Uusliberalismia

Persu on oikeassa

Kansanedustaja Leena Meri kommentoi Suomen Uutisissa irakilaisten käännytystapaukseen liittyvää kohua:  "Miksi sisäministeri Petteri Orpo on vaatinut asiassa selvitystä? Asian käsittely on kesken tuomioistuimessa. Normaali käytäntö on, että yksittäisiin viranomaisten päätöksiin ei poliittisella tasolla eikä varsinkaan ministeritasolta puututa, Meri painottaa."

Se on juuri näin kuin persu sen sanoo. Soppa sakenee entisestään, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo odottavansa asiassa Orpon pyytämää selvitystä. Tässä hötäkässä korkein hallinto-oikeus on päättänyt lykätä käännytyksen toimeenpanoa käsittelynsä ajaksi eli ainakin muutamalla kuukaudella.

Perheenyhdistämisen tulorajat ovat "ohjeellisia," sanoi Orpo eilen Tampereella. "Niitä ei lueta kuin Raamattua, vaan niitä tarkastellaan yksilöllisesti," Orpo muistutti. Samassa tilaisuudessa Orpo sanoi näin: "Kun Maahanmuuttovirasto Migri käsittelee hakemukset lainsäädännön pohjalta virkavastuulla, en voi juuri ottaa yksittäisiin tapauksiin kantaa. Mutta täytyy katsoa kokonaisuus, ja siitähän meidän pitää käydä keskustelua."

Ota tuosta sitten selvää. Mielestäni Orpo on mukavuusalueensa ja toimivaltansa ulkopuolella. Halu puuttua yksittäiseen käännytystapaukseen selittynee kokoomuksen puheenjohtajakisalla, jossa kaikki irtopisteet ja näkyvyys ovat juuri nyt tarpeen.

Jos tulorajoja sovelletaan "yksilöllisesti," tarvitaanko niitä ylipäätään? 

https://www.suomenuutiset.fi/meri-irakilaisperheen-nostattamasta-kohusta...

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/orpo-perheenyhdistamisen-tulorajoja-void...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Samaa mieltä mitä kirjoitat Orpon puuttumisesta millään tavoin korkeimmassa oikeusasteessa vireillä olevaan käsittelyyn.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Orpolla olisi töitä suomalaisten ihmisten oikeudenmukaisen kohtelun parantamiseksi kotimaassa, hänelläkin on selvilläolovelvollisuus todellisista ongelmista joita on ihan lähialueilla ja vaatia niiden selvittämistä.
Jo tuulivoimaloille annettu syöttötariffi huutaa selvittämistä, ja sen tuomat haitat ihmisille ja eläimille jotka jäi tutkimatta. Kansainvälisen tutkimustiedon perusteella olisi ollut tarpeen noudattaa varovaisuusperiaatetta ja vähentää väestön altistumista matalataajuisen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivän paineaallon haitalliselle terveys vaikutukselle. Orpo saa palkkansa suomalaisilta, ja nämä tuulivoiman aiheuttamat pakolaiset eivät ole yksittäistapauksia enää.
Irakilaisperheen ongelma Suomessa on yksittäistapaus joka on korkeimman oikeuden käsittelyssä, ja sieltä tulee ratkaisu ajallaan ministerin mielipiteestä huolimatta.
http://yle.fi/uutiset/tuulivoiman_tulo_naapuriin_a...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hannu Aro #2:
"...selvilläolovelvollisuus todellisista ongelmista..." Loistava ilmaus eräästä ministeriltä vaadittavasta seikasta. :-)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jouni tuntee myös varmasti Olaus Petrin tuomariohjeen, "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus se ei voi olla lakikaan"

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä. Mutta meidän länsimainen yhteiskuntamme perustuu vallan kolmijakoon, jossa toimeenpanovalta ei sotkeudu riippumattoman tuomioistuimen toimintaan.

Presidentti Niinistö pyrkii tässä tsaariksi, joka armahtaa. Tässä on jossain määrin kysymys ulkopolitiikasta, joten hänen puuttumisensa peliin on ymmärrettävämpää kuin ministeri Orpon.

Itse olen sitä mieltä, että kaikkia niitä varten, jotka haluavat tänne tulla asumaan, pitäisi olla punainen matto ja torvisoittokunta. Mutta se on eri asia.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Erittäin hyvä ohje, jota tässäkin tapauksessa pitäisi noudattaa. Tapaushan meni niin, että Suomesta turvapaikan saanut irakilainen mies kävi Irakissa kahdesti lomailemassa, ja noiden lomien aikana meni naimisiin ja sai alulle lapsen. Nyt sitten koko konkkaronkan pitäisi saada Suomesta turvapaikka "koska Irak ei ole turvallinen maa". Minusta ei ole oikeus eikä kohtuus, että Irak ei ole turvallinen maa asua, mutta on turvallinen maa lomailla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Orpo on nyt suosion kukkuloilla, ja melkein valtionvarainministeri.

Demarit ja Vihreät huutaa ja suree, kun ovat itse tämän lain tehneet, lyhyt on poliitikon muisti ja populismilla nyt koitetaan mennä eteenpän, no mikäs siinä onnistuihan persutkin siinä.

Ilkka Huotari

Mies hankki siis ilmeisesti vaimon ulkomailta + lapset tämän kanssa Suomessa asuessan.

Jos tulorajoja ei tässä tarvitse noudattaa, miksi niitä pitäisi noudattaa missään muussakaan vastaavassa tapauksessa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vaimohan tuli Ruotsista. Suomen ja Ruotsin välillä on paljon sopimuksia jotka aiheuttavat että avioliittoa ruotsalaisen kanssa ei voi oikein kutsua puolison hankkimiseksi ulkomailta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kysymyksessä on siis "Poikkinaitu" ruotsalainen, kuten Torniossa sanotaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...avioliittoa ruotsalaisen kanssa ei voi oikein kutsua puolison hankkimiseksi ulkomailta."

Ruotsalainen ei tarvitse oleskelupaa Suomeen.

Niko Sillanpää

STT/Aamulehden mukaan mies on käynyt kv suojelun myöntämisen jälkeen kaksi kertaa Irakissa, jolla toisella reissulla hän meni naimisiin.

Kansainvaellusmyönteisen propagandan mukaan hän kuolisi välittömästi, jos hän palaisi Irakiin. Hän on nyt kuitenkin käynyt siellä kaksi kertaa kuolematta. Miten tämä on mahdollista, kun kuulemma vaimokin kuolisi heti Irakiin joutuessaan?

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja

Voitko Sini kertoa, mistä on peräisin tieto, että perheenisä olisi hakenut vaimonsa Ruotsista? Saman tiedon luin Iltasanomista kuin edellä: perheenisä on matkustanut Suomesta Irakiin, vieläpä useammin kuin kerran, ja mennyt siellä naimisiin. Mielestäni tämä osoittaa, ettei suojelun tarvetta enää ole. Kaikkien osapuolten kannalta oikea ratkaisu olisi, että koko perhe muuttaisi takaisin Irakiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #63

En ole sini, mutta saanen vastata kysymykseesi. Eiköhän tuo perheen isä ole kyseisen tiedon antanut? Onhan tuossa IS:n kirjoituksessa muutakin asian tiimoilta annettua tietoa.

IS kirjoitti tästä kolme päivää sitten. "Huner on ollut naimisissa vaimonsa Gashawin kanssa neljä vuotta. Kaksikko tapasi tutun kautta Hunerin ollessa Ruotsissa. Pari lähetteli toisilleen ensin tekstiviestejä ja rakastui."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000119450...

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja Vastaus kommenttiin #64

Kiitos Sirpa. Se tapauksen kannalta oleellisempi tieto kerrotaan mm. Iltasanomien eilisessä jutussa: "Irakilaisperheen isä saapui Suomeen 2009 ja hänelle myönnettiin turvapaikka. STT:n saamien asiakirjojen mukaan mies vieraili asuessaan Suomessa kahdesti Irakissa, joista toisella matkalla hän meni naimisiin vuonna 2012."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000119587...

Tähän seikkaan liittyy tietysti myös Migrin tiedotteessa oleva lause: "Pakolaisaseman saamisen jälkeen kotimaahan matkustaminen ja siellä oleskelu on peruste tarkastella pakolaisaseman lakkauttamista, koska tällöin voi olla kyse siitä, ettei henkilöllä enää ole perusteltua pelkoa vainosta."

http://www.migri.fi/medialle/tiedotteet/lehdistoti...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #66

Kommenttisi nojaa vahvasti migrin tiedotteessa olevaan seikkaan, jonka mukaan voisi hyvin katsoa ettei miehelle myönnetty pakolaisasemakaan enää olisi validi. Miten mahtaa olla ulkomaalaislain pykälien mukaan mahdollista peruuttaa henkilölle myönnetty pysyvä oleskelulupa? Milloin ko. henkilölle on myönnetty pysyvä oleskelulupa? Oliko hän tuolloin naimisissa? Tuolla seikalla saattaa olla suurikin merkitys.

Tämä tapaus vain on osoitus siitä miten jo aiemmin migri olisi voinut puuttua lomareissailuun ja ryhtynyt peruuttamaan tuolla perustein tilapäisen oleskeluvan (luvat pitäisi myöntää kuten nyt hallituksen esityksessä on vain tilapäisinä muille kuin kiintiöpakolaisille).

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

On kyllä hieno aihe ja keskustelu, jossa asiasta kukaan ei uskalla puhua, mutta jolla törkeästi ratsastetaan irtopisteitä etsien.

Jos laissa on vikaa sitä tulee sitten muuttaa. Turvapaikan saa kun maa on turvaton mutta lisätään siihen että vaimohaku ja turistireissut ovat kuitenkin ihan ok.

Kukaan ei ole ääneen ihmitellyt miehen käytöstä, ihan joka jätkä ei kai hylkäisi vaimoaan ja lastaan pelkästään Suomen ihanuuden takia.

Varsinkin ankkurialkuinen yhdissana on täysi tabu.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Kun Valviran äskettäisen raportin mukaan 7406:sta vanhustenhoidon työntekijästä 93 prosenttia vastasi havainneensa laitoksissaan vanhusten huonoa kohtelua, ohittivat Halonen, Orpo, Rinne ja muut touhuajat asian lähinnä olankohautuksella.

Nyt sensijaan, kun kohulehdistö esitti yksipuolisen jutun eräästä perheestä, joka on tyytymätön viranomaisten ratkaisuihin, kiirehtivät edellämainitut hätiin kauhean älämölön kanssa, kuten Venäjän johto suomalaislapsen huoltajuusasiassa. Taisipa nykyinenkin tasavallan presidentti liikahtaa.

Puuttuu suhteellisuuden tajua: Kaikki eläkevuosiin elävät maamme asukkaat joutuvat kokemaan vanhusten hoidon, mutta tässä "käännytystapauksessa" yritetään ajaa yhden perheen etua julkisuuden kautta, ohi viranomaiskäsittelyn.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta melko huono signaali, jos heti maahan tultua alkaa kritisoida oikeuslaitosta. Oikeuslaitos ansaitsee minusta ainakin jonkinasteisen kunnioituksen. Migrillä ja oikeuslaitoksella on myös asian salassapitovelvollisuus, joten tuntuu melko turhalta alkaa vaatia sympatiaa kansalta. -Haetaanko tässä ennakkotapausta, että tämän jälkeen ei laista tarvitse enää välittää? Ensin hallinto-oikeuteen, sitten korkeimpaan hallinto-oikeuteen, sitten lehdistölle ja Orpolle - ei ole ihan ilmaista tämäkään, veronmaksajat maksavat. Maahan on muitakin keinoja tulla kuin pakolaisstatuksella, esimerkiksi töihin tai opiskelemaan. Ihan ensimmäiseksi, kun mikään ei ole vielä varmaa, ei kannata ruveta perustamaan perhettä.

Niko Sillanpää

Oliko ministeri Orpolla jokin lähdekin perheenyhdistämisen tulorajojen "viitteellisyydelle" ja "yksilöllisyydelle"?

Entä muut tulorajat sosiaaliturvassa, ovatko nekin "viitteellisiä" ja "yksilöllisiä"?

Entä ansiotuloveroprogression portaat, ovatko nekin "viitteellisiä" ja "yksilöllisiä"?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Orpon vaalivankkureissa ajaa melko epämääräisiä tyyppejä. Kokoomuksen nomenklatuura joutuu tässä huonoon valoon:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kommen...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Petteri Orpo: 59%

Alexander Stubb: 33 %

Elina Lepomäki: 5 %

Tarkoittaako tämä sitä, jotta Orpo kuuluu älykkäimpiin 59%:iin, Stubb älykkäimpään komannekseen, ja Lepomäki älykkäimpääin viiteen prosenttiin :-)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo "kysely" oli osa kokoomuksen pj-kisaan liittyvää likaista peliä. Siihen vastasi kokonaista 97 kokoomuksen silmäätekevää, jotka eivät edes Lepomäen mukaan ole valitsemassa puheenjohtajaa (aamun printti-HS).

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pres. Niinstö perustelee näkemyksiään IL:n mukaan sillä , että tämä laki laadittiin aikana jolloi nykyisen kaltaisesta kansanvaelluksesta Euroopassa ollut tietokaan. Mielenkiintoista on, että samat tahot, jotka vaativat kovaan ääneen "terveen maalaisjärjen" käyttöä ja sulkemaan Suomen rajat kv.sopimuksista huolimatta niin eivät nyt hyväksy sitä "terveen maalaisjärjen" käyttöä vaan tukeutuvat lakipykäliin, skitsofrenista käytöstä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Perheenyhdistämiset on haluttu unohtaa vaikka niihin jossain vaiheessa silti oli pakko saada jotain tolkkua. Lähtökohtana on vaikka se että kaikkien tulisi olla tasavertaisia lain edessä. Turvapaikanhakijalla tai palaisella ei täten saa olla miten erotyisoikeuksia, ohituskaistaa.

Kun miljoonaa uutta ihmistä saapui Eurooppaan ongelma laajeni Viikon lomareissulla tapaamasta Aasialaisnaisesta taikka Turkin miehestä isompiin mittasuhteisiin. Tässä tulevat oitis vastaan miesten ja naisten tuloerot ja niiden jotka ovat sosiaalitukien varassa. Silti kaikken tulisi olla tasavertaisessa asemassa oli status mikä tahansa.Pakkoliitoista harvemmin kaiketi kyse on mutta aika vanha taloudellinen näkökulma on nähtävissä. Tämä ei tasa-arvon Suomea näytä paljoa kiinnostavan.

Voi toki olla sitä mieltä että antaa kaikkien hakea puolisonsa mistä vain millä ehdoin vain millä tutustumisajalla vain mutta hallitus on ottanut toisenlaisen linjan.

"Täsmennys 7.6.2016 kello 18.39: Jutusta saattoi alunperin saada sen käsityksen, että nykyinen hallitus olisi korottamassa perheenyhdistäjien tulorajoja. Näin ei kuitenkaan ole, vaan hallitus aikoo ulottaa tulorajat koskemaan yhä useampaa maahanmuuttajaryhmää. Voimassa olevat tulorajat perheenyhdistäjille sääti edellinen hallitus vuonna 2013."

Tasa-arvoisen näkemyksen mukaan miehen tuloraja tulisi olla naista suurempi. Se että turvapaikanhakijoilla, pakolaisilla, työttömillä jne olisi tähän joku poikkeus ei oikein taida sopia Suomen lakikirjan henkeen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Leena Meren kirves iski kiveen otsikoinnin takia. Hän väitti että kohu hajoamisuhkan alla olevasta perheestä liittyisi käsittelyssä olevaan perheenyhdistämislakiin.
Ja miksi tuollainen tuli persun mieleen. Minä tiedän. Persu laittaa someen kirjoituksia ilman mitään muuta syytä kuin joku ajankohtaisuus. Kun arasta aiheesta Hyvinkään katolta-ampujasta ja ennenkaikkea hänen uhristaan ilmestyy hesarin kuukausiliitteeseen pitkä juttu niin simsalabim Puheenvuoroon ilmestyy ryppäänä kolme aselakien tiukennusta vastustavaa kirjoitusta. Näin toimii myös venäjätrollit postaavat ryppäänä mitä trollitehdas ohjeistaa.
Koska persut itse käyvät propagandasotaa he olettavat että muutkin jatkuvasti toimivat tarkoin ajoituksin ja suunnitelmallisesti.
http://jukkakopra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217907-... http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217909-as... http://mikaniikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217912-...

Ilkka Huotari

Se toimittaja itse sitoi tuon tekemänsä uutisen perheenyhdistämisen kiristämiseen:

"Äiti ja 3 v lapsi karkotetaan, isä ja vauva saavat jäädä. Perheenyhdistäminen kiristyy, ei ole helppoa nytkään."

https://twitter.com/VasantolaSatu/status/739350412...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yksi toimittajan juttu ei tee kohua vaan sen tekevät esim runsaat jaot facebookissa ja niitä seuraavat kommentoinnit siellä täällä. Ne ovat keskittyneet juuri tähän perheeseen eivätkä hallituksen yleisiin linjauksiin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #24

Ei yhden kohdalla voi varmaan tehdä poikkeusta, ellei ole jotain "erityisiä" syitä. Oikeuden pitää tolla tasapuolinen kaikkien kohdalla. Jos tässä tehdään poikkeus, niin sitten siitä pitää tulla varmaan sääntö.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

No vastasitpa asian ohi. Propagandisti ja ammattikirjoittaja ja muuten vain röyhkeä tekee noin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #26

Huoh. Sähän lähdit harhapoluille. Toimittajan/median motiivista oli kyse, ei somettajien.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Yksi toimittaja ei ole ;-) "valtamedia". Kohu nousi somessa ja mediassa koska äidin ja vauvan erottaminen on kuohuttava asia.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #30

Samainen toimittaja otti esiin perheenyhdistämisen kiristämisen. Ihan mahdollista, että siihenkin on haluttu vaikuttaa...

Kyseisessä uutisessa oli myös samasta asiasta monessa kohdassa:

"Laki kiristäisi perheenyhdistämisen ehtoja nykyisestä."

"Perheenyhdistämistä koskevat säännökset kiristyvät kohta entisestään. Ehtoja kiristävä lakiesitys on parhaillaan käsittelyssä eduskunnassa. Suunniteltuja muutoksia ovat kritisoineet muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu ja lapsiasiavaltuutettu sekä 11 lastensuojelu- ja ihmisoikeusjärjestöä."

Eiköhän motiivi ole aika selvä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

En kiistänyt ettei sen yhden toimittajan motiivi voisi olla perheenyhdistämisrajoitukset. Mutta kun tapaus Sämä, vauva, isä, äiti levisi lööppeihin asti ole perheenyhdisteema kaukana. Fokuksessa oli yksittäisen perheen tilanne. Siinä mielessä Meri vaan paljasti oman leirinsä tavan alistaa kaikki somekäytös "asialle". Se tapa tekee somesta ikävän paikan kun poliittinen taho (ps) kasvattaa kansasta fanaatikkoja joille some eli muut ihmiset ovat vain ja pelkästään propagandanlevitysalustoja. Asetelman tökeryys tuli esiin linkkaamassani asepropagandatapauksessa. Aikaisemmin sama ilmiö on näkynyt kun on ollut joku uutinen rattijuopon yliajamista lapsista. Heti ilmestyy kirjoituksia joissa "autoliiton miehet" postaavat tökeröllä tavalla tapausta vähättelevää materiaalia.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #34

Meri puhui median ja opposition motiiveista, ei somettajien.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Somettajat ja media elävät symbioosissa. Media on täynnä nostoja facebookista. Oppositio ei ole mitenkään opposiona ottanut kantaa tämän perheen tilanteeseen. Sen on tehnyt Orpo, ei oppositio.
Ihan totta Ilkka tämä case levisi koska perheen tilanne kiinnosti. Toimittaja joka teki ekan jutun ei voinut aavistaa että juttu sai siivet alleen siinä mittakaavassa kun se sai.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #40

Valheellisella kommentilla on lyhyet jäljet. Kas tässä oppositioedustaja vihreiden kannanotto juuri tuohon perheeseen.

http://areena.yle.fi/1-3500787#autoplay=true

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Olin väärin informoitu mutta kiitos korjauksesta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perussuomalaisista löytyy inhimillistä realismiakin :

http://bit.ly/1Y85Z4d

"On kai pakko myöntää totuus, vaikka olen niin kovasti yrittänyt puolustella omaa puoluettani: perussuomalaisissa on aivan liikaa sivistymätöntä, alkukantaista ja raakalaismaista käytöstä. Ei ole käytöstapoja saati hajua siitä, mitä inhimillisyys voisi olla. Ei "lujuus kovuudessa" tee kenestäkään fiksua. "Lujuus välittämisessä" tekee. Mikä tätä väkeä vaivaa? Voi Suomi-parkaa, jos tämä maa on näin surkeissa käsissä!"

Ilkka Huotari

Jäi epäselväksi, mikä Pia Tiusasen ratkaisu olisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Se ei ole lainkaan epäselvä. Tiusasen ratkaisu puolueelleen on että lopettaa yksisilmäisen ihmisarvokriittisyyden ja alkaa ottamaan huomioon että politiikka on ihmisten asioiden hoitoa eikä mikään raa'an ideologian pullistelupaikka.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #39

KOmmentointiketjusta selviää, että Tiusasen tavoite on saada puheena oleva perhe pysymään kokonaisena Suomessa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #46

Mihin poikkeus perustuisi? Jos ei mihinkään, Tiusanen halunnee poistaa tulorajat perheenyhdistämisiltä kokonaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #52

Lapsen etuun.

Mielestäni ko. tapauksesta tulisi tehdä ensin asianmukainen lapsivaikutusten arviointi (LAVA). Ja sen perusteella viranomaisten olisi sitten tehtävä oikeudenmukainen päätös l. antaa perheelle kokonaisuutena pysyvä oleskelulupa Suomessa ja kansalalaisuus kullekin perheenjäsenelle, jos he niin haluavat.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #53

Eli käytännössä poistaa tulorajat perheenyhdistämisiltä, joissa on lapsia...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #54

Jos kerran perheen vanhemmalla on jo perustellusti myönnetty turvapaikka ja pysyvä oleskelulupa, niin tottakai on kohtuullista, että hänen lapsensa ja lastensa toinen vanhempi jäävät Suomeen ilman mitään tulorajaehtoja. MIkähän järki on ryhtyä tässä vaiheessa erottamaan perheenjäseniä toisistaan ja siten hankaloittamaan integroitumisprosessia ja vaarantamaan lasten hyvinvointia?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #55

Onko vanhemmilla mitään vastuuta? Nyt vaatimus on se, että "uuteen perheeseen" sovelletaan tulorajoja. Tämä tiedetään etukäteen, joten vanhemmaksi haluavan vastuu on se, että ottaa tämän säännön huomioon.

Ei kai tämä kohtuuton vaatimus ole, kun sääntö tiedetään etukäteen, ja se pitäisi vain ottaa huomioon.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #59

Yhteiskunnan vastuu on toisaalta huolehtia kaikkein heikompiosaisten perus- ja ihmisoikeuksien totetumisesta ja tässä tapauksessa vanhempien käyttäytymisestä huolimatta yhteiskunnan kuuluu turvata näiden lasten oikeuksien toteutuminen.

KOhtuullista ei ole rangaista pieniä viattomia lapsia heidän vanhempiensa teoista.

Joku mainitsi somessa vanhempien itse asiassa pyrkivän käyttämään hyväkseen Suomen sosiaaliturvajärjestelmää, mikä argumenttina ei ole kovinkaan pätevä, sillä perheen isä olisi valmis tekemään pidempiä työpäiviä tai useampaa työtä mainitun oleskeluluvan ehtona olevan tulorajan saavuttaakseen ja toisaalta Suomessa verosuunnittelu on ihan sallittua taloudenhoitamista, joten myös sosiaaliturvasuunnittelunkin on oltava legitiimiä toimeentulon varmistamista...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #60

Migrihän kommentoi, että lasten etua niissä päätöksissä ajatellaan aina, mutta se ei tarkoita aina Suomessa asumista. Irakissahan heillä oli "turvaverkko" (eli sukulaisia/perhettä).

Ja näitä vastaavia tapauksia on varmaan ollut muitakin, joten oikeusturvan takia niiden pitäisi olla varmaan johdonmukaisia/perusteltuja, missä poikkeuksia ei voi noin vain tehdä.

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja Vastaus kommenttiin #55

Juho Antikainen kirjoitti: "Jos kerran perheen vanhemmalla on jo perustellusti myönnetty turvapaikka ja pysyvä oleskelulupa..."

Itse asiassahan tässä tapauksessa tämäkin seikka tulisi voimakkaasti kyseenalaistaa, koska perheenisä on vielä päätöksen saatuaan matkustellut Irakissa. Kuten Migri toteaa tiedotteessaan: "Pakolaisaseman saamisen jälkeen kotimaahan matkustaminen ja siellä oleskelu on peruste tarkastella pakolaisaseman lakkauttamista, koska tällöin voi olla kyse siitä, ettei henkilöllä enää ole perusteltua pelkoa vainosta."

Oikeudenmukaisin ratkaisu olisi käytettävissä olevien tietojen perusteella, että koko perhe muuttaisi Irakiin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #54

Yleensä ei kai ole tapana mennä ensitapaamisella avioon ja naisen tulla oitis raskaaksi. Lapsen etu yleisesti tarkoittaa kaveripiiriä ja vaikka pääkieltä, alle vuoden ikäisellä ei kai tällä ole merkitystä. Lapsen oikeus vanhempiinsa sisältäneen jonkinlaisen osan myös vanhempien ratkaisuja eikä ole sataprosenttisesti valtiollinen asia. Voi toki olla sitä mieltä että on sitten millä perustein vain Suomessa on oikeus hakea se puoliso sitten mistä vain ilman tulorajoja sun muita.

Harri Immonen

Hae apua tuohon persuvihaasi. Iso osa Usarin kirjoituksista liittyy ajankohtaisiin aiheisiin.

Sinulla on muutenkin hyvin kyseenalainen tapa syytellä muita asioista jotka omaa polkuasi reunustavat. Mm. Vihapuhe ja trollaus.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Huotari, mitä isänä ja äitinä tuossa tilanteessa toimisit?

Ilkka Huotari

Jaa-a... Varmaan muuttaisin sinne, minne lapsikin. Mikä se ikinä olisi.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016060821694804_u...

Ehkä tässä pitää vetää oikeasta narusta, perheenyhdistämisen vaikeuttamisella estetään pääasiassa putinisteja soluttautumista suomeen.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ihan yleisellä tasolla: sellaisten ministerien ja edustajien, jotka itse tai joiden perheenjäsen tekee rahaa käsiteltävällä asialla, pitäisi pikemminkin jäävätä itsensä päätöksenteosta kuin yrittää tehdä päätöksiä jotka eivät edes hänelle kuulu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin minunkin mielestä. Orpo kuitenkin kertoi kysyneensä oikeuskanslerin mielipidettä ja sai vastauksen ettei estettä. Näin meillä politiikkaa tehdään. Jossain toisessa maassa olisi suuri este oööa päättäjänä samassa asiassa, jossa lähiomainen tekee bisnestä samalla alalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mistä tässä on kysymys? Onko linkkiä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Vihjailu on tehokkaampaa trumpismia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #38

Yritin hakea googlettamalla tuota Orpon, muistaakseni eilen, julkilausumaa, josta kerroin edellisessä kommentissani. En valitettavasti sitä löydä. Enkä muista missä mediassa tuon esitti. Esittipä kuitenkin kysyneensä oikeuskanlerin kantaa onko esteitä puolisonsa toimimiselle maahanmuuttajien valituksissa asiamiehenä. Orpo kertoi saaneensa vastauksen ettei ole estettä. Tässä noin muistinvaraisesti ilmaistuna asian ydin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #44

"Toimeentuloedellytyksestä voidaan poiketa myös, jos siihen on poikkeuksellisen painava syy tai lapsen etu vaatii sitä, " ilmoittaa Migri sivuillaan. Tulorajat eivät siis ole, kuten Orpo väittää, "ohjeellisia" eikä siitä sovelleta "yksilöllisesti."

Tällaisen "johtajan" demarit, Vapaavuori ja nyt myös tuuliviiri Zyskowicz haluavat kokoomukselle. Hurjaa!

http://www.migri.fi/perheenjasenen_luokse_suomeen/...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #48

Sanos muuta. Muuten olen jo aiemmin laittanut merkille BZ:n olevan eduskuntakeskusteluissa kyrkästi jotain mieltä ja sitten äänestyksessä sitä toista mieltä. Onneksi minun ei tarvitse potea tämän enempää "syyttelyä" kokoomuksen puheenjohtajan väärästä valinnasta, kun en ole sitoutunut puolueeseen. Lepomäkeä kuitenkin kannatan monien minulle tärkeiden mielipiteidensä vuoksi.

Tässä muuten tuore K-P lehden kirjoitus puheenjohtaja valinnasta ja kannatuksesta.

http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/413974/Pohj...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #50

Lähes julkista tietoa on, että Vapaavuori ja Orpo yrittävät pakottaa Stubbin ulkomaankauppaministeriksi. Demarien ajojahdin kohteeksi joutunut Lenita Toivakka heitettäisiin noin vain bussin alle.

Jos Stubb vastoin odotuksiani häviää lauantaina, hänen tulisi ottaa yhteyttä Liberaalipuolueeseen (ent. Viskipuolue) ja pyrkiä sen presidenttiehdokkaaksi. Se olisi varmasti hyödyllisempää ja hauskempaa kuin demarien pillin mukaan tanssiminen.

Niko Sillanpää

Jos Ojanen-Scheinin-Koskenniemi kommentoisi sisällöltään jotain muuta, se olisi lukemisen tai linkkaamista arvoista. Tuo levy on kulutettu jo puhki.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Yleisellä tasolla kommentoiden voi sanoa, että hyvältähän se ei tunnu. Silloin pitää selvittää faktat, sillä viranomaiset tekevät vain lainsäädäntöön perustuvia päätöksiä. Asioita pitää arvioida sitten kun sen selvityksen saan."

Hyvältä ei tunnu se, että näin härskiä populistia ajetaan kokoomuksen puheenjohtajaksi ja valtiovarainministeriksi.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000119443...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset