Uusliberalismia

Pakolaiskriisi kuumentaa tunteita Saksassa

Islamia ja näinä päivinä tietenkin pakolaisia vastustava Pegida-liike keräsi eilen Dresdenin kaduille noin 9.000 mielenosoittajaa. Uutuutena oli kaksi itse askarreltua hirsipuuta, jotka oli varattu liittokansleri Angela Merkelille ja varaliittokansleri Sigmar Gabrielille. Saksan syyttäjäviranomainen päättää tänään, johtaako hirsipuutemppu jatkotoimenpiteisiin.

Pegida-liikkeen johtaja Lutz Bachmann räyhäsi puhujalavalla "eurooppalaisesta sisällissodasta" ja "Berliinin diktaattoreista." Ensi maanantaina vietetään liikkeen yksivuotispäivää, sen kunniaksi mukaan on kutsuttu puhujia myös Saksan ulkopuolelta. "Kuten voi huomata, Pegidan maltillinen tavoite on puolustaa länsimaisia demokraattisia arvoja," linjasi viime tammikuussa täällä Puheenvuorossa nykyinen kansanedustaja Simon Elo.

Pakolaiskriisi täyttää saksalaisten lehtien etusivut. Yli 42.000 pakolaista on die Weltin mukaan telttamajoituksessa eikä tilannetta saada korjattua ennen talven tuloa. Ilmaan on heitetty ajatus Saksan rajoille perustettavista "transit-vyöhykkeistä" (Transitzone), joihin pakolaisia kerättäisiin. Saksan demarien mielestä ne olisivat vankiloita (Haftanstalten), mutta ei kaiketi sentään keskitysleirejä.

Ehdotus transit-vyöhykkeistä tulee Horst Seehoferin CSU-puolueelta, mutta sillä sanotaan olevan myös Angela Merkelin CDU-puolueen kannatus. Merkel itse vastustaa ehdotusta.

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/merkel-transitzonen-werden-flu...

http://www.sueddeutsche.de/politik/csu-und-transitzonen-ein-vorschlag-ni...

http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183741-pegida-liikkeen-todellis...

http://www.welt.de/politik/deutschland/article147505957/Zeltstaedte-werd...

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/tausende-demonstrieren-bei-peg...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Esa Niemi

Tiedä sitten vastustaako pakolaisia kun kyse on perusteettomista turvapaikanhakijoiden tuloon liittyvästä politiikasta sekä Pegida vastustaa islamisaatiota länsimaisten arvojen kuten demokratia, YK:n yleismaailmallisten ihmisoikeuksien tai oikeuskäsityksen kustannuksella.

Saksaan liittyvä uutiset ovat mielenkiintoisia eri medialähteistä luettuna ja mm. Ylen Berliinin kirjeenvaihtaja Petri Rönkkö esitti hyvän kysymyksen. Entä jos vasemmiston kannattajien mielenosoituksessa esitetään verinen giljotiini, niin mites sitten toimitaan?

"Saksalainen päämedia näyttää kiinnitäneen eilisessä Pegida-mielenosoituksessa (9000-20 000 osanottajaa) huomionsa lähes kokonaan joidenkin osanottajien mukanaan kantamiin pieniin 1,20 m korkuisiin hirsipuihin, joista toinen oli varattu Angela Merkelille (CDU) ja toinen Sigmar Gabrielille (sd). Syyttäjä tutkii, oliko kyseessä rikos.

Vähemmälle huomiolle muutoin valppaalta medialta on jäänyt viime lauantaina Berliinin suuressa TTIP:n vastaisessa mielenosoituksessa mukana kuljetettu verinen giljotiini, joka oli varattu Sigmarille (Gabrielille). Nyt odotetaan, tutkiiko syyttäjä myös tämän tapauksen, vai punnitaanko samaa asiaa kahdella puntarilla. TTIP-vastaisen mielenosoituksen osanottajat olivat enimmäkseen vasemmistolaisia ja vihreitä ja Merkelin pakolaispolitiikkaa arvostelevan Pegida-mielenosoituksen taas enimmmäkseen oikeistolaisia."

https://www.facebook.com/pertti.ronkko

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Giljotiinista ovat pöyristyneet tämän mukaan ainakin yksi Saksan vihreä poliitikko ja yksi demari:

http://www.tagesspiegel.de/politik/nach-pegida-dem...

Esa Niemi

Mutta ei syyttäjää kuten toisessa tapauksessa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #4

Dresdenin syyttäjäviranomainen on todella pikku-hirsipuista sen verran pöyristynyt, että tutkinta seuraa. Pegida-liikkeen kiistelty johtaja Lutz Bachmann on puolestaan viranomaisten hampaissa facebook-päivityksistään, joissa hän on nimitellyt ulkomaalaisia ilmaisuilla "Viehzeug" (nautakarja) ja "Dreckspack" (kyllä, roskaväki).

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/staatsan...

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #7

Onneksi yksittäisten ihmisten teot eivät tunnetusti edusta sen laajempaa joukkoa, mutta tiedä sitten mikä mahtaisi olla syyte jos syytekynnys ylittyisi. Ensi kerralla verinen giljotiini pitäisi olla iisimpää kamaa kuin kepistä tehty viritelmä.

Pegida-liikkeen johtaja on varmasti viranomaisten hampaissa koska kyse on Merkelin arvovallasta ja Merkeliä on alettu vastustamaan jo oman puolueen sisälläkin. Merkel on todennut jo häviävänsä pelin kun muuttu politiikkaansa ja etsii uusia ratkaisuja epäonnistuneiden tilalle.

Sanojen irroittaminen asiayhteydestään ja näiden liittäminen toiseen on aina kyseenalaista. Mitä Bachmann oli siis tosiasiallisesti sanonut?

Eikö Jari Tervo kutsunut suomalaisia roskaväeksi ja joutuiko siitä viranomaisten hampaisiin?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #15

Jari Tervo saa nimittää suomalaisena nimittää suomalaisia roskaväeksi. Suomalaisia saa haukkua suomalaisen kirjoittamassa pääkirjoituksessa. On sopivaa myös yleistää suomalaisuuden altistavan alkoholismille, kun kirjoittaja itsekin on suomalainen. Suomalainen saa siis nimitellä ja ivata suomalaisia ihan mielin määrin.

Itseironia on usein paras tapa nostaa epäkohtiamme esiin.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #19

Kai, mihin tämä lupa perustuu ja onko tämä eroteltu kansalaisuuden perusteella vai miten? Lähde kiitos?

Ylittääkö tämä "lupa" perustuslain mukaisen perusoikeuden, että kaikki ovat yhdenvertaisia lain edessä sekä ilmaisunvapauden?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #15

Löysin vain "valheiden median" (Luegenpresse) version Bachmannin kommentista, sitä sinä et usko kuitenkaan. Bachmannin facebook-profiili on kuulemma kertaalleen poistettu joko hänen itsensä tai facebookin toimesta. Kommentti liittyy johonkin keskusteluun, joten asiayhteys ei siitä ihan täysin selviä. En lähde sitä nyt tähän kääntämään.

http://www.tagesspiegel.de/politik/hitler-verkleid...

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #20

Jouni, eli emme tiedä mitä tosiasiallisesti on sanottu, tarkoitettu tai mikä asiayhteys. Meillä on vain irrallisia sanoja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #23

Näin on. Ymmärsin, että Bachmann pyysi anteeksi facebook-kommenttejaan viime tammikuussa ja erosi Pegida-liikkeen johdosta. Liikkeen kannatus oli tuolloin pientä. Nyt hän näyttää olevan taas uudella innolla mukana.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #4

Onpas Putin taas saanut suojattirasisteihinsa liikettä! Luojan kiitos Saksassa ei vielä ole ollut pöyristeltävänä epäkorrektin väristä tötteröpäähuppua, mustia kaapujahan ei tarvitse pelätä missään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Viime talvenahan Pegidan marssit keräsivät 18 000 - 25 000 osallistujaa, joten jytky näyttäisi olevan ohi. Kesäkuussa joukkion ehdokas sai Dresdenin pormestarinvaalissa 9,6% äänistä.

Esa Niemi

Arviot Pegidan mielenilmauksesta olivat 9000-20000 kuten tuossa ensimmäisessä kommentissani siteeraan Ylen Berliinin kirjeenvaihtajan Petri Rönkön kertomaa. Pegidan ilmauksen osallistujien määristä on ollut erimielisyyttä sen jälkeen kun siitä tuli uhka Merkelin politiikalle ja arvovallalle.

Äärivasemmiston ja islamistien väkivallan uhka on pitänyt monet keskivertoihmiset poissa, joten väkivallalla uhkailu vaikuttaa ymmärrettävästi osallistujien määrään.

Pegidaan osallistuneet koostuvat läpileikkauksena eri puolueiden kannattajista, joten sitä on varmasti vaikea hyödyntää poliittisena kannatuksena. He osoittavat lähinnä tukea länsimaisille arvoille eivätkä kaikki kannata islamisoitumista. Mitä pidemmälle hallitsematonta maahantuloa annetaan jatkua, niin sitä enemmän eurooppalaiset heräävät todellisuuteen. Merkelin puheilla ei ole enää paljoa painoarvoa ja Merkel vetää itsekin jo oman politiikkansa hätäjarrua.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Arvelet, että "keskivertoihmiset" marssisivat natsien mukana, mikäli eivät pelkäisi islamistista väkivaltaa? Heheheheheeeeeeeee...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Aikoinaan saksalaiset " keskivertoihmiset" marssivat natsien mukana, koska pelkäsivät natsien väkivaltaa.

Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen nousu 1930-luvun Saksassa perustui väkivaltaan ja terroriin, jolta suojasi ainoastaan samanmielisyys. Tämän yksimielisyyden seuraukset tuli tuntemaan koko silloinen maailma.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #8

Keski-ikäisillä itäsaksalaisilla on epäilemättä tuoreempiakin muistoja siitä, että naapurien mukana marssiminen oli terveellistä. Eivätköhän nuo nykyisin väkivaltaa maailmankuvansa keskiössä pitävät ole nimenomaan siellä marssilla. Keskivertoihmiset ovat kotona, kun eivät erityisemmin pelkää.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #6

Jari-Pekka:
"Arvelet, että "keskivertoihmiset" marssisivat natsien mukana, mikäli eivät pelkäisi islamistista väkivaltaa? Heheheheheeeeeeeee..."

Pahoittelen, pidin keskustelun lähtökohtana sen, että tunnet aiheen, josta käyt keskustelua.

Rauhanomaisia Pegida mielenilmauksia länsimaisia arvoja kohtaan alettiin vastustamaan äärivasemmiston (=counter-demonstrators) ja islamistien yhteisillä vastamielenosoituksilla.

"PEGIDA and Islamists clash in Wuppertal

More than 1,000 police have been deployed across the western German city of Wuppertal as supporters of the anti-Islam PEGIDA movement, Salafists, and counter-demonstrators took to the streets simultaneously."

http://www.dw.com/en/pegida-and-islamists-clash-in...

Väitetysti islamistit uhkasivat terrori-iskuilla ja Pegida-marsseja alettiin perumaan. Marssien jatkuva ja kasvava suosio alkoi olla ongelma Merkelin politiikan jatkamiselle. Lisäksi kun Sharia lakia toimeenpantiin Charlien Hebdon toimituksessa Pariisissa, niin islamisaatiota pidettiin entistä enemmän ongelmana Saksassa ja Merkel olisi saattanut hävitä pelin kansantahdolle tuossa kohdin.

"Islamist militants 'plotting to target Germany anti-Islamisation marches'

Militants discussed targeting Pegida movement, according to intelligence agencies cited by Der Spiegel"

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/g...

Keskivertoihmisiä marsseilla on ollutkin, joten mikä ongelma? Mistä natseista puhut? Islamistit taitavat olla varsin kallellaan natsismiin ainakin jos Abu Alin "Mein Kampf" teos on bestseller monissa muslimimaissa ja on suosittu Eid-lahja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hirsipuiden rakentaja ei osannut kirjoittaa Sigmar Gabrielin nimeä oikein ("Siegmar"). Pegida-liikkeen johtaja Lutz Bachmann näyttää pitävän sitä lieventävänä asianhaarana.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article1475...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lieneekö hirsipuun varauslapun tekstinpainajana käytetty saksan kieltä osaamatonta ulkomaista halpatyövoimaa vai onko kyseessä peräti Pegida-liikkeen sisäinen sabotaasi, johon "virhe" voisi viitata ( siegen=voittaa) ?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Itäisen kommunismin yhdistäminen länteen näyttää vievän enemmän aikaa, kuin neljännesvuosisadan. Ero ex-DDR:n ja Länsi-Saksan alueilla on ilmiselvä vielä edelleen, huolimatta suuresta rahasta ja kovista ponnisteluista.

Seppo Korva

Yleensä tällaiset "yhden asian liikkeet" kuolevat hiljalleen pois, tai romahtavat johonkin skandaaliin, kuten Itävallassa kävi Haiderille.
( Tai persuille Suomessa )

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Haiderin kannatus henkilönä kyllä romahti, mutta FPÖ on Itävallan kolmanneksi suurin puolue, Wienissä jopa toiseksi suurin. Pegidasta tuskin on samaan, FPÖ:ssä on myös suomalaisen kepulaisuuden piirteitä.

Juha Hämäläinen

Kolmannes sakuista haluaa Merkelin pois ja uudet vaalit!

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kannattaa maahantulo-oppaan ensimmäisessä luvussa kertoa kaikilla paimentolaiskielillä kierrätyksestä. Lisäksi kuvilla ja symboleilla ohjataan tavaravirtoja astioihin. Sopivaa kylmäharjoittelua tulevaan kotoutumiseen.

http://www.liveleak.com/view?i=a01_1444530043

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere puolustaa ajatusta "transit-vyöhykkeistä" Saksan maarajoilla. Selvät käännytystapaukset kerättäisiin niihin ja karkotettaisiin nopeasti.

http://www.tagesspiegel.de/politik/fluechtlinge-th...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset