Uusliberalismia

Terveisiä Lontoosta

Päivän printti-Hesarin pääkirjoitussivulla Lontoon-kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä antaa tulla isänmaan puolesta:

"On kuitenkin yksi taho, jonka uskoin olevan kyseenalaistamisen yläpuolella. Se on Suomi, itsenäinen demokraattinen valtio. En tiedä teistä muista, mutta itse sävähdän joka kerta, kun joku kertoo julkisuudessa, ettei jaksaisi puolustaa isänmaata. Se tuntuu vähän samalta kuin astuisi rupikonnan päälle."

Niinpä niin, esikoiseni lähtee Lontooseen opiskelemaan ja toinen tyttäreni on käynyt siellä pääsykokeissa. Lontoo on vanhastaan Venäjän ja Itä-Euroopan emigranttien ja pakolaisten keskus, jossa elämä on kai sitten niin paljon vapaampaa. Yleensä Lontoon kansainvälisessä ilmapiirissä opitaan vähintään se, ettei mikään valtio ole kyseenalaistamisen yläpuolella.

"Ilman isänmaata ja äidinkieltä meillä ei ole mitään," täräyttää Sipilä Lontoosta. Tuo on höpöä. Jos ei osaa englantia, tuskin Lontoosta saa edes hanttihommia.

"Maanpuolustusvelvollisuus ja -tahto eivät ole ristiriidassa yksilönvapauden, kansainvälisyyden ja rauhantahdon kanssa," jatkaa Sipilä. No käytännön tasolla tietenkin ovat ristiriidassa. Jos valtio haluaa sinut metsäleirille, et voi häipyä Lontooseen kirjoittelemaan.

Sipilä: "En halua, että Suomen alakouluissa ruvetaan laulattamaan aamuisin Lippulaulua. Haluan innostaa nuoria lähtemään maailmalle, kokemaan muita kulttuureja ja kyseenalaistamaan piintyneitä suomalaisia käytäntöjä."

No ehkä sittenkin juuri näin. Valtiot laulattakoon kouluissaan mitä lillerilalleria tahansa, mutta nyt hiljennymme kuuntelemaan Lippulaulua. Se antaa voimaa elää täällä Suomessa ja ulkomailla. Ja tätä soitetaan myös lapsille, kiitos:

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Mun mielestä vapaa mies valitsee itse sotansa.

Tällä tarkoitan sitä, että jos nykyisellä täysin harkintakyvyttömällä ulko- ja turvallisuuspoliittisella linjalla jatketaan niin kauan, että isot pillit soi, tulen hyvin tarkkaan harkitsemaan lähdenkö mukaan tivoliin vai en.

Jos päätän olla lähtemättä silloin en myöskään lähde.

Valassa muistaakseni vannoin isänmaan puolustamista, en osallistuvani suurvaltojen välisiin rähinöihin.

Näyttää pahasti siltä, että väkisin halutaan mukaan "kemuihin"

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kaikki on yhtä suurta kehäpäätelmää. Herättäkää minut kun se on tukehtunut omaan häntäänsä.

https://www.youtube.com/watch?v=M0p4NXmJYqc

Jari Rauhala

Sanoma OY:n "natosanomien" työntekijä perää lehdessään itselleen ja eduilleen puolustusta, vai kenelle? (2006 ilmoittivat tukevansa Natoon liittymistä)

Kyse on Isänmaan puolustamisesta. Hyvin johtajia on kautta aikojen seurattu. Nyt vaikuttaa siltä että meillä ei sellaisia ole ollut. Valtion tila on sellainen, että sitä katsoessa moni varmaan miettii tosissaan "maanpuolustusta" ja mitä täällä on tapahtunut.

Täytyy olla jotakin konkreettista puolustettavaa. Ei riitä että ministerit ja muutkin selittelevät eri skenaarioita ja valtio murenee entisestä alta pois ja leipä kapenee. Puhumattakaan että katoavat palkkiovirkojen perään.

TNS-Gallup teki viime vuonna tutkimuksen 2000:n (kaksi tuhatta) ihmisen joukosta, että moniko jäisi sodan syttyessä paikoilleen. Vastaus oli 22%.

Mitä lie kokonaisuus tarkoittaakin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Meitä on paljon jo siinä ijässä ettemme pääse pakoon, vaan jäämme puolustamaan valamme mukaan isänmaatamme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset