollisuuksien mukaan ollaan hiljaa.

http://www.zerohedge.com/news/2016-09-10/us-russia...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kari Huhta: "Suomessa kannattaa olla aika tarkkakorvaisena, kun Ruotsin Nato-keskustelun uusi kierros pyörähtää käyntiin."

Tätä juuri tarkoitin.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1473399589711?jako=00b0...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Alan olla aika hyvä selvänäkijä näissä asioissa. UPIn neuvottelukunnan jäsen Erkki Tuomioja pyöräytti eilen blogin, joka sivuaa myös Yhdysvaltoja: "Aidompi akateeminen tutkimus lähestyisi aihetta myös vertailevan suurvaltatutkimuksen näkökulmasta, jolloin esimerkiksi se miten Yhdysvallat aikoinaan reagoi Castron valtaannousuun Kuubassa ja neuvosto-ohjusten sijoittamiseen maahan voisi antaa perspektiiviä sille, miten Venäjä näkee Ukrainan toimet."

http://tuomioja.org/blogi/2016/09/upin-venaja-rapo...

Jukka Laine

Syytäkin on olla ottamatta tiukkoja kantoja. Vaikka Suomessa tunnutaan pitävän Clintonin valintaa itsestään selvyytenä, niin hänellä on tunnetusti huono harkintakyky varsinkin paineen alla. Ja sitä painetta tulee loppua kohden mm. suorissa vaaliväittelyissä, joita Clinton pyrkii välttelemään parhaansa mukaan.

Yhdysvalloissa tapahtuu vielä paljon ennen vaalipäivää. Poliisien asesormi on nyt valvonnassa, sillä kaikki skandaalit on Trumpin pussiin. Yhtään mustaa koiraa ei saa ampua ennen vaalipäivää tai kova tuomio on varma.

Trumpin ulkopoliittinen linja on varmaan arvoitus hänelle itselleenkin. Realipolitiikassa kaikki Suomen valinnat tulevat tapahtumaan länsi-itä linjan tapahtumien mukaisesti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kansanedustaja Elina Lepomäki: Rinne valikoi ulkopolitiikan faktoja

http://www.hs.fi/mielipide/a1473473147284?jako=8f4...

Jukka Laine

Lepomäki tekee politiikkaa. Yksipuolinen Venäjän arvostelu on perusteetonta silloin kun ei nähdä toisia osapuolia. USA pyrkii eristämään Kiinan ja Venäjän.

TTIP neuvotteluiden valtti on Kiinan ja Venäjän vastustaminen. Jos ei sopimusta saada, niin on uhkana ettei länsi määritä kaupan ehtoja. Siinä paljastuu lännen motiivit uhkakuvien luomiselle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puolustusministerimme Jussi Niinistö vieraili äskettäin Kiinassa Kiinan puolustusministerin vieraana. Suomi ja Yhdysvallat neuvottelevat parhaillaan puolustusyhteistyönsä syventämisestä. Esko Seppänen tituleerasi pari päivää sitten blogissaan Jussi Niinistöä "sotaministeriksi."

Jussi Niinistö vastaa tuoreella Puheenvuoron blogillaan, joka käsittelee - taksialan sääntelyä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Toimittajat soittelevat UPIn neuvottelukunnan jäsenille, mikä on tietysti hieno ja kansantaloutta kasvattava asia. Pohjalaisella näkyy olevan asiasta eiliseltä juttukin, mutta en siitä lähde maksamaan. Jos sille tielle lähtee, niin siitä ei loppua tule.

http://www.pohjalainen.fi/arki-ja-el%C3%A4m%C3%A4/...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Eli vinkki Vanja-enolle: tästä UPI:n kurittamisesta vasta iskevän tarinan saa."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kommen...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset