Uusliberalismia

Hesari ei soisi Postin työriidan laajenevan

Maan suurin sanomalehti Helsingin Sanomat työntää oman lusikkansa Postin työriidasta tänään klo 11.00 käytäviin neuvotteluihin: "Uhittelun sijaan työmarkkinoilla tarvittaisiin nyt malttia ja psykologista silmää niin työnantajien kuin työntekijöidenkin puolella." Tavoitteena lehdellä on tietenkin sen lukijoita ja omistajatahoja haittaavan lakon, ehkä suurlakonkin, välttäminen.

Lehti ei osoita "psykologista silmää" osallistumalla tällaisella pääkirjoituksella Postia koskevaan keskusteluun juuri nyt. Monet postilaiset ovat raivoissaan siitä, että heidän on heitetty pois työpaikoiltaan kesken työpäivän. Monet pohtivat, kuka on antanut käskyn korvata uskollisimmatkin työntekijät kouluttamattomalla vuokratyövoimalla. Onko se edes laillista? Hesari ei ota siihen kantaa, todeten vain, että vuokratyöläisten värväys osoittaa Postilta "erittäin kehnoa psykologista silmää:"

Lakot pitäisi saada estettyä, se on selvä. Sen pitäisi olla helppoa, kun Postin työntekijöillä ei ole neuvotteluissa käytännössä mitään omia vaatimuksia. Vuokratyö on tietysti globaali kysymys, minkä esimerkiksi AKT on varmasti huomannut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

SAK ärähtää vuokratyövoiman käytöstä Postissa. Maa on luisumassa täydelliseen pattiin.

http://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/sak-tuomit...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset