Orpo on Timo Haapalan viimeinen toivo

MTV3:n tähtitoimittaja Timo Haapala käynnisti 25.2.2016 Alexander Stubbin "lähtölaskennan" Kokoomuksen puheenjohtajan pallilta, sillä kertaa yhteiskirjoituksellaan Iltalehden Juha Ristamäen kanssa. Haapalan ehdokas Kokoomuksen johtoon oli Jan Vapaavuori:

"Parhaat kertoimet on kuitenkin Euroopan Investointipankissa väijyvällä Vapaavuorella, joka vauhdittaa pj-peliään parin viikon kuluttua ilmestyvällä kirjallaan Puoliholtiton Suomi."

Jotain meni kuitenkin pieleen. Haapala joutui pettymään ja jatkoi toissapäivänä ilman Ristamäkeä: "Eli Orpoa pukkaa." Vapaavuoren Haapala heittää samaan roskikseen Stubbin kanssa: "Vapaavuori taisi tehdä suuren poliittisen mokan julkaistessaan lievän ylimielisyyden merkeissä kirjansa Puoliholtiton Suomi (Otava)."

Tätä taustaa vasten odotin eilen mielenkiinnolla MTV3:n kympin uutista otsikolla Petteri Orpo "harkitsee" Kokoomuksen pj-kisaan lähtöä. Hämmästykseni oli suuri, kun Orpo ei kameran edessä harkinnut yhtään mitään vaan hätisteli MTV3:n toimittajaa luotaan. Oikeampi otsikko olisi ollut "Toimittaja N.N. kärttää Orpoa häviäjäksi Kokoomuksen pj-kisaan" tai metaforan kautta: "MTV3 kalassa – ei saalista tällä kertaa."

Mahtavat Voimat, mukana Paavo Väyrynen, ajavat Stubbia pihalle ulkopoliittisesta päätöksenteosta, mutta Petteri Orpo on heille selvästikin "second-best" vaihtoehto. Todella naurettavalta peli näyttää, jos vaihdettu hevonen kaikesta vääntämisestä huolimatta häviää kisan tai ei edes väsymättömästä painostuksesta huolimatta asetu ehdolle.

Haapalalla on paljon vaikutusvaltaa, mutta varma ei voi olla mistään. "Todennäköisintä on, että valtiovarainministeri Alexander Stubb valitaan jatkokaudelle," arvioi tänään Kauppalehden päätoimittaja Arno Ahosniemi.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/politiikan-korjaussarja-stub…

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kommentti-kokoomuksessa-tila…

http://m.kauppalehti.fi/uutiset/mita-ajattelee-petteri-orpo/EkyxZtWB

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu