Uusliberalismia

Tanska ihmeissään Venäjän uhkauksesta: "Suurlähettiläs juonut liikaa vodkaa"

Venäjä varoitti eilen suurlähettiläs Mihail Vaninin kynällä Tanskaa ikävistä seurauksista, jos Tanska liittyy Naton ohjuspuolustusjärjestelmään. Lännessä Vaninin kirjoitusta Jyllands-Postenissa on tulkittu niin. että Venäjä uhkailee Tanskaa ydinaseiskulla.

Reaktiot Tanskassa ja Natossa ovat olleet tyrmistyneitä. Punavihreä puolustusasiantuntija Nikolaj Villumsen epäilee, että suurlähettiläs Vanin on juonut liikaa vodkaa. Villumsen kehottaa Tanskan hallitusta "mitä voimakkaimmin" selvittämään Moskovasta, edustaako Vanin Kremlin linjaa.

Myöskään Tanskan ulkoministeri Martin Lindegaard ei säästä sanojaan: "Voin sanoa, että (Vaninin) kirjoitus herättää minussa syvää hämmästystä. Olen vahvasti sitä mieltä, että näin vakavilla asioilla ei ole sopivaa uhkailla. Olen myös sitä mieltä, että se on väärä signaali väärään aikaan, koska me yritämme juuri hillitä keskustelun sävyä ja konfliktia Venäjän kanssa. Siksi haluan myös vedota vahvasti Venäjän suurlähettilääseen maassa ja todella myös hallitukseen Moskovassa tällaisen vihapuheen (hadske retorik) lopettamiseksi, ja että lopetetaan uhkailu sellaisilla asioilla, jotka eivät ole missään suhteessa siihen, mistä me puhumme."

Jyllands-Postenin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan sanasota voi johtaa idän ja lännen väliseen oikeaan sotaan. Naton äänitorvi Oana Lungescu antoi Jyllands-Postenille seuraavan lausunnon:

"Tanska on luotettava Nato-liittolainen, ja Nato puolustaa kaikkia jäsenmaitaan kaikkia uhkia vastaan. Olemme tehneet hyvin selväksi, että Naton ballistisia puolustusohjuksia ei ole suunnattu Venäjää tai mitään muutakaan maata vastaan, vaan ne ovat puolustus ohjusuhkia vastaan. Päätös niistä tehtiin kauan sitten, ja olemme yllättyneitä Venäjän Tanskan suurlähettilään lausunnon ajoituksesta, sävystä ja sisällöstä. Sellaiset lausunnot eivät lisää luottamusta eivätkä ennakoitavuutta, rauhaa ja stabiliteettia."

http://www.bt.dk/politik/martin-lidegaard-retter-skytset-mod-putin-stop-...

http://www.bt.dk/politik/efter-russisk-trussel-mod-danmark-moskvas-ambas...

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE7574287/Eksperter-Ordkrigen-mellem-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Keijo Räävi

Onko KAIKILLA venäläisillä Aspegrenin oireyhtymä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Valtaosa rosbalt.ru:n kommentaattoreista tyrmää täysin Venäjän hallituksen toimet tässä asiassa.

http://www.rosbalt.ru/comments/main/2015/03/21/138...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kommentti #1. Voitko noudattaa Uuden Suomen sääntöjä ja Yhdenvertaisuuslakia ja olla esittämättä rasistista tms. vihapuhetta vähemmistöjä vastaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Pakkoruotsi voi olla..."

Kuten varmaan muutkin ovat jo ymmärtäneet, on myös ylikorostunut pakkoruotsikeskustelu äärimmäisiltä piirteiltään selvästikin osa viime vuosien disinformaatiokampanjointia, jota itänaapurimme trollitehtaitten ja sotilaallisteollisen kompleksin indoktrinaatio-osasto lietsoo saadakseen Suomen alkuperäiset viralliset ikiaikaiset kieliryhmät toisiaan vastaan. Hajoita ja hallitse - se luo pohjaa kolmannen virallisen kielen vaatimuksille sudeettivenäläisten 'sorretun aseman parantamiseksi' ja sitä kautta ennen pitkää siirtymiselle käytännössä yksikielisyyteen kuten Krimin ja Viipurin läänin ja Petsamon ym. esimerkit näyttävät kerta toisensa jälkeen. Puolustusmininisteri Carl Haglund on oikeassa varoittaessaan meitä lähettämästä maailmalle väärää signaalia: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79334-pakkoruotsii...

Tässä informaatiosodassa voidaan asiaa tehdä yhtä hyvin tikusta kuin kärpäsestä ja härkäsestä. Tanskanmaassakaan ei välttämättä ole mätää, jos Venäjä on pelkäävinään sen toimien perustuvan Kalmarin unionin muisteluun Natoa korvaavassa mielessä Putinin uhkaa vastaan, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190591-o...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Hatunnosto Jouni Snellmanille. Arvostan, että jaksat olla hereillä kaikkiin ilmansuuntiin. Puheenvuoron parasta A-ryhmää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kyllä Venäjällä on jotain pahasti vinossa. Ennenkuulumatonta uhkailua, häirintää, oman kansan kiihottamista, epäjärjestyksen lientsontaa, kansainvälisten säädösten halveksuntaan ja itsenäisiin valtioihin kohdistuvaa painostusta.

Eniten ihmettelen niitä ryhmiä ja henkilöitä Suomessa jotka pitävät Venäjän toimintaa täysin hyväksyttävänä. Venäjällä on heidän mielestään kaikki oikeus toimiinsa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tanskan puolueissa ja virallisellakin tasolla näyttää vallitsevan yksimielisyys siitä, että suurlähettiläs Vanin pitää lähettää kotiin Moskovaan.

http://politiken.dk/indland/politik/ECE2598465/ord...

Maire Helo
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Googlasin lainausmerkeissä "Russia threatens", "USA threatens", "Germany threatens" ja "Denmark threatens".

Venäjälle tuli 241.000 osumaa, USA:lle 20600 osumaa, Saksalle 11900 osumaa ja Tanskalle 1250 osumaa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Jos kyseessä olisi alkoholi- tms. ongelma, Venäjä vaihtaisi suurlähettilään. Jos näin ei huomenna tapahdu, kyseessä on Venäjän mielestä järkevä propaganda ja tarkoituksenmukainen vaikuttaminen.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilari Kiema

Luuletko, että Venäjän tuottama uhkapropaganda vaikuttaa suhtautumiseen Venäjään positiivisesti ?

Jokainen esitetty uhkaus kasvattaa Venäjän luotettavauuden palautumista tulevaisuudessa vähintään viidellä vuodella.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Voi olla että pelottelu tehoaa. Ks lisää uhkapropagandaa. – Putinin näköinen kuljetuskone!

Russia's Pak Ta Supersonic Heavy Transportation Aircraft Simulation [720p]
https://www.youtube.com/watch?v=TKwTh2wn1bw

Venäläisten mukaan kehitteillä oleva PAK TA -kuljetuskone ottaa 200 tonnin hyötykuorman, lentää 2000 km/h ja sen toimintasäde ilman tankkauksia on 7 000 km. 80 PAK TA –koneen laivasto pystyy kuljettamaan 400 nykyaikaista venäläistä panssarivaunua tuossa tuokiossa mihin tahansa maailman kolkkaan.

Mahdollisesti venäläiset uskovat, että laitteesta saadaan lentokykyinen, mutta ainakin he uskovat, että tämäkin mainostaminen on heidän kannaltaan järkevää propagandaa ja vaikuttamista

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Länsimaiden ongelmana on, että ne eivät yleensä tajua Venäjän haluttomuutta ja ymmärtämättömyyttä diplomaattiseen kielenkäyttöön ja asioiden hoitoon sellaiselta pohjalta. Tämän voisi sanoa suoremmin: "Jätkä ei ymmärrrä kuin jätkän kieltä".

Vain suora ja konkreettinen puhe tehoaa. Paras esimerkki siitä saatiin Kuuban ohjuskriisin yhteydessä, kun Kennedy sanoi, että "nyt viette toverit paukkunne takaisin sinne mistä ne toittekin tai täältä pesee!" Hrutshev totesi "vot, sitten teemme niin", ja otti ohjukset takaisin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ylpeä Venäjän kansa vaatii lisää voittoja Krimin jälkeen, uhoaa Eduard Limonov:

http://vz.ru/opinions/2015/3/20/735464.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset