Ruotsi laskee Naton avun varaan

Ruotsi ei voi eristäytyä Euroopan jatkuvasti huonontuvassa turvallisuustilanteessa. Jos sota tai kriisi iskee lähialueilla, Ruotsi haluaa olla nopeasti valmis ottamaan vastaan apua Natolta. Tämä käy ilmi Ruotsin puolustusministeriön mietinnöstä, jonka Dagens Nyheter on lukenut.

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist katsoo, että Venäjän toiminta on horjuttanut Euroopan turvallisuusjärjestelmää. Tässä tilanteessa tärkeää on hänen mielestään yhteistyö eri tahojen kanssa: Suomi- ensiksi mainittuna, Nato, EU, suora yhteistyö Yhdysvaltain kanssa ja YK.

Ruotsi on solminut Naton kanssa isäntämaasopimuksen avun saannin helpottamiseksi. Se edellyttää nyt pieniä muutoksia Ruotsin lainsäädäntöön.

Naton avun mahdollisuus merkitsee Ruotsille "lisääntyvää toimintavapautta kriisissä tai sodassa," sanoo Hultqvist. "Sellaisessa tilanteessa ei koskaan tiedä etukäteen, mitä tapahtuu. Mutta kaikki, mitä Ruotsin alueella tapahtuu, tapahtuu Ruotsin kutsusta," alleviivaa Hultqvist.

Hultqvist sanoo lähtevänsä Ruotsin "sotilaallisesta liittoutumattomuudesta," mutta puoli tämän päivän eurooppalaisiin kiistoihin on näköjään selvästi valittu.

http://www.dn.se/nyheter/nya-lagandringar-ska-ge-krishjalp-fran-nato/

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu