Uusliberalismia

Timo Soini: avunantovelvoite ilmentää EU:n vahvaa yhteenkuuluvuutta

Missä EU, siellä ongelma? Ei ehkä sittenkään. Ulkoministerin vastuullisessa virassa Timo Soinista on tullut EU:n yhtenäisyyden ja keskinäisen solidaarisuuden väsymätön puolestapuhuja.

"On selvää, että aseellinen hyökkäys yhtä jäsenmaata kohtaan merkitsee sitä, että muut jäsenmaat tulevat sen apuun kaikin käytettävissä olevin keinoin," linjasi Soini tänään eduskunnassa Lissabonin sopimusta tulkiten. Antoiko hän Suomen puolesta turvatakuut Virolle Venäjän hyökkäyksen varalta? Joku voisi tulkita asian niinkin.

Sivusta seuraavalle näyttää siltä, että Pohjoismaihin ja Itämeren alueelle ollaan äkkiä kehittelemässä uutta #turpoa perinteisen Nato-jäsenyysjankkauksen oheen ja jopa sen tilalle. Avainsanat ovat Ruotsi ja suorat suhteet Yhdysvaltoihin, osittain ehkä Naton ohi. Vaan sanokaapa #turpo-viisaat, mitä olette mieltä.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/villasukka%20irak%20soini-47704

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Viron ulkomaantiedustelu: Venäjä on lisännyt sotilasvoimaa Baltian rajoilla ja on valmis iskemään myös Suomeen

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457493230529

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Viron ulkomaantiedustelu on mies itärajalla, toisessa taskussa dollarinippu ja toisessa taskulamppu. Ei kovin luotettavaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Se on varmaan Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves, joka jakaa tuota raporttia Twitterissä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Nämä yhteistyökuviot Ruotsin kanssa ja EU:n avunantovelvoitteen esilläpito ovat pelkkää pipiin puhaltelua, ja niillä yritetään paikkailla turvallisuusvajetta, koska Natoon ei uskalleta liittyä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Antoiko hän Suomen puolesta turvatakuut Virolle Venäjän hyökkäyksen varalta? Joku voisi tulkita asian niinkin."

En oikeastaan ymmärrä, miten kukaan voisi tulkita tuon toisin.

Natoon taas ei "uskalleta" liittyä, koska kansan enemmistö ei selvästikään sitä halua. Yhdysvalloissa kuitenkin ilmeisesti ajatellaan, että Pohjoismaiden ja Baltian yhteisalueen kannalta riittää, että Ruotsi ja Suomi toteavat olevansa "ei puolueettomia eikä liittoutumattomia vaan sotilasliittoon kuulumattomia". Hyvä niin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tuo kaikin käytettävissä olevin keinoin tarkoittaa sitä, että valtiot määrittelevät itse kohdallaan, mikä sisältö sille annetaan. On velvollisuus auttaa mutta jos tilanne näyttää pahalta, voidaan antaa kontillinen villasukkia tai rypsiöljyä. Tai lentotunteja ja rauhanturvaamista toisessa maanosassa, kuten Suomi antoi Ranskalle ISIS-iskun jälkeen.

Suomi todella auttaisi Viroa, mutta se voisi tehdä sen vaikka lähettämällä Virolle Putinin naamalla varustettuja t-paitoja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sinulla on taipumuksia asianajajaksi. Oletko harkinnut?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Enemmän käynyt mielessä kysyä töitä Viron EIB:stä. Huomasin juuri, että Viron pojat ovat näköjään käyneet plagioimassa kirjoituksiani ja julkaisseet äsken 2016 turvallisuusselvityksen International security and Estonia niiden pohjalta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

On kyllä totta, että Soini kiisti vain villasukat. Ehkä niitä t-paitoja voisi harkita.

Käyttäjän VeijoOrava kuva
Veijo Orava

Jännityksellä jäämme odottamaan kumpi ehdottaa EU:n liittovaltiota, Soini vai J. Niinistö. Joku ilkeämielinen voisi sanoa ettei mennyt vuottakaan kun takki kääntyi ministeri mersun takapenkillä. Saman ajan olemme kuunnelleet puolustuspoliittista diibadaabaa, käytännön toimien jäätyä hyvin vaatimattomiksi.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Antoiko hän Suomen puolesta turvatakuut Virolle Venäjän hyökkäyksen varalta?"

Eipä ole Suomessa ja Virossa näkynyt venäläisiä hyökkäysjoukkoja. Amerikkalaisia ja saksalaisia sitäkin enemmän? Mihin ne meinaavat hyökätä? Huippuvuorilleko?

Käyttäjän VeijoOrava kuva
Veijo Orava

Venäjä pyytää tänä keväänä rauhan neuvotteluja EU:lta, kun sille on selvinnyt tämä uusi "pelotevaikutus". Tosin täytyy tunnustaa oma tyhmyyteni kun en, EU kansalaisena, näe tässä minkään näköistä puolustuksellista selkänojaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Putin has two objectives. First, he wants to end European expansion, ensuring states such as Ukraine and Georgia fall forever into a Euro-Russian twilight zone where he can intervene militarily at will. Second, he wants the 500m European bloc - which dwarfs a 143m strong Russia, with its more-or-less common foreign policy - to disintegrate, leaving 28 divided and embattled small states that with which a much larger Russia can play divide and rule."

The Independent ei liiemmin innostu Brexitistä.

http://www.independent.co.uk/voices/those-who-call...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

EVAn tutkimus: Terrorismi ja sotilaalliset uhat ovat nousseet kansan todellisiksi huoliksi

http://www.eva.fi/blog/2016/03/10/terrorismi-ja-so...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset