Uusliberalismia

Putinistit omivat Pegidan

Islaminvastaisen Pegida-liikkeen uskottiin jo menettäneen parhaimman teränsä Lutz Bachmannin Hitler-poseeraukseen, mutta nyt Saksasta kuuluu taas kummia. Eilen Dresdenissä Pegida oli onnistunut keräämään kaduille Venäjän NTV:n Segodnja-uutisten mukaan 10.000 mielenosoittajaa - euronewsin mukaan tosin vain "satoja." Saksalaisessa mediassa puhutaan poliisin arviosta 7.100 marssijaa.

Eilisen Segodnjan mukaan Pegidan tavoitteena on "lähentyminen Venäjän kanssa." Kuvituksena näytettiin mielenosoittajien kantamia Venäjän lippuja sulassa sovussa Saksan värien kanssa. Uutisessa korostettiin myös Pegida-liikkeen amerikanvastaisuutta. Yksi Pegida-liikkeen voimahahmoista on putinisti Udo Ulfkotte.

Ensi viikon maanantaina Dresdenissä puhuu hollantilainen populisti Geert Wilders, järjestäjät odottavat paikalle 30.000 ihmistä. Puhetta on myös Nigel Faragen ja jopa itsensä Marine Le Penin saamisesta mukaan. Tutkijat puhuvat Euroopan uuden äärioikeiston vahvistumisesta.

Pegida on liittymässä päivänpolitiikkaan nimeämällä Tatjana Festerlingin ehdokkaaksi Dresdenin kesäkuussa pidettävään pormestarinvaaliin.

http://www.dw.de/pegida-nominates-tatjana-festerling-for-mayor-of-dresde...

http://ru.euronews.com/2015/04/06/anti-islam-group-pegida-invites-far-ri...

http://www.welt.de/politik/deutschland/article139197043/Pegida-Kandidati...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Euronewsin uutisten välittämää kuvaa katsoessa ei kyllä pääse mielestäni edes tuhanteen mielenosoittajamäärään, joten tuo "satoja" lienee oikeampaan osuva arvio.

Tuosta viedosta (kirjoituksen lähteenä jo kertaalleen esitetty) kukin voi katsella joukkion suuruutta; http://www.euronews.com/2015/04/06/anti-islam-grou...

minnam ahonen

"Nationalisten aller Länder, vereinigt Euch!" :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä jo mietin, puhuuko Wilders ensi maanantaina saksaksi. Englantikin voi tehdä joillekin tiukkaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olen käynyt tosi usein Hollannissa. Lähes kaikki puhuvat siellä sekä saksaa että englantia. En usko, että Wildersille saksan kieli tuottaa mitään ongelmaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #4

Ehkä noin, mutta kun tiedämme, että omalla kielellä on eri maiden nationalisteille syvempiä merkityksiä...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Onhan tietysti tuokin näkökulma asiaan. Mutta jos Wilders tulee erikseen Saksaan puhumaan, melko varmasti hän puhuu saksaksi.

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #7

Tuo nationalistien rajat ylittävä "yhteenkuuluvuus" taisi ollakin tässä vitsinä. 'Nationalistinen internationaali’ kun on oksymoroni, jonka elinkelpoisuus ja elinkaari todellisessa historian kulussa on vielä näkemättä.

Käytännössä yhteenkuuluvutta voi tietysti lisätä vaikka etukäteen painetuilla kylteillä. "Je suis Charlie" toimi yllättävän hyvin kaikki kielimuurit ylittäen. Katsotaan nyt, mitä nämä hoksaavat...

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näissä "uusissa osavaltioissa" on äärioikeistolaisen nationalismin kannatus ollut koko yhtenäisen Saksan ajan huomattavasti korkeammalla tasolla kuin vanhoissa osavaltioissa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suurvalta-asema molemmille takaisin, ja jaetaan Eurooppa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei meidän tarvitse tehdä mitään, kun meidät jaetaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset