Uusliberalismia

Perussuomettunut Jussi Niinistö puolustusministerin kimpussa

Kansanedustaja Jussi Niinistö syyttää puolustusministeri Carl Haglundia ulkopolitiikkaan puuttumisesta ja harkintakyvyn puutteesta. Ja puuttuu samalla itse hallituksen ulkopolitiikkaan rankalla kädellä. Niinistön mukaan Haglundin allekirjoittama Pohjoismaiden kannanotto "antaa aseet Venäjän käsiin."

Tältä palstalta olen lukenut, että J. Niinistöllä on kova hinku puolustusministeriksi - Haglundiksi Haglundin paikalle. Uuden Suomen haastattelun luettuani pidän sitä ilmiselvänä eikä siinä ole sinänsä mitään pahaa. Pitäisi kuitenkin, vaikka vaalit kuinka ovat tulossa, säilyttää harkintakyky - ettei tule antaneeksi aseita Venäjän käsiin.

Kuten viime päivien otsikot kaikkialta maailmasta kertovat, Suomi on ministeri Haglundin johdolla ryöminyt pois turvallisuuspolitiikan harmaalta alueelta, joidenkin valtamedioiden mukaan jopa sotilaalliseen liittoutumiseen asti. Asiat ovat sitä, miltä ne näyttävät. En jaksa uskoa, että persupuolueella olisi mitään tätä kehitystä vastaan sinänsä. Enemmänkin lienee kysymys siitä, että Suomen muuttuneen linjan arkkitehteinä ovat J. Niinistön mielestä toimineet väärät henkilöt - muut kuin hän itse.

J. Niinistö unohti kuunnella puheenjohtajaansa Timo Soinia tänään MTV3:lla: Suomella voi Soinin mukaan olla ulko-ja turvallisuuspolitiikassaan vain yksi linja. Vähintään sen luulisi tarkoittavan sitä, ettei Soinin puolueen kunnianhimoinen ministeriehdokas pelaa Moskovan korttia vaalikampanjassaan.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/80304-raju-arvio-ministerin-kaytoksesta-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

On valitettavaa, että Jussi Niinistö menee liukastelemaan näihin Haglundin saippuakupliin.

Hänhän takaa omalla käytöksellään sen, että Haglundin puolue tulee saamaan puolsutusminsiterin salkun myös vaalien jälkeen (samalla RKP pääsee myös hallitukseen). Muut ratkaisut tulkittaisiin taipumiseksi Venäjän suuntaan. Varsinkin Niinistö puolustusministeriys on lähes mahdotonta tämän jälkeen, ellei sitten haluta tehdä jokin harhautusliike Venäjän suuntaan.

Ko. lehtiartikeli (josta Niinistö ärsyyntyi) lienee kirjoitettu RKP:n tukemiseksi seuraavaa hallitusta koottaessa. Haglund on pystynyt profiloimaan puolueensa nopeasti Suomen länsinsuuntauksen symboliksi, jonka on päästävä aina hallitukseen. Samoin pakkoruotsi on muuttunut ulkopoliittiseksi signaaliksi idän suuntaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onhan toinenkin Niinistö, hän joka on puolustusvoimien ylipäällikkö presidentti Sauli Niinistö moittinut ministeri Haglundia.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015041319510621_u...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sauli Niinistö ei olekaan pyrkimässä puolustusministeriksi niin kuin tämä PS:n Niinistö. Toisaalta Presidenttillä ei liene mitään syytä vastustaa RKP:n hallituksessa oloa ainakaan vielä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niinistöhän moittii vain siitä ettei Haglund keskustellut asiasta etukäteen, eikä Soinikaan olisi tehnyt numeroa:

Soini ei kuitenkaan pidä Haglundin virhettä isona asiana.

– En ole kärkäs viemään Haglundia tässä enempää kepinnokkaan. Hän ymmärsi kyllä, että tässä harkintakyky petti, mutta ei tämä mikään maailmanloppu ole.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Ei sekään mikään maailmanloppu olisi, vaikka Venäjä hyökkäisi Suomeen.

Kaikki on niin suhteellista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En tuota varsinaisena ripityksenä pitäisi. Suomi luovii kieli keskellä suuta kohti länttä, katso Postimees-lehden pääkirjoitus englanniksi:

http://news.postimees.ee/3152355/editorial-finland...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #8

Kyllä kalle sooloili, camoon. Jos presidentti ilmaisee asian noin, niin se on vakava moite.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Fasististen puolueiden ainoa päämäärä on kasvattaa omaa valtaansa. Sekavat viestit ja poukkoileva politiikka ja hämmennys ja milloin kenenkin tukeminen vaikka se olisi Venäjä kuuluu kuvaan. Niissä puolueissa on myös aina käynnissä verinen sisäinen valtataistelu johon pätee sama: kaikki keinot sallittuja. Esim Ruotsin SD yritti tilata äärivasemmistolaiseksi leimaaltaan exporyhmältä tietoa jolla voisi heikentää valtataistelun toista osapuolta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei kai nyt sentään RKP ainakaan vielä ole tukenut Venäjää?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Viisainta olisi ollut vaieta kuoliaaksia koko Venäjän ministeriön lausunto. Jussi Niinistö osoitti ulostulollaan venäläisille, että jotkut täällä vielä reakoi samoin kun suomettumisen kulta-aikana, jolloin suurennuslasilla seurattiin mitä Moskovan suunnasta lausuttiin ja kirjoitettiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Haglund kontraa. On tosiaan hyvä kysymys, millainen itku siitä olisi tullut, jos muiden Pohjoismaiden ministerit olisivat julkaisseet kannanottonsa ilman Suomea.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/80317-taysin-virhe...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Niinistön ulostulo lienee ollut hyvinkin mieluista Väyryselle ja Tuomiojalle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kepu-persu-hallitusta pukkaa, ja siihen vielä ei-miehet Rinne ja Tuomioja mukaan. Olen minäkin Paasikiven linjalla, varsinkin siltä osin, kun hän sanoi, ettei Suomen kansa ole poliittisesti kovin viisas.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Talous kuralla ja suomettunut hallitus, siinä sitä tulevaisuuden näkymää kerrakseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #13

Rööki kallistuu, keppanat saa hakea Alkosta ja auton arvo romahtaa. Ainoa lohtu on, jos saa jonkun Rinteen pakkotyöläisen käymään kaupassa ja pitämään seuraa : D

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Callehan se tässä on, joka Vänrikki Nappulan elkein vaarantaa kansallisen edun lähtiessään sooloilemaan maailmalle, saadakseen venäjää pelkäävien ääniä kotimaassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Höpö höpö. Tärkeintä olisi Suomen johdon viestittää yhteneväisyyttä. Se ei onnistu jos persut pääsee millekään maanpuolustukseen liittyvälle pallolle. Persut hakee aina vaan tilaisuuksia nurista ja aukoa päätä.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Et nyt ilmeisesti ymmärtänyt? Haglund sooloili maamme linjan vastaisesti. Hän nurisi ja aukoi päätään ulkomailla maamme turvallisuuden vaarantaen, vaalimenestystä saadakseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Sinä et ymmärrä että Haglund antoi aivan samanlaisia lausuntoja kuin muut pohjoismaiset pääministerit. Tämän blogin otsikko on hyvä, siihen pitäisi lisätä ajeeraus. Ajeeraavat perussuomettuneet.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #20

Eli tehdäänkö mielestäsi Suomea ja ulkopoliittista linjaamme koskevat päätökset esim. Ruotsissa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Missä minä olen sellaista sanonut. Jos on puolustusyhteistyötä niin sitten on puolustusyhteistyötä ja hyvä niin.siinä puolusyhteistyössä on luonnollista olla yhteinen linja.persut on epäluotettavia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #22

Mäkelä, kyllä ulkopöliittiset linjat päätetään Suomessa, mutta näen, että mielummin linjamme olisi lähenpänä muita pohjoismaita kuin Venää. Muistan vaan nuo ajat hyvin politiikassa mukana olleena kuinka Suomen ulkopolittisen linjan määritteli Moskova eikä Helsinki. Kuvavaa oli, että pres.Kekkosen ajan hallitusten ulkoministerien oli nautittava paitsi Kekkosen myös Moskovan luottamusta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #24

Pohjoistamaista natomaita on X määrä. Sitten on Ruotsi ja Suomi. Suomella on itäraja.

Ruotsi möi saksalle malmia sodassa. Pärjäsi, rikastui, ei miehitetty.

Aikuisten oikeasti, pohjoismaisia natomaita ei ikinä kiinnosta Suomi oikeasti sotilaallisesti. Ruotsinkin on Suomen takana. Joko Suomi natossa tai hyvä puskuri.

Pohjoismainen sotilaallinen yhteistyö? Ei helvetti.

EDIT:
KAIKKI kunnia vapaaehtoisille. Mutta tuliko niitä Virosta enemmän kuin Ruotsista?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kaik hyvin kun persut pois vallasta?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No, Soini voi sitten ulkoasianvaliokunnan pj:nä pyytää idän viisaalta vilpittömästi anteeksi ja viedä tuolle kalakaveri Putinille kissanpennun.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tomin viisautta kumarran. Sieltä tulee aina ytimeen menevää asiaa. (sarkasmi)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kertokaapa, toimiko Haglund virheellisesti tai ylittikö hän toimivaltansa?

Jos ette löydä virheitä, on turha itkeä. Suoraselkäisyydestä voi harvoin ketään syyttää. Tuollaiset "olisi pitänyt tehdä sitä sun tätä -jutut" ovat täysin tyhjiä itkun aiheita, jos ei pystytä osoittamaan, mitä ohjetta tai määräystä on rikottu. Ei tainnut presidenttikään löytää rikkomuksia, vaikka on lakimies?

Jos ei ole tehty virhettä, ei ole aihetta moittia. Haglundia haukutaan surutta siksi, että hän osoitti rohkeutta, jota muilta ei löydy. Sekös harmittaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uskallan veikata, että puolustusministerien kannanotolla on ollut Suomen presidentin ja koko ulkopoliittisen johdon hiljainen tuki. Haglund ei ole tyhmä eikä olisi toiminut omin päin. Utvaan sitä ei voinut viedä, koska se olisi voinut vuotaa ja romuttaa siten koko kaikissa Pohjoismaissa pitkään valmistellun hankkeen.

En lähde tässä spekuloimaan mahdollisia vuotajia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hitto näitä Snelmanneja :D

Persut on bäd, eikö? Aina ja kaikkialla?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä allekirjoitan tuon persut on bad aina ja kaikkialla. Persut ovat milloin mitäkin mieltä riippuen siitä mistä jonkun yksittäisen persun mielestä tulee. Täysi kaaos. ollaan työväenpuoluetta ja riistokapitalistia ihgan surutta samana päivänä peräkkäisissä blogeissa. Ollaan rautaa rajalle ja hys hys hiirulaisia ihan surutta kunhan vaan molempien lähiökapakoiden vakijengeille ollaan mieliksi. Jos yhdessä kapakassa digataan Väyrstelyä niin sitten isolta pallilta Eduskunnan puolustusasianvaliokunnassa väyrystellään. Sitten on toinen kapakka ja pistetään Tossavaiset tai joku muu kiljumaan "rautaa rajalle" että saadaan senkin kapakan äänet. H....tti.
Tällauista se on koko ajan. Suomi joutuu hankaluuksiin persujen takia. Niillä ei ole muuta päässä kuin puoluetuet ja narsistinen vallantarve!!!
Joku lukee netistä räjähdysaineohjeita ja räjäyttää ostarin pum pum ilmaan. Joku toinen hankkii tietoa populismista ja räjäyttää maailman demokraattisimman maan pum pum ilmaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hirveän suvaitsevaisesti kirjoitettu.

Mut oikeesti?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mie olen ollut kepulainen kaupunginvaltuutettu. Kepu oli sylkykuppi silloin. Miun mielestä ilman perustetta.

Tosi outoa, että kepu nyt nousee pääministeripuolueeksi ja vetää työreformit loppuun koska persut :D

Ei helvetti.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Alkaa jo vähitellen tuntua ihan siltä, että sinä Sini ihan aikuusteen oikeesti vihaat persuja yli kaiken? Välillä olen kyllä luullut, että vain lämpimiksesi ja ihan ajankuluksi heitä mollailet yhtenään...

Eikö edes kukaan heistä saa sinulta pienintäkään synninpäästöä:) Nostaa muuten verenpainetta, joten neuvoisin sinua ihan hyväntahtoisesti ajattelemaan ihailemani Marcus Aureliuksen tavoin:

"Karkota mielikuva, niin valituksesikin vaikenee
ja sen hävitessä ei vaivaakaan enää ole".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämän jutun kannalta on sattumaa, että Jussi Niinistö on persu. Kuten todettu, Timo Soini ei tehnyt puolustusministereiden kannanotosta minkäänlaista numeroa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kokko, ei nyt ole kysymys persuista vaan siitä ajaudummemeko takaisin siihen polittseen kulttuuri jota kuvasin omassa kommentissani.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Arto, mikä hketi historiassa olisi se, mihin sie haluaisit palata?

Käyttäjän Olli-PauliSarvaranta kuva
Olli-Pauli Sarvaranta

Lukekaa ihmeessä puolustusministereiden koko kirjoitus ja presidentin haastattelu kokonaisuudessaan. Ei mitään ihmeellistä. Ruotsissa on suuret otsikot suomalaisten murheesta, ei itse kirjoituksesta tai edes Venäjän reaktiosta. Hankkikaa peili!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset