Uusliberalismia

Tynkkynen Aamu-TV:ssä: "Nyt alkaa paluu Perussuomalaisiin"

Kengän kuvan saaminen persuksiin on keskeinen osa suomalaista sielunmaisemaa, suuren laman aikana ja taas nykyään. Tapoihin kuuluu, että kenkää saanut nielee raivonsa, hautoo itsemurhaa ja purkaa tunteitaan korkeintaan ryyppyputkessa. Vaan Sebastian Tynkkynen on toista maata: Ylen Aamu-TV:ssä nähtiin omien sanojensa mukaan "hyvin nukkunut" ja rauhallisesti esiintynyt nuori mies, joka näyttää sisäistäneen hyvin tapauksensa juridisen tilannekuvan. Persujen puoluehallituksen päätös on Tynkkysen mielestä kolme kertaa toistettuna "laiton ja mitätön" ja "nyt alkaa paluu Perussuomalaisiin."

Arto Luukkasen blogissa puhutaan popcornista ja sipseistä. Tämä on kyllä niin herkullinen show, että se vaatii kyytipojakseen tortilla-chipsejä, salsaa ja olutta. Tynkkynen, 26-vuotias opiskelija, kuittaa "mitättömäksi" päätöksen, jonka tekemiseen ovat osallistuneet Suomen ulkoministeri, oikeusministeri ja puolustusministeri!

Tällaista ei ole Suomessa nähty sitten uskonpuhdistuksen. Nyt ei puhuta mistään Kreikka-paketeista vaan yhteiskunnan keskeisten rakenteiden ja vakiintuneiden laintulkintojen, melkein uskonkappaleiden haastamisesta. Meillä on rauhanhäiritsijä, joka ei osaa alistua. Onko Tynkkynen Suomen Martti Luther tai peräti  Thomas Müntzer?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Edelleen Suomelle vahingollinen SSS-hallitus pääsee rauhassa puuhailemaan kun porukka keskittyy seuraamaan persujen mutapainia. Jos kohta on hauskaa katsella Soinin eliitin tyrimistä ja Tynkkysen kapinaa, niin tarvitseeko Suomi Tynkkysen haikailemaa paluuta "oikeaan" populismiin. Sirkushuveja on jatkuvasti tarjolla, mutta samalla Sipilä varastaa leivän.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

SSS-hallituksen soutamiset ja huopaamiset ovat vain korporatistinen sideshow, sen tuhannes jatko-osa. Väitän, etteivät Tynkky-Suomalaiset merkitse paluuta vanhaan "oikeaan" populismiin, vaan se on jotain aivan uutta. Keskeistä siinä on tämän nuoren miehen toimintakyky ja täydellinen piittaamattomuus kaikista yhteiskuntamme konventioista.

Tapani Raita

Soini itse jo haastattelussaan paljasti oikean ratkaisun vainohärdelliin:
Puoluehallituksen on pakko erottaa puoluejohtoon kuuluva itsepäisesti sekoileva - puheenjohtaja Timo Soini.
Soini antoi tälle mielenterveyshoitoon ohjaukselle etukäteen täyden siunauksensa.

Kokoomuksen broilerit ovat vuosikymmeniä sekoilleet hallituksen ja lain sisällä ja ulkona. Nyt Perussuomalaisissakin on kiivennyt yli ammattitaitonsa tason johtoon tuurilla seikkailevia tunareita.

Sebastian Röhm Tynkkynen ei tehnyt mitään laitonta eikä rikollista eikä edes vahingollista, vaikka taas Ylen uutiset juuri levittää sellaista Putkosen valhepropagandaa.

Paavi Soini on vuosia hurskastellut, ettei kaikki saa olla hänen persunsa alla, vaan muiden on otettava vastuuta ja laajasti hoidettava oma osuutensa puolueessa.
Tässä nähdään totuus korupuheiden piilossa.
http://brutaalirationalistinero.puheenvuoro.uusisu...

Miksei Tynkkynen mahdu Soinin persuun?
-Koska siellä on jo Niinistön ja Terhon päät.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ainahan case Tynkkysen käsittely TV:n hupisarjat voittaa, oikeusministeri hoki Huomenta Suomi lähetyksessä tontilleenkin kuuluvasta kysymyksestä en voi kommentoida, en kommentoi, jne. Ei kuitenkaan sanonut että Soini tukki suuni.

Perussuomalainen oikeusministeri vaikenee Tynkkysestä: "Pyydät kommentoimaan asioita, joita en voi kommentoida"

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/peruss...

- heti haastattelun alussa

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Uudismuodosteita, jotka tullevat käyttöön: tynky, tynkytys, tynkyttää, tynkyvä.Tynkkysellä on kova tynky takaisin ps:iin.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Tynkytys taidettiin laseerata jo kesän puoluekokouksessa ;)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

laseerata = käsitellä laser-säteellä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Jospa hän tarkoitti kirjoittaa "plaseerata"?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

Plaseerattumäärre sopii Halla-ahon profiiliin. Mieshän on perusplaseerattu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitä syödään alkupaloiksi persujen pikkujouluissa?

-Tynkkysuolattua muikkua!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Soini: "Viime kädessä oikeus päättää." Taas hän on kaksi askelta Tynkkystä jäljessä. Tynkkynen ei satsaa mihinkään oikeusprosesseihin vaan nakertaa jo täyttä vauhtia puoluetta hajalle sisältäpäin.

http://yle.fi/uutiset/soini_tynkkysen_erottamispaa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Soini ilmeisesti arvioi nykyisen arvovaltansa yläkanttiin, keskustan Suomenmaakin on vastoin aiempaa PS-käytäntöään julkaissut Tynkkysestä useita kirjoituksia.

Analyysi: Soinin koirakoulussa

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/71/32...

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Aika huvittavaa tämä jauhaminen täällä Puheenvuorossa. On tapahtunut jotain sellaista mitä tapahtuu varmasti päivittäin tässä maassa yritysmaailmassa.

Kaikki lähti vain siitä, että puoluehallituksen tiedottaja kertoi yksilöidyn syyn. Yritysmaailmassa asia ilmoitetaan yksinkertaisesti luottamuspulana ja näytetään ovea.

Eihän tässäkään ole mistään muusta kyse kuin luottamuspulasta, olipa perimmäiset syyt mitkä vain. Jos tuota rikosyhteyttä ei olisi kerrottu, ei olisi noussut tälläista hälyä ollenkaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"On tapahtunut jotain sellaista mitä tapahtuu varmasti päivittäin tässä maassa yritysmaailmassa."

Tuo on blogini keskeisin pointti. Juuri se selittää tämän valtavan kohun. "Rikosyhteys" on tekaistu, minkä monet, esimerkiksi toimittaja Pekka Ervasti eilen A-Studiossa, sivuuttavat melko kevyesti. Näinhän ne asiat meillä hoidetaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikuttaa siltä, että Tynkkynen on kuitenkin jäämässä hattu kourassa anojaksi, kun ilmoittaa pyrkivänsä takaisin puolueeseen, joka häntä on potkaissut takamukselle.

Soini lähtee rinta rottingilla siitä, että puoluehallituksella on oikeus erottaa henkilö puolueesta ja niin on nyt menetelty. Puoluehallituksesta ei voi erottaa muuta kuin puoluekokouksen kautta ja siksipä Soini on ilmoittanutkin, että Tynkkystä ei eroteta puoluehallituksesta.

Kun puolueen säännöissä lukee, että puoluehallitukseen voidaan valita ainoastaan puolueen jäseniä, niin eihän tuokaan häiritse, koska Tynkkynen on valittu jo aiemmin - silloin, kun hän oli puolueen jäsen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tynkkynen on kuitenkin päässyt naulaamaan teesinsä persujen puoluetoimiston oveen. Mitä hän anoo hattu kourassa? Raha tuskin Tynkkyseen tehoaa, muuten hänet olisi varmaankin jo ostettu hiljaiseksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Mitä hän anoo hattu kourassa?"

Sitä, että pääsisi takaisin puolueeseen.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Ulkopuolisena systeemiajattelijana on mielenkiintoista havainnoida persoonia ja ilmiöitä. Tällaista ei ole Suomessa koskaan nähty, ellei sitten Paavo Väyrysen kiistojen aikoihin.

Oikeusministeri on niin aneeminen, että meinaa hukkua seinätapettiin, kun taas tämä juniori on täynnä energiaa ja huomattavasti parempia mielipiteitä kuin entisellä idolillaan Timo Soinilla, jonka lauseet ovat statement. - tasoa. Soinin "parasta ennen" - päivämäärä on jo nähty.

Tämä on tosiaan kiinnostava kulttuuri-ilmiö, ja voi levitä muihinkin puoleueisiin. Ainakin toivon menoa kohti täsmällisempää asiakeskustelua, mikä on Tynkkysellä mielessä, vaikka puolueen vanha koneisto sitä estelee.

Kannattaa välillä kuunnella Englannin parlamentin keskusteluja, missä osaamisen taso on monta pykälää korkeammalla, silti tunnelma kiihkeä ja asiallinen.
http://www.dailymotion.com/video/x13x0y7_british-p...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuntuu siltä, että suomalaiset ovat kerta kaikkiaan kyllästyneitä "asioista" puhumiseen. Nyt on nähty se, että järkevätkin ihmiset voivat olla saman päivän kuluessa kolmea eri mieltä esimerkiksi Kreikka-paketeista. Kuka tuota jaksaa vatvoa? Ei näköjään edes hallitus, jonka yritykset puhua "asioista" ovat viime aikoina kuivuneet kokoon.

Tynkkysen mielessä ei ole "täsmällinen asiakeskustelu." Hänen viestinsä ovat syvempiä: EU-lippu ilmiliekkeihin, miehiä rajalle ase kädessä, lähes surrealistinen hehkutus Islannin kokouksesta. Sitä jengi haluaa ja sitä se myös saa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin no kun joku vielä kertois mitä tämä Tynkkynen nyt sitten tekee, jollei erottamista peruta? Ei niin yhtään mitään, oikuteen?, Soinin sanoin siitä vaan, pitkä ja raskas prosessi, jonka lopputulos ei muuta mitään, ei ole toivoa persuissa päästä vaaleissa ehdolle ym.

Eli mikä nyt sitten muuttuu, ei mikään, jollei Tynkkyselle tule muita kansanedustajia tueksi.

Tämä jää tällaiseksi julkisuudessa huuteluksi, Tynkkynen huutaa ja mesoaa aikansa ja Soini myhäilee hiljaa tyytyväisenä.

Yksi Tynkkynen on kuin hyttysenpaska itämeressä, mutta jos saa lisää esim. kansanedustajilta tukea, sitten tilanne muuttuu, muuten ei mikään muutu ja tapaus haihtuu pikkuhiljaa julkisuudesta.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Enpä tiedä, ei Tynkkynen kauheesti oo huudellu. Mm. Halla-Aho on ainakin kommentoinut tuota erottamista. En ihmettelisi vaikka se vielä ihan vapaaehtoisesti peruttaisiin, ja muutettais Wakawaksi waroitucsecsi.

Hiukan tuntuu että Soini astu nyt arvovallanmenetyksen pelossa oikein kunnon liukumiinaan. Muutenkin olisi varmaan hyvä jo alkaa persujen uudistua, Soini vois aivan hyvin alkaa "työmieheksi" "työmiehen" paikalle, ja päästää vaikka Terhon johtamaan puoluetta. Seuraaviin eduskuntavaaleihin on vielä sen verran aikaa, että persut ehtivät halutessaan korjaamaan kelkkansa suunnan

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tynkkynen: menen paikalle seuraavaan puoluehallituksen kokoukseen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102720567544_u...

Olen kaikesta eri mieltä tämän kaverin kanssa, mutta tällaista asennetta Suomi totisesti kaipaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olet siis eri mieltä kuin Slunga-Poutsalo, jonka mielestä Tynkkysen asenne on väärä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

R. Slunga-Poutsalo taisi ohimennen syyttää Tynkkystä "vakavista rikoksista." On sillä rajalla, kannattaako Slunga-Poutsalon heittoja ylipäätään kommentoida näinkin vakavassa julkaisussa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tulee mieleen vanha Radio Jerevanin juttu:
Kysymys: Mistä tiedämme, että maapallo on pyöreä.
Vastaus: Samat syytökset, jotka olemme kohdistaneet vuosia sitten länteen, kuulemme nyt idästä.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Tuomiota ei saa julistaa ennen sen lainvoimaisuutta. Nyt on ilmeisimmin lakia luette monilta eri tahoilta.

Matka kolmannen varapuheenjohtajan pallilta julkisuuden ykköspallille on lyhyt. Sebastian Tynkkynen on matkansa maksanut.

Lyhyt oppitunti politiikan raadollisuudesta on näyttänyt hirviökasvonsa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset