Yön susien Berliinin reissusta kaaos?

Venäläinen moottoripyöräjengi Yön sudet, jonka mukana itse Vladimir Putin on ilman kypärää ajanut, on lähdössä kohutulle "voitonmatkalleen" Berliiniin toisen maailmansodan päättymisen 70-vuotispäivän kunniaksi. Puolan viranomaiset lätkäisivät jengille eilen yksiselitteisen maahantulokiellon turvallisuusnäkökohtiin vedoten. Se ei kuitenkaan tahtia haittaa ainakaan vielä.

"Toimimme suunnitelman mukaan," kuittaa jengin johtaja Aleksandr "Kirurgi" Zaldostanov. Puolan raja on tarkoitus ylittää "yksittäin," mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. "Moottoripyöräilijät ovat vapaita ihmisiä," linjaa jengin toinen johtohahmo Pavel More. "Minkä haluamme, sen myös teemme." Puolan voisi kiertää Ukrainan kautta, mutta sinne Yön sudet tuskin uskaltavat mennä.

Schengen-viisumit Yön susille on myöntänyt Saksan Moskovan lähetystö. Saksan liittokanslerinvirasto on vaatinut Saksan ulkoministeriötä peruuttamaan viisumit. Eilisiltaan mennessä sitä ei ollut kuitenkaan tehty. Tshekin viranomaiset aikovat hidastaa ja tylsistyttää jengiläisten matkantekoa erilaisilla ratsioilla ja muulla kiusalla.

Puolassa on kerätty jalkapallon ystäviä "vastaanottokomiteaksi" Yön susille. Maahantulokieltoa perustellaankin jengiläisten omalla turvallisuudella. Asia on politisoitunut ja Venäjän ulkoministeriö pitää maahantulokiellon perusteita "selvänä valheena."

Voi olla, että kuulemme aiheesta lähipäivinä lisää.

http://vz.ru/world/2015/4/24/742093.html

http://www.thenews.pl/1/9/Artykul/204682,Poland-wont-allow-Night-Wolves-…

http://www.bbc.com/news/world-europe-32452276

http://www.bild.de/politik/inland/motorradclub/nachtwoelfe-kommen-406886…

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu