Uusliberalismia

MTV3 ja Iltalehti pörräävät Kokoomuksen kimpussa

Kun klikkaat Iltalehden uutisen auki, näet presidentti Niinistön kuvan. Jahas, "uusmaalainen juristi" valmistelee tutkintapyyntöä Kokoomuksen toiminnasta. "Tutkintapyyntöaikeesta kertoi ensimmäisenä MTV:n Vinkkimiehet-ohjelma."

Iltalehden Tommi Parkkonen vaahtosi eilisessä Pressiklubissa Kokoomuksen isoista autoista ja shamppanjasta. Kun Ruben Stiller kertoi liittyneensä Kokoomukseen, Parkkonen suositteli hänelle mieltä tasaavia lääkkeitä. Tuskin tiesi siinä vaiheessa, että kysymyksessä oli Stillerin mainio aprillipila.

Viikko sitten MTV3 hehkutti "tutkimusta," johon oli ilmeisesti haastateltu 90 kokoomusvaikuttajaa pääsiäispyhinä.

MTV3 ja Iltalehti käynnistivät vähän yli kuukausi sitten Alexander Stubbin "lähtölaskennan" Politiikan korjaussarja-jutullaan. Tällä uudella nimettömällä ilmiannolla lyödään vaihteeksi Ben Zyskowiczia. Saapa nähdä, mitä "vinkkimiehet" poliisitutkinnan kulusta aikanaan kertovat.

Salaliittoteoreetikko sanoisi, että tarkoitus on lyödä kiilaa Kokoomuksen ja presidentti Niinistön väliin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016040121352926_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kokoomuksen iso kysymys näillä näkymin on: Stubb vai Lepomäki? Eli suomeksi: Rutto vai Kolera?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kokoomuksen rahoitussotkut on selvitettävä siinä missä SDP:n ja Kepunkin!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No nythän niitä selvitellään. Jyrki Katainen tuskin on kovin innoissaan, jos joutuu tähän työaikaansa laittamaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jossain oli uutisointia että taloussotkut sijoittuisivat vuosille 2005-2006. Veikkaan, että vaikka millä mittareilla niitä haluttaisiin tutkia, voivat olla jo ajat sitten vanhentuneita. Eli, silloin ei tutkita ainakaan poliisin toimesta. Jos toimittajat haluavat tutkia, aivan sama.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #4

Jos noin on, niin sitä kummallisemmalta vaikuttavat MTV3:n ja Iltalehden puuhat. Jos ja kun vinkkejä saadaan, niin faktat on kuitenkin tarkistettava.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #5

Itseäkin kiinnostaa, koska nyt liikutaan tekomuodoista riippumatta rikosoikeudellisen vanhentumisen osalta äärirajoilla. Kun huomioon tulee vielä ottaa tekoajankohtien lainsäädäntö ja käytännöt, ja yleensäkin talousjuttujen erittäin pitkät tutkimisajat, vaikuttaa melkoiselta touhulta.

Jos asiat eivät juuri ole kiinnostaneet ketään aiemmin, kysymys herää, miksi juuri nyt? Vaikka Stubb on törttöillyt viime aikoina, Stubbilla ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Asiaa pitää siis kysyä toimittajilta ja tsekkailla sitä kautta, millä motiiveilla toimittajat ovat liikenteessä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #8

Soppaa hämmentää vähintään kolme juristia: Sauli Niinistö, Ben Zyskowicz ja "uusmaalainen juristi." Vähemmästäkin menevät toimittajien päät pyörälle. Tulee mieleen vielä kaksi asiasta kiinnostunutta juristia, mutta "vinkkimiesten" tapaan en nyt kerro nimiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #4

Totta kaiketi ovat vanhetuneet ja sitä paitsi mitä tutkivat, sillä eihän kirjanpitoaineistoa ole säilytetty tositteiden tasolla. Aika mahdotonta on tutkia rahan liikkumiset eri kanavia pitkin, kun mitä ilmeisimmin kirjanpitolain mukaan tilikausien 2005 ja 2006 päättymisistä on kulunut yli 10 v. Onkohan muuta kuin tase ja tuloslaskelmat tallella ja niistä ei selviä ko. tietoja vaikka olisivatkin tallella?

"Tilinpäätös, toimintakertomus, kirjanpidot, tililuettelo sekä luettelo kirjanpidoista ja aineistoista on säilytettävä vähintään 10 vuotta tilikauden päättymisestä siten, että 6, 7 ja 9 §:n vaatimukset täyttyvät. (30.12.2015/1620)

Jollei muualla laissa ole säädetty pitempää määräaikaa säilyttämiselle, tilikauden tositteet, liiketapahtumia koskeva kirjeenvaihto sekä muu kuin 1 momentissa mainittu kirjanpitoaineisto on säilytettävä vähintään kuusi vuotta sen vuoden lopusta, jonka aikana tilikausi on päättynyt siten, että 6, 7 ja 9 §:n vaatimukset täyttyvät. (30.12.2015/1620)"

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/1997133...

Aivan turhaa nostaa meteliä enää, kun ei aiemmin ole ryhdytty tutkimaan, kun tuo oli jo tiedostettu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tulee mieleen Vanhanen ja lautakasat. Iltapäivälehdet haluavat vaihtaa Kokoomuksen puoluejohdon, ilmeisesti vaihtelun vuoksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tulee mieleen Vanhanen ja lautakasat."

Tällaiset lautakasat ja polvivammat oli tarkoitettu vain piilottamaan todellisia koplauksia ja kansa meni halpaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuka käski mennä. Taisit kompata Niinistöä. Me muut voimme pestä kätemme kaikista lautakasoista. Meille jää se jättikokoinen oviremppa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kuka käski mennä."

Mitä ihmettä höpiset, puhun korruptiosta ja kähmimisestä joita media tahtoo peitellä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En höpise yhtään. Ehkä sinä vaan luulet että yksin päätät että sinun hyppysi Niinistön vaalirahoista omiin ainaisiin virsiisi joihin hyppäät mistä vaan saa kaikki mukaansa. Minä näen koko hyppysi, sinä vaadit katsomaan kotikumparettasi, jolle päädyt vaikka olisi kysymys presidentin rouvan iltalukemisto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset