Uusliberalismia

Latvian puolustusministeri: ammumme vihreät miehet

Latvian puolustusministeri Raimonds Vējonis kertoi Yhdysvaltain vierailullaan, että Latviassa pohditaan jatkuvasti sodan mahdollisuutta. "Kerran minulta kysyttiin, mitä tekisitte, jos "pieniä vihreitä miehiä" ilmestyisi kaupunkiemme kaduille. Minun vastaukseni oli: me ammumme ne." Vejonis puhui myös Latvian puolustusministeriön  "nuorisokaartista," johon voivat liittyä kaikki yli 10-vuotiaat koululaiset.

Kovaa kieltä käytti myös puolalainen europarlamentaarikko ja EPP-ryhmän varapuheenjohtaja Jacek Saryusz-Wolski EPP:n järjestämisessä kuulemisessa viime tiistaina: "Neuvottelujen ja suostuttelun aika (Venäjän suhteen) on ohi. On kovan politiikan, realistisen politiikan, ja puolustukseen ja turvallisuuteen keskittymisen aika, koska EU:n itäinen sivusta kokee olemassaolonsa uhatuksi."

Kuulemisen puheenjohtaja, virolainen meppi Tunne Kelam varoitti, että Venäjän seuraavana maalina ovat Baltian maat. EPP:n mukaan Venäjälle tulisi kertoa, että "EU on valmis sotaan" - jos uskomme Euractivin uutista. Suomesta EPP:hen kuuluvat Kokoomuksen mepit.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ilmoitti, että hän aikoo järjestää kansanäänestyksen maansa liittymisestä Natoon.

http://www.unian.net/politics/1070474-poroshenko-hochet-provesti-referen...

http://ria.ru/world/20150421/1060028991.html

http://www.euractiv.com/sections/global-europe/epp-eu-should-tell-russia...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Paavo Väyrynen: Nato-haukat ajavat minua ministerikisasta. Tämä sopii yhteen venäläismedian kirjoitukseen siitä, että Suomen vallanvaihdos käynnistää kovan taistelun Suomesta Moskovan ja Brysselin välillä.

http://yle.fi/uutiset/vayrynen_nato-haukat_ajavat_...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Latvian natseilla ja Saksalla on jo aikaisempaakin kokemusta "ammuttavista".

Tässä lainaus natsien omasta tilannetiedotuksesta.

"Tällä välillä, Riian SS-poliisi SS-Obergruppenfuhrer Jeckeln aloitti massa-ampumiset sunnuntaina marraskuun 30 päivänä. Hän siirsi noin 4.000 juutalaista Riian getosta ja Saksasta tulleesta kuljetuksesta."

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Onkohan Lintunen koskaan kuullut Godwinin laista?

http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law

"Godwin's Law (or Godwin's Rule of Nazi Analogies)[1][2] is an Internet adage asserting that "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1"[2][3]—​ that is, if an online discussion (regardless of topic or scope) goes on long enough, sooner or later someone will compare someone or something to Hitler or Nazism."

On aikamoinen ero ampua oman maan alueelle luvatta tulleita vieraan vallan joukkoja kuin alkaa järjestämään kansanmurhaa. Sinänsä Lintusta pitää "onnitella" natsi-kortin nopeasta käyttämisestä ja nykyaikaan täysin kuulumattomasta whataboutismista.

minnam ahonen

"Onkohan Lintunen koskaan kuullut Godwinin laista?"

...tai 'anakronismista'?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Anakronismi

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Äitini isä oli Riiassa suomalaisella kauppalaivalla syystalvella 1941. Hän kertoi minulle kuulleensa kaupungilta miesten, naisten ja lasten kauhunhuutoja.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Siinä pata kattilaa soimaa
. Lintunen on niitä ruumiilla mässäiljöitä. Kunhan kuolleet on venäjän vihollisia. Usein ainakin iloitsi radio venäjän äänen kertoessa tapetuista ihmisistä.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Väyrysellä on peiliin katsomisen paikka. Jos hän ei ole valmiina toimimaan kansanedustajana Suomen eduskunnassa, niin miksi häntä haluttaisiin ministeriksi? Lapin vaalipiirissä niin keskustan Katri Kulmuni 9702 äänellä kuin myös perussuomalaisten Hanna Mäntylä 8072 äänellä löivät Väyrysen 6889 ääntä.

Keskustan todennäköisimmät hallituskumppanit ovat perussuomalaiset ja kokoomus. Niin Soini kuin myös Stubb ovat kiinnostuneita ulkoministerin salkusta. On sangen epätodennäköistä, että keskusta saisi kolmen suuren hallituksessa niin pääministerin kuin myös ulkoministerin salkkuja.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

"Suomen vallanvaihdos käynnistää kovan taistelun Suomesta Moskovan ja Brysselin välillä."
Suomessa tuskin on paljoakaan europpavastaisuutta verrattuna Venäjään.
Kreikka sitävastoin voi liittyä Venäjän leiriin koska eivät ole unohtaneet USAn organisoimaa sotilasjunttaa ainakin mitä itse kertovat.
Kreikassa on aikalailla USA vihamielisyyttä toisin kuin Suomi joka suorastaan rakastaa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Venäjän ei kannattaisi kovinkaan paljoa henkseleitään paukutella eduskuntavaalien lopputuloksesta:

http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/20150...

Eduskunnan enemmistö taulukon 5 mukaan vastustaa NATO-jäsenyyttä, taulukon 6 mukaan kannattaa puolustusmäärärahojen nostamista ja taulukon 12 mukaan saattaa hyvinkin tukea uusia pakotteita Venäjää vastaan EU:n puitteissa. Pikemminkin näyttää siltä, että uusi eduskunta ei halua keikuttaa venettä, mutta sillä voi olla kanttia toimia Venäjän intressejä vastaan jos Venäjä tulee tekemään jotain typerää.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Unohdat, että Kreikassa kommunistit yrittivät sisällissodan avulla valtaan. Siitä se vapaus varsovan-liiton jäsenenä vasta olisi alkanut. Tukijat olivat Varsovan liiton maita. Valtaa yritettiin kaapata myöhemminkin.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

En ollenkaan unohda vaan kerron kreikkalaisten omista ajatuksista ja nyt on taas vasemmisto vallassa mutta voi olla että se hoidetaan kuten aikaisemminkin.

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Snellman:"Kuulemisen puheenjohtaja, virolainen meppi Tunne Kelam varoitti, että Venäjän seuraavana maalina ovat Baltian maat. EPP:n mukaan Venäjälle tulisi kertoa, että "EU on valmis sotaan" - jos uskomme Euractivin uutista. Suomesta EPP:hen kuuluvat Kokoomuksen mepit."

Vai ovat Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen jo valmiit sotaan Venäjää vastaan. Aikaansaapa ainakin tuo Henna Virkkunen, niin Suomessa kuin EU:ssa.

Suomessa nuo samat piirit uskottelevat, että Nato antaisi turvaa Venäjää vastaan. Kelam ei näytä tähän turvaan uskovan, ainakaan Viron osalta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Veli-Matti.

Nato joka ei puolusta itseään mutta on Venäjälle uhka?
Naton jäsenyys on jo itsessään puolustuksellinen toimenpide. Vai luuleeko joku oikeasti että Venäjä omassa suunnittelussaan ei ota natomaiden vastatoimia huomioon?

Ilman puolustusliiton jäsenyyttä saattaisi Baltiassa pahimmillaan parveilla vihreitä miehiä kuin Krimillä ja Itä-Ukrainassa.

Jari Rauhala

Vaikutat tietävän Ketola, että olet selvillä asioista, niin kerrotko mitä venäläisten tiedustelu tietää Usa:n, Kanadan ja Ranskan suunnitelmista, mitä mediassa ei kerrota, kun lähettävät mm. sotilaita Ukrainaan? Ja myös sen, että tunnut tietävän venäläisiä paremmin mikä heille on uhka, niin mihin tuo perustuu?

Koska samalla logiikalla vieraat valtiot ja heidän kansalaisensa voivat päättää meidän puolesta, mikä meille on uhka ja me tietenkin tyydymme siihen.
Kuten esimerkiksi ruotsalaisten media toimittajineen meistä kirjoittaa. (Perussuomalaisten uhasta)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomen vallanvaihdoksen aiheuttamasta herkästä tunnelmasta kertoo Aranda-tapauksen suomettunut uutisointi suomenkielisessä valtamediassa. Suomessa kerrotaan Arandan "väistäneen sukellusvenettä," Ruotsissa kerrotaan venäläisten uhkailleen Arandaa ja ajaneen sen tylysti pois alueelta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

" Ruotsissa kerrotaan venäläisten uhkailleen Arandaa"
Ruotsi on hyvin amerikkalainen maa joka myös tietää että Venäläiset sukellusveneet kävivät Tukholman saaristossa vaikka tieto aikaisemmasta on amerikkalaisten tunnustus käynnistä.
Suomalaiset virkamiehet eivät mielestäni kovin helposti väritä tapahtumia.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Venäläisillä on vain tuo pikku lätäkkö, missä testailla suvejaan. On ahdasta. Tosin Latvian Nato-harjoitukset saattoivat liittyä asiaan. Kuten kaiketi viimeksikin.

Sitä en tiedä, miksi sukellusveneitä pitäisi merellä väistää.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Puolustusministeri Raimonds Vējonis ei ehkä itse ole pieni vihreä mies, mutta vihreä mies kumminkin. Latvian vihreän puolueen puheenjohtaja.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

En itse käsitä, miksi tuosta vihreiden miesten ampumisesta tehtiin uutinen. Se nyt on selvää kenelle tahansa länsimaiselle ihmiselle, että jos tuntemattomat aseistetut miehet valtaavat tärkeitä kohteita, ensisijainen toimi on tunnistetusta aseistuksesta riippuen joko poliisioikeudellinen tai sitten suoraan sotilaallinen. Ei länsimaissa lähdetä ihmettelemään, miksi aseistettuja tuntemattomia miehiä hiippailee nurkissa. Siihen puututaan ja tarvittaessa ammutaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Syytä minua, RIA Novosti otsikoi vain "Venäjän sotilaallisen torjumisen."

minnam ahonen

"Sitten Valko-Venäjälle.

Siellä ei ole jääty ihmettelemään, mikä on hybridisodan ja perinteisen sodan ero vaan lakiin on lisätty kohta, jonka mukaan toisen valtion lähettämien aseistettujen ryhmien tulo tasavallan alueelle merkitsee virallisesti sotilaallista uhkaa ja riittää sotatilan julkistamiselle."

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Siksipä maanpuolustus, joko yksin tai yhdessä muiden kanssa että kuvatun kaltaista kepposta eivät pienet vihreät miehet pääsisi toistamaan.
On ihan selvää että pienten miesten käskijöiden kannalta sellainen torjuntatoimenpide on uhka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset