Uusliberalismia

Valko-Venäjälle ja Venäjälle yhteinen puolustus?

Valko-Venäjä ja Venäjä rakentavat lähivuosina "yhteisen sotilaallisen organisaation" niiden "Liittovaltion" (iso kirjain tarkoituksella) puolustamiseksi, ilmoittaa Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu. Vielä ei tiedetä, mitä Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka on asiasta mieltä. Lukashenkan on hiljattain kerrottu vastustaneen Venäjän suunnitelmia perustaa lentotukikohta Valko-Venäjän alueelle.

Yli 20 vuotta presidenttinä istuneen Lukashenkan rooli näyttää olevan samanlainen kuin Urho Kekkosen aikanaan: hän on yrittänyt pitää kiinni maansa itsenäisyyden rippeistä, vaikka paine idästä on kova. Nyt Venäjä kertoo "yhteisistä toimenpiteistä" maiden puolustamiseksi jo sovitun. Jääkö Lukashenkan elämäntyöksi maansa liittäminen Venäjään, kuten esimerkiksi Eduard Birov vaati Vzgljad-lehdessä jo keväällä?

http://www.rbc.ru/politics/21/10/2015/56275e799a79476df52ff538

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Antti Jokela

Ennen presidentinvaaleja Lukashenka otti monia askeleita kohti länttä ja samalla poispäin Venäjästä. Nyt nähdään sitten mikä on miehen todellinen mieli. Vaaliteemana oli tällä kertaa itsenäinen Valko-Venäjä, kun aiemmin teemana oli ollut vahva ja vauras Valko-Venäjä.

Kuka siis uhkaa itsenäisyyttä? Natoko, jonka delegaatio vieraili Valko-Venäjällä huhtikuussa? Vai EU, joka juuri purki pakotteita? Vaiko sittenkin Venäjä, joka haluaa maahan lentotukikohdan ja nyt siis yhteispuolustuksen?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Valkovenäläisen uutistoimisto Beltan mukaan Shoigu ilmoitti (vain?) Valko-Venäjän ja Venäjän yhteisistä sotaharjoituksista vuonna 2017. Siinä on vissi ero.

http://www.belta.by/society/view/belarus-i-rossija...

Petteri Hiienkoski

Tuleeko Valko-Venäjästä seuraava "ukraina"?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Presidentti Putinille mitattiin Venäjällä uusi gallup-kannatuksen ennätys: 89,9%. Uraa!

http://vz.ru/news/2015/10/22/773721.html

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Galluppi on yhtärehellinen kuin persujen jäsenvaalit ulkopuoliselle ulkoistettuna eduskuntaehdokkaita asetettaessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset