Liittoutumattomuuden loppu

Konflikti Baltiassa vetäisi Suomen ja Ruotsin mukaan (sotaan), otsikoi tänään virolainen Postimees-lehti. Velvollisuus auttaa on lehden mukaan luettavissa EU-sopimuksista. Postimees viittaa jutussaan Ulkopoliittisen insituutin ohjelmajohtajan Mika Aaltolan lausuntoon. Nato-jäsenyyskeskustelua ei kunnolla edes käydä, mutta kuinka liittoutunut Suomi jo on?

Ukrainan parlamentti äänestää ensi viikolla maan liittoutumattomuuden lopettamisesta. Siitä huolimatta, ettei Ukraina pääse Naton jäseneksi moneen vuoteen. Tämä tarkoittanee, että Naton ja Venäjän välinen "harmaa alue" kutistuu merkittävästi. Konkaripoliitikkojen haaveet Ukrainan tai minkään muunkaan maan "suomettamisesta" voidaan unohtaa.

Valko-Venäjällä kuohuu. Diktaattori Aljaksandr Lukashenko on viime viikkoina ottanut etäisyyttä Venäjästä. Eilen siellä suljettiin ilman ennakkovaroitusta koko joukko riippumattomia nettisivustoja. Sekä idässä on lännessä on varmasti huomattu, että Valko-Venäjä on strategisesti mitä merkittävin paikka.

Venäjän presidentti Putin on ajanut kansallismielisellä ja aggressiivisella politiikallaan maansa suuriin vaikeuksiin. Itä-eurooppalaiset ovat hädän hetkellä löytäneet toisensa ja harjoittavat yhteistä politiikkaa Venäjän suuntaan. Jos suomalainen poliitikko myy vaalikampanjassaan "kahdenvälisiä" suhteita Venäjään, kannattaa miettiä, mitä hän sillä tarkoittaa.

http://www.postimees.ee/3033077/konflikt-balti-riikides-tombaks-kaasa-ka…

http://lb.ua/news/2014/12/20/289997_poroshenko_potreboval_srochno.html

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu