Uusliberalismia

Yhdysvallat "vastaa kovaa" Venäjän mahdolliseen hyökkäykseen Ukrainassa

Lännessä uskotaan Venäjän valmistelevan uutta hyökkäystä Itä-Ukrainassa. Jotain on arveltu tapahtuvaksi voitonpäivänä 9 toukokuuta tai pian sen jälkeen. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Daniel Fried on antanut puolalaiselle TV24BiS-kanavalle haastattelun, jonka voi tulkita viralliseksi varoitukseksi Venäjälle.

"Jokainen Venäjän joukkojen liike kohtaa voimakkaan vastauksen," vakuutti Fried. "Meidän tulee olla valmiit lisäämään painetta, jos Venäjä turvautuu laajamittaisiin aggressiivisiin toimenpiteisiin." Venäjä-pakotepolitiikasta vastaava Fried tarkoitti tässä varmaankin uusia pakotteita, mutta sitaatit mahdollistavat muunkin tulkinnan.

Fried kiitteli Eurooppaa sen yhtenäisestä pakotepolitiikasta Venäjää kohtaan, joka on Friedin mukaan ollut tuloksellista. Hän sanoi, että pakotteet voidaan purkaa, jos Venäjä noudattaa Minskin tulitaukosopimusta. "Emme vielä ole siinä vaiheessa," sanoi Fried.

Yhdysvallat on kevään mittaan lähettänyt Ukrainan armeijalle kouluttajia sekä "puolustuksellisia" aseita.

http://www.unian.net/politics/1075881-csha-obeschayut-jestkiy-otvet-na-n...

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/fried-na-ofensywe-w-donbasie-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Kalevi Wahrman

https://www.facebook.com/events/1440418592935515/

Fasismista saadun voiton ja toisen maailmansodan päättymisen 70-vuotistapahtuma

Erkko Korppaanmäki

Ei ole saatu fasismista voittoa, vaan se elää ja voi hyvin Venäjän hallinnossa.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Tai Ukrainan hallinnossa paremminkin?

Ukrainassa on kuollut yli 10 oppositiovaikuttajaa tämän vuoden puolella. Asiasta miltei vaietaan lehdistössämme, tässä yksi englanninkielinen artikkeli:

http://www.thenation.com/article/204921/least-10-o...

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #12

Esim. Suomen Kuvalehdessä Teppo Tiilikainen kirjoitti jo 17.4. aivan asiallisen esityksen asiasta.
http://bit.ly/1EoFtG1

Tuo "media vaikenee" -meemi alkaa jo olla hiukka kulunut tämän kevään käytössä.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Ja täältä loytyi 05 toukokuu 2015 päivätty
Читайте далее: http://svpressa.ru/war21/article/120886/?from=sm24

"Ukrainan nationalistit lupaavat hyökätä Venäjälle"

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kovasti näemmä kaikkialla huhutaan, että tänään tai huomenna tapahtuisi jonkin sortin "provokaatio." Svobodnaja pressa = vapaa lehdistö : D

Pekka Iiskonmaki

#3
Venäjän pelko on aiheellinen. Suomen hyökätessä Venäjälle 30.11.1939 oli jälki karua. Väkeä vain 4 miljoonaa ja vastassa 177 miljoonaa.

Ukrainalaisia on lähes 50 miljoonaa ja vastassa 100 miljoonaa. Jätin pahimmat puliukot pois laskuista.

Juha Hämäläinen

Onko Ranska länttä ?

"Ranskan salaisen palvelun johtaja (Directorate du renseignement militaire, DRM) Christophe Gomart on kritisoinut NATO-liittoutuman US-johtoisuutta sotilastiedustelussa. Tiedustelupalvelun julkisen raportin mukaan ei ole näkyvissä mitään merkkiä, että Venäjä olisi valloittamassa Ukrainaa tai edes valmistautumasa valloitukseen. (1)

Raportissa 25. maaliskuuta 2015 Gomart kertoo kertoneensa kansanedustaja Frédéric Lefebvrelle, että hänellä on erinomainen keskusteluyhteys Naton ylikomentajaan Norfolkissa. Tästä huolimatta Ukraina-kriisi on johtanut järkyttäviin erimielisyyksiin US-salaisenpalvelun ja eurooppalaisien kumppanien välillä."

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/05/02/rans...

Kysympähän vaan...
Hämis

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No niin tässä Friedin puheet uutisoituina englanniksi, asialla valkovenäläiset aktivistit:

http://www.charter97.org/en/news/2015/5/8/150707/

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Maailmansodasta on kulunut jo liian pitkä aika, kun niin suuri uho on nyt päällä. Sodan tuhot ja kauhut näyttävät nykypäättäjiltä jo unohtuneen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tähän on tultu, kun nousuhumalaisen pikkuhitlerin uhoiluun on suhtauduttu kuin Chamberlain aikoinaan. Jopa vähäisempää uhkaa Milosevicia ymmärrettiin karsastaa ja toppuutella paremmissa ajoin. Olemmekohan siis hyvää hyvyyttämme suhtautuneet liian sallivasti uusmilitarismin uhoon, kun sitä on tullut ystävinä pitämiemme ja taloudellisesti hyödyllisten semikumppaneiden suunnalta? Suomen Kuvalehden sivuilla on kommentoitu vuosien 2005 ja 2010 Punaisen torin sotaalietsovia voitonparaateja rinnastamalla länsijohtajien sinisilmäinen osallistuminen niihin ja Hitlerin olympialaisten avajaisiin 1936. Eräs tutkija aavisteli oikein myös, että pahin oli vielä edessä, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194831-v...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjän aggressiivinen politiikka on maksanut yli 7000 ukrainalaisen hengen, sanoi presidentti Petro Poroshenko tänään Ukrainan parlamentissa.

http://www.unian.net/politics/1075951-agressivnaya...

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Ja miten ko. maassa suhtaudutaan oppositioon? Vähintään 10 merkittävää oppositiohenkilöä kuollut tänä vuonna, ammuttuna tai muuten hämärissä olosuhteissa. Poroshenko ja Ukrainan hallinto ei ole luotettava lähde kertomaan mistä koko tilanteessa on kysymys.

http://www.thenation.com/article/204921/least-10-o...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Maidanilla toimi vapaaehtoislääkäri Olga nimeltään. Olgasta tuli lähes kansallissankari, "valkoiseksi enkeliksi" nimetty.

Tästä Maidanin sankarista, valkoisesta enkelistä ja hänen kansansuosiostaan uusi Kiova yritti hyötyä tarjoamalla hänelle terveysministerin salkkua uudessa hallituksessa.

Olga sanoi suostuvansa jos saa tehdä terveydenhuoltojärjestelmään tarvittavat muutokset.

Kiovan hallinto kieltäytyi tekemästä Olgan ehdottamia muutoksia ja uutisoi Olgan kieltäytyneen paikasta. Olga ei halunnut tästä juonittelusta tulla aikanaan julkisuuteen koska ei halunnut leimaantua uuden hallinnon vastustajaksi.

Olgan näkemyksen mukaan uuden hallituksen myötä mikään ei ole muuttunut. Samanlaista korruptoitunutta sakkia kuin edellisessäkin.

"Halusivat vain kasvoni" sanoi Olga.

Samaan tapaan virka hommailtiin Maidanin komentajalle, Neo-natsi Parubiylle. Parubiystä tekaistiin "Secretary of the National Security and Defence Council of Ukraine".

Parubiy on sittemmin irtisanoutunut virastaan sanoen ettei näin sota-aikana voi kommentoida eronsa syitä.

Euroopan ulkoasiain neuvoston (ECFR) julkaisun mukaan ensimmäiset muutokset Ukrainan puolustuspolitiikassa, oli "puolueettomuuden" poistaminen perustuslaista, sekä armeijan nato yhteensovittamisen aloittaminen.

Ja sitten ihmetellään Venäjän reaktioita...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jaa, milloinkahan USA ja Nato alkavat noudattaa Minskin sopimusta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

USA ja Nato eivät ole allekirjoittaneet Minskin sopimusta.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Ei heidän tarvitse koska eivät allekirjoittaneet sitä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niinpä. Ja siksi ne eivät noudata sitä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Jouni keksi yhteyden, sama kuin Sotchin kisat alta pois, voiton päivän paraati myös alta pois ja rynnäkköön. Maasto kestää panssarit ja kuorma-autot, ei kun menoksi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Toisaalta se voi myös olla että Yhdysvaltain sanoilla on senverran kova painoarvo että Venäjä miettii toisenkin kerran jotta kannattaako. Niin se Yhdysvallat joutuu jälleen kerran pelastamaan eurooppalaisen rauhan.

Parempi vaihtoehto se on sekin kuin antaa Putinin kutsumatta häärätä toisten valtioitten aluella miten sattuu. Jos ei herra puheilla pysähdy niin sitten edessä on ikävät ajat. Ei voi ainakaan väittää ettei länsi olisi yrittänyt pehmeitä keinoja ensin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Mitä mieltä sä oot siitä, et Obama itse väittää että Putinin toimet Krimillä ja Ukrainassa ylipäätään, on seurausta USAn hoitamasta vallanvaihdoksesta ja Maidanin mellakoista. Eli että toisinsanoen, Venäjä reagoi USAn toimiin, eikä toisinpäin.

Ja mä en siis väitä tätä vaan Obama.. CNN:llä.

Jännä maailma. :D

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niin, mikä nyt sitten on reagointia ja mikä ei. Toivottavaa nyt olisi, ettei Venäjä "reagoisi" Friedin ilmoitukseen panssareillaan.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #22

Niin reagointia esim oli tilanteet Krimillä.

Näinhän Obama itse sanoi. Reagointia, ei mikään suuri suunnitelma minkään imperiumin palauttamiseksi. Meille kyllä asia esitellään juuri niin. Miksiköhän?

Reagointia siihen että Ukrainan hallinto vaihdettiin Yhdysvaltojen toimesta. Ja reagointia siihen että uusi hallinto ensitöikseen purki vähemmistöjen oikeuksia ja aloitti armeijan rakenteiden uusimisen ja "Natottamisen". (ECFR)
Varmasti Yhdysvaltalaisille tahoille oli näitä peliliikkeitä tehdessään selvää, että Venäjä tulee varmistamaan oman mustanmerentukikohdan säilymisen omassa hallinnassaan.

Pitää muistaa että uuteen hallintoon kasattin, pro-venäjä oppositiota lukuunottamatta, kaikki tahot, neo-natsit mukaanlukien. Tämä siksi jotta uudesta hallituksesta saatiin suoraan riittävän leveä perustuslakien muuttamiseen. (ECFR)
Kyllä asiat minunkin silmin seurattuna näyttää just siltä mitä Obama sanoi. CNN

Jenkit vie, Venäjä reagoi ja reagoinnista sanktioidaan ja eristetään. Aivan kuten USAn doktriineissa luvataan toimia.

Venäjä on reagoinut Lännen toimiin. Laittomiin toimiin.
Ei hallituksia saa noin vaan alkaa kaatamaan. Se on vastoin lakeja.
Joskohta Venäjäkin näiden toimien seurauksena on yleisen käsityksen mukaan rikkonut kansainvälistä oikeutta.

Kausaliteettien pitäisi vaan olla hallinnassa silloin kun päätetään esimerkiksi siitä osallistutaanko meille haitallisten sanktioiden ylläpitämiseen ja sotilaalliseen Nato- yhteistyöhön Itämerenalueella.

Venäjällä on kestävät perusteet pitää Länttä, eritoten Yhdysvaltojen neo-con klikkiä, Ukrainan kriisin priimusmoottorina.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #23

"Niin reagointia esim oli tilanteet Krimillä."

Tokihan Venäjän pitää saada reagoida. Vaikkapa spontaaniin kansannousuun Maidanilla tai Mainilan laukauksiin. Venäjähän toimii puhtaalla suhteellisuusperiaatteella, muutama maakunta per reaktio. Jos osoittautuu, että Venäjä olikin reagoinut vain omiin toimiinsa, niin rajathan on jo siirretty. Jos niistä halutaan neuvotella, niin Venäjä reagoi uudestaan.

Muiden sen sijaan on toimittava vastuullisesti ja huomioitava Venäjän karhun reaktiot, jotka eroavat maailman kaikista muista reaktioista siinä, että ne eivät edellytä mitään laukaisevaa tekijää. Karhu on karhu.

http://blurbrain.com/wp-content/uploads/2014/03/ru...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #24

"Tokihan Venäjän pitää saada reagoida"

Ennemminkin miksi Venäjä pakotetaan reagoimaan?

Siksi, että tarkoituksena on saada eristettyä Venäjä kansainvälisestä yhteistyöstä ja näin hankalaloitettua Venäjän kehitystä kansainvälisenä toimijana. Näin pyritään vahvistamaan ja varmistamaan USAn asema maailman napana. Tämän kaltainen toiminta on dokumentoidusti osa Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa.

"Tzkowitz Shifrinsonin mukaan myöhemmin julkisiksi tulleet dokumentit todistavat, kuinka George H. W. Bushin hallinto ja Yhdysvaltain liittolaiset alkuvuodesta 1990 vakuuttelivat Neuvostoliitolle, että Itä- ja Länsi-Saksojen yhdistyessä Nato pysyisi silloisilla sijoillaan."

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/73654-yllattava-a...

USAn orkesteroimana Ukrainan hallinto vaihdettiin ja aloitettiin Nato-yhteensovittaminen.

Näistä on kiistattomina todisteina mm. Obaman itsensä lausunto CNN:lle, vuotanut apulaisulkoministeri Nulandin puhelu ja ECFR:n julkaisemaa materiaalia.

Ja mitä Georgiaan tulee, niin heinäkuussa 08 USAn erikoisjoukot ja muutama "blackwater" tyyppinen sotilasfima, olivat kouluttamassa Georgian erikoisjoukkoja ja hetkeä myöhemmin Georgia aloitti pommitukset alueelle, jossa oli käynnissä yhteinen Venäjä-Georgia rauhanturvaoperaatio. Tähän Venäjä vastasi. Ja liian rajusti eli tunkeutumalla syvemmälle Georgiaan kuin olisi ollut tarpeen omien rauhanturvaajiensa ja alueen siviiliväestön turvallisuuden takaamiseksi.

On siis huomattavaa näyttöä siitä, että näiden kriisien syntyminen on ennenkaikkea seurausta USAn sotilasdoktriineista ja aloitteelisuudesta Venäjän raja-alueiden vakauden horjuttamiseksi. Samainen Nuland kertoo USAn käyttäneen yhteensä 5miljardia yksistään Ukrainan hallinon "kehittämiseen"

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #25

"Ennemminkin miksi Venäjä pakotetaan reagoimaan?"

toisto: Venäjän karhun reaktiot [...] eroavat maailman kaikista muista reaktioista siinä, että ne eivät edellytä mitään laukaisevaa tekijää. Karhu on karhu.

http://blurbrain.com/wp-content/uploads/2014/03/ru...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #26

Toistat kummia uskomuksia (propagandaa) ja linkität piirrettyihin. Aika vakuuttavaa.

"And since Mr. Putin made this decision around Crimea and Ukraine — not because of some grand strategy, but essentially because he was caught off-balance by the protests in the Maidan and Yanukovych then fleeing after we had brokered a deal to transition power in Ukraine" Obama

http://cnnpressroom.blogs.cnn.com/2015/02/01/pres-...

Edellä olevaa lainausta Obaman haastattelusta ei ole käytännössä uutisoitu lännessä lainkaan. Vähän pääs Barack Hussein Obamalla lipsahtamaan.

Ja maidanin spontaaniudesta kertoo se, että US ulkoministeriö jakoi siellä kahvia ja pullaa niinkuin markkinoilla ikään. :-)

Ja äärioikeisto/uusnatsit piti rähinää yllä Parubiyn johdolla. Kansallissosialistinen kansannousu?

"Hauskana juttuna" kerron vielä kaverista Maidanilla joka tohkeissaan selitti tv haastattelussa kuinka EU jäsenyys toisi tullessaan Saksan palkka- ja elintason.

Kuka lie moisia unikuvia valanut Ukrainan kansaan ja miksi? "Spontaani" uskomus kansannousun takana?

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #27

"Vähän pääs Barack Hussein Obamalla lipsahtamaan."

Eipä tainnut lipsauttaa. Jos et ole seurannut tapahtumia, niin valaisen hieman. Obama viittaa 21.2.2014 tehtyyn sopimukseen, jota olivat välittämässä (broker) EU ja Venäjä. Teksti löytyy vaikka tästä:

http://www.theguardian.com/world/2014/feb/21/agree...

Sopimuksen teon jälkeen Obama soitti Putinille vielä saman päivän aikana. Hän oli siis kiinteästi vaikuttamassa taustalla.

http://www.reuters.com/article/2014/02/21/us-ukrai...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #28

Usko pois. Olen seurannut.

Niin että oliko Venäjän toimilla läntinen laukaisin?

Victoria Nulandin ja G. Pyattin puhelu uutisoitiin 7.2. Puhelun ajakohdasta ei ole tietoa.

Siinä sitä valtaa "brokeroitiin".

http://www.bbc.com/news/world-europe-26079957

Obamalta lipsahti nimenomaan se, että Putinin toimet ovat seurausta Yhdysvaltojen toimista. Ei toisinpäin, vaikka se niin meille maalaillaan..

Obaman mukaan ei ole mitään suurta Putinin suunnitelmaa alueiden palauttamiseksi osaksi Venäjää.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #29

"Usko pois. Olen seurannut."

Hienoa, olet löytänyt uutisen viime vuoden helmikuulta. Siinähän Yhdysvaltain varaulkoministeri puhuu Kiovan suurlähettilään kanssa Ukrainan asioista. Sehän on ennenkuulumatonta!

"Niin että oliko Venäjän toimilla läntinen laukaisin?"

Täytyy nyt myöntää, että tästä puhelustahan sen kaiken täytyi alkaa eikä Euromaidanista. Pakkohan Venäjän oli reagoida valtaamalla Krim ja lietsomalla itäinen Ukraina liekkeihin. Täysin oikein mitoitettu reaktio. Ei siinä ukrainalaisilta enää tarvitse mitään kysellä sen jälkeen, kun amerikkalaiset ovat puhuneet puhelimessa.

Toivottavasti Helsingin suurlähettiläällä ei ole tapana spekuloida puhelimessa Suomen asioilla.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #30

Jos et ymmärrä tai halua ymmärtää lukemaasi, niin puhelussa käy selvästi ilmi että US-ulkoministeriö ohjeistaa Kiovan lähetystöä tulevan hallituksen kokoonpanosta.

Virallisesti Yhdysvallat asettuivat puolustamaan Ukrainan EU lähentymistä.

Epävirallisesti, "Fuck the EU" :-D

Tämä siis jo oli ennen vallankumousta.

Normaalia ja hyväksyttävää?

Maidanilla eli ihmeellinen kuvitelma siitä että EU jäsenyys toisi mukaanaan Saksan palkka- ja elintason.

Mistähän moiset kuvitelmat...

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #31

'Epävirallisesti, "Fuck the EU" :-D'

Onpa rankkaa tekstiä, siinähän on oikein tuollainen alatyylinen four-letter word! Toivottavasti kukaan venäläinen ei lue tätä, koska siellä kiroilu on kielletty taiteessa ja mediassa.

Pitäisikö Venäjän mielestäsi reagoida tähän ja vallata osa EU:sta? Samalla logiikallahan perustelit Venäjän reaktioita Ukrainassa. Amerikkalaiset puhuivat Ukrainasta, joten Venäjä reagoi valtaamalla palan Ukrainaa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #32

"Pitäisikö Venäjän mielestäsi reagoida tähän ja vallata osa EU:sta?"

-Ei pitäisi.

Vai siinä vain "amerikkalaiset puhuvat Ukrainasta".. :-D

Joko sulla on joku denial-moodi päällä tai sitten sä et ymmärrä lukemaasi. Jos helpottaa ni kannattaa kuunnella youtubesta tuo puhelu.

Ja katso samalla se Obaman haastattelu.

Ei ole kovin hedelmällistä jatkaa tätä sun kanssa.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #33

"Ei ole kovin hedelmällistä jatkaa tätä sun kanssa."

Sori, en vain osannut suhtautua reaktioväitteisiisi kovin vakavasti. Olet vedonnut amerikkalaisten kahvitarjoiluun Maidanilla, diplomaattipuheluun ja Obaman lipsautukseen, joka ei ollut lipsautus vaan viittasi sopimukseen, johon löydät linkin tuolta ylempää. Jos nuo ovat mielestäsi ne pahimmat rikokset, niin täytyy sanoa, että oma käsitykseni Yhdysvalloista on synkempi.

On totta, että yksi tapahtuma johtaa toiseen ja toinen kolmanteen. Olet nyt seurannut tapahtumia taaksepäin ja löytänyt maailmanhistorian origon, alkupisteen, josta Yhdysvallat sysäsi tapahtumat liikkeelle ja Venäjä on vain reagoinut. Todellisuudessa sellaista origoa ei tietenkään ole vaan aina on ollut edeltäviä tapahtumia ja periaatteessa niitä voi seurata taaksepäin aina alkuräjähdykseen saakka. Putinkin puhuu paljon vanhemmista historioista, joilla oikeuttaa tekojaan. Sinun origosi näyttäisi olevan noin tuhat vuotta tuoreempi.

Tärkeämpää kuin etsiä historian origoa on tarkastella kunkin reaktion kohtuullisuutta suhteessa koettuun vääryyteen. Siihen yritin sinua johdatella kommenteillani. Yleinen oikeusperiaate on, että oikeuksiaan voi puolustaa, mutta ei kohtuuttomalla voimakäytöllä. Reaktioiden täytyy myös kohdistua niiden aiheuttajaan. Nyt Venäjä on reagoinut kohtuuttomasti siirtelemällä rajoja. Se on myös rankaissut amerikkalaisten kahvitus- ja puhelurikoksista Ukrainaa, joka tuskin olisi voinut estää amerikkalaisdiplomaatteja puhumasta ihan mitä heitä lystää.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #35

Mä en ole seurannut tätä taaksepäin. Olen seurannut sitä aktiivisesti alusta alkaen.

Tässä voit nähdä nulandin jakelemassa pullaa maidanilla.

Löytyy googlen kuvahaulla jos vaivautuu etsimään. Iltiksestä tai Usarista ei varmaan löydy.

http://orientalreview.org/wp-content/uploads/2013/...

Usan ulkoministeriö ruokkimassa vieraan vallan hallinnon vastaista mielenosoitusta. Kirjaimellisesti.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #36

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset