Uusliberalismia

Pegidan vuosijuhla

Islamia ja pakolaisia vastustava Pegida-liike viettää tänään yksivuotisjuhliaan Saksan Dresdenissä. Kaduille odotetaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Sachsenin osavaltion sisäministeri Markus Ulbig vetoaa väkivaltaa ja vihaa vastaan: "Pelissä ovat demokraattiset perusarvomme, joista olemme ylpeitä." Dresdenin poliisi on hänen mukaansa "hyvin valmistautunut."

Liikkeellä ovat tänä iltana nimittäin myös Pegidan vastustajat. "Toimimme siten, ettei Pegidan päivä onnistu," ilmoittaa Dresden Nazifrei (natsivapaa)-järjestön edustaja Silvio Lang.

Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere varoittaa kovin sanoin Pegida-liikkeestä: "Pysykää poissa niiden luota, jotka levittävät vihaa, tuota myrkkyä maahamme." Pegidan taustahahmot ovat de Maizieren mukaan "kovia äärioikeistolaisia."

Ilmapiirin on kiristänyt äärimmilleen Kölnin uuden pormestarin Henriette Rekerin puukotus viime lauantaina. Reker voitti pormestarinvaalin eilen sunnuntaina, mutta on Bild-Zeitungin mukaan lääkärien ylläpitämässä koomassa. Häntä ja kolmea muuta puukottaneella on lehtien mukaan äärioikeistolaista taustaa.

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/ein-jahr-pegida-harte-rechtsex...

http://www.bild.de/regional/koeln/henriette-reker/reker-ist-gewinnerin-d...

http://www.sueddeutsche.de/politik/rechtsextremismus-innenminister-de-ma...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksan oikeusministeri Heiko Maas totesi Kölnin murhaiskun jälkeen, että Pegida herätti vihan, joka johtaa väkivaltaan.
http://www.bild.de/politik/inland/fluechtlingskris...

Marko Huttunen

Onko Pegida tai ko mielenosoitus laiton Saksassa? Jos kyse on laillisesta mielenosoituksesta,syntyykin varmasti kovat kähinät kun poliisin pitää suojella mielenosoitusta anarkisteilta. Veikkaisin satakunta pidätystä, 1-3 kuollutta ja lasinsiruja Kristalliyön malliin.

Marko Huttunen

Pegidasta on hankala muodostaa mielipidettä, koska media yleensä leimaa kaikki islam- ja maahanmuuttokriittiset liikkeet äärioikeistolaiseksi rasismifasismiksi. Kuten tuossa Ylen jutussakin maalaillaan kovin rajuin sanakääntein liikettä mutta kuvaan on löytynyt vain kohtalaisen varttunutta,maltillisen näköistä väestöä joka protestoi näköjään Merkeliä ja tämän hallintoa. Sama kuin Ruotsissa, äärivasemmiston anarkistit riehuvat kuvissa mutta teksti väittää heitä natseiksi? Suomessakin on esimerkkejä, vaikkapa Dan Koivulaakson tuon politiikan Aku Ankan taholta. Vaan kohta se nähdään kun anarkistit käärii hihat ja alkaa vastustamaan väkivaltaa.

Marko Huttunen

Ennustukseni meni onneksi ihan pieleen, paria pikkupainia lukuunottamatta hyvinhän se meni. Saksan poliisi on tehtäviensä tasalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Varaliittokansleri Sigmar Gabriel pelaa natsikortin: Pegida käyttää samaa kieltä kuin aikanaan natsit:

http://www.sueddeutsche.de/politik/pegida-sigmar-g...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset