Uusliberalismia

Putin varoittaa natsismin uudesta noususta Euroopassa

Vladimir Putinin mielestä Nuernbergin tuomioistuimen antama rokote natsismia vastaan ei enää "monissa Euroopan maissa" toimi. Putin kertoo serbialaisen Politika-lehden haastattelussa natsismin nousevan erityisesti Latviassa ja Ukrainassa. 

Putinin päällimmäinen esikuva Venäjän johtajana näyttäisi olevan Josif Stalin. Sen verran usein Putin palaa lausunnoissaan toisen maailmansodan tapahtumiin ja asetelmiin.

http://www.delfi.lv/news/world/other/putins-bazigs-par-neonacisma-tenden...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Putinin mielestä natseja näyttäisi nyt löytyvän varsinkin Balttian maista Virosta, Latviasta ja Liettuasta.

Onko näin ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Molemmat ovat nousussa, stalinismi ja natsisimi.

Huolestuttavinta molemmissa on se että nämä liikkeet tarvitsevat toimiakseen auktotäärisen johtajan, jolla sitten keskittyy käytännössä kaikki valta.

Autoritäärinen valta voi toimia tehokkaasti, hyvässä ja pahassa, jos despootti on tehokas ja aikaansaava.

Demokratioista ei tahdo löytyä vastusta autoritärismille, ne ovat niin hitaita ja niiden päätökset perustuvat pitkälle vietyihin kompromisseihin, jotka eivät ehkä toimi.

Keijo Räävi

Venäläinen natsismi on nousussa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Krimiläisten tulee kolmen kuukauden kuluessa luovuttaa viranomaisille laissa kielletty kirjallisuus.

http://www.delfi.lv/news/world/other/krimas-iedziv...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Joopajoo: Vlad Vlad on nyt muka "huolestunut Länsi-Euroopan uusnatsismin noususta"....divide et impera (mutta liian näkyvästi/huonosti pelattu).

Krimin "kansanäänestyksen vaalitarkkailijoiksi" kelpasivat, meidän ikioman Bäckmanimme lisäksi, seuraavat tahot:

EODE (= "Eurasian Observatory for Democracy & Elections", tadaa!)-vaalitarkkailukutsuun vastasivat myönteisesti Itävallan Freiheitliche Partei (FPÖ) sekä Bündnis Zukunft, Belgian Vlaams Belang ja Parti Communautaire National-Européen, Bulgarian Ataka, Ranskan Front National, Unkarin Jobbik, Italian Lega Nord sekä Fiamma Tricolore, Puolan Samoobrona, Serbian ‘Dveri’-liike sekä Espanjan Plataforma per Catalunya:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168017-aari...

Yhteenvetona Kreml:in ja Euroopan äärioikeiston yhteistyöstä:

Кто платит, тот и заказывает музыку..

Se, joka maksaa, määrää musiikin tahtia..

Seppo Paasikallio

Putinin huoli natsismista on täysin selvää johtuen siitä, että sodanaikaisia natsitunnuksia käyttävät kansallliskaartin joukot ovat raivokkaasti hyokänneet itäisen Ukrainan puolustajien ja siviilien kimppuun tappopuuhissa. Useita joukkohautoja loydetty.

Koska EU tukee kaikin voimin näitä joukkoja, niin on odotettavissa vastaavaa heräämistä myos muualla Euroopassa. Myoskin John McCain lupasi näillee natsijoukoille kaiken Amerikan tuen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Seppo Paasikallio, herätys! Kuten ehkä vihdoin huomaat, niin Kreml tukee Länsi- ja Keski-Euroopan äärioikeistopuolueita ja he vuorostaan kävivät "vastapalveluina" tarkkailemassa Krimin kansanäänestystä. Näinhän se menee reaalipolitiikassa: hajoita ja hallitse...

Seppo Paasikallio

Vaalitarkkailijoiksi pyydettiin kaikkia kiinnostuneita osapuolia, kuten tunnettua, ETY kieltäytyi totellessaan USAn määräyksiä. Et ole varmaankaan huomannut, että Putin on ollut kiinnostunut kehittämään suhteita länsimaihin, mutta USAn painostuksesta EU on vastaan. USA pitää härkäpäisesti kiinni tavoitteestaan levittää Nato Euraasiaan ja sen avulla pitää Venäjä pikkuvaltiona.

Tällaista on reaalipolitiikka. USA määrittelee itsenäisesti kansainvälisen lain sisällon ja noudattaa omia sääntojään sen suhteen pitäen aina huolen siitä, että kansainvälinen laki tottelee USAn valitsemaa politiikkaa. Siis kansainvälisen lain tulee olla joustava.

USA toteuttaa mainitsemaasi politiikkaa Euroopan suhteen: hajoita ja hallitse. Siten Venäjä täytyy pitää erillään vasallina toimivasta EUsta. Ja EUn pitää olla kaikessa yksimielinen alammainen. Obama tiesi tasan tarkkaan vallankumousta tehdessään ja juonia suunnitellessaan, että Venäjä ei tule koskaan vapaaehtoisesti hyväksymään suunitelmaa Krimin muuttamisesta Naton laivastotukikohtaksi. Ja arvasi oikein EUn alistumisen omaan komentoonsa. EU on niin pieni tekijä maailmassa, että se ei voi olla itsenäinen edes liittovaltiona.

Pankkiirit pitävät asioita järjestyksessä ja käyvät sotaa Venäjää vastaan muiden maiden nuorilla miehillä

Käyttäjän timoandersson kuva
Timo Andersson

On ihmeellistä, että käytetään 1930- ja 1940- luvun termejä nykyajasta. Natsismi ja fasismi ovat enää historiallisia termejä, jotka eivät sovellu nykyajan poliittisten ilmiöiden kuvailuun. Nykyajan ns. äärioikeíston yhteydessä niitä ei ole syytä käyttää. Niitä ei tavallisesti käytetäkään.

Italiassa on mm. äärioikeistopuolue, joka satttuu olemaan Mussolinin puolueen (talouspoliittisesti keskustevasemmistolainen puolue) seuraaja (samaan tapaan kuin Saksan vasemmistopuolue on DDR:n kommunistisen puolueen seuraaja). Ääriokeistolaiset ryhmät ja puolueet ovat oikeistoradikaaleja/radikaalioikeistolaisia, jotka kannattavat kulttuurisesti yhtenäistä ja eristäytyvää kansallisvaltiota yksilön oikeuksien ja vapauksien kustannuksella ja eräänlaisen nationalismin hyväksi. Kysymys on nationalismista, joka ei näe ristiriitaa sen ja perinteisen taloudellisen sosialismin/kommunismin välillä.

Otto Strasserin ohjelmaa muistuttava kansankokonaisuusajattelun ja sosialismin/kommunismin liitto, radikaali muunnos inteegralisesta nationalismista, kuuluu äärioikeistoon (radikaalioikeistoon) ja erottaa sen maltillisemmasta integraalisesta nationalismista. Tätä taustaa vasten esimerkiksi Perussuomalaisten vasemmistolaisuus (sosialaidemokraattisuus) tulee ymmärrettäväksi. Länsi- ja Keski-Euroopan vastaavat puolueet, joihin myös Ukrainan oikeistoradikaalit, ovat kuuluneet, ovat erottaneet yhteydestään Ukrainan äärioikeiston, koska ne ovat Putinin yhtenäisen venäjän veljespuolueita.

Keskustaan siirtyneiden eurokommunistien sijasta äärivasemmistoon jääneet änkyräkommunistit ovat omaksuneet äärioikeiston piirteitä, jotka edellä mainitsin, ja löytäneet Putinista luonnollisen liittolaisensa. Ukrainan integraalisen nationalismin radikaalisiipi (svoboda/oikea sektori/kansallissosialistinen yhteenliittymä) ovat joutuneet konflkitiin Putinin kanssa, muun länsi- ja keskieurooppalaisen äärioikeiston tunnustaessa Putinin veljekseen. 1940-luvulla Ukrainan integraalis-natinalistinen Puolan- ja neuvostoliiton vastainen partissaniliike joutui samalla tavoin välirikkoon Saksan kansallissosialistien kanssa. Eurooppaan on syntynyt uusi punaruskea liittoutuma, radikaaliohjelma, jossa perinteisiä konservatiivi- ja kommunistipiirejä on asettunut radiaalia yhteiskunnalista (vasta)vallankumousta edistävän ohjelman taakse.

Stalinistiset ja Strasserin radiaalia kansallissosialismia kannattaneet piirit ovat löytäneet toisensa. 1939-1941 hitlerismi ja stalinismi löysivät toisensa, ja tästäkin liitosta olisi voinut tulla tälläinen epäpyhä punaruskea alianssi (jollaista Weimarin tasavallassa olikin esiintynyt kommunistien ja kansallisradikaalioikeiston välillä). Konservatiivien ja radikaalien välisenä liittona nykyinen äärioikeisto, johon myös kommunismin säilyttäneet hajoamisryhmät (museaaliset keräilyerät) kuuluvat.

Johan Bäckman on loistava esimerkki postmodernista populistisesta antifasisti-fasistisesta oikeistovasemmistoradikaalista. Putin näyttää rakentavan moniaineksisesta oikeistovasemmistopopulismista rintamaa. Voisi olla luontevaa puhua posfasistisesta postkommunismista.

Ukrainan äärioikeisto on joutunut pettymään postfasistis-postkommunistiseen oikeistovasemmistoon, jonka tyyppiset puolueet ovat vahvistaneet asemiaan EU:ssa. Perussuomalaiset tai itsenäisyyspuolue kuuluvat tällaiseen postmoderniin kategoriaan.

Seppo Paasikallio

En ymmärrä käsitystäsi, miksi pitäisi käyttää jotain uusia termejä 40-luvun ilmioistä tänä päivänä. Ei mitään uutta auringon alla. Viljelet jutussasi niin monia outoja termejä, etten tiedä mistä edes puhut. Taidat olla syventynyt joihinkin ihmeellisiin filosofioihin tunnistamatta, että Ukrainaa hallitsee jo sodan aikana kannuksensa hankkineen klikin henki, joka on synnyttänyt vallitsevan venäläisvihamielisen sotatilan ja jonka vaatimusten alle maata johtava parivaljakko on alistunut. EU tottelee koska se on vain USAn noyrä vasalli.

http://www.globalresearch.ca/ukraine-israeli-speci...

Ehkä olisi pitänyt käyttää kansainvälistä termiä nazi eikä suomennettua muotoa.

Käyttäjän timoandersson kuva
Timo Andersson Vastaus kommenttiin #18

Tämän päivän ilmiöt eivät ole 1940-luvun ilmiöitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset