Uusliberalismia

Angela Merkel: emme päätä siitä, kuinka paljon pakolaisia Saksaan tulee

Saksassa kohutaan liittokansleri Angela Merkelin eilisestä esiintymisestä Anne Will-televisio-ohjelmassa. Siinä Merkel sai aikaa perustella avoimien ovien pakolaispolitiikkaansa, jota vastustetaan yhä enemmän myös hänen omassa puolueessaan kristillisdemokraateissa. Itäisen Saksan kaduilla vaaditaan jo rajoja kiinni ja populistipuolue Alternativ fuer Deutschland (AfD) on saanut uutta vettä myllyynsä.

Merkel myönsi suoraan, ettei Saksa päätä siitä, kuinka paljon pakolaisia maahan tulee (nicht in unserer Macht, wie viele nach Deutschland kommen). Hän sanoi siis suoraan sen, mistä suomalaiset päättäjät vaikenevat. Rajoja ei saada kiinni, vaikka haluttaisiinkin. "Meillä on 3000 kilometriä maarajaa. Joutuisimme rakentamaan aidan. Pakolaisten vastaanotto ei lopu (Es gibt den Aufnahmestopp nicht)", linjasi Merkel.

Merkel myönsi myös, ettei maahantulijoiden määrästä ole käytettävissä tarkkoja lukuja.

Euroopassa on keskusteltu vuosikymmeniä vallanjaosta EU:n ja kansallisvaltioiden kesken. Merkelin linjauksia voidaan pitää käännekohtana tässä keskustelussa.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article147354708/Nicht-in-unserer...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ei tarvitse ihan nobel-tasoinen matemaatikko olla löytääkseen korrelaation maahantulijoiden määrän ja heille maksetun avustuksen suuruuden välillä.
Raha ratkaisee suoraan, mistä "turvapaikkaa" haetaan ja mistä ei. Toinen vaikuttava tekijä on tietysti se, jos ko maa ei myönnä lainkaan turvapaikkoja jostain maasta tulijoille.

Esimerkiksi turvallinen naapurimaamme Viro myöntää keskimäärin alle 10 turvapaikkaa vuodessa:

http://www.tallinna24.ee/artikkeli/325372-suomessa...

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Mutta Saksalaiset ja Suomalaiset ihan itse saa päättää kuinka paljon sinne niitä jää, tämä asia on vaan jäänyt monelta huomaamatta. Ps. Tähäänkin tulee vastauksena mutta kun... mutta kun ajattelette loppuun, omasta tahdosta kiinni.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Edellytykset oleskeluluvan saamisella punnitaan turvapaikkahakemuksen käsittelyssä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Olen kristillisen puolueen puheenjohtaja," sanoi Merkel, ja katsoi ilmeisesti sen riittävän perusteluksi moneen asiaan.

http://www.sueddeutsche.de/medien/bundeskanzlerin-...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Miljoonat katsoivat eilen liittokanslerin TV-esiintymistä ja se oli etusivun uutinen tänään Frankfurter Allgemeinessa, Die Weltissä, Sueddeutsche Zeitungissa ja tällä tavoin Bild-Zeitungissa:

http://www.bild.de/politik/inland/angela-merkel/be...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Merkel: "Wir sind stolz, innerhalb Europas offene Grenzen zu haben“

Olisipa mielenkiintoista tietää onko Merkel vielä vuodenkin kuluttua "ylpeä" avoimista rajoista ja avoimesta kutsustaan kaikille syyrialaisille. Voi olla, ettei enemmistö saksalaisista yhdy enää hänen mielipiteeseensä. Aika sen näyttää, mutta sodan kiihtyessä ja pitkittyessä tulijakaaos voi olla hirmuinen taakka jopa saksalaisille.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#

Merkel on elänyt suuren osan elämästään Itä- Saksassa. Ehkä hän kykenee samaistumaan hädänalaisiin paremmin kuin muut. (Ja jos uskallan sanoa, hän on nainen.)

Tätä samaistumisen puutetta voi ihmetellä Virossa. Mm muistot maakuopissa olevista metsäveljistä elävät edelleen. Puutteessa elämisestä on kokemusta vuosikymmenten ajalta.
Miksi hädänalaisia pakolaisia autetaan niin vähän.

Mm. kaikkien Läänemaan kuntien johtajat suhtautuivat kielteisesti pakolaisten vastaanottamiseen vedoten huonoon kielitaitoon ja asuntopulaan. Vaan mahtoivatko kysellä asukkailta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset