Uusliberalismia

Lännettyykö Valko-Venäjä?

Venäjän mustalla listalla olevat europarlamentaarikot Heidi Hautala ja Sandra Kalniete ovat saaneet viisumit Valko-Venäjälle ja matkustavat sinne ensi viikolla EU:n delegaatiossa, kertoi Hautala tänään Euroopan parlamentin järjestämässä seminaarissa Helsingissä. Se on taas yksi osoitus siitä, ettei Valko-Venäjä halua tanssia Venäjän pillin mukaan ja että nollapisteestä kehitettävät suhteet EU:hun ovat sille tärkeät. Valko-Venäjää yli 20 vuotta hallinnut presidentti Aljaksandr Lukashenka on Euroopan uusi Kekkonen, joka tasapainoilee idän ja lännen välillä ja poimii rusinat joka pullasta.

Lukashenka jopa lupaa kansainvälisille vaalitarkkailijoille vapaata pääsyä maansa presidentinvaaleihin 11 lokakuuta. Vaaleja aikaistettiin pari päivää sitten marraskuulta syistä, joita voidaan vain arvailla. Venäjä on ilmoittanut Minskin suurlähettiläänsä suulla tukevansa Lukashenkan uudelleenvalintaa.

Lukashenkan vastaehdokkaat eivät usko voittavansa, mutta käyttävät jo nyt tilaisuutta hyväkseen Lukashenkon hallinnon julkiseen arvosteluun. Edelliset presidentinvaalit vuonna 2010 johtivat suuriin mielenosoituksiin ja massapidätyksiin. Venäjällä pelätään vaalikampanjan kehittyvän maidaniksi, joka voisi siirtää Valko-Venäjän lännen leiriin Ukrainan tapaan.

http://www.voanews.com/content/belarus-sets-october-11-election-day-luka...

http://rusprav.tv/rossiya-stavit-na-lukashenko-opasayas-stavki-zapada-na...

http://en.delfi.lt/central-eastern-europe/presidential-candidate-korotke...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Jos edes alkaa lännettymään,niin idän suunnalta alkaa telaketjujen kolina kuulumaan,,,!

Marko Huttunen

Minusta on hassua että viimeisen stalinistisen puolueen, Vihreiden, edustaja on joutunut Venäjän mustalle listalle? Kyllä Satu Hassi kääntyy toimistotuolissaan :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eilisen seminaarin paneelikeskustelussa syntyi rautainen Halla-aho-Hautala-akseli Ukrainan ja Krimin puolesta. Liisa Jaakonsaari ja Sirpa Pietikäinen (Kok??) häilyivät sinne tänne punavihreässä kuplassaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Onhan tuolla jo jonkin aikaa ollut havaittavissa miten Valko-Venäjä ottaa hieman hajurakoa Venäjään. Eikä mikään ihme.
Lukashenka voi olla opportunisti mutta kuihtuvan entisen suurvallan mukana ei omaa maataan kannata loputtomiin uhrata. Ennemmin tai myöhemmin muutos koittaa sielläkin, vaikka se voi viedä vielä jonkin aikaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aktivistit pyytävät Lukashenkalta sadetta kuivuuden vaivaamalle alueelle. Valkovenäläinen poliittinen keskustelu näyttää omaleimaisuutensa...

http://charter97.org/en/news/2015/6/12/155191/

Keijo Räävi

Valko-Venäjä tuskin tekee samaa virhettä kuin Ukraina.

Putinin kanssa on viisainta olla hyvissä väleissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset