Uusliberalismia

Venäjän ulkoministeriö puhuu jo Suur-Venäjästä

Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusvaltuutettu Konstantin Dolgov piti 13.9. Riiassa puheen, joka on aiheuttanut kohua Virossa ja Latviassa. Sen mielenkiintoisin uutinen Suomenkin kannalta on se, että Dolgov puhuu "Suur-Venäjästä" (Russki mir, isolla alkukirjaimella). Suoraan käännettynä tuo tarkoittaa "Venäläistä maailmaa," mutta luotan Johan Bäckmanin käännökseen, joka on Suur-Venäjä.

Dolgov varoittaa "uusnatsismin ja muukalaisvihan" noususta Euroopassa ja nimenomaan EU-maissa. Hän kehottaa "kansainvälistä yhteisöä" puuttumaan russofobiaan Baltiassa, jonne suunnataan nyt kovaa painetta Venäjän taholta. Esimerkiksi Eston Kohverin tapauksessa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov pitää kiinni versiosta, jonka mukaan Kohver pidätettiin Venäjän puolella rajaa.

Mitä kuuluu Venäjän hahmottelemaan Suur-Venäjään? Dolgovin puheen perusteella ainakin Ukraina ja Baltian maat. Dolgovin puhe on niin virallista linjaa, että se löytyy Venäjän ulkoministeriön kotisivuilta.

http://mid.ru/brp_4.nsf/newsline/0AD973C5C78C12B944257D5400382B03

http://www.postimees.ee/2921139/venemaa-valisministeerium-noomis-eestit-...

http://www.delfi.lv/news/national/politics/maskava-nesamierinasoties-ar-...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Putinin läheisen ex-neuvonantajan Illarionovin mukaan myös Suomi kuuluisi osaksi uutta suurta venäläistä maalimanjärjestystä.

On se vain ihme, että Venäjän naapurit ovat hakeneet ja hakemassa turvatakuita NATO:lta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Illarionovin puheet saadaan dissattua ex-miehen katkeriksi muisteloiksi. Mutta Dolgovin puhe tosiaan komeilee Venäjän ulkoministeriön kotisivuilla.

Anne Lindell

Jouni, minä en luottaisi Johan Bäcmanniin pätkääkään. Mir tarkoittaa suomeksi rauhaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #25

Mir tarkoittaa myös maailmaa. Tässä Verkkouutisten juttu Dolgovin puheesta, jossa "venäläinen maailma" jää ilman kommentteja.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/venaja%2520la...

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Jouni Snellman,

Suomalaisten enemmistö on niin Neuvostoliiton aikojen suomettamaa, ettei ymmärrä uskoa edes Venäjän presidentin, pääministerin, ulkoministerin eikä muiden johtavien Suur-Venäjä - haaveisiin ja puheisiin. On mielestäni ulkopoliittisesti törkeää olla luottamatta Venäjän johtoon. On vaikea ymmärtää, miten sellainen typeryys on mahdollista. Suomalaisten fasistien jahtaajatkin ovat suurissa vaikeuksissa tällaisessa hämmennyksen tilanteessa.

Uskomattomuutta Venäjän johtavien poliitikkojen ja politologien puheisiin voi yhdyssanalla sanoen pitää Venäjä - vastaisena. Nämä Venäjä - vastaiset suomalaiset uskovat mieluummin omiin unelmiinsa ystävällisestä, demokraattisesta ja kultaisesta Venäjästä, joka tahtoo kaikille kansoille hyvää ja auttaa sen hyvän saavuttamisessa kaikin mahdollisin keinoin, vaikkapa niin kieroilla tavoilla sotimalla, että on vaikea tulkita onko kyseessä sota vai kriisi vai konflikti - vai peräti jokin väärinymmärrys.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Jo Lenin totesi aikoinaan vuonna 1920 ulkoasiainkomissaari Tshitserinille: "Totuudenpuhuminen on porvarillista ennakkoluuloisuutta. Tavoiteltava päämäärä tekee valheen oikeutetuksi."

Sama meno jatkuu nyky-Venäjällä!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Lenin sanoi myös aikoinaan ministerille joka kertoi, että suomalaiset ajattelevat asioista eri tavalla kuin me.

Lenin vastasi . "Ajatelkoon mitä haluavat, mutta pääasia, että pelkäävät"

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Donetskin kansantasavallan" "varapääministeri" Andrei Purgin piirtää Novorossijan rajat: Donetskin ja Luhanskin oblastit ovat "meidän" hallinnollisten rajojen mukaan, muita Ukrainan alueita ei vaadita. Ainakaan tässä sodan vaiheessa.

http://vz.ru/news/2014/9/16/705792.html

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Puhuiko Dolkov " virallisen " Venäjän edustajana vai sen epävirallisen, joita edustavat mm. Krimin vihreät miehet ja Ukrainan olemattomat venäläissotilaat ?

Tiedä nyt sitten tästä sekurokratian ja oligarkkian mahtimaasta, jonka tavoitteista voimme vain esittää pintapuolisia arvailuja.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Lauri Kiiski,

Kirjoitatte " Tiedä nyt sitten tästä sekurokratian ja oligarkkien mahtimaasta..."

Juuri se, ettei järkevä tulkitseminen onnistu on dissinformaation ja propagandan tavoite, tarkoitus ja käytäntö: "massat" kotimaassa ja varsinkin lähinaapureissa on saatettava hämmennyksen tilaan, jossa selkeä ajattelu ja toiminta on hankalaa.

Käyttäjän JaakkoNurmi kuva
Jaakko Nurmi

aTaisto Vanhapelto: Anteeksi,
pljon kirjoitit, mutta mitä Sinä sanoit?

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Jaakko Nurmi,

kirjoitin minkä kirjoitin. Joillekin se on selkeää ja ymmärrettävää tekstiä, joillekin ei. Mitäpä muuta sanoisin?

Markku Laaksonen

Aika helppo Vanhapellon tekstiä on lukea ja ymmärtää. Sitäpaitsi venäjän toime tnoudattavat vanhas mallia hämäämisestä modifioituna uudessa tilanteessa, sen verran on uudistumista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Liettuan parlamentin turvallisuus- ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Arturas Paulauskas on lukenut Dolgovin puheen ja muistuttaa, että Ukrainan tapauksessa puheet venäläisväestön suojelusta johtivat sotilaalliseen hyökkäykseen.

http://regnum.ru/news/polit/1848133.html

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Latvian itäistä maakuntaa Latgalea verrataan jo Krimiin. Jos siitä tulee kiistaa, kenen puolella ovat Latvian venäläisiä edustavat Tatjana Zhdanoka ja Miroslav Mitrofanov?

http://www.delfi.lv/news/saeimas-velesanas/zinas/k...

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Alkaa hiljalleen tuntumaan siltä että Venäjä tulee tyytymään Ukrainassa nykyseen tilanteeseen mutta on suuntaamassa hajoittavaa politiikkaansa nyt selkeästi baltian alueelle.

Suomessa saamme olla vielä hetken aikaa lintukodossamme ja haukkua omaa pahaa oloamme poliittisiin broilereihin vaikka hiljalleen pitäisi jopa kansan syvissä riveissä löytyä ymmärrys siihen mihin suuntaan Venäjä on kehittynyt viimeiset vuodet.

Venäjän todennäköisin seuraava kohde on Latvia, ja ihan vain testinä jossa tutkitaan miten Nato reagoi pienen maan ja Venäjän väliseen konfliktiin.

Naton tulisi ehdottomasti lisätä pysyvää olemassa oloaan Latviassa jo ennakoivasti. Viro ja Liettua ei ole niin suuressa vaarassa johtuen Latvian suuremmasta venäläisperäisestä väestöstä jota Putin pitää päästä jopa latvianvenäläisten tahdonvastaisesti suojelemaan.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Jouni Minkkinen,

kommentistanne palasi mieleen muussa maassa kuin Venäjällä asuvan venäläisen toive Venäjälle: älkää hyvänen aika suojelko meitä!

Keijo Räävi

Suomalaiset voi maksaa potut pottuina ja alkaa herätellä henkiin suur-Suomea.

http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suur-Suomi-aate

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Joidenkin mielestä varmaan pitäisi herätellä henkiin Otto Wille Kuusisen "hallinnon" suunnitelma Venäjän yhteyteen liitetystä Suur-Suomesta

Markku Laaksonen

Millä eväillä ja miksi kun nykyinenkin alue on lähes asumatonta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

20-30 -luvuilla oli vain kolmemiljoonaa suomalaista paljon suuremmalla alueella kuin tänään on 5,5 miljoonaa, mutta silloinkin haaveiltiin Suur-Suomesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset