Uusliberalismia

Bulgarian presidentti ei osallistu Putinin sotilasparaatiin

Bulgarian presidentti Rosen Plevneliev ei osallistu "Voiton Päivän" juhlallisuuksiin Moskovassa 9 toukokuuta, kertoo newsbg.ru. Sotilasparaatia aikovat seurata ainakin Kiinan ja Pohjois-Korean kommunistijohtajat.

Suomen presidentti Sauli Niinistö ja Norjan pääministeri Erna Solberg kuulemma miettivät vielä osallistumistaan.

http://www.newsbg.ru/obschestvo/89-obschestvo/11574-prezident-bolgarii-n...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjän duuman varapuhemiehen Vladimir Zhirinovskin mielestä Plevneliev on "roisto" ja "CIA:n lakeija." Ei poisjäämisensä vuoksi vaan jo viime syksynä.

http://www.novinite.com/articles/164067/Russia's+Vladimir+Zhirinovsky+Calls+Rosen+Plevneliev+'Scoundrel',+'CIA+Lackey'

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos presidentti Niinistö kuitenkin päättäisi osoittaa ystävyys-, yhteistyö- ja avunantoperinteemme mukaista hyväksi havaittua ja laajojen kansalaispiirien lujasti tukemaa vastuullisuutta ja itäbilateraalisuhteiden kehitysnäkymiä ajatellen oivaltavaa tilannetajua, toivottavasti hän ainakin tullessaan mahdollisesti sijoitetuksi Kremlin muurille Valtakunnanjohtajan viereen, pukeutuu tilanteeseen sopivsti ja ihmiskunnan yhteistä juhlaa kunnioittaen vaikkapa kriminkasakka-asuun.

Ainakaan emme toivoisi hänen provosoivan Voitonpäivän isäntiämme sonnustamalla rintaansa sopimattomia kotimaisia virkamerkejä tai mitaleja tms. sotaan viittaavia viestittimiä Rauhan Päivänä. Suomessa valitettavsti menneitä muistellaan usein sotakokemusten valossa ja militaristisen uhon vallassa, mikä voi johtaa jopa uusyöpakkasten oloihin.

Valtakunnan päälehdenkin uumoillaan taas joutuvan mittavien venäjävastaisuussyytösten kohteeksi juuri vaalien alla. Sinänsä melko pienimuotoinen värikuvarike (vrt. Vilna/Koivisto 1991) talvisodan loppumisen vuosipäivänä viikkoa ennen Krimin anschluss-vuosipäivää on nyt näemmä saamassa kansainvälisen kärhämän mittapuut: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189769-h...

Mitenhän muuten pitäisi suhtautua vaatimukseen kieltää Voiton Päivä 9.5.? Kansalaisaloite taitaa olla tekeillä: http://www.adressit.com/stalininvoitonpaivakiellet...

PS. Tarkoitus oli jotenkin ympätä tekstiin kirjaimet BRICS, mutta huomaan, että se saattaa olla muilla kommentoijilla muutenkin mielessä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Voiton päivä 9.5 on meillä Eurooppa-päivä. Kun Angela Merkel saapuu piakkoin Helsinkiin, hän ja Sauli Niinistö voivat nimittää toisensa EU-armeijan kenraaleiksi. Heidän varassaan tuo ehdotus näyttää Euroopassa lepäävän. Siinä olisi venäläisillä miettimistä.

Jukka Laine

EU:lle oma USA:sta riippumaton armeija ja kaikki EU-maat aasialaiseen investointipankkiin mukaan parempaa maailmantaloutta rakentamaan. Kannatetaan.

Jukka Laine

Tanska aikoo liittyä Venäjän vastaiseen ohjusjärjestelmään. Yhdysvallat rakentaa asejärjestelmäänsä Euroopassa, joten Venäjän täytyy vastata. Eikö se ole asevarustelun laki. Euroopasta on jo kolme kertaa hyökätty Venäjää vasten, aikeina viedä luonnonvarat ja tuhota venäläiset.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siinä saa ydinpommeja lähetellä joka suuntaan, kun Venäjä on onnistunut suututtamaan kaikki vanhat eurooppalaiset ystävänsä ja liittolaisensa Bulgariaa myöten.

Markku Laaksonen

Ei Venäjä agressioillaan jää heikommaksi Unkari, Itä-Saksa, Tsekki, Georgia ja viimeisenä Ukraina. On myös ehditty kurittamaan omaa Tsetsniaa ja Dagestania sekä käymään Afganistanissa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Joka keralla Venäjällä on ollut oma luskikkansa sopassa. Napoleonin aikana Venäjä kyllä soti aktiivisesti ranskaa vastaan.

Enismmäisessä maailmansodassa Venäjä oli hyökkäävä osapuoli saksan kimppuun. Sakemannit olisivat kernaasti välttäneet kahdenrintaman sodan. Mutta hyvä vain, muuten saksa olisi voittanut.

Toisessa maailmansodassa Venäjä hyökkäsi hyvässä liitossa natsien kanssa puolaan. Yritti vallata suomen. Valtasi balttian liitossa natsien kanssa. Toki valmisteli omia hyökkäysasemia eurooppaan. Ei 20000 panssarivaunua paraateja varten valmisteta.

Uskovaiset ovat käsittämättömiä ääliöitä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Tanska aikoo liittyä Venäjän vastaiseen ohjusjärjestelmään.

Minusta tanska huolehtii omasta puolustuksesta,juuri niinkuin pitääkin !
Osoittaa putinin ja venäjän huonoa itsetuntoa nähdä mörköjä kaikkiallla,,kas kun ei fär-saarilla myös !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset