Uusliberalismia

Valtamedia karkottaa Stubbia poliitikkojen Siperiaan

Alexander Stubbin lähdöstä ulkomaille tai vähintään "kansainvälisiin tehtäviin" on spekuloitu koko kevään tälläkin palstalla. Kansainväliset tehtävät ovat "poliitikkojen Siperia," kuten Vesa-Matti Saarakkala eilen totesi kommentissaan Jukka Helttulan blogiin.

Eilen kansainvälisistä tehtävistä puhui Stubbia koko kevään vainonnut Juha Ristamäki Iltalehdessä. Tänään jatkaa Hesarin Juha Akkanen: "Paremmin Stubb olisi isänmaan käytössä kansainvälisillä kentillä." Stubb halutaan pois ihmisten silmistä, kuten Leo Mechelin ja P. E- Svinhufvud aikanaan.

Akkanen koulukiusaa taitavasti: "Kilpaurheilijan luonteella ja egolla varustetulle ihmiselle mikään ei voi olla kirvelevämpää kuin julkinen tappio, joka leviää sillä sekunnilla ympäri Suomen." Kuitenkin jopa Stubbilla muhkeaa tiliä tekevät iltapäivälehdet myönsivät, että Stubb poistui Lappeenrannasta eräänlaisena voittajana. Urheilijana Stubb tietää jotain, mitä Akkanen ei välttämättä edes kykene ymmärtämään: itsensä likoon laittaminen on aina voittamista.

Stubbin odotetaan tänään aamupäivällä kertovan toimittajille suunnitelmistaan. Suuria otsikoita on taas odotettavissa. Tällaisena vapaana agenttina Stubb on vallanpitäjille oikeasti vaarallinen. Kokoomuksen uusista ministerivalinnoista kerrotaan ensi tiistaina, johon on vielä pitkä aika.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1465877019157

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Stubbia pidettiin raikkaana tuulahduksena Suomen ummehtuneeseen poliittiseen kähmintäilmapiiriin viime vuosikymmenen lopulla, kun Katainen hänet kutsui sieltä "Siperiasta" isänmaan palvelukseen. Somessa hehkutettiin ja ylistettiin valintaa kautta linjan lähes varauksettomasti. Hän oli koko Suomen kansan lempilapsi silloin.

Oli näköjään yhdelle miehelle kuitenkin ylivoimainen tehtävä muuttaa establishmenttiä, joka vääjäämättä oli päättänyt ottaa hänestä niskalenkin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siperiana en pitäisi demokraattisesti valitun mepin tehtävää vaan näitä pönäköitä suojatyöpaikkoja, joissa on pakko istua lobbarien kestitettävänä hienoissa ravintoloissa. Niissä ei saa julkisuutta eikä niissä ole muuta "hauskaa" kuin toimiston sisäiset juonittelut ja valtapelit. Näkeehän sen, että Jan Vapaavuorikin haluaa Siperiasta kotiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Stubb edustaa Suomea loppuviikosta EU-valtiovarainministerien kokouksessa Ecofinissa. Halutessaan hän voisi tehdä Petteri Orpon aloituksen noissa hommissa vaikeaksi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kansainväliset tehtävät saattavat olla poliitikkojen siperia jos tarkastellaan poliitikkojen kotimaan näkyvyyttä, mutta kovin moni noista kansainvälisistä tehtävistä kuuluu myös raskaimpaan ja samallä tärkeimpään luokkaan mitä suomalainen poliitikko voi tehtäväkseen saada. Itse asiassa noihin kansainvälisiin tehtäviin kannattaa laittaa kovan luokan tekijöitä paljon perustellummin kuin vaikkapa kelan johtoon tms.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Raskaimpaan" luokkaan, sen myönnän. Rajattomasti lentämistä, hotellielämää, suurkaupunkien liikenneruuhkia ja pitkäveteistä edustamista. Stubb on jo perusvirkamiehenä ollut enkä usko, että kukaan haluaa tuohon putkeen takaisin, jos on sieltä kertaalleen ulos murtautunut. Stubb sai kevään 2014 eurovaaleissa 148.000 ääntä.

Käyttäjän SeijaKastari-Johansson kuva
Seija Kastari-Johansson

Stubbin tappio levisi ympäri Suomen...toki, mutta niin levisi myös ymmärrys siitä, miten tähän tultiin.

Niko Sillanpää

Olin itsekin varsin tyytyväinen Stubbin valintaan aikanaan. Kansainvaellusilveilyn yhteydessä kävi kuitenkin selväksi, että hänestä pitää päästä eroon. Valtiovarainministeri ei kerta kaikkiaan voi sanoa muutoin kuin omaan maahan kohdistuvan sotilaallisen uhan tai hyökkäyksen yhteydessä, että piikki on auki ilman ylärajaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Orpo ja Niinistö sulkivat itärajan Lapissa muilta kuin suomalaisilta, venäläisiltä ja valkovenäläisiltä. Onhan se saavutus, jos sen sellaisena haluaa nähdä.

Niko Sillanpää

Kyseessähän oli FSB:n operaatio alun perinkin, joten on aika luonnollista, että lopettaminen voidaan tehdä vain yhteistyössä FSB:n (Putinin) kanssa. Mutta kyllä, varsin epätyydyttävä episodi se. Alleviivaa vain, että pitäisi puuttua itse juurisyyhyn eli reformoida tai lopettaa maahanmuuttoon perustuva juridisperustainen kansainvälinen suojelu, joka on tullut kategorisesti tiensä päähän.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Ihmeellistä kohinaa mediassa Stubbia vastaan. Ihmiset ovat tulleet entistä ilkeimmiksi vai onko taas kyse vain toisen ihmisen kustannuksella hyötymisestä?

Politiikka on kova laji, sanovat sen kokeneet, mutta ei sen tarvitse sivistyneessä maassa näin kova olla. Onneksi Stubb kuten useimmat muutkin poliitikot osaavat tätä peliä pelata. Häviö ei sinällään ole niin suuri stressin aiheuttaja kuin tällainen median kaikkialle leviävä ja loputon pilkka. Sitä on vaikea kestää, mutta kyllä sen kestää, kun tajuaa miten älytöntä se on.

Poliitikot tulevat ja menevät, aina heille työtä löytyy ja uusia haasteita, ovat he sen verran osaavia.

Uudet julkkispoliitikot voisivat ottaa tästäkin Stubbin ajojahdista opikseen ja jarrutella itsekin hieman median myötä saamaansa hypetystä - pysyisivät vain asiassa ja jättäisivät muun. Tätä järkeä toivon erityisesti Li Anderssonille ja Elina Lepomäelle sekä muille nuorille naispoliitikoille.

Niko Sillanpää

Puheenjohtajan vaihtamisprosessista vielä, Sanoman toimittajathan tämän hoitivat, eli valitsivat kokoomukselle puheenjohtajan. Jotenkin tuli mielikuva, että kyse oli enemmän Orpon haluamisesta kuin Stubbin dissaamisesta, koska marssijärjestyshän oli Orpon nostaminen bogus-tason ministeri-gallup-kyselyillä ym. joulukuusta lähtien ja sitten vasta Stubbin ongelmien esille tuominen. Mutta voin olla väärässäkin. Toki Stubb teki julkisella toheloinnillaan dissaamisenkin kovin helpoksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä vasemmistopopulismi on ihan aito ilmiö yhteiskunnassamme. Osa porukasta on ihan oikeasti sitä mieltä, ettei koulutuksesta saisi leikata. Muuten Antti Rinnettä ja Ville Niinistöä ei äänestäisi kukaan.

Niko Sillanpää

Taloudellisten realiteettien mukaan kai on mentävä. En itsekään kannata koulutuksen varsinkaan juustohöylätyyppistä leikkaamista (järkevämpää on leikata keskimääräistä suuremmista eläkkeistä ja muista sosiaalivakuutusjärjestelmän tulonsiirroista sekä ilmastotulonsiirroista ja muista ulkomaalaisia hyödyttävistä moraalitulonsiirroista), vaan esimerkiksi yliopistojen säästöt voitaisiin tehdä kokonaisuudessaan lopettamalla joitakin tieteelliseltä ja kansantaloudelliselta arvoltaan kyseenalaisia aloja kokonaan. Näitä löytyy useitakin humaniteettien piirissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Astetta vakavampi vasemmistopopulismin muoto näyttäisi nyt olevan tämä Anderssonin lanseeraama työajan lyhentäminen. Tähän saattaa jokunen äänestäjä uskoa, mutta ajatus on täysin kestämätön.

Vaikka palkkoja pudotettaisiin vastaavasti kuin työaikaa lyhennetään, tällä Anderssonin konstilla ei Suomi koskaan nousuun lähde, ääniä sillä sloganilla on varmasti mahdollista kerätä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #15

Tuo ei ole ihan niin utopistinen ajatus kuin näytät kuvittelevan. Tuota on toteutettukin jossain määrin niin maakohtaisesti kuin yrityskohtaisesti. Eivätkä tulokset ole osoittaneet sen mahdottomuutta. Tosin ei se autuaaksi tekevä ratkaisu ole, Ranskassahan on keskusteltu tuosta luopumista.

Tätä ajatusta sinällään tukee tutkimukset ihmisten työtehosta. 6h on aika lailla optimiaika työnteon suhteen.

Ruotsalaisten kokemuksia asiasta:
http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2015/09/1...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #18

"6h on aika lailla optimiaika työnteon suhteen. "
Kyllä varsinkin julkisella sektorilla kun opetetaan oppilaat tehokkaammin ,sairaat parannetaan nopeammin, virastojen aukioloaikoja lyhennetään ja vanhuksilta iltapala pois.
Yhteiskunnan rahat säästyvät?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

Vientisektorilla koulutetaan nopeampia hitsareita, sorvaajia, trukkikuskeja ja tsuppareita.

Kuljetussektorilla voitaisiin nostaa liikenteen nopeutta 25%, niin työaikaa säästyy saman verran.

Myyntisektorilla pannaan kassaneidit naputtelemaan kassaan kahdeksan tunnin asiakkaiden ostokset kuudessa tunnissa jne.

Varmasti ei tule onnistumaan, vaikka teoreettiset laskelmat ja tutkimukset osoittaisivat mitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #60

Ideaa voi vielä laajentaa: näytelmien roolihenkilöt teatterissa puhuvat ja elehtivät kuin nopeutetussa filmissä, jolloin esitysaikaa saadaan supistettua, iskelmälaulajat laulavat laulunsa nopeammin ja hautajaiseremonioita varten kehitellään sulkeisharjoituksia arkun kantoon ja hautaan laskemiseen. Onnistuuhan formulakisoissakin renkaiden vaihto muutamassa sekunnissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Poliitikot tulevat ja menevät, aina heille työtä löytyy ja uusia haasteita, ovat he sen verran osaavia."

On niitä sellaisia politikkoja joille ei välttämättä löydy haasteita eikä töitä. Siis sellaisia politikkoja joita ei ole valittu pätevyyden, vaan ehkäpä mielipiteiden perusteella.

Esimerkiksi näistä politikoista voitaneen ottaa monet "maahanmuuttokritiikkinsä" takia politiikkaan tulleet politikot.

Maahanmuuttokritiikki- propagandan levittäminen ei vaadi mitään erityistä pätevyyttä. Sellaisia henkilöitä on nyt valittu eduskuntaan ja heitä on aika monta. Eduskunnan puhemieskin taitaa olla tällainen "maahanmuuttokritiikin" kautta tehtäväänsä pätevöitynyt henkilö.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Alexander Stubb on lähettänyt nyt aamupäivällä meille kokoomuksen jäsenille
sähköpostin.

Mutta antaa hänen kertoa itse julkisuuteen, mitä hän aikoo jatkossa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uuden Suomen Facebook-sivulla alkaa live-lähetys "yhdentoista maissa."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Loose cannon? Harry Harkimo ja muut Stubbin vainoojat joutuvat nyt sietämään Stubbia kokoomuksen eduskuntaryhmässä, mikä tekee heille vain hyvää.

Niko Sillanpää

En usko, että Hjallista haittaa. Voittajan on helppo hymyillä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #20

Yllätys tuo oli varmasti kokoomuksen puolue-eliitille. "Syvä kurkku" kertoi jo viime viikon alussa varmana tietona, että Stubbista tehdään SOS-hallituksen ulkomaankauppaministeri.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #21

No tuohan oli karilla jo eilen, kun kävi selväksi, että lisää salkkuja ei ole tulossa. Ulkomaankauppaministeri on tällä hetkellä yhteissalkussa.

Käyttäjän SeijaKastari-Johansson kuva
Seija Kastari-Johansson

Stubbilta hyvä ja asiallinen päätös perusteluineen jatkaa kansanedustajana.

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Mitäs mieltä olette siitä, että Stubb puhui "uudesta ulkomaankauppa- ja kehitysministeristä"? Saako Toivakka nyt jatkaa, kun Stubb kieltäytyi? http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/197308-paljastiko-...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kuten sanottu, Jan Vapaavuori haluaa Siperiasta Suomeen. Vapaavuori on ollut Orpolle tärkeä tukija. Toivakka olisi helppo uhrata vasemmistopopulistien alttarille, kun hänen miehellään on ollut niitä ulkomaan bisneksiäkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vapaavuori olisi oiva keskushyökkääjä tai laituri Orpon joukkueessa.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #27

On mahdollista, että kokoomus vaihtaa kaikki ministerinsä ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Se on ainakin selvää, että tämän tiedon myötä, jonka Stubb kertoi, Toivakan jatko ministerinä taitaa näyttää melko mahdottomalta vaihtoehdolta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #30

Sehän olisi tosi upeaa, saatais Sannikin vaihtoon!

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #31

Ei olisi yllätys jos ulkomaankauppaministeriksi kutsuttaisiin Vapaavuori, sisäministeriksi nousisi Tolvanen ja Grahn-Laasonen ja Risikko vaihtaisivat tuolileikissä paikkojaan.

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #32

Kuka hyvänsä uusi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri onkaan, hän on joka tapauksessa vasta Orpon toinen valinta. Eka valinta oli Stubb.

Onkohan Orpo ollut tietoinen, että Stubb kertoo ratkaisunsa nyt...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #40

Orpon sovintoele ei tarkoita, että hän toivoi myöntävää vastausta. Kieltäytyminen saattoi hyvinkin olla se toivottu reaktio, jos tarjouksella oli vain tarkoitus lääkitä tulehtunutta suhdetta. Orpolla riittää haasteita myös ilman että omista riveistä kampitetaan...

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #40

Nämä on yhdessä sovittuja siirtoja tässä. Orpon piti saada jo tässä vaiheessa julkisuuden kautta ulos se, että Toivakka on poissiirrettävien listalla.

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #46

Hmm. Tämän perusteella ei siis ollut Stubbilta mikään lipsahdus eikä toisaalta tahaton sanavalinta. Miksi Orpon piti saada asia jo tässä vaiheessa ulos?

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #48

Tässä toimintamallissa voittivat sekä Orpo että Stubb ja ajoitus oli tärkeää, koska välitila-ajan pidentyminen asioiden selkiyttämisen sijaan ei näytä hallituksenkaan kannalta hyvältä. Keskikesän juhlaan lähdetään sitten ensi viikolla uusin tuulin kun seuraavat tiedot kerrotaan ulos. Päätökset on varmaan jo tänään olemassa.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #53

Oli myös sekä Stubbille että Orpolle tärkeää näyttää tällä tavalla toimien, ettei kokoomuksessa hyväksytä sellaista menoa, jossa tilanteeseen sopivin tuenilmauksin varmistettaisiin hyvä asema itselle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #30

Saarakkala, eikös perussuomalaisten olisi aika Hanna Mäntylä panna jo kierrätykseen, kun näytöt toimialalla puuttuvat täysin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #33

Onko perussuomalaisissa onnistujia lainkaan? Mielestäni yksikään perussuomalainen ei ole erityisesti menestynyt ministerinpestissään. Osin menee kokemattomuuden piikkiin, mutta esimerkiksi Soini voisi saada ok arvosanan hommastaan ellei hän jatkuvasti sekottaisi puolueenjohtajuutta ja ministeriyttä keskenään.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #34

Miksi keskustelu käännettiin perussuomalaisiin? Ei meillä ole mitään kierrätyspäiviä tai tuolileikkiä meneillään. Puolue on stabiilissa tilassa. Palataan alkuperäiseen aiheeseen eli hallituskumppani kokoomuksen meneillään olevaan episodiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #38

Vesa-Matti, et ehkä ole pannut vielä merkille kuinka kiinnostavaa onkaan kääntää puhe aina tilanteessa kuin tilanteessa perussuomalaisiin. Puoluetta kohtaan on todella kovaa kiinnostusta sivustasta, jopa tietoa miten ministerit ovat onnistuneet tehtävässään. ;)

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #44

Perussuomalaisten noustua politiikan keskiöön muissa puolueissa on tuuli käynyt johtopaikoilla. Kiviniemi, Urpilainen, Katainen, Stubb. Myös pikkupuolueissa on nyt tapahtunut, mutta siihen meillä ehkä pienempi välillinen vaikutus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Niissä muissa puolueissa ei johto istu säätiön päällä.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #49

Perussuomalaisissa on tietysti omat ominaispiirteensä kuten kaikilla puolueilla. Osa hyviä, osa huonoja. Kyllähän meillä on käytössä myös järjestelmä, jossa puoluehallitus virallisesti suosittaa tuhatpäiselle kokousväelle esimerkiksi jonkun henkilön valitsemista vaikkapa puolueen johtoon. Porukoille on tämä käynyt. Aloitteet etenevät jos etenevät, käsittely poikkeaa esimerkiksi kokoomuksen vastaavasta. Porukoille tämäkin on käynyt. Hallitusohjelma hyväksyttiin pintapuolisen esittelyn jälkeen - innosta kiljuen ja taputtaen. Porukoille kävi sekin. Myöhäisherännäisiä aina ilmaantuu, mutta pääosin siinä on kyse tuultenhaistelusta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #49

Siniltä terävä kommentti #49

Jostakin syystä Kokoomuksen PJ-vaihdos saa uutistilaa. Muut PJ-vaihdokset jäivät marginaaliin. Säätiörahoitettua uutisointia?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #47

Muissa puolueissa valta vaihtuu, niinkuin demokratiassa sen pitää vaihtua, mikä on hyvä asia.

Se ei ole mitään demokratiaa että valta on käytännössä yhden miehen yksinoikeus, kuten Venäjällä, se ei ole myöskään mikään hyvä asia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #50

Juu, niin näyttää tietävän aina puoluetta paremmin. Samoja "virsiä" aina tuon tuostakin repäistään esille. Yleensä vielä samat tahot. :D

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #52

Tosiasia on se, että puolueessamme on suoran jäsenyyden myötä kaikilla ollut vapaus haastaa istuva puheenjohtaja vaaliin. Kukaan ei ole nähnyt sitä realistiseksi/tarpeelliseksi. En usko, että Soinia uskaltaa kukaan haastaa vaaliin kun ei ole tähänkään mennessä uskaltanut. Vaikea uskoa, etteikö olisi pyydetty. Tuultenhaistelijat odottavat aina helppoa tilaisuutta. Kakkupalan pitää pudota suoraan suuhun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

"Tosiasia on se, että puolueessamme on suoran jäsenyyden myötä kaikilla ollut vapaus haastaa istuva puheenjohtaja vaaliin."

Taitaa olla niin että niille haastajille tuppaa käymään huonosti, tulee pyyhkeitä ja harjausta ja voidaanpa vielä erottaakkin kaupanpäälle. Miten kävi Tynkkyselle, ennenkuin palasi puolueen johtajan linjoille?

Pelottelullakin saadaan aikaan se ettei auktoriteettiä haasteta.

Tosin, auktoriteetti on myös hyvä asia.
Ilman auktoriteettia ei saada mitään aikaan.

Auktoriteettia ei puutu perussuomalaisilta,
mikä on hyvä asia,
mutta Suomen politiikasta sitä puuttuu,
mikä on huono asia.

Valitettavasti Soinista ei taida tulla koko Suomen auktoriteetti.
Jos sellainen auktoriteetti olisi, Soini tai joku muu,
hän voisi saada aikaan että tehtäisiin ne välttämättömät ratkaisut
ja välttämättömät päätökset, mihin demokraattinen prosessi ei koskaan johda.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Kiitos @p_orpo mahdollisuudesta olla osa ministeritiimiäsi. Nyt on hyvä kuitenkin koota oma joukkue. Tuen taustalla 100%. #Kokoomus," twiittasi Stubb juuri.

Ilkeä toimittaja päättelisi tästä, että Stubb ja Orpo eivät pelaa samassa joukkueessa tai ainakaan samaan maaliin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ilkeä toimittaja päättelisi tästä, että Stubb ja Orpo eivät pelaa samassa joukkueessa tai ainakaan samaan maaliin."

Kyllä Stubb puhua osaa. Puhe oli hyvä ja juuri sellainen kuin piti ollakin. Myös hänen ratkaisunsa oli ihan sopiva.

Stubb ei kyllä jostain syystä oikein istu tähän Suomen politiikan joukkuepeliin, puheistaan huolimatta. Tuskin hän kuitenkaan suostuu istumaan vilttiketjussa ja vaihtopenkillä pitkään. Luulen että uudet ja ehkäpä uudenlaisetkin tehtävät odottavat.

Varmaan moni yritys on kiinnostunut Stubin lahjakkuuksista ja tämä vaihtopenkillä istuskelu käytetään nyt niiden muiden vaihtoehtojen pohtimiseen. Epäilen että Stubbin aika politikkona politiikassa on pikkuhiljaa kulumassa loppuaan kohti.

Kaikki yritysjohtajat, kuten Hjallis Harkimo, eivät varmaan Stubin tyylistä tykkää, mutta varmasti on niitäkin joille tyyli sopii.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Stubbilta odotetaan paljon, varmasti liikaakin. Juuri nyt hänen pitäisi saada HIFK:n futis parantamaan peliään. Joukkue on valahtanut Veikkausliigan jumboksi.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Potkupallovalmentajaksi? Se olisikin mielesnkiintoinen avaus.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #35

Mielestäni Stubbin puheenjohtajakampanja kaatui epäonnistuneeseen "Ei se vaihtamalla parane"-pinssiin. Se on kaikkea muuta kuin yleispätevä enkä ainakaan minä pitäisi sitä vaatteissani missään olosuhteissa : D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Katsomossahan yleensä tiedetään parhaiten miten peli laitetaan kuntoon. Eiköhän Stubbillekin nyt ole päivänselvää miten Suomen talous saadaan raiteilleen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Siis Orpohan tarjosi Stubbille kauppaministerin paikkaa! Alex on aikaisemminkin ollut maatakiertävällä radalla ulkoministerinä, ja viihtynyt. Tällä kertaa hän kuitenkin oli ehtinyt luvata Suzannelle olevansa entistä parempi aviomies, joten tuoreen puheenjohtajan ehdotukselle oli sanottava ei. "Parempaan avioliittoon" kun ei normaalitilanteessa kuulu jatkuva poissaolo omaisten luota.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Stubb osaa julkisuuspelin. Hieno yksityiskohta oli kutsua toimittajat tänään Kauppatorille, vapauteen, kesäiseen aurinkoon ja kansan pariin. Se vahvisti Stubbin viestiä "hengähdystauosta."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Stubb osaa julkisuuspelin."

Stubb taitaa osata myös ihmissuhdepelin ylipäätänsä.
Kaikki jotka tuntevat hänet läheisemmin ovat varmaan kehuneet.
Stubb on kuulemma miellyttävä persoona kaikin tavoin.

Tämä on hyvä taito myös politiikassa,
mutta valitettavasti tarvitaan myös muita taitoja.

Johtavalta politikolta vaaditaan ennenkaikkea sitä
että hän osaa tehdä itsestään auktoriteetin.

Alempien johtajien tapellessa omien kannattajiensa eduista,
tämä nahistelu ei lopu koskaan, eikä mitään päätöksiä tule,
ellei joku omaa sellaista auktoriteettia
joka saa näiden pikku- politikkojen housut tutisemaan.

Vain sillä tavalla saadaan aikaan ratkaisuja,
koska kaikissa ratkaisuissa, aina ja jokatapaukseessa,
joidenkin edut jäävät joidenkin toisten etujen jalkoihin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juuri noin ja mediat antavat tottakai siihen mahdollisuuden. Kiinnostus kun on kova mitä Alex tulee jatkossa tekemään. ;)
Mahtaako käydä niin ettei tämän jälkeen olekaan medioiden "paloissa" samalla tavalla?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #45

Se riippuu vain ja ainoastaan hänestä itsestään. Eli siitä, istuuko hän jees-miehenä eduskunnan lehtereillä painamassa oikeaa nappia ja tukemassa Orpon vasemmistolaista politiikkaa. Nyt hän sanoo tukevansa Orpoa, mutta tukeeko vielä syksyn tullen, siitä en olisi niin varma.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Stubb ei käyttäydy niinkuin suomalainen, eikä sen vuoksi sovi Suomen politiikkaan erityisen hyvin. Jotkut poliitikot valitsevat ulkomaat ihan mielellään, ei se välttämättä ole mikään Siperia. Stubb on asunut niin paljon ulkomailla, että se tuntuisi aika luontevalta että hän täältä lähtisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä Stubb käyttäytyy kuin suomalainen eli hyvin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hesarin asenne poliittista järjestelmäämme ja kansanedustuslaitostamme kohtaan näkyy tästä lainauksesta aamun printti-Hesarista: "Stubb tuskin toimii kansanedustajana vaalikauden loppuun asti, jos veikata saa. Entisten poliitikkojen on nykyisin vaikea solahtaa yritysmaailmaan, mutta järjestöjä, lobbarinpaikkoja ja muita puolipoliittisia tehtäviä aina avautuu."

Vapaa lehdistö on demokratian kulmakivi! : D

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Professori (emeritus) Jyrki Virolainen pesee ronskisti kokoomuksen likapyykkiä. Olisi suuri menetys Suomelle, jos Stubb muuttaisi Brysseliin. Stubbilla olisi varmasti paljon annettavaa myös suomalaisille yliopistoille ja tutkimuslaitoksille.

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset