Uusliberalismia

Otto Ozols: Suomen armeija suojaa Baltiaa

Otto Ozols on tunnettu kirjailija, toimittaja ja some-keskustelija. Hänellä on oma ajankohtaisohjelma "100. panta preses klubs" latvialaisella LTV-televisiokanavalla. Uusimmassa avauksessaan hän hehkuttaa Jean-Claude Junckerin ehdottamaa EU-armeijaa ja erityisesti Suomen ja Sauli Niinistön ratkaisevaa roolia siinä.

EU-armeija on Ozolsin mukaan "historiallinen" ehdotus, joka häivyttää ilmaan Venäjän ja Vladimir Putinin "imperialistiset haaveet." Kolme Ozolsin mielestä "hyvin tärkeää" eurooppalaista päättäjää, Jean Claude Juncker, Angela Merkel ja Sauli Niinistö, ilmoittivat alkuviikosta kannattavansa EU-armeijan perustamista.

Junckerin ilmoitus tarkoittaa Ozolsin mielestä, että EU-armeijaa  on "harkittu" ja että sitä kannattaa EU:n poliittinen eliitti. Merkelin tuki tarkoittaa sitä, että Euroopan "suurvalta" Saksa on mukana. Niinistö "tosiasiallisesti" todistaa, että "Euroopan armeijaan kuuluvat" myös "perinteisesti ja muodollisesti puolueettomat Pohjoismaat." 

"Tähän asti" on Ozolsin mukaan "teoriassa ajateltu," että Ruotsi ja Suomi voisivat "ehkä jollain tavalla kuulua Natoon." Kun puhutaan Euroopan armeijasta, ei tästä asiasta tarvitse enää Ozolsin mielestä keskustella ("Runājot par Eiropas armiju - par to vairs nav pat jādiskutē").

Seuraavaa Ozolsin ajatusta en ihan ymmärrä, mutta yritetään kääntää se tähän kuitenkin: "Molemmat puolueettomat valtiot (= Suomi ja Ruotsi, JS), kuuluvat Euroopan Unionin Pohjoiseen taisteluyksikköön. On symbolista, että näiden sotilaallisten yksiköiden tunnus on Ad omnia paratus - valmiit kaikkeen. On lisättävä, että tuohon joukkoon on jo monen vuoden ajan aktiivisesti kuulunut myös Viro. Latvia liittyi virallisesti mukaan vasta tänä vuonna."

Euroopan yhteinen armeija on Ozolsin mielestä "vastaus" Putinille ja Venäjälle. Liittokansleri Merkel ei olisi  Ozolsin mielestä julkistanut sille tukeaan, jos hengessä mukana eivät olisi myös muut suuret EU-maat Ranska, Puola ja Italia.

Suomi on Ozolsin mukaan "hyvin tärkeä maa,"jolla on "yhdet Euroopan moderneimmista ilmavoimista" ja "vahva ilmatorjuntajärjestelmä." "Muodollisesti puolueeton Suomen armeija" on Ozolsin mukaan "paljon vahvempi ja paremmin valmistautunut kuin Naton jäsenmaat Baltiassa."

Ozolsin mukaan "Latvian ensimmäinen ulkoministeri Zigfrids Anna Meierovics unelmoi (lähes sata vuotta sitten, JS) Baltian maiden ja Suomen yhteisistä joukoista. Viime maanantaina tuo unelma toteutui. Paljon merkittävämpänä ja voimakkaampana."

http://www.delfi.lv/news/comment/comment/otto-ozols-vesturisks-notikums-pirmdien-gaisa-izkupeja-krievijas-imperijas-iluzija.d?id=45711192#ixzz3UojkXR8q

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ozols sanoo asuneensa jonkin aikaa Suomessa ja hänen työnantajansa on ainakin joskus ollut "Frank Wirtanen Oy." Diena-lehti esitteli hänet vuonna 2011 "Latvian Forrest Gumpina."

http://www.diena.lv/sodien-laikraksta/latviesu-for...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tiedä Ozolsista, mutta on jo virheellinen olettama, että Suomi ja Ruotsi olisivat puolueettomia. Suomi ja Ruotsi kuuluvat EU:hun ja jo nyt ne ovat velvollisia Lissabonin sopimuksen mukaisesti auttamaan jopa sotilaallisesti Baltian maita näiden joutuessa hyökkäyksen kohteeksi. Kun Suomi ja Ruotsi ovat lisäksi Nato-yhteensopivia ja ne ovat solmineet Nato-isäntämaasopimuksen, on vaikea nähdä niitä puolueettomina maina.

Vaikka EU:n kyky auttaa on melko mitätöntä, olisi melko merkillistä, jos Suomi jäisi seisomaan tumput suorina esimerkiksi Viron joutuessa Venäjän hyökkäyksen kohteeksi. Natohan auttaisi Viroa, se on selvä, mutta mitä Venäjä tekisi siinä vaiheessa, kun Suomi lähettäisi sotajoukkoja tai aseita Viroon? Presidentti Niinistöhän jo ilmoitti kantanaan, että EU tuskin pitäisi pelkkiä kokouksia, jos joku valloittaa EU-maita.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puola ja Suomi seuraavaksi, huusi juhlayleisö eilen Moskovassa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1426737116239?jako=1ec1...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Then Linas Linkevicius, Lithuania’s husky, rumpled foreign minister, stepped to the microphone. “We can’t trust a single word of the Russian leadership,” he barked. “It’s worthless.”"

http://www.wsj.com/articles/lithuania-presses-hard...

Otto Ozols

Putin’s Kremlin has hacked the deepest vulnerabilities of the West. World War in Deep Muck Coming Soon.
Special Services professionals from Germany, Portugal, Finland and other European countries unite to confront the perceived Russian threat. New Book on Amazon, Kindle by Otto Ozols

http://www.amazon.com/Theodorus-Dance-Elepant-Fish...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset