Uusliberalismia

Esko Aho kommentoi sote-ratkaisua

Kannuksen Kennedy on palannut politiikkaan ja kiertää nyt maakuntamatkalla Oulussa. Mutta hetkinen, onko hän ollut vaaleissa ehdokkaana pitkään aikaan? Ei, vaan hänen poliittinen hevosensa on venäläinen Sberbank.

"Meidän täytyy pitää viisaasti ja pitkäjänteisesti yhteyksiä Venäjään sekä tietää, mitä siellä tapahtuu," on entisen pääministerin pääviesti. Siksi ihmettelinkin, miksi Aho puuttui myös sote-ratkaisuun. Joku yhteys tuossa on, mutta en nyt keksi mikä.

Olin ajatellut blogata valtionyhtiö Postin Neitsytsaarten bisneksistä, mutta tässä ilmapiirissä lienee viisaampaa kertoa Postin viimeisesimmästä yritysostosta Venäjällä. Posti - tai Venäjällä edelleen Itella - on ostanut kuriiriyhtiö MaxiPostin, jolla on toimintaa 290 Venäjän kaupungissa. Työntekijöitä on MaxiPostilla 250.

http://www.itella.ru/logistics/aboutus/mediaservices/logistics/ru/ru/201...

http://yle.fi/uutiset/entinen_paaministeri_esko_aho_paa_kylmana_venajan_...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Hallitus huolissaan EU:n veronkiertotoimien vaikutuksista kilpailukykyyn" - Voisiko sen paremmin sanoa? No tietenkin voisi. Veronkierto ei ole ainoastaan maan tapa vaan maailman tapa, ainakin Venäjän.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/hallitus-huoliss...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos. Mielenkiintoista. Ja kamalaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei se nyt niin kamalaa ole. Ollaan palattu suomettumisajan tapoihin, mutta on tässä myös jotakin uutta. Moskovalaiselle bussipysäkille ilmestyi tänään mainosjuliste, jossa oli Putin Panama-hatussa. Netti yhdistää ihmisiä ja ajatukset liikkuvat vapaasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos vastauksesta ja lohdutuksesta. ;-)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olisikin Kannuksen Kennedy, mutta kun alkaa muistuttaa Kremlin elinkeinoasiamiestä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

John F. Kennedyllä oli todellakin myös äänestäjät takanaan. Mutta Ahossa on ainakin yksi inhimillinen piirre: hän pelasi pääministeriaikanaan yöt sököä.

Jukka Laine

Esko Aho on entinen pääministeri, lähellä presidentin virkaa ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hänen mielipiteitään ainakin minä arvostan ja odotan mielenkiinnolla. Outo näkemys ettei sananvapaus kosketa kaikkia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kepusta Matti Vanhanen on jo ilmoittautunut presidenttikisaan ja kesällä on Keskustan puoluekokous. Siitä saattaa tulla vähintään yhtä mielenkiintoinen kuin Kokoomuksen puoluekokouksesta.

Jukka Laine

Aho oli ajamassa 90-luvulla suurta rakenneuudistusta Suomeen. Hän oli huolissaan eläkepommista joka ajaisi Suomen talouden umpikujaan 2010-luvulla.

Aholla on varmasti iso näkemys asioihin ja miettisin ennenkuin laukoisin sammakoita. Aho tuskin olisi venäläispankin käytettävissä jos suomalaiset olisivat muutoshaluisia ja -kykyisiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai siis koska suomalaiset niskuroivat on Aho venäläiapankin käytettävissä. Niinhän sä sanoit.

Jukka Laine

Sanoin että on surkeaa kritisoida Ahoa siitä että hän kommentoi tärkeää rakenneuudistusta, kun hän on itse ollut ajamassa 90-luvulla uudistuksia Suomeen pääministerinä. Onhan meillä pankkimies presidenttinäkin. Investointipankin lainaehdot ovat usein kovia. Kuten Maailmanpankin, joka pakottaa eri maita luopumaan mm. köyhien terveydenhuollosta jne.

Kansa ei niskuroinut vaan äänesti luonnollisesti vaihtoehtoa joka lupasi elämän jatkuvan ennallaan ja 3% talouskasvun hoitavan vajeet. Oliko linja vastuullinen ja kestävä. Sitä voi kukin nyt miettiä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Neuvostoliiton postilla oli aikanaan palvelu, jossa kirjeet luettiin asiakkaiden puolesta. Asiakkaalle kerrottiin sitten, mitkä postit oli syytä lukea. Tällaista Posti on kaavaillut Suomeenkin. Tämän jutun keksi vaimoni.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos rkp ja kokoomus olisi aikoinaan pessyt suomettuneisuuspyykkinsä ei kepu olisi voinut jatkaa ikuisuuteen tätä. Epämääräisessä maantapamössössä kepun on ollut helppo toimia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Rkp? Georg C. Ehrnroothin ajoista on jo kauan. Muistan kouluneuvostovaalit, joissa perustuslailliset saivat murskavoiton. Oi niitä aikoja...nyyh...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

No on siitä kauan mutta ne vaikuttavat vielä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset