Uusliberalismia

Venäläinen TV-dokumentti suututti Tshekin ja Slovakian

Venäjän valtiollisella Rossija-1-kanavalla 23.5. esitetty dokumentti vuoden 1968 Tshekkoslovakian miehityksestä on saanut Tshekin ja Slovakian hallitukset reagoimaan virallisin protestein. Slovakian ulkoministeriö tuomitsi ohjelman "valheelliseksi ja totuutta vääristeleväksi" tekeleeksi. Tshekin ulkoministeri Lubomir Zaoralek kutsui Venäjän suurlähettilään puhutteluun, jossa toisena aiheena oli Venäjän musta lista ei-toivotuista eurooppalaisista. Muuten se sama lista, jota ei ulkoministeri Soinin mukaan tule "ylidramatisoida."

Kuulun Rossija-1-kanavan katsojiin, mutta tuo ohjelma on mennyt minulta ohi. Dokumentissa on kuulemma syytetty Tshekkoslovakian vuoden 1968 tapahtumista Naton salaliittoa tai vastaavaa.

Slovakian pääministeri Robert Fico on pyrkinyt pitämään hyviä suhteita Venäjään ja tapaa tänään muutaman ministerinsä kanssa presidentti Vladimir Putinin ja pääministeri Dimitri Medvedevin Moskovassa. Ennen lähtöään Moskovaan Fico otti voimakkaasti kantaa EU:n Venäjä-pakotteita vastaan. Venäjän mustalla listalla ei ole yhtään slovakialaista.

http://www.bbc.com/news/world-europe-32959054

EDIT: Tässä dokumentti:

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Putinin Venäjän virallisen historiankirjoituksen taso ja agenda eivät ole enää vuosiin juurikaan eronneet Stalinin aikaisesta propagandasta. Sen mukaan Venäjä ei hyökännyt Georgiaan eikä anschlussannut Etelä-Ossetiaa 2008 tai Krimiä 2014 eikä sen joukkoja ole Ukrainassa. Neuvostolitto ei myöskään muka ollut natsi-Saksan liittolainen aloittaessaan toisen maailmansodan 1939 eikä tehnyt 1940 sodan ensimmäistä siviilien joukkomurhaa Katynissa, eikä ampunut Mainilan laukauksia 26.11.1939 eikä aloittanut talvisotaa eikä jatkosotaa, eikä myöskään ryöstänyt itsenäisen Suomen Viipurin lääniä ja Petsamoa. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015060219792840_...

Putinin ja Stalinin historiankirjoituksen mukaan neuvostofasistien ja putinisti-imperialistien valtakunta on viaton uhri, jota muut sortavat. ;) Ei ihme, että eräs suomalainen kansalaisjärjestö myöntää suoraan eiliseen Venäjän Karjalan suomensukuisten kansojen kansalaisoikeusuutiseen liittyen: "Avustamme ulkomaista agenttia Venäjällä!" - ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196164-s...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Millainen pyramidi mahtaa olla Venäjän hallinto-organisaatio kaaviona a)virallisesti, b) käytännössä?

Kun media puhuu "Venäjästä", huomaan joka kerta ajattelevani Putinia. Presidentillä on langat käsissään poliittisesti, sotilaallisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti, ja lisäksi hän valvoo tiedotusvälineitä, urheiluelämää sekä kaikkinaista kansalaistoimintaa. Mutta:

Miten hän sen tekee, millainen on hänen työpäivänsä ja ketkä ovat hänen luotettujaan? Ja mitä tapahtuu, jos hän syystä tai toisesta menettää luottamuksensa näihin alaisiin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Slovakialla ei ole varaa luopua Venäjän toimittamasta halvasta kaasusta, paljastaa Vzgljad Robert Ficon ja Dimitri Medvedevin tämänpäiväiseen tapaamiseen liittyvistä venäläisistä asiakirjoista. Tällainen kirjoittelu vihjaa, että Slovakian ja Venäjän rakkauteen on tullut särö.

http://vz.ru/news/2015/6/2/748667.html

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Robert Ficon jalkaa nakertaa opposition parlamentaarikko Frantisek Sebej:

http://www.praguepost.com/eu-news/48070-fico-to-re...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Taas yksi naula arkkuun, unohdetaan koko savijalkainen dronttosaurus. Emme voi kansalaistasolla boikotoida tyrannosaurusta kuten boikotoitiin eteläafrikkalaisa tuotteita, kun ei ole kulutettavia tuotteita tarjolla. Valtiotasolla öljy ja kaasu vähenevät ja tapahtukoon se kauppa, mikä vapaaehtoisesti niin tekee. Kolmatta kertaa yritetään puskea kurimusta vastaan, mikään ei muutu, ei nyt eikä tulevaisuudessa. Vain typerät kommunistit nielevät jatkuvalla virralla ulostautuvaa propagandaa ja trollausta. Mutta sehän ei ole mitään uutta, punakapina on sisäpoliittisesti vielä in, mutta niillä 15000-20000 Neuvostoliiton lihamyllyissä jauhetuilla marttyyritovereilla ei tai olla edes muistopäivää kalenterissa. Varsin suorasukaista toimintaa, kaveria ei jätetä, mutta toverin ... kuka nakkaa paskaakaan?

Jari Rauhala

Enpä olisi ilman Snellmannin jakoa edes ajatellut, että asiat olisi tässä voinut olla muuten mitä virallinen totuus on sanonut.
Eikö tuo ollut aikaa jolloin Naton gladio-armeijat toimi euroopassa? Mikä sitten totuus, ainahan esiripun takana jotakin tapahtuu, ken tietää....

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Slovakian ulkoministeriö muistutti, että Venäjä on jo ehtinyt vuosien varrella pyytää anteeksi vuoden 1968 hyökkäystä ja miehitystä. Natolla on lonkeronsa joka paikassa ; )

http://lenta.ru/news/2015/06/01/film/

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vzgljad-lehti nostaa dokumenttikohun ykkösuutisekseen. Lehden haastattelema historioitsija Vladimir Simindej on oikeassa siinä, ettei jokaisesta kirjasta tai elokuvasta pitäisi nostaa diplomaattien välistä haloota. No joo, en ole tuota ohjelmaa nähnyt.

Robert Fico oli kuulemma puhunut puhelimessa Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon kanssa ja tukee sen jälkeen taas EU:n Venäjä-pakotteita : D

http://vz.ru/politics/2015/6/2/748630.html

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Luulivatko Tshekki ja Slovakia, että Putinin tukeminen suojelee heitä dokumentin kaltaisilta "isonveljen" toimenpiteiltä? Unohdettiinko, ettei Neuvostoliitto koskaan kunnioittanut satelliittejaan? Kyselee venäläinen oppositiopoliitikko Boris Vishnevski.

http://echo.msk.ru/blog/boris_vis/1559516-echo/

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Katsoin ohjelman, se kertoo itse asiassa Varsovan Liitosta eikä vain Tshekkoslovakian miehityksestä. Äitelää neuvostohuttua, jota tuli lapsena joka tuutista. Kyllä puolalaisetkin tuosta herneen nenään vetävät, vaikka Puolan sotatilaa käsiteltiin tuossa vain muutamalla lauseella.

https://www.youtube.com/watch?v=4ke7lCbg-1s

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Voisin kuvitella, että tämä dokumentti esitettiin "opetustarkoituksessa". Sen on määrä näyttää, miten valtiolle käy, jos se pyrkii pois Kremlin vaikutuspiiristä niin kuin Tshekkoslovakia vuonna 1968. Tarkoituksena on kertoa Ukrainalle, miten käy, jos ei tottele Moskovan ohjeita.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tänään astuu Ukrainassa voimaan Venäjää tai Neuvostoliittoa ihannoivien filmien kielto.

http://culture.lb.ua/news/2015/06/04/307102_zapret...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset