Uusliberalismia

Kölnin katupartiot hyökkäilivät ohikulkijoiden kimppuun

Kölnin keskustassa pyöri eilen illalla roskaväkeä, joka hyökkäili ulkomaalaisilta vaikuttavien ohikulkijoiden kimppuun. Joukolla käytiin päälle, ja kaksi uhria vietiin sairaalaan. Facebookissa oli sovittu, että lähetään "ihmisjahtiin." Kölnin poliisilla on täysi tekeminen näiden "huolestuneiden kansalaisten" kanssa, sataa ihmistä puhuteltiin (ueberprueft).

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Kas kun samaan aikaan Suomessa hallituspuolue persut kerää Facebookissa katupartioita kasaan työnimellä "Katuhaukat - Street Hawks." Entinen persukansanedustaja Reijo Tossavainen kerjää partioille jopa poliisin suojelusta.

Poliisin toiminnasta vastaava sisäministeri Petteri Orpo on vaikean tehtävän edessä.

http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/kriminalitaet/gefaehrliche-koerp...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kostonkierre alkoi Kölnissä. Toivottavasti ei ala täällä.

Harkitsen tipattoman tammikuun aloittamista. On paremmat mahdollisuudet puolustautua jos joku yllättää pimeällä.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#2:

Älä ota ainakaan iltavuoroja vaativia hommia. Johan tuolla Teurajärven blogin kommenteissa todettiin, että: "Kaikille lienee selvää, että aikuiset maahanmuuttajat eivät iltahämärissä ole ainakaan työnhaussa.."

Eli ei-kantasuomalaisen näköinen ei iltahämärissä voi olla muissa kuin raiskaus- tai ryöstöpuuhissa. Onnea vain kaikille Hesankin bussikuskeille, ravintoladuunareille, lentokenttätyöntekijöille jne jne, joilla on porsaanpunaisesta poikkeava ihonväri.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Eikö toi nyt ole ihan ymmärrettävää Kölnissä? Aikamonta vihaista isää, veljeä, poikaystävää siellä nyt. On kyllä todella ikävää jos hyökkäilevät viattomien kimppuun. Jos sen sijaan pistävät ahdistelijat siinä kohtaa kuriin, kun yrittävät ahdistella, niin hyvä.

Tosiaan toivotaan ettei kostonkierre ala täällä, se kun vaatisi varmaan että jotain vastaavaa tapahtuisi täällä(mistä sitten kerrottais mediassa kuukauden päästä kun ei saatukaan salattua)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"..jos hyökkäilevät viattomien kimppuun. Jos sen sijaan pistävät ahdistelijat siinä kohtaa kuriin, kun yrittävät ahdistella, niin hyvä"

Ei. Ihan yhtä ikävää riippumatta siitä, pahoinpitelevätkö johonkin syyllistyviä vai viattomia. Pahoinpitely ei ole koskaan hyvä. Jotkut sivistyksen rippeet pitää osata säilyttää vaikka olisikin vihainen.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Eikö toi nyt ole ihan ymmärrettävää Kölnissä? Aikamonta vihaista isää, veljeä, poikaystävää siellä nyt. On kyllä todella ikävää jos hyökkäilevät viattomien kimppuun. Jos sen sijaan pistävät ahdistelijat siinä kohtaa kuriin, kun yrittävät ahdistella, niin hyvä.

Tosiaan toivotaan ettei kostonkierre ala täällä, se kun vaatisi varmaan että jotain vastaavaa tapahtuisi täällä(mistä sitten kerrottais mediassa kuukauden päästä kun ei saatukaan salattua)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kun eivät ole pistäneet ketään kuriin ennen ahdistelua tai sen aikana. Oman käden oikeutta tuo on.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Entinen persukansanedustaja Reijo Tossavainen kerjää partioille jopa poliisin suojelusta."

Ouluun katupartioita puuhaava Teurajärvi (PS) ei kuitenkaan ollut ehtinyt kysyä poliisin kantaa.

#16

http://jari-pekkateurajrvi.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Aika hurja aasinsilta jos väität tuon rasistisen hyökkäyksen ja paikallisten katupartioiden olevan sama asia. Viimeksi kun tarkistin, paikalliset partiot eivät järjestelmällisesti hakkaa kaikkia vastaantulevia mamuja.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jotain aktiviteettia nuo varmasti pakkasessa lämpimikseen keksivät. Mitähän se voisi olla?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Samaa on se, että vapaaehtoisia kerätään Facebookissa kaduille partioimaan. Suomessa pikantti yksityiskohta on se, että yllyttäjänä on hallituspuolue.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Millään muulla eduskuntapuolueella ei tunnukaan olevan intoa katupartioinnin järjestämiseen, persuilla sitäkin enemmän. Oikeusministerikään ei näe niissä mitään huolestuttavaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Et ilmeisesti ole nähnyt millaista retoriikaa nämä partioimaan aikovat ovat käyttäneet? Siitä ei isoja päätelmiä tarvitse tehdä yhtäläisyyden huomatakseen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Ob ein Zusammenhang zwischen den Taten besteht, war zunächst unklar."

"Ob die Angriffe tatsächlich einen fremdenfeindlichen Hintergrund hatten und direkt mit den Geschehnissen der Silvesternacht in Köln zusammenhängen, muss laut Polizei noch geprüft werden."

Suomessa tietysti tiedetään paremmin ja vedetään suoraan yhtäsuuruusmerkit ja monikkomuodot asioiden välille. Kölnissä asuu yli miljoona ihmistä.

Oli miten oli moisista naamakirja viharyhmistä ei mitään hyvää seuraa. Katupartioiden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä kyse on äärioikeiston
väkivaltaan yllyttämisestä.

Niko Sillanpää

Rokkareiden, portsareiden ja Hooligans-jengin yhteisoperaatio katujen takaisin haltuun ottamiseksi. Pääkohteena näyttää olleen lähi-itäläisten mieskerääntymät rautatieaseman ympäristössä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Rocker" on saksaksi prätkäjengiläinen.

Niko Sillanpää
Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"Kölnin keskustassa pyöri eilen illalla roskaväkeä, joka hyökkäili ulkomaalaisilta vaikuttavien ohikulkijoiden kimppuun. Joukolla käytiin päälle, ja kaksi uhria vietiin sairaalaan."

Taisivat Saksalaiset uudenvuoden aattona saada kulttuurivaikutteet turvapaikanhakijoilta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kulttuurivaikutteita tulee sieltä täältä, mutta nyt on meilläkin sitten "Street Hawks" - persujen petolinnut. Onneksi vasta Oulussa, jos sielläkään.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tietysti, kaiken tavoin täyttyy osoittaa että Suomi kuuluu länteen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

En malta olla sanaleikittelemättä: " - on kuin petolinnun persu"

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Eipä tullut yllätyksenä..
"Turvaahakevat" perseilee, kantaröllit sisuuntuu ja tämä siitä seuraa. Valitettavaa mutta täysin odotettavissa..
Jännä juttu tossa Kölnin ja muiden kaupungien organisoidussa joukkokähminnässä on se, ettei tiedustelupalvelut ja somepoliisit onnistuneet tavoittamaan kähminnän organisointia riittävän aikaisin.. Vaikka verkkotiedustelu ja massavakoilu on arkipäivää.
No tarvitaan siis lisää valtuuksia kansalaisten kyttäämiseen. Sillähän siitä selvitään. Kuinkas muutenkaan... Kyllä se toimii.
Ja nythän on viimeistään pakko, koska mikäpä sen vaarallisempaa kuin paikallisten "radikalisoituminen".

Oliko tässä kuitenkaan kyse ns "katupartioista"? Muistan Hämiksen kirjoittaneen, että Saksan katupartiot toimisivat yhteistyössä poliisin kanssa.
Ettei nyt vaan olisi käynyt niin että tässä tapauksessa katupartioinnin sijaan tarkoitus onkin ollut alunalkujaan käydä näpäyttämässä nokkaan vierasmaalaisia? Silloinhan kyseessä ei ole mikään yleisen turvallisuuden lisäämiseen tähtäävä katupartiointi vaan suora väkivalta.. Kostotoimi.
Meniköhän edes oikeaan osoitteeseen? Tuskin..
Tätä tulee varmasti lisää. Pakko siis leikata oikeuksia ja lisätä rajoituksia, yleisen turvallisuuden nimissä tietenkin.
Tervemenoa kokoontumis- ja mielipiteenvapaus..
Hienoa Eurooppa! Hyvin toimittu.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Aika mielenkiintoista , että jo nyt on harjoitettu etnistä profilointia. Elleivät kyseiset satakunta pysäytettyä ja jututettua kaveria olleet poliisille ennenstään tuttuja tai kulkeneet joku natsi-hakaristi-univormu päällä. Homma voi tätä menoa karata kaikkien käsistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Persujen lapasesta tuntuu jo lähteneen, yhtenä syynä arvatenkin ensi vuoden kuntavaalitkin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Lapasestahan tämä lähti jo vuosia sitten.
Viimeistään kun päätettiin ettei Kreikkaan enää palauteta turvapaikanhakijoita ja rustattiin Dublin asetus sen jälkeen sellaiseen sanamuotoon, joka nimenomaan jättää vastuun laittomasti liikkuvien turvapaikka käsittelystä ainoastaan ulkorajamaille. Mikä ristiriita..
Aiemmalla sanamuodolla vastuu turvapaikanhakijan vastaanotosta ja hakemuksen käsittelystä oli maalla "jonka rajat on laittomasti ylitetty". 2013 päivityksessä muutettiin lauseke niin että vastuu on maalla jonka raja ylitetään suoraan kolmansista maista. (Aiemmalla sanamuodolla olisi Suomenkin ollut mahdollista palauttaa Ruotsiin, jonka rajat siis oli laittomasti ylitetty...)
Myöhemmin Saksa päättää kiihdyttää liikennettä entisestään ilmoittalla että kaikki syyrialaiset saavat jäädä Saksaan, riippumatta siitä mitä kautta ovat sinne päätyneet.
Näiden kikkailujen jälkeen, ihmekkös tuo jos on alkanut vähän porukkaa lapata Eurooppaan.
Kun Unkari sitten yritti pitää nämä "suoraan kolmansista maista" tulevat turvapaikanhakija tulvat kurissa, se sai lastillisen kuraa niskaan ja natsismi syytökset tietenkin.
Joku voisi näiden toimien perusteella kuvitella että tämä on jopa haluttu lopputulos..
Eihän nyt kenellekkään voinut tulla aidosti yllätyksenä, että tälläinen määrä ihmisiä, tällä aikataululla, noilta alueilta, tulee aiheuttamaan "väreilyä, poreilua ja kuplintaa" kohdemaassa.
Eikä liene kenellekkään yllätys sekään, että tämä poreilu synnyttää tietenkin "kansallismielisen" vastareaktion. Ja sehän täytyy tukahduttaa keinolla millä hyvänsä, koska kansallisvaltiot on "niin viime vuosituhannelta", eikä niitä tule kannattaa. Ja kansallismieliset ovat, mitäpä muutakaan kuin kuolaavia natseja.
Lisätään siis vakoilua ja muuta valvontaa, aletaan kiristää omilta kansalaisilta aseiden hallussapitoa, koska terrorismin ja väkivallan uhka nousee.
Koirat haukkuu ja karavaani kulkee..
Modernin historian suurin kansainvaellus on käynnissä ja loppua ei näy.. Seuraavaksi oletettavasti romahtaa Libanon. Vähintäänkin pari miljoonaa tulijaa, EU-Kypros "kivenheiton" päässä..
Jännää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sitä saa mitä tilaa. Persut ainakin etukäteen, jo vuosia sitten varoittivat näistä ongelmista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Varoittivat? Mistä? Siitä että Ruotsi on muslimienemmistöinen,tuota 20 vuoden, ei ku 25 vuoden päästä.

Risto Laine

Voi olla, että tuon suuntainen väkivalta lisääntyy euroopassa.

Saksan kehitysministeri Gerd Müller pohtii, että pakolaisia olisi tulossa vielä n.10 milj eurooppaan ja n. 10% olisi jo tulleet eurooppaan.
http://www.welt.de/politik/deutschland/article1508...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset