Uusliberalismia

Leviääkö Pegida-liike Suomeen?

Islamia vastustava saksalainen Pegida-liike pyrkii die Welt-lehden mukaan levittämään mielenosoituksensa ja toimintansa "yleiseurooppalaiseksi." Suunnitelmissa näyttää olevan uuden puolueen perustaminen. Lauantaina 6.2 pyritään järjestämään "suurmielenosoitus" samaan aikaan monessa eurooppalaisessa kaupungissa, mukaan lukien Tallinnassa. Die Welt-lehden mukaan Pegida-liike toimii myös Suomessa.

Suomenkin poliisin on syytä olla varuillaan. Viime maanantaina Pegida-liikkeen mielenosoituksen yhteydessä mellakoitiin Saksan Leipzigissa, satoja pidätettiin. Juhlapuhuja Tatjana Festerling kiihotti kansaa "afroarabialaisia seksiterroristeja" vastaan.

Pegida-liikettä on tällä palstalla mainostanut kansanedustaja Simon Elo. Itsenäisyyspäivän "kansallismielisessä" juhlassa nähtiin toinen blogistimme Laura Huhtasaari. Pegida-liikkeen teemoilla kampanjoivat Suomessa monet muutkin persut ja persumieliset. Nähtäväksi jää, lähtevätkö mukaan tähän pöhinään.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article151089628/Pegida-europawei...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Niko Sillanpää

Paitsi että PEGIDA-mielenosoitus oli Leipzigissa erillinen tuosta toisesta "Hooligansien" ym. mielenosoituksesta, jossa nuo pidätykset.

PEGIDA tuskin tulee muutamaa innostunutta suurempana Suomeen, mutta sen sijaan tulee EU-kontekstissa monikulttuurisuusvero.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Mikä on monikulttuurisuusvero?

Niko Sillanpää

Wolfgang Schäublen ehdottama tulonsiirto EU-veronmaksajilta kehitysmaalaisille kansainvaeltajille. Eli monikulttuurisuudelle, koska kyseistä sanaa ei oikeastaan koskaan käytetä muutoin kuin kehitysmaakulttuureista puhuttaessa. Niinpä kyseessä on monikulttuurisuusvero.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #3

Ei hän mitään sellaista ehdottanut. Kyseinen vero ei liity mitenkään monikulttuuriin vaan pakolaisten vastaanottokustannuksiin.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema Vastaus kommenttiin #4

Kyseinen veroehdotus, joka on jo Saksassa hylätty, liittyi EU:n ulkorajan valvonnan kustannuksiiin, siis vastaanottokustannusten vähentämiseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saksassa Pegida kerää kaikenlaista porukkaa kaduille, ei vähiten vastamielenosoittajia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Islamista huolestunutta väkeä tapaa Prahassa ensi lauantaina 23.1. Siellä olemme "kansan sankareita," Pegidasta hehkutetaan.

http://www.huffingtonpost.de/2016/01/17/gefaehrlic...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset