Uusliberalismia

Mitä seuraa kokoomuksen isänmurhasta?

Suomessa on viime viikkoina kohuttu Britannian euroerosta eli Brexitistä. Siitä huolimatta, ettei mitään virallista eroilmoitusta ole tulossa lähikuukausina, jos koskaan. Vähemmälle huomiolle on jäänyt kokoomuksessa ja hallituksessa tapahtunut kesäkuun palatsivallankumous, tai kuten päätoimittaja Markku Huusko asian ilmaisi, isänmurha.

Kokoomuksen johtoon nostettu Petteri Orpo on ensi töikseen suututtanut ulkoministeri Soinin "edellyttämällä" tältä asioita ja kuvailemalla Soinin toimintaa "vastuuttomaksi. "Se rikkoo porvarihallituksen kollegiaalisen dynamiikan, jolla maata on vuoden verran johdettu. Mikä on hallituksen tulevaisuus? Vasemmistopopulistit Antti Rinne ja Ville Niinistö surffaavat gallup-nosteessa ja heittelevät mielellään kapuloita porvarihallituksen rattaisiin. Orpo valittiin kokoomuksen puheenjohtajaksi koulutusleikkausten vastustamisella ja muilla vasemmistopopulistien teemoilla.

Nyt arvuutellaan 1970-luvun tyyliin, onko Orpon möykkäämisellä presidentin siunaus vai ei. Suomen Kuvalehti leimasi Orpon puheenjohtajakisan aikana "presidentin mieheksi." Presidentti Niinistön suosiosta julkaistaan samanlaisia gallupeja kuin presidentti Putinin suosiosta Venäjällä.

Orpon valinta ei ole johtanut kokoomuksen kapinoitsijoiden toivomaan gallup-kannatuksen nousuun. Muuten kokoomuksen sylttytehtaat olisivat julkaisseet siitä jo monta "kyselyä." Media yrittää häätää syrjäytettyä puheenjohtajaa Alexander Stubbia nopeasti maanpakoon, mutta tuon hankkeen onnistumisesta ei näy vielä mitään merkkejä.

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216451-stubb-orpo-ja-isanmurha

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Alexander Stubb:ia käy sillä tavalla sääliksi, että hän joutui kokoomuksessa ensiksi poikamurhan ja sen lisäksi vielä isänmurhan uhriksi. Muistan varsin hyvin, miten Stubbia, vielä vuoden 2014:n alussa (tarkemmin 17.1.2014), esiteltiin kokoomuksen komissaariehdokkaaksi, mutta Katainen tekikin poikamurhan (= oharin) ja meni itse:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/stubb-...

(ei miehekästä eikä järin kaunista katseltavaa >> ruma temppu)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Muistan hyvin ko. tilanteen ja etenkin sen kun Katainen kertoi ministeriaitiosta olevansa Suomen ehdokas komissioon millainen ilme kehittyi Stubbin kasvoille. Se oli todellinen pettymyksen ilme. Eikös Katainen kuitenkin ollut hyvissä väleissä Stubbin kanssa, sillä he matkustelivat virkamatkoilla yhdessä monet kerrat. Stubbin ilmeistä päätellen Kataisen ilmoitus halustaan komissioon tuli ilmeisesti puskista Stubbille. Vai oliko vain pettymyksen tunteen ilmaisua kaverinsa "selkään puukottamisesta"?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On pakko todeta, että tämä jo kahdesti murhatuksi väitetty poliitikko elää ilmeisesti poliittisen elämänsä jatkoaikaa. Mitä se sitten tarkoittaneekin, aika näyttää.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Onko sinulla kokoomuksesta joku neuroosi. Et ole vielä näköjään sulattunut kokoomuksen puoluekouksen valintoja, vaikka A Stubb sanoi, että pulinat pois.

Ei nämä puoluekannatusmuutokset, jos ovat yleensä muuttuakseen, näy vielä.

Mutta jotakin kertoo kai tämä tulevasta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016062021763723_u...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Orpon valinta ei ole johtanut kokoomuksen kapinoitsijoiden toivomaan gallup-kannatuksen nousuun."

Voihan siinä niinkin käydä, mutta viimeisin on ajalta toukokuun puoliväli - kesäkuun puoliväli ja Orpo valittiin 11.6.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset