Uusliberalismia

Tyytyykö Kokoomus hallituksen apupuolueeksi?

Hallitusneuvottelujen loppumetreillä höpölehtiin vuodatetaan kummallista kuraa. Kokoomuslainen presidentti ei Iltalehden "kulisseista" saaman tiedon mukaan hyväksyisi Kokoomuksen puheenjohtajaa Suomen ulkoministeriksi.

Kun viime viikolla joku lehti väitti kepulaisen Olli Rehnin syrjäyttävän Alexander Stubbin ulkoministerin paikalta, ajattelin, että olipa huono pila. Vaan kyllä tuota näköjään joku ainakin yrittää.

Nyt on Kokoomuksen korkea aika tarttua itseään niskasta kiinni. Kokoomus sai vaaleissa toiseksi eniten ääniä, minkä luulisi oikeuttavan vähintään yhteen tärkeään ministerin salkkuun. Kepulaisten kepulointiin ei saa alistua.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015052619756532_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kyllä verkko-Iltis juuri nyt katsoo, että Stubb valitsee ulkoministerin ja elinkeinoministerin salkuista mieleisensä. Lehti ei ainakaan tuon uutisen yhteydessä pelaa presidentti-kortilla.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Samaa mieltä. Stubbin ja Niinistön huonoista väleistä on keksitty juttu. Stubb on ollut Niinistölle arvokas tiedonvälittäjä EPP:n ja monien EU-johtajien hyvän henkilökohtaisen tuntemuksen johdosta.Mutta ei ole poissuljettu, etteikö Stubb päätyisi elinkeinoministerin salkkuun , jos ja kun siihen siirretään VM:stä euromaiden kokouksiin Suomen edustus.

Katsotaan, kun hallitusohjelma julkistetaan klo 14, mikä kolmesta puolueesta on eniten joutunut vaalilupauksiaan syömään. Jos tulee sotesta maakuntamalli, silloin kokoomus vaatii nykyisen kuntakentän suurta harvennusta.Ja kyllä kuntayhtymämalli johtaa myös kuntien lukumäärään laskuun.

Taloudessa muut tuli kokoomuksen linjoille talouden tilannekuvasta.

Tapani Lahnakoski

Stubbin valinnasta näkee, ajaako enemmän omaansa vai Suomen etuja. Talousasioissa elinkeinoministerillä on muutaman kertaluokan verran enemmän painoarvoa kuin ulkoministerillä. Kuten IS kommentoi, myös puoluejohtajan hommaa on helpompi hoitaa, jos ei koko ajan ole matkoilla.

Elinkeonoministerin hommaa ei pidä antaa kepulle, siitä seuraisi aivan liikaa muka kannattavia tukia maajusseille monilla tavoilla.

Reino Jalas

Kun nyt vielä jotenkin kestäisi nämä viimeiset tunti ja kolme varttia...

Stubbin ja Soinin osalta ministerisalkkujen nimet ovat oikeasti vielä auki. Maanantain ja tiistain viime hetken hallitusvääntö ja tilanteen lämpeneminen liittyi johonkin salkkuun jota Soinin mukaan useampi halusi. Kyse lienee juuri ulkoministerin kassista.

Stubbille henkilökohtaisesti salkkuasialla tuskin on niin suurta merkitystä. Putoaminen pääministerin paikalta riviministeriksi, ja totutteleminen siihen statukseen, se on isompi asia joka tapauksessa.

Melko selvää on että Stubbin aidot lähivuosien kiinnostuksen kohteet eivät enää ole Suomessa, vaan jossakin kansainvälisessä, korkeassa EU-tehtävässä. Brysselissä kauppa- ja teollisuusministerin kokemuksella voi olla jatkossa paljon suurempi painoarvo, kuin se että Stubb palaisi hoitamaan samaa, vanhaa ulkoministerin pestiänsä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ohhoh, Stubbista valtionvarainministeri...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Taas lyhyen matikan kokoomuslainen vastuussa raha-asioista ...

Ai niin, lupasin sadan päivän ajan tukea hallitusta KAIKESSA. Mutta starttihan tapahtuukin vasta perjantaina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset